Mai speciali si mai exceptionali la salariu

Mai speciali si mai exceptionali la salariu
Mai speciali si mai exceptionali la salariu

ANP ar fi trebuit sa acorde 7,15 majorari de 50% pentru misiuni speciale si lucrari de exceptie pentru directorii si directorii adjuncti de penitenciare. Cam asta ar fi insemnat 5% aplicat la numarul total al celor in cauza. ANP a acordat 46 de astfel de majorari. Pentru ceilalti angajati din penitenciare nu se poate depasi 5%. Pentru directori se poate de ani buni.

Evident ca au refuzat sa citeasca si argumentele pretinzand ca nu e timp. Veti intreba desigur, cum asa. Ei bine, e simplu: cu tupeu. Cam cum s-a procedat cu imputernicirile alea cu anii despre care acum ANP ne explica ca nu-s legale peste 6 plus 6 luni, dupa ce a ignorat zeci de cereri repetate pentru a le inceta. AICI lista cu pricina.

Centralizare T4 2017 50 Directori by FS ANP on Scribd

22 Comments

 1. Bateti campii cu 5% din directori! Nu exista asa ceva nicaieri in ordin! 5% se calculeaza din numarul de posturi prevazut in stat, singura restrictie legala fiind respectarea proportionalitatii pe corpuri (ofiteri/agenti) si categorii de personal(fpss/salariati civili). Poate sa dea la toti directorii, daca se respecta proportionalitatile pe fiecare unitate, e perfect legal! Nu mai clasificati problemele de moralitate, ca fiind de legalitate!

 2. Propun ca dacă cei din ANP nu respecta procentul de 5%, sa luam toți acest spor pt ca toți lucrama în aceleași condiții.

  • Bai John cât pierzi ca în urma plângerii penale cam toți directorii o sa dea cu subsemnatul pe la parchete?
   Crezi ca unitățile merg ca avem directori excepționali? Nu, merg din inerție și datorita unora care nu o sa primească acest spor niciodată.

 3. Da domnilor, cum sa poata lua cineva atitudine cand in consiliile de conducere sunt doar imputerniciti obedienți care nu stiu ce li se intampla? Și dc va mirați ca iau directorii atâta timp cat LIDERII cei care ar trebui sa ne reprezinte sunt servantii directorilor pt a le fi lor bn, pt a lua de 2 ori intr-un an 50%. Despre ce criterii vb dlor, despre cele făcute pe genunchi la comanda directorilor? Sunt multe neregulile în teritoriu oare le cunoasteti dle președinte?
  Colega de la Poarta Albă a reactionat la stres printr-un astfel de gest,mediatizat, OARE CÂȚI SUNTEM CA EA?!?

  • In ANP toti sant exceptionali ,dovada este si faptul ca sunt de trei ori mai multi decat in anul 2000 (aproximativ 400) . Binenteles ca vreo trei sute dintre ei au vazut un penitenciar doar la televizor dar au pretentie ca sunt specialisti !!!,in ce ? poate ne spun ei .

   • In ANP s-au dat 26 de majorari, dar n-am reusit sa-mi notez. Se mai fac 2 propuneri pentru DGA catre ministru si au fost redistribuite catre penitenciare 16 din cele 22 de majorari ramase din rotunjiri la dispozitia directorului general. Cand apare procesul verbal il transmit.

    • stie cineva, doamna loredana a luat? ca am visat-o tare frumos imbracata in rosu din cap pana-n picioare cu cununite de banuti in par si cu bratari la maini si la picioare…

 4. Putem afla daca dj-ul a luat 50? Macar sa iasa cu o pensie barosana cat.. roata carului de mare.. ! Pardon, numa’barosana ca roata ..se-nvarte…

  • intrebarea este retorica , dj-ul este exceptional prin nastere, la fel cu multi altii din ANP.

 5. Intrebarea este ce masuri ati luat in numele sindicatului pentru a impiedica aceasta practica?
  Daca nu s-au prezentat motivarile, care au fost criteriile dupa care s-au acordat? Cum s-a pus problema? Ne puteti informa?
  Nu credeti ca ar trebui sa sesizati organele competente?
  Ce efecte credeti ca vor avea asupra angajatilor asemenea practici?
  Nu credeti ca lasand lucrurile sa se intample, incurajati si la nivelul unitatilor acordarea pe alte criterii decat cele expuse de legislatie?
  Spuneati intr-un articol ca nu doriti sa anulati un drept castigat. De acord. Atunci ce credeti ca trebuie schimbat? Sau nici dv. nu mai credeti ca sindicatul poate fi o forta?

  • lasa ca-ti raspund eu ca sefu’ e
   în sedinta.. de ieri..la anp..si ceilalti se odihnesc..

   1.Sindicatul face si el cat poate de mult si cat ii permite legea.
   2.Criteriile sunt de incompetenta, de slugarnicie si de interese politice..
   3.Problema s-a pus de anp , de fiecare data , in gura…cu pumnul..
   4.De data asta vor fi sesizate organele competente..cum am inteles ca se vor sesiza si la alte penitenciare..
   5.Efectul asupra angajatilor este zero…mai ramane sa-si rezolve fiecare cum poate problema cu …scârba..
   6.Lucrurile sunt asa de lăsate in unitați ca nici Sfantu-Asteapta nu le mai poate indrepta…
   7.Singura salvare e la dorel de România..!

   • Bravo, fratica! Mai bine nici nu puteai spune. Iar scarba, aia e starea naturala. Se acutizeaza in preajma cc-ului cu pricina. Mai speram ca fraierii, ca de… poate s-or gandi si ai de sus la sclavii mosiilor. Degeaba…

   • Aceeasi pupincuristi notorii trimestru de trimestru,aceleasi practici neortodoxe,aceasi lipsa de motivare pentru a ascunde ilegalitatile comise prin nerespectarea criteriilor de aprobare . Ramane in continuare o plata pentru ghioceii sistemului.Intrebati care sunt criteriile de acordare ? sant doua: apartenenta la ,,grupurile organizate” si fratiile politice .Ori daca in tara asta nici macar Constitutia nu mai este respectata de ce ar fi respectat un ordin de ministru!? Daca nu va convine aveti 3(trei)alternative:1- fie dormiti in continuare in pace; 2 – fie fugiti din sistem cat mai aveti timp; 3-fie trezitiva la realitate si reactionati ca atare .Pana atunci dormiti in pace ANP-ul vegheaza asupra voastra!

Comments are closed.