Psihologia personalului din penitenciare, o loterie?!

Psihologia personalului din penitenciare, o loteri
Psihologia personalului din penitenciare, o loteri

Colegul nostru de la Penitenciarul Mioveni isi pune o intrebare pe care am mai pus-o si noi de atatea ori si pe care ANP se face ca n-o intelege: cum se face a un om declarat apt la un concurs e inapt la altul pe baza acelorasi teste si pentru acelasi nivel de evaluare? Ramane o dilema si cum e inapt un coleg pe care l-a validat o practica indelungata cu rezultate exceptionale intr-o anume functie. Nu-i clar de ce respingem candidati la niveluri inferioare si acestia reusesc pentru functii superioare. O loterie, iar explicatia “a avut un moment mai bun/prost” nu-i suficienta

14 Comments

 1. ma chemat doamna (…) prin 2013 intro zi cand aveam examen cu directori di adjuncti din astia imputerniciti si trebuiau sa ocupe functiile si iam spus ca unul din ei nu stie sa deschida calculatorul iar un altul scria cu radiera de la creion si doamna loredana a azis ca oricat de prosti ar fi ei trebuie sa-i trecem examenul psihologic, ca asa e dispozitia de la (neinteligibil) Atunci am inteles ca anepeul promoveaza multi prosti.

 2. Stie cineva de ce la testul de personalitate,de pe calculator, dupa ce alegi varianta de raspuns trebuie sa dai click in afara ferestrei adica oriunde pe desktop? Ca ni s a spus la examen ca e obligatoriu sa dai click la fiecare raspuns in afara ferestrei ca daca nu faci click raspunsul nu se valideaza, Anormal!!!Aha, sa intelegem ca programul inregistreaza raspunsul numai ca acesta permite si modificarea lui ulterioara. Nu cumva ACOLO e locul de manevra al doamnei corduneanu, prin care poate, tehnic vorbind, sa modifice de pe calculatorul domniei sale, cu codurile de acces ale candidatilor aflate in manuțele-i mânjite, profilul candidatului dupa bunul plac al Tincilor, Gigeilor& co? Adica, pe hartie , din prost te face destept si din destept te face imbecil! Poate ne va raspunde auditul…! Doamne ajuta!

  • Buna seara! M-am inscris pentru functia de secretară si tb sa dau testarea psihologica! Stie cineva sa ma indrume…cam ce-ar putea sa dea, ca nu stiu …nu am mai dat pana acum niciodata…e prima oara!

   • Andreea,

    Daca ai ales sa te exprimi pe site-ul acesta ai demonstrat ca ai o logica foarte buna. Deci un prim pas f bun l-ai facut. Depinde ce iti doresti ! Daca vrei sa-ti testezi  si celelalte capacitati si abilitati si sa le dezvolti , in acelasi timp, este suficient sa rasfoiesti blogurile fsanp  pentru ca acolo vei gasi inclusiv  testele care se dau la  testarea psihologica fix ca la examinare. Lipseste doar testul de capacitate decizionala pe care am sa ma gandesc cum sa-l pun la dispozitia citititorilor , pe langa altele, deoarece are si o parte grafica si e mai complicat. Testele le mai poti gasi si pe gmail ,yahoo si circula pe net prin bunavointa salariatilor centrului Rahova. De asemenea testele de personalitate scrise le poti gasi la Penitenciarul Rahova Sectia III si se afla la dispozitia unor oameni onesti, ca urmare a unor activitati
    lucrative de colectare a resturilor menajere din sediul ANP, din birourile DEA, DRS,RU, DSDRP, etc..
    Daca alegi sa-ti speli creierul, citeste…altele! Iti doresc mult succes!

    • Pentru Andreea

     Estimati care din situatiile urmatoare este mai probabil sa se intample
     1. Un om a suferit un atac de cord(infarct miocardic)
     2.un om peste 50 de ani a suferit un atac de cord ( infarct miocardic)
     3.Nu ma pot decide

     Mai vrei? Asta e testul de la poz 11

     • am mai gasit una pentru Andreea de pe gmail

      Intr-o urna sunt 120 de bile. Dintre acestea , 40 sunt galbene iar restul de 80 sunt ori albastre ori verzi. Participati la un pariu in care se extrage o bila pe a carei culoare trebuie sa pariati. Daca alegerea dumneavoastra este corecta, castigati 100 de dolari. Pe care dintre urmatoarele variante alegeti sa pariati?
      a. verde sau albastru
      b. galben sau albastru
      c. oricare dintre cele de mai sus
      d. nu ma pot decide

      pozitia 14

 3. şi mie mi-a spus Leila că a väzut-o pe Doamna Loredana…când nota nişte nume si prenume pe un bilețel galben în timp ce vorbea cu o Tinca, cred că o doamnă cu grad mai mare că vorbea cu dumeavoastră, si numele alea au fost admise. Mi- a mai spus şi Laurentiu că intr-o zi in timp ce se afla intamplător lânga calculatorul doamnei i-a scris cineva pe comunicator tot aşa niste nume care ulterior au primit aviz negativ..Păcat…

  • măi alina,spui prostii, o data ca era un domn si nu o doamna… Tinca lparca, eram si eu atuncea…si al doilea si -a notat numai numele d3 familie..nu mai tii minte? ca era sa ne incurcam..si sa ne luam capace..

 4. eu am ascultat la usa si am auzit-o pe loredana , cand vorbea cu ileana si ii spunea ca sa vorbeasca cu domnul care conduce candidatii pe scari si bea cafele si bolmojeste prin sala de calculatoare ,
  sa pregateasca treaba aia, aici n am inteles ca a mai spus ceva in soapta. Mi -am lipit urechea mai tare de de usa si a mai spus loredana ca sa dea fiecarui candidat ,domnul ala , cate un bilet de hartie care are scris pe fiecare cate un cod compus din cifre si litere ptr fiecare candidat in parte, pentru ca sa intre,individual, pe calculator, in testul de personalitate , bilete pe care trebuie sa le stranga imediat de la candidati si sa le puna pe masa ei. sa nu cumva sa ramana vreo unul la candidat! tipa doamna loredana!!si a amai spus sa-i spuie domnului sa fie atent ca sa nu se prinda prostii!!!

  Dupa aia am vazut-o pe doamna Loredana cum intra, de pe calculatorul ei personal din birou, cu codurile candidatilor in fata si modifica raspunsurile candidatilor !!! Dumnezeu stie ce profile o fi iesit de fiecare data!

 5. eu am auzit-o pe loredana cand vorbea la telefon cu unul gigi ,gicu, ghita sau cam asa ceva, ca nu am inteles foarte bine , si isi nota niste nume pe hartie. Dupa aia am vazut ca numele alea au fost respinsi!!!Ce mizerie!!!!

 6. eu am auzit-o pe loredana cand ii spunea unui psiholog de la Centrul Rahova sa – l faca pe un candidat tampit…din pix. Jur!

 7. Buna ziua. Lucrez ca agent la educatie din anul 2010 imi place munca, ma descurc si sunt multumita. Am avut numai calificative de fb si intr-un an am luat exceptionnal. Ptr ca nu am reusit sa ma mut la o unitate penitenciara dintr-o alta localitate , unde lucreaza sotul meu, (deoarece am primit aviz negativ) m-am inscris la un concurs de agenti pentru un post similar, cu cel pe care il ocup acum , la penitenciarul care ma intereseaza. AM FOST RESPINSA la psihologic !!!! O colega de la medical, aflata in aceeasi situatie cu a mea, a patit la fel ca mine.

 8. Am văzut candidat (care lucreaza in sistem ) si care la testul psihologic, după expirarea timpului de lucru, bifa variante la întâmplare pentru exercițiile pe care nu reușise sa le rezolve. Nu mi s-ar părea normal ca un asemenea candidat sa promoveze.
  Sunt sigur că mai sunt si alte variante care te pot face sa pici testul psihologic.

  • Eu stiu o ghidusie cum poti sa iei testul! Am vazut cu ochii mei cum loredana corduneanu incercuia raspunsurile corecte,
   in foile de raspuns ale båtelor, sfătuite sä se aşeze in spatele clasei , pe motiv de blank intelectual.
   Na, e de inteles , daca te asezi mai in fata, te vad colegii cum te scobesti cu pixul in nas si ca mai dai si foaia alba! Smekerie, nu? Totusi, nu va recomand sa experimentati asa ceva daca n-ati vb mai intai cu nea gigi …

Comments are closed.