ANP | Scarba ca metoda de management

ANP | De vina sunt conducerile penitenciarelor
ANP | De vina sunt conducerile penitenciarelor

“Sunt directori de unitate, si am o mare stare de dezgust ca sunt directori care s-au plans de nenumarate ori de ANP in legatura cu acest recurs compensatoriu” – ANP. Cum explica ANP victimelor, erorile pe care le accepta cu atata lejeritate?! Mai multe aici.

Una dintre discutiile din Consiliul de conducere de ieri s-a referit la multitudinea de erori aparute in aplicarea recursului compensatoriu, mesajul subliminal fiind acela ca ANP incearca sa repare tiptil si fara sa se stie aceste probleme. Au gresit cei din penitenciare, asta afirma ANP. N-au fost introduse bine datele ori cei din penitenciare au comunicat tarziu si incomplet. ANP nu putea sa verifice, a mers pe incredere.

Interesanta abordarea potrivit careia daca e un proces verbal si s-a facut o teleconferitna practic ANP este exonerat de orice responsabilitate. Nu mai spun ca nu spune ANP nici pas despre lipsa de implicare a ministrului si de efectele negative ale acestei stari de fapt, desi s-au dat indicatii tuturor penitenciarelor despre cum sa rezolve problemele de calcul.

Cand si-a dat seama ANP ca treaba e nasoala, prima masura a fost sa se acopere. Au cerut procese verbale din unitati care sa identifice erorile. Cate sute sau cate mii nu precizeaza ANP. Au fost totusi cladiri intrergi gresit evaluate si sute de detinuti pentru care s-a calculat gresit, chiar daca aparent sunt putini cei pentru care s-a gresit si au si fost pusi in libertate ori privati ilegal de libertate, chiar daca autoritatile recunosc ca Giurgiu nu e singurul penitenciar unde s-a gresit.

In concluzie, interesul pentru repararea problemelor este enorm mai mic fata de cel pe care ANP il are in a se acoperi dimpreuna cu ministrul justitiei. Important e ca ANP recunoaste ca sunt probleme de sistem si ca vor mai aparea si alte erori, important e sa fie reactie rapida si sa nu ne trezim cu probleme si mai mari.

“Sunt directori de unitate, si am o stare de dezgust, ca sunt directori care s-au plans de nenumarate ori de ANP” a fost una dintre una dintre afirmatiile de ieri. As zice ca tocmai acestia ne dau speranta ca sistmul penitenciar mai are o sansa. Felicitari, deci, celor putini si curajosi care-si fac treaba cu responsabilitate!

5 Comments

 1. Poate că D.G. Dobrică o să țină cont de dezastrul creat în aplicarea recursului compensatoriu la acordarea majorării de 50% pentru „meritele deosebite” ale directorilor dezgustători care nu și-au asumat aplicarea Legii.

  Poate că domnul Fulga a plecat în data de 19.10.2017 spre București, pentru a nu fi obosit și pentru a participa la întâlnirea cu Ministrul Justiției în data de 20.10.2017.

  Poate că sunt mai mulți directori care au fugit de răspundere ( titulari, dar și împuterniciți ), iar D.G. va avea discernământul de a lua măsuri concrete și imediate.

 2. Conducerea ANP are alte interese sa si puna oamenii obedienti in fruntea unor puscarii, sa si bata joc de cei care muncesc si care au dus greul prin unitati, sa sanctioneze fara a si asuma vreo responsabilitate, desi legal o au, sa trimita adrese cu dispozitii care se contrazic de la o zi la alta si sa nu tina cont de ce li se comunica din unitati. Niste habarnisti care din birouri vad total diferit problemele sistemului…unii de pe la regim nici nu au vazut cum arata o sectie si daca le ceri o parere in rezolvarea unei probleme, care e identificata intr o unitate dar e general valabila in sistem iti raspund cu ‘vreti sa intervenim noi in bucataria dumnravoastra’ sau ‘ati auzit de decizia sau de procedura’ pai tocmai asta i ca am auzit da i proasta si ne da batai de cap in aplicare domnilor… mergeti prin unitati si discutati cu cei ce fac munca practic si nu mai fiti asa plini de voi ca o sa va lasam sa vorbiti singuri.

 3. Dupa cum se observa avem un ANP, condus de incompetenti  si de semidocți,  care nu este in­teresat decât de un plan si anume  propria supravietuire a sultanilor pe functiile de conducere nici­de­cum de  aprecierea si sprijinirea eforturilor tuturor subordonatilor din unitati , buimaciti de atatea ordine incoerente iar reactiile publice ale domnului director general nu au drept scop decât să cumpere îngăduință pentru pla­nul  de numire vesnica a domniei sale pe functie față de in­te­re­sele de partid .
  In ciuda reactiilor “directorilor dezgustatori”, acest plan este pe cale să reușească. Nu este însă lip­sit de interes faptul că „reacțiunea“   provine acum din interiorul propriilor administratii penitenciare aflate in subordinea domniei sale și ca, s-ar putea să prindă puteri pe măsură ce  galetile  de noroi de la centru se vor inteti. Ca să nu mai spunem că tocmai  cel vinovat ne indeamna sa fim bucurosi si sa ne luam in brate dar tot el este cel care adoptă atitudini impertinente si ostile in fata propriilor angajați si  trece integral pe ume­rii lor incompetenta vinovatilor. Pentru ca a fost incapabil sa gandeasca si sa implementeze un sistem de aplicare a legii 169 domnul director general loveste in oamenii care au muncit si si-au spart creierii,sa dea de capat unor nereguli care zac de ani la nivelul sistemului si de care nu i-a pasat nimanui Tot ei, sclavetii, s-au chinuit zilnic sa dezlege integramele tampite venite pe mail de la coordonatorii “cap de ciunga ” din anp.
  D-le Dobrica ,v-ati impotmolit foarte rau in afirmatii publice ce privesc tentativele, de decapitare a propriilor angajati care au dus greul in aceasta perioada si, de salvare a pretioasei camarile vinovate si incompetente, ca si dumneavoastra de altfel,si permiteti-ne sa va spunem ca dovediti inca o data a fi un director capabil sa gandeasca doar pana la limita inferioara a mediocritatii incapabil sa abordati constructiv si asumat partea de comunicare cu oamenii din unitati care s-au straduit si au depus toate eforturile in aceasta perioada.

  Dar , poate cineva să le facă celor implicati din teritoriu mai mult rău decât le face acum domnul Dobrica? Bineinteles ca nu! Partea proasta e ca nu ne dam seama la ce minut a stenogramei incorectitudinea este mai puternica decat prostia Condusa de un astfel  de manager anp- ul graviteaza cu viteza luminii catre minus infinit.. O seara frumoasa !

 4. Ne spuneti cine este personajul care a spus ca este dezgustat ca s-a plans un director?Noi cei mai mici ce ar trebui sa facem? Vad ca suntem priiviti mai rau ca detinutii daca ridicam o problema sau reclamam ceva, dar ANP nu ne sprijina cu nimic.

Comments are closed.