FSANP | Teme suplimentare pentru Consiliul de conducere al ANP

FSANP | Teme suplimentare pentru Consiliul de cond
FSANP | Teme suplimentare pentru Consiliul de cond

Pentru ca ANP pare a se cantona in discutii pe tabele de mutari, avansari si majorari in Consiliile de conducere, propunem – din lunga lista de probleme ale sistemului penitenciar – pentru sedinta de vineri 10 Noiembrie 2017 si cateva subiecte de interes:

 1. Proiect de OMJ privind ocuparea functiilor vacante in sistemul penitenciar – la precedentul Consiliu de conducere ANP anuntase ca pana la 10 noiembrie 2017 proiectul va fi gata si va fi prezentat spre consultare.
 2. Stadiul elaborariiproiectului de OMJ privind aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017  – termeni generali, teremene si conditii de aplicare, noutati etc.
 3. Conditii de lcuru pentru personal -situatie cuprinzand sumele de bani cheltuit pentru imbunatatirea conditiilor de munca si achizitiile efectuate in acest sens in fiecare unitate in anul 2017.
 4. Stadiul aplicarii Legii nr. 169/2017 – numarul punerilor in libertate eronate, identificarea cauzelor care au generat aceste situatii, masuri dispuse.
 5. Analiza activitatii psihologilor de personal din penitenciare: atributii, program de munca, coordonare si control, potentiale abuzuri.
 6. Drepturi de echipament: valoare, restante, diferente banesti, calitatea articolelor de echipament.
 7. Salarizarea la nivel maxim al coeficientilor functiei pentru toate penitenciarele, cu aplicarea deciziei Curtii constitutionale.
 8. Plata sporurilor pe perioada concediilor – vezi sentinta favorabila de la Penitenciarul Bistrita.
 9. Situatia acordarii biletelor de odihna si tratament – locatii, preturi, oferte noi.

Sigur, sedinta va dura ceva mai mult, dar cum altele nu se fac, va trebui sa insistam sa mai discutam si probleme care fac necesara o consultare in Consiliul de conducere si decizii fara echivoc din partea ANP in urma acestor discutii. Nu demult se putea, ar trebui sa se poata si acum.

9 Comments

 1. Bună seara!
  Referitor la ajutorul sprijinirii achiziționării unei locuințe de către MJ, aş merge pe ideea ca cei care nu au în proprietate o locuință să beneficieze de un ajutor de, să zic 500 de lei pe o perioadă de 10 ani de la cumparare, iar pentru cei care sunt deja proprietari să beneficieze de aceeaşi sumă pe aceeaşi perioadă de timp. În felul acesta s-ar elimina chiriile, unele care sunt chiar “nesimțite” şi nu ar mai fi atâta râcă între cadre. Un alt aspect ar fi să poți să îți cumperi locuința în orice localitate doreşti, în acest caz eliminandu-se şi plata transportului! S-ar lovi 2 iepuri dintr-un foc şi toată lumea ar fi fericită! Chirie să se acorde doar în cazul detaşării.
  O seară bună tuturor!

 2. Apropo de bilete de odihnă şi tratament, se pare că nu sunt fonduri pentru decontarea lor. Am depus de 2 luni cererea de decontare de 50% pentru biletul de la Flamingo, dar cei de la Financiar spun că nu sunt bani.

 3. De exemplu in Legea 360/2002 in Statutul politistului se prevedea faptul ca : Art. 32.alin.1:
  (1) Politistul va fi sprijinit in construirea sau cumpararea, o singura data in timpul carierei, a unei locuinte proprietate personala in localitatea in care isi are sediul unitatea de politie la care este incadrat, in conditiile legii. Deci aceste prevederi sunt si la alti colegi din sistemul de aparare inainte de 2004 . Se poate scoate si prevederea ca locuinta sa fie in localitatea unde isi are sediul unitatea.Sunt multi colegi din alte judete care si-au construit/cumparat locuinte in locurile de bastina si stau in chirie langa unitati.Nu le mai acorzi banii ptr. chirie dar ii acorzi sprijinul ptr. locuinta si e treaba lor unde se vor stabili la pensie si cu ce isi platesc chiria la locuinta in care stau!

 4. Domnule Dumitrascu, incercati sa rezolvati problema multor colegi care au aflat de proiectul ce prevede acordarea sprijinului de locuinta ce urmeaza a fi aprobat, si care va genera o mare discriminare vizavi de colegii care si-au achizitionat sau construit o locuinta inainte de 2004.Daca este dobandita in decursul carierei, orice fpss al unitatii penitenciare trebuie sa beneficieze de acest sprijin.Sunt colegi care lucreaza de peste 15 ani in sistem, au demonstrat seriozitate,fidelitate sistemului si sitemul ii intoarce spatele ajutandu-i doar pe unii.Mai spunea un alt lider de sindicat ca nimeni nu il impedica pe fpss sa isi cumpere inca o locuinta daca si-a luat una inainte de 2004.Asa este, insa colegul aflat in astfel de situatie fiind angajat de peste 15 ani si mai are de platit rate pentru inca cel putin 10 ani, nu are cum sa se mai imprumute inca o data cu 30000-50000 de euro din doua considerente: 1. nu ar putea platii ratele si 2. nici o banca nu i-ar mai da o astfel de suma tinand cont de faptul ca v-a mai activa in sistem max. 8-10 ani.Se mai sugera de catre acel lider sub forma de ,,misto”” faptul ca ar putea vinde ce a luat si sa cumpere alta locuinta parca ar fi asa usor sa vinzi o locuinta,la care poate chiar banca e proprietar pana la achitarea integrala a creditului,sa o vinzi rapid si fara sa pierzi bani.Datorita acestor considerente trebuie ca sindicatul sa nu permita si sa nu sustina astfel de proiect care creaza discriminari unor colegi care de atatia ani inghit si accepta atatea nedreptati . Si in legea militara dinaintea trecerii noastre ca fpss, cat si in prezent este stipulat acest drept si este prevazut faptul ca militarul poate fi sprijinit in achizitionarea sau construirea unei locuinte o singura data in decursul carierei. Atunci nu e normal ca sa introduceti in proiect aceasta data, sub pretextul ca ca in 2004 a fost trecut in statut acest drept, din moment ce si inainte in legea militara era stipulat. Stiu ca au fost discutii atunci cand s-a discutat acest proiect pe acesta tema dar nu este corect sa nu fie sprijiniti toti colegi care au cumparat/construit sau o vor face pe parcursul carierei.

Comments are closed.