Penitenciar Vaslui | Situatie disperata din lipsa de personal

Penitenciar Vaslui | Situatie disperata din lipsa de personal
Penitenciar Vaslui | Situatie disperata din lipsa de personal

Colegii de la Penitenciarul Vaslui ne informeaza despre ceea ce am tot incercat sa convingem ANP ca trebuie rezolvat rapid: deficitul sever de personal. Penitenciarul Vaslui se afla intr-o situatie extrem de grava, ceea ce determina personalul sa reactioneze in lipsa unor solutii din partea ANP.

Astazi sa luat masura suplimentarii schimburilor cu cite un om pe care ia dat de la plutonul escorta deoarece oamenii de pe schimburi au facut rapoarte catre director de a nu mai intra in serviciu deoarece sa depasit cu mult cele 180 ore din acord .

Sindicatul este pus in situatia de a cere ministrului sa intrevina pentru ca domnul Dobrica nu ne ia in serios.

Avem oameni la schimb care au 360-370 ore suplimentare refuza sa mai intre in servici nu gasim solutii, sintem detasati in coada sistemului penitenciar cu un raport incredibil de 157 cadre pe operativ la un numar de 950-1000 de detinuti.

Adresele pe care le-am facut catre directorul general nu au primit nici un raspuns. Modificarea statului de functii nu mai poate astepta, oamenilor le-a ajuns cutitul la os nu mai pot asigura libere le iar de concedii de odihna nu mai poate fi vorba.

Venim cu aceste probleme in fata dumneavoastra domnule presedintie in speranta ca poate ne puteti ajuta sa mergem in fata domnului ministru pentru a prezenta situatia.

33 Comments

 1. Au dreptate , de putea face 1 schimb tampon din cadrele care s.au pensionat pe baza de contract individual determinat , da nu va duce mintea mânca.as..😂😂😂… totul de rezolva daca ai minte..😉

 2. Nu spălați rufele în public,există sindicat pentru probleme și dialogul e singura soluție.Unii se cred mai deștepți decât altii,ăsta e problema la Vs.Dacă e așa cei care au obosit cărând pietre de moară în spate prin pușcărie la Vs să meargă la privat unde curge lapte și miere la un salariu de 2000 ron/lună,părerea mea.

 3. si mai am ceva pt dl malos…..mare grija pe unde calci,pentru a ajunge sus,trebuie luata treapta cu treapta,altele sunt cam subrede pt tine men

 4. pretorianule,te crezi vreun dumnezeu?? ai mare grija nu-ti depasi atributiile de serviciu si nu te crede si tu vreun director

 5. Se vede ca noi cei de la Vaslui suntem foarte critici, doar atat-critici, de aceea suntem vazuti in toata tara saraci din toate punctele de vedere.De departe se observa ca cei care arunca cu cuvinte sunt cei care niciodata in penitenciarul nostru nu au avut nicio valoare, se rezuma la cuvinte fara sens, fara continut, fara valoare.Stim cat de bun a fost domnul Branza, jignea in stanga si dreapta si acum il scoateti cel mai bun. Nu am avut functie de conducere dar daca as fi in pielea actualului director nu as pleca urechea la niciunul dintre colegi. Hai mai bine sa incercam sa facem ceva, dar nu orice, ceva pozitiv; de critici, mizerii fara sens, barfa suntem satui. Putem oare sa ne ridicam si sa nu acceptam sa fim complicii unor oameni de nimic?

 6. As paria ca toti cei care latra aiurea in comentarii cu rautacisme , nu fac serviciu pe schimb si isi simt amenintata linistea si asezarea lor de solutionarea situatiei schimburilor. Ba as zice ca vreo cativa nici nu sunt membri de sindicat , dar in spatele anonimatului braveaza. Sa iasa dimineata pe platou sa ii spuna directorului ca e incult , il tine pe vreounu? Categoric nu , dar aici e tare-n deget, pe taste . Cu astfel de colegi ofticati si carcotasi , cu siguranta VA FI BINE !!!

  • Stimate domn,se pare ca esti (editat admin). Nu as fi crezut ca esti chiar directorul unitatii. Treaba cu platoul este de domeniul trecutului. De ce nu incerci sa te ancorezi in realitate sau nu intelegi ca realitatea ni este “Iasi”, cred ca ai probleme cu ” masarda”. E clar, esti dus cu capul, esti (editat admin).

   • Dle Nicolai,ar fi bine, sa ai in vedere faptul ca orice postare jignitoare in spatiul public,poate fi sancţionată cu amendă în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 republicata.Si dumneata abunzi-“esti dus cu pluta,esti dus cu capul’,”esti un mitocan prost si incult.”

    • „Săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora sau a instituțiilor publice”. Fapta poate fi sancționată cu o amendă cuprinsă între 200 și 1.000 de lei.
     Nu stiu care Nicolai esti,dar astazi de Sf Nicolae trebuia sa te abtii.La multi ani de ziua numelui sau a pseudonimului!

  • Domnule director, nu te gasesti pe platoul scolii de agenti. Incerca sa te comporti ca un ofiter!!!

 7. da de de colcăiala de telefone$ de
  prin camerele detinutilor , nu se sesizeaza don’director? Sau se face ca nu stie?

 8. Nu numai la Vs e asa în toata tara e la fel. Asta se întîmpla din cauza domnilor de la Anp care au uitat ca în Moldova exista puscarii. Care nu.mai vrea la Vs sa mearga la IASI la chilug si dima sa vada ce bine e am auzit ca acolo e si mai rau si ala scarlii nu poate face nimic.

  • Da, ai dreptate “agentule.anp” sa stii ca e bine la Iasi, personalul nu are restante la ore decat din luna anterioara, asa ca te asteptam la munca adevarata de puscarie.

 9. Nu cred ca situatia de la Vaslui e asa de dramatica. Actualul director ar trebui sa faca serviciul pe functia pentru care este numit si sa se implice mai mult. Serviciul paza nu se termina la ora 15.00, iar daca doreste sa locuiasca in Iasi atunci sa plece la Iasi. Oricum, este un incult!!!

  • daa, asa cum facea brinza, statea pina la orele 17 sau 18 (statea sa scrie pe mail la toti cei care ii comentau ordinele) , dar venea la munca la orele 09, muncea de se rupea si el, era mai tot timpul ba pe la primarie, ba pe la parchet, tinea sedinte de cite 4, sau 5 ore.

   • Dar i-a învățat pe mulți cum să meargă și cum să se îmbrace,păcat că nu s-a lipit nimic de ei…tot colorați cu fes,ciorapi albi și coji de semințe pe la gură!

 10. Ati uitat si de dl Ioan,ca pe timpul lui era bine.Acum cine mai e lider pursange vasluian? Ce ve-ti face,veti migra?(scrriu si eu …ca la …altii)

  • Nu se intege din aceast “strigat de durere”daca cele 370 de ore suplimentare au fost facute dupa pensionarea directorului sau dateaza de ceva anisori!Si ca sa nu fiu rautacios,dl vasluian care solicita ajutor,nu ne spune daca a cerut si cand i-a fost bine….sau poate nu i-a fost asa rau…..

   • Da, sigur sunt din septembrie până astăzi acumulate, pentru că în septembrie s-a gândit Sorin C. să iasă la pensie… le-a adunat din ianuarie, dacă se putea numai sâmbătă si duminică (că doar e sef de schimb), apoi a văzut în septembrie că nu poate iesi la pensie si acum se plânge. Si are dreptate alt coleg, era apropiat dl. Brânză de noi, de aia fugeam toți când apărea el.

   • 0reli s-o facut dupa cia plecat domnu branza cit ierea dl branza nu misca nimenia in front… o violat astia si legea si so batut joc dupa cio plecat domu branza..is fac di cap…i prapad…

 11. Sa nu fim rautaciosi! E-adevarat ca macar trebuia sa mai revada articolul inainte de a-l publica, dar supararea e prea mare si disperata ptr. a mai lua in seama cratimele, sau lipsa lor. In astfel de situatii e bine sa fim aproape de oameni, nu de alta, dar suntem calcati pe cap de toti, nu trebuie sa ne mai sicanam si noi, unii pe altii…

  • La fel de adevărat e că nu cratimele fac diferența între nesimțire și incompetență managerială.
   Nu poti să abuzezi de munca oamenilor și după aia să întinzi botul la 50%.

  • Pacat ca a iesit la pensie domnul director Brânza!Un om cu caracter, gospodar si aproape de oameni.Ii simtim lipsa! Desi au insistat multi sa nu plece ..pur si simplu nu a vrut sa mai stea. Abia acum intelegem de ce…! Pacat…! se duce de rapa Vasluiul..

Comments are closed.