Totul se vede bine de la ANP

Totul se vede bine de la ANP
Totul se vede bine de la ANP

Interesant modul asta in care ANP incearca sa raspunda la problemele din penitenciare ca si cum dac-ar exista n-ar fi o problema pentru ca dansii le-ar rezolva. E si asta o abordare. Singura problema pentru cei care lucreaza in penitenciare e ca problemele cu pricina chiar exista si sunt cat se poate de dureroase. Cel mai probabil nu se simt deloc ajutati de raspunsuri care fac recenzii de acte normative si incearca sa ascunda realitatea, dar speram ca ANP o sa inteleaga in cele din urma ca alta ar trebuie sa fie abordarea.

Totul se vede bine de la ANP by FS ANP on Scribd

7 Comments

  1. Domnule Dumitrascu si alti colegi in decursul timpului v-au sesizat faptul ca trebuie luata atitudine din partea sindicatului cu privire la legea salarizarii in discutiile cu ANP.Cand au aparut grilele din noua lege, colegii agenti va solicitau sa interveniti pentru ca nu e normal ca diferenta in bani din acele grile ale legii de salarizare intre un comisar sef si un agent sef in 2022, sa fie si a ramas de aprox. 2500 lei, anormal de mare aceasta diferenta.Aceste grile din lege avantajeaza doar sefimea(ofiterii) din sistemul de aparare si nu s-au mai facut demersuri penntru ca sefilor le convenea.Agentilor,subofiterilor din sistemul de aparare li se pot da si niste firimituri pt. ca si asa trag pe ei ca asta le e rostul,munca cat cuprinde si leafa cat mai mica fata de ofiteri.Uite ca se mai intoarce si roata,cu contributiile astea aruncate in carca angajatului. Daca luam atitudine doar cand nu le e bn la sefi asa patim!Va sesizez o alta speta care a fost sesizata de agenti si care cat mai curand trebuie rezolvata si priveste colegii agenti cu studii superioare care prin natura complexitatii posturilor pe care le ocupa sau prin responsabilizarea unor sarcini suplimentare necesita studii superioare iar sistemul profita si se foloseste gratis de pregatirea si potenta intelectuala a acestora !!Sa fie incadrati conform noii legi de salarizare care prevede functii de agenti cu studii superioare de la 1 ian.2018.Pana in prezent nu ati discutat cu conducerea ANP despre acest lucru, desi era normal ca pana acum s-o discutati iar colegii v-au mai solicitat in comentarii sa o faceti. Sper sa o faceti cat mai curand, ca acei colegi din anumite sectoare si de care sistemul de atatia ani se foloseste de ei, sa fie incadrati ca agenti cu studii superioare pentru ca posturile pe care lucreaza necesita studii superioare.De ex: agent care este sef tura,agent la evidenta,agent educator,agent contabil, posturi care necesita pregatire si studii superioare.Daca legea prevede, la noi de ce sa nu se aplice?Oricum diferenta in bani intre un agent si unul cu studii superioare din grilele legii ar fi de nici 140 lei, fata de diferenta dintre un agent cu studii superioare si un ofiter cu vechime este enorma.Normal era ca atunci cand s-a negociat legea de ex.daca acum un ofiter pleaca de la un coeficient de 3.50 in sus,acel coeficient trebuia acordat unui agent cu studii superioare,adica macar cat al unui insp.principal,nu cum este acum.

    • De acord, creste ecartul dintre agenti si ofiteri. Din pacate insa asta e schema impusa de colegii din aparare, ordine publica si siguranta nationala. In ceea ce priveste agentii cu studii superioare, sunteti in eroare, am discutat de mai multe ori cu sefii ANP si am si pus informari in acest sens pe site.

      • Daca creste atat de mult diferenta intre agenti si ofiteri o sa faca in sfarsit domnii ofiteri si efortul de a-si face munca pentru care sunt platiti? Adica vor avea in sfarsit sefii de sectie biroul permanent pe sectii, cum spune legea, si nu le va mai face supraveghetorul treaba? Vor face medicii consultatii nu tot asistentii? Sau ei tot cu banii si noi tot cu toata munca lor?

  2. mah, te doare mintea…Deci, s-a rezolvat si problema asta!treaba-i buna,dar mai dureaza…!Alo, Tudorele, ne auzi…???D

Comments are closed.