Cenaclul Rahova, sponsorizat de ANP

Cenaclul Rahova, sponsorizat de ANP
Cenaclul Rahova, sponsorizat de ANP

Scandalul scriitorilor din penitenciare a fost musamalizat de ANP. Toate rapoartele de control au fost ignorate, niciunul dintre actorii acestei afaceri extrem de jenante n-a fost sanctionat. Beneficiarii acestei fraude de proportii, unii incapabili sa se exprime in limba romana, sunt in libertate. Interesant, insa, ce reactii au acestia cand sunt luati la intrebari pe aceasta tema.

4 Comments

 1. Bun titlul, insa scriitorii au sponsorizat ANP, nu invers. Nu a fost nimeni sanctionat deoarece este un caz evident de coruptie in masa, si nu se ocupa nimeni de asta. La penitenciare coruptia este litera de lege, nu deranjeaza nimeni sistemul. La rahova, jilava, poarta alba si gaesti conducerile au luat spagi pentru a inchide ochii la faptul ca unii detinuti primeau de acasa carti, detinuti oricum privilegiati. Cu acordul educatorilor, al preventiei si al multora care cunosteau acest fenomen.

 2. Domnul Voiculescu ne arata ,cu ocazia lansarii de carte pe care a avut-o la targul Gaudeamus,ca nu a stat numai in biotop la Rahova ,cum spune domnia sa, ci ca a invatat si o “meserie” foarte repede si dupa cum vedem … se descurca destul de bine…

  PS
  Directorul Editurii Humanitas, Lidia Bodea,la acelasi eveniment, a demisionat, în semn de protest față de lansarea cărții lui Dan Voiculescu la acest targ ..

  Demisie în marginea unei lansări de carte

  Domnului Grigore Arsene, Președinte al Asociației Editorilor din România*
  Domnului Mihai Mitrică, Director executiv al Asociației Editorilor din România

  București, 24 noiembrie 2017

  Stimați domni,

  Vă rog să luați act de demisia mea din calitatea de membru al Comitetului Director al Asociației Editorilor din România.
  Vă asigur că este o decizie îndeajuns cumpănită, cu atât mai mult cu cât ea vine la capătul a mai bine de zece ani de când, în urma voturilor acordate în Adunările Generale AER, am asumat acest mandat. De fapt, este o hotărâre pe care o iau tocmai pentru că nu am reușit să răspund așa cum mi-aș fi dorit încrederii acordate de către cei care m-au votat și care au considerat că prezența mea în Consiliul Director va fi o garanție a respectării statutului AER. Din păcate, de câtăva vreme constat că, deși primul chemat să asigure respectarea statutului, Consiliul Director pare a fi primul dispus să-l ignore, cel puțin în punctele în care acesta vorbește despre ”prestigiu, imagine, conduită ireproșabilă, criterii calitative şi nu cantitative, spirituale şi nu comerciale, departe de orice ingerinţe sau presiuni de ordin politic, ideologic, naţionalist-şovin”.

  Nu-mi fac iluzia că gestul meu va schimba foarte mult lucrurile, dar îl prefer lipsei de reacție și tradiționalului ”să-nchidem ochii”. Suntem în plin târg de carte și vede prea multă lume ceea ce noi, înăuntrul Asociației, preferăm să ne prefacem că nu vedem: vi se pare că, lansând astăzi la ora 14.00 paginile cu titlul Lupta politică, autor Dan Voiculescu, comentată de Dan Puric, Adrian Năstase, Mircea Diaconu, Bogdan Chirieac, Sorin Roşca Stănescu, Mugur Ciuvică și Victor Ciutacu, editura RAO slujește „prestigiul și conduita ireproșabilă” a editorului român, „departe de orice ingerinţe de ordin politic, ideologic, naţionalist-şovin”?

  În discuție nu e, desigur, dreptul legal al unui editor de a publica ce-i place și de a-și comenta fapta editorială cu cine-i place. În discuție e însă moralitatea. Mai există și așa ceva pe lume. În numele cenzurii morale, noi nu umblăm goi pe stradă. Iar în raport cu ea, ceea ce se-ntâmplă acum la Gaudeamus e mai mult decât poate suporta bunul simț: este expunerea urâțeniei în mijlocul unei mulțimi care a venit acolo pentru splendoare, nu pentru abjecție.

Comments are closed.