Penitenciar Poarta Alba | Supraveghetor atacat de detinuti

Penitenciar Poarta Alba | Supraveghetor atacat de detinuti
Penitenciar Poarta Alba | Supraveghetor atacat de detinuti

S-a intamplat ieri pe la 09.30. Mai multi detinuti s-au luat la bataie, supraveghetorul aflat in apropiere a incercat sa-i linisteasca. Drept urmare unul i-a sarit in spate si ceilalti au si avut grija sa-i dea vreo cateva lovituri cu un obiect contondent pana cand au reusit sa-l scoata alti detinuti dintre scandalagii cu tinta. O sectie de semi-deschis, 13 camere, 3 – 400 de detinuti inn permanenta un supraveghetor pe sectie si unul la curtile de plimbare. AICI detalii.

Este vorba exact de supraveghetorul care a atentionat in scris prin august 2017 conducerea unitatii ca nu-i normal sa lucreze singur cu 420 de detinuti la acea vreme. Penitenciarul avea sisteme “man-down” dar le tinea la magazie. Ce s-ar fi intamplat daca nu l-ar fi ajutat ceilalti detinuti, nu putem decat sa ne imaginam. Da. Tot Petrica Banuta, este director adjunct pentru siguranta detinerii si regim penitenciar.

12 Comments

 1. @gargamel In orice caz, nu tin cu Dinamo si nici nu sunt ruda cu nasul tau, Dinca. Cat despre Raileanu, voi l-ati ales sa va reprezinte. Nu l-am vazut in viata mea, dar l-am auzit. Si acum mai stie lucruri. Da, nu am nicio treaba cu PA si sunt viteaz.

 2. Ce dracu sistem ceri sa poarte supraveghetorul, chiar am înnebunit cu toții??? Cu ce îl ajuta sistemul ala? Nu crezi ca o lege mai dura,, șefi care sa te susțină este mai important???

 3. detinutul acesta ageolul arun a lovit un agent la Slobozia , dintr-un la facut ko pe agent , si nu sa auzit nimic .Toti tin de scaune in disperare .

 4. De ce supraveghetorul nu purta sistemul mandawn asupra lui? De ce sprayl iritant lacrimogen și.l uitase pe birou. Sa fie adevărată declarația mai multor deținuți k major primise 3 cartoane sa se facă k nu vede agresiunea lu Ageolu Arun și k a intervenit când a văzut ca.i groasa? Ciudat înregistrările video conduc la aceeași ipoteza

  • Cu ocazia asta poate îl întreabă pe ag eolu cine îi aducea mobile pt flanco…

 5. Statistica nu lasa loc de indoiala. Avem din ce in ce mai multe agresiuni la adresa cadrelor. In curand, tot conform statisticii, este posibil sa avem parte de un caz de gravitate extrema. Chiar trebuie sa ajungem sa ne pierdem viata? Rugam sa se ia masuri imediate si drastice. Ce cauta mijloacele de autoaparare in magazie? Am tot scris despre neregulile cu iz penal de la PA, de toate felurile, plecand de la modul cum au parvenit in functii de conducere diversi si diverse. Vom da drumul pe piata la tot ce stim despre Poarta Alba, desi s-ar putea sa avem parte si de pagube colaterale. Tot timpul am ezitat sa scoatem intregul adevar la suprafata, de teama ca nu cumva sa pice la mijloc si oameni integri. Cu orice risc, vom spune tot ce stim. Desi nu suntem convinsi ca asa vom salva vieti, dar nici mai rau nu va putea fi.

  • La E5 a mai avut loc un ultraj în trecut, un omor intre detinuti, un psiholog agresat sexual. ANP nu a tinut cont ca acolo trebuie doua posturi de supraveghere.
   Spuneti tot ce stiti, daca stiti. Daca nu, incercati macar sa nu mai plictisiti auditoriul. Multe au fost cunoscute, dar au fost trecute sub tacere.
   E foarte grav ceea ce se intampla, dar fara solidaritate umana nu putem face mai nimic. Faptul că ieri la E era doar un supraveghetor la secție, și un debutant la curtea de plimbare nu poate arata decat dezinteres din partea lui Muscalu si Banuta.

   • @Gargamel Daca esti curios sa afli lucruri, ai arhiva FSANP, perioada Schiopu-Dorobantu, la indemana. Sunt sigur ca stii, ca la PA nimeni nu e mai breaz si mafiile se intrepatrund. Daca zici de vreun supraveghetor, sare Banuta, daca zici de primar, sare chioscarul, daca zici de incendii, sare Petromidia, daca zici de Raileanu, nu sare nimeni. Ai grija ce-ti doresti. Aceeasi rugaminte si pentru tine. Sa spui tot ce stii, daca tot afirmi ca situatia este deosebit de grava. Macar noi ne-am facut datoria pana acum si nu asteptam laude, dar nici critici de la plictisitori sau plictisibili. Mersi.

    • Nu sunt curios “sa aflu lucruri”, nici “sa fac lucruri”, ca sa citez un fat frumos din lava, olog mental din nastere. Nu-i mai tine palma lui nenea ala, e la pensie si a luat 50% de la directorul unitatii, cand lucra. Si-a pierdut proprii membrii de sindicat, de bun ce-a fost. Printre care si pe dumneata.
     Esti unul cu acte de vitejie din spatele tastaturii. Chiar nu ai nicio treaba cu “PA”, asa că nu te mai baga sa faci parada de moralitate.

Comments are closed.