Salarizare de austeritate in 2018

Salarizare de austeritate in 2018
Salarizare de austeritate in 2018

Am mai scris despre asta, dar nu strica sa revenim, avand in vedere ca Guvernul propune un proiect care aduce o serie de derogari de la Legea 153/2017 – Legea cadru a salarizari personalului bugetar. AICI detalii. Asta, desigur, se adauga la potentialele probleme legate de transferul taxelor sociale. Pe scurt despre asta e vorba pentru 2018:

 • prin derogare de la art. 21 din Legea 153/2017, munca suplimentara precum si cea prestata in zilele de repaus saptamanal sau  de sarbatori legale se compenseaza doar cu timp liber;
 • institutiile si autoritatile publice nu acorda tichete cadou, premii, precum si idemnizatia de hrana si indemnizatia de vacanta prevazute de Legea 153/2017 ;
 • pentru personalul militar, politistii si functionari publici cu statut special din Administratia Nationala a Penitenciarelor, indemnizatiile, primele, compensatiile, ajutoarele, platile compensatorii, despagubirile, compensatiile lunare pentru chirie si alte drepturi ce nu fac parte de solda lunara  bruta/salariul lunar brut se mentin la nivelul lunii decembrie 2017 .
 • tot la  nivelul stabilit in decembrie 2017  se mentine si alocatia valorica pentru drepturi de hrana, valoarea financiara anuala a normelor de echipare precum si valoarea anuala a drepturilor de echipament;
 • nu se acorda ajutoare/idemnizatie de iesire la pensie sau trecere in rezerva (nimic nou aici);
 • continua sa ramana suspendata ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante in institutiile si autoritatile publice.

Nu stiu dumneavoastra, dar subsemnatul are o senzatie de deja-vu. Parc-am mai vazut asta. Nu demult. Atunci am reactionat prea putini pentru a conta. Acum pare ca n-am invatat mare lucru din istoria recenta. Asa sa fie?!

7 Comments

   • Din câte țin minte în Anexa VI art 88 se prevede ca prin excepție de la articolul 21 munca prestată în SDSL se plătește cu un spor sau o majorare de pana la 100%. Acum am vazut proiectul OMJ unde se prevede un spor de 100 % pt SDSL.Deci gândesc ca doar orele suplimentare se vor recupera doar și nu se vor plăti dacă nu sunt recuperate în 60 zile. Și denumirea marginala a art 21 din Lege e , dacă țin bine minte, referitoare doar la orele suplimentare, ceea ce nu are legătură cu orele prestate în SDSL.

  • Ba da exista un articol care prevede acest lucru și se plătesc la nivelul lunii iunie 2017.

Comments are closed.