Transparenta ca o scamatorie la concursul pentru directori imputerniciti

Transparenta ca o scamatorie la concursul pentru directori imputerniciti
Transparenta ca o scamatorie la concursul pentru directori imputerniciti

Ieri s-a desfasurat cea de-a doua runda a evaluarii candidatilor pentru ocuparea prin imputernicire a unor functii vacante de director de penitenciar. Si de aceasta data s-a reprogramat pana cand a reusit domnul ministru sa-si mai elibereze agenda. Candidatii s-au prezentat si si-au prezentat proiectele. Cand s-a ajuns la faza deliberarilor s-a cam terminat si cu transparenta. Ori, tocmai asta e problema: modul in care se ia decizia. Sunt folosite criterii obiective? Este alegerea una obiectiva? N-o sa stim cata vreme transparenta e abordata ca o scamatorie.

Totul a decurs normal, la fel ca si ieri, pana la final cand s-a acoperit transparenta, mai precis in momentul cand, dupa plecarea tuturor candidatilor i-am cerut domnului ministru sa raman
pentru deliberare. Acesta a avut un mic soc si initial a spus ca nu se poate.

I-am adus aminte ca la inceputul interviului a spus ca nu are nimic de ascuns
si a fost de acord sa ne asezam la masa. Am crezut ca este in ordine, dar
surpriza, mi-a cerut sa-mi spun parerea despre fiecare candidat.

I-am explicat ca nu este atributia mea si ca vreau sa raman ca observator pentru a vedea
criteriile de selectie. S-a iritat din nou si mi-a spus ca nu se poate,
moment in care ne-am salutat reciproc si iam transmis ca-i multumesc
pentru confirmarea faptului ca democratia este pentru prosti.

Nu a avut reactie. Asta este. Timpuri noi, aceeasi oameni. Nu ne mai facem bine.

Valentin Deleanu, presedinte Sindicat “Dreptatea” Mioveni – observator FSANP

5 Comments

 1. Bine ca nu a luat examenul Coco Bandarica alias (editat admin) de la Galati. Acest individ, nu are nici macar capacitatea unui agent!!! Serios! E cel mai slab pregatit din tot sistemul!

 2. Tocmai de aia a si trebuit ca dl Deleanu sa nu fie prezent in sala, pt a nu putea sa auda nimic despre modul de lucru ales pt Focsani.
  In fapt, toti trebuiau sa pice pt ca sa ramana singura alternativa – imputernicirea actualui di ec adm, iar unii inteleg bine ce spun.
  In alta ordine de idei, in aceeasi situatie este si postul de dir anp dpct. Dl Stef a dat anp in judecata si a castigat in prima instanta. Cineva trebuia sa isi asume conducerea si obligatoriu imputernicit.
  Popescu s a dat la fund si a adoptat pozitia celui de la Focsani, dar dg s a gandit sa ii dea un post cald contracandidatului la functie, poate nu se mai prezinta la examen
  Incurcate caile domnului

 3. Apropo de Focsani,regulile au fost schimbate in timpul jocului de fapt?ministrul nu stia absolut nimic despre situatia directorului de la aceasta unitate, cred ca in situatia existenta postul nici nu ar fi trebuit scos in vederea ocuparii prin imputernicire, e lesne de inteles ce sa intamplat, efectiv ministrul nu a dorit complicatii (a se vedea cu 2 directori acolo )in concluzie cred ca decizia e una corecta,insa? Era bine de stiut de la inceput pentru a nu mai pune lumea pe drumuri si a genera iluzii …mai conteaza cine sunt vinovatii???

 4. vedeti aici sindicatele se fac ca plua: va doriti o procedura de selectionare pe imputerniciri de directori lucrati la un proiect si cereti minsitrului sa-l introduca in legea 293/2004 M a gandesc ca mistocareal asta cu selectia proiectelor… apropo astia care sunt pe functii nu au facut nimic din asa zisul proiect timp de 4 ani si le cere ministrul la amaratii astia! curiosa situatia la Focsani : 3 candidati , toti respinsi, iar cel care este pe functie ( deocamdata pe dzu) nici macar nu si-a depus solicitarea ! de ce? pentru ca avea cartile aranjate!

Comments are closed.