Penitenciar Ploiesti | Mici scamatorii permamente cu majorarile de 50%

Penitenciar Ploiesti | Mici scamatorii permamente
Penitenciar Ploiesti | Mici scamatorii permamente

Aflam ca la Penitenciarul Ploiesti, domnul director Branzan, forteaza de vreo 3 trimestre procentele legale referitoare la proportionalitatea intre corpuri si sectoare a acordarii majorarii de pana la 50%, cu promisiunea ca in trimestrul patru revine la normal, in acest fel fiind cumva asigurata o acordare oarecum echitabila pentru ofiterii cu functii de executie care n-au loc de sefi.

In speta in fiecare trimestru ar fi trebuit sa fie 2,27 majorari pentru unul dintre corpurile profesionale si 9,45 catre celalat. Rotunjit 3 cu 9 cu acordul colegilor. Doar ca acu’ in ultimul trimestru domnul Branzan se cam face ca nu intelege si n-ar mai vrea sa returneze majorarea furata tot anul. Ceea ce nu-i deloc cuser pentru ca incalca legea, ori asta se poate lasa cu comisii de disciplina si, mai grav, plangeri penale. E totusi vorba de gestiunea sau, in acest caz deturnarea, unor resurse financiare.

4 Comments

  1. Aveti o problema de aritmetica, sau de informare, sau distorsionati in mod intentionat procentele, sucind zecimalele la ofiteri si plusand la agenti. E vorba de 2,72 si 9,28 pentru cele 2 corpuri…adica rotunjite unitar in marja de bun simt, in sensul respectarii proportionalitatii, chiar inseamna 3 cu 9.

    • Se stabilise ca 3 trimestre este 3 cu 9 si in trimestrul 4 este 2 cu 10, iar directorul n-a mai respectat. Despre cuvantul directorului era vorba, nu despre virgule. E si asta important, dar iata pierdeti esenta grabindu-va sa puneti etichete. 🙂

  2. Intrebare – cum se procedeaza in cazul in care dintre cei 9,45 nu a realizat nimeni lucrari de exceptie in trimestrul respectiv?

Comments are closed.