ANP | Lamuriri si corectii pe salarizare

ANP | Lamuriri si corectii pe salarizare
ANP | Lamuriri si corectii pe salarizare

Am discutat problemele semnalate de dumneavoastra in legatura cu salarizarea. Am si dat cateva exemple specialistilor ANP. Pentru unele exista explicatii, altele trebuie verificate. In concluzie:

 1. ANP transmite azi in teritoriu o adresa prin care solicita directorilor economici sa explice schimbarile din domeniul salarizarii intregului personal, dar si sa fie disponibili pentru a da explica in cazuri punctuale. Daca aveti deci nelamuriri, cereti explicatii. E dreptul dumneavoastra!
 2. ANP va analiza totate cazurile punctuale si va transmite corectii daca este cazul. Am prezentat cateva exemple in legatura cu salariul de functie ori componente ale salariului si se fac deja verificari. Important e ca eventualele erori sa se repare acum cat n-au produs efecte pe termen lung.
 3. Ramanem la dispozitia celor care au de facut sesizari si le transmitem ANP. Este evident ca sistemul are nevoie de reglaje si trebuie sa avem grija ca fiecare sa beneficieze de drepturile legale. Uneori mai sunt si probleme de interpretare si de introducere a datelor.

9 Comments

 1. Colegi, voi stiti ceva de aceste campuri din fluturasul de salariu?
  -majorare 100 lei cf. OUG70/2014;
  -100 lei majorata cu 10%, respectiv 25%;
  Apelez si eu la intelepciunea voastra, fiind ca la ultimele doua campuri apare 0 RON.

 2. Unde sunt recalcularile privind salariul minim pe economie?Au fost absorbite de suma compensatorie care a fost introdusa in salariul de funcie,eronat pararea mea!Ar fi fost corect ca acea suma compensatorie sa includa si acele recalculari care nu se ragasec in nicio suma!

 3. De ce sporirile sunt calculate la salariul din 2009 si nu la cel din 2017 asa ar fi in regula din punctul meu de vedere , si mai sunt lacune ca exemplu un debutant angajat din mai fara gradatie si fara nici un fel de suma in plus la echipament ajunge sa ia cat un agent cu un an 2 vechime diferenta fiind foarte mica unde este diferenta de coeficient ?halal……

 4. Salariul se compune din solda de grad face parte din salariu și nu se aplica și la aceasta componenta,

 5. Poate explică cum au reușit sa scadă veniturile când a crescut salariul. La aceiași normă de ore.

 6. Cum se face că cei 10% de la 1 octombrie media maririi.este undeva la 100/150 lei mărire pt.cineva care lucrează în schimb pe secție are toate sporurile și celelalte elemente salariale la maxim și a lucrat SDSL 43 de ore.In vara când s-au dat restanțele pe lunile aprilie și mai in aceleași condiții salariale media pe luna era de 350/450 lei.Unde sa greșit atunci sau acum .Asta-i intrebarea

 7. concret: s-a transmis de la financiar ca anp a schimbat modul de calcul privind compensatia chiriei. stiti, cred ca vorbesc in numele tuturor cand spun ca pe noi nu ne intereseaza cum calculeaza salariile sau chiriile atata timp cat nu scad veniturile. si parca era vorba sa creasca si venitul cu minim 300 lei cum a crescut din aprilie. ori iesim in strada cu totii ori stam si ne uitam la tv si ramanem in continuare frustrati.

Comments are closed.