Audio | Detinuti platiti pentru c-au comis infractiuni?!

Ministrul Justitiei invita FSANP la dialog
Ministrul Justitiei invita FSANP la dialog

Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand il aud pe Tudorel povestind despre cum o sa-i plateasca pe fostii detinuti pentru c-au facut puscarie incep a ma intreba daca-i normal la cap. Sigur, nu e un criteriu ca sa fii ministru, dar e de stiut. Ar insemna ca fiecare fost detinut (hot, talhar, violator, pedofil, criminal, corupt, etc)  ar primi, la o medie a pedepsei executate de 4 ani, intre 7.500 si 12.000 de euro in functie de cifrele avansate de catre ministrul justitiei (5 – 8 Euro/ziua de detentie).

30 Comments

 1. Se știe, iar cu acest comentariu mă repet! Am mai spus și alții înaintea noastră au scris în tratate sociologice. Atunci când în penitenciare se crează o situație net superioară față de media traiului populației carcerale, a vieții acestora pe care o duc în societate este clară, tendința de creștere a ratei infracționalității.
  Așa este. Legea nu prevede decât compensări pentru deținuți, fiindcă despre legea executării pedepselor este discuția. Ideal ar fi pentru stat să aibe în vedere spitalele pentru copii. Și aici aș vrea să spun d-lui. ministru al justiției, iauzi…al justiției, că exact în orașul de unde domnia sa provine, Iași, este un spital cu specialitatea pediatrie. Acolo este jale iar copiilor internați abia că li se asigură ușor, doar cu câteva grade Celsius mai mult decât căldura resimțită în atmosferă într-o zi de toamnă târzie. Parcă s-a ajuns prea departe. Repede!!!! înainte !!!! Să le dăm cât mai mult și măi multe deținuților. Nu zic să nu! Dar administrația trebuie să fie atentă cât dă! Că la cadre, la cei ce lucrează cu bolnavi imunodeficitari HIV/SIDA refuză, deși legea prevede, să acorde sporul respectiv. Dar îl vom cere în instanță! Ce să facem! Mergem mai departe! Și noi știm să luptăm pentru ceea ce este al nostru!

 2. Nuuuuu! Detinutii sunt platiti,numai daca e cazul,pe viitor,in anumite conditii,pentru cazare proastă din penitenciare!
  DeoareceCEDO considera ca statul român îi pedepseste de două ori!

 3. 5 sau 8 eur sunt cifre avansate de ministru,ca exemplu,practica din statele europene si cu un alt nivel de trai, mai bun ca al nostru!La noi s-ar putea sa fie compensatia de 1 euro! Nu stim!

  • Fac si eu un calcul! Iau exempludin articol!Un detinut care sta 4 ani in detentie castiga cu legea 169/2017( recursul comp): 6zilex12 lunix4ani=288 de zile (aproapr un an)
   Sa zicem ca va fi suma compensatorie, pentru detentie de 4 ani,de de mii de euro( suma speculativa)cuprinsa intre 7500 si 12.000 de euro.
   Intrebari:
   a. Daca compensatia financiara va fi stabilita,cum zice urzica,la 1 euro/zi? Rezulta suma compensatorie pentru 4 ani de 1440 de euro!
   b. Dar daca compensatia financiara va fi intre 5-7 euro/zi echivalent cu cele 6 zile pentru care se acorda recursul compensatoriu in zile castig?Lucrul asta nu l-a intrebat nimeni la italieni si la unguri?
   In situatia asta refacem calculul si obtinem sume compensatorii calculate la 5-7 euro/zi intre 1440-2304 euro!
   PS. In aceste conditii din urma,alege detinutul banii sau libertatea celor 288 de zile?

 4. N-am citit eu bine!!!?????Penitenciar nou de construit cu 500 de milioane de euro?????Cu 100 de milioane de euro mai mult decat Catedrala Mântuirii Neamului ori cat o treime din datoria externa a Venezuelei ????
  Hmmm!Sa moara capra????Urat! Mai bine isi inghitea limba!Ia uite ba franarii cu diploma de telectuali ai sistemului! Ministresul a zis de vreo 80 de mil de euro .. franarul calculeaza de de 6 ori mai scump !Hai ca-i bine!

  • Si cum ai vrea sa ajunga cascavalu la toata lumea????? Umfli pretul sa fie toata lumea satula.Zi tu cum e mai bine!

 5. In sfarsit!!!un lider de sindicat asumat si corect care recunoaste niste lucruri foarte adevarate si care vin pe legea salarizarii :”Suntem 12000 de oameni. Dintre aceștia, 6000 nu sunt în contact cu deținuții. Din cei care rămân, mare parte sunt în educație, medical, pe vizite. Mai tăiem din acest număr, vreo 3000. Rămân maxim 2000 – 1500 de oameni care reprezintă supravegherea și șefii de secții”.
  Cu tot respectul! BRAVOOo!din 12000 de angajati doar 6000 sunt in contact cu detinutii!SI ATUNCI, DE CE IA TOATA LUMEA SPOR DE PERICOL DE 30%?

  • Da, da’ tot personajul,pe care-l ridici tu in slavi,i-auzi ce viziune antieuropeana are,la 27 de anj de la Revolutie :
   Intrebat de un reporter,intr-un interviu de anul trecut,ce se poate face in sensul evitarii amenzii CEDO si a intocmirii unui plan de masuri ptr conditii improprii pana la data impusa 25 ian 2018,de catre MJ, răspunsul vremelnicului a fost tranșant “Nu se poate face aproape nimic”. Restul in interviu!Cititi si va minunati!

   Azi,vedem cu totii.. stupoare.. ca s-au putut face lucruri foarte bune! Scapam si de amenda CEDo si avem un plan de masuri care va reduce supraaglomerarea in penitenciare!Vant la pupa!

 6. Despagubirile platite detinutilor ar trebui sa se intoarca si in capul managerilor,cel putin disciplinar,in conditiile in care au posibilitati si nu respecta legea!

 7. compensarea in sume de bani pentru detinuti are termen semestrul I 2018 si va merge in paralel cu bratara electronica si promovarea unui recurs in cererile de liberare conditionata ambele cu termen sem II 2018!Foarte bun memorandumul!

 8. nu spune in document de la ce data se aplica compensarea in sume de bani si mai spune ca mai intai va fi un studiu si se va lua in calcul in viitor etc Pana atunci conditiile in penitenciare se vor schimba asa ca nu e caz de alarmare!

   • Bun, conditii improprii.Dar doua beneficii pentru acelasi lucru? Mai ales ca ai fost condamnat pentru niste fapte penale nu pentru faptul ca ai ajutat niste batrani cu sacosele la piata.Nu e cam mult totusi?Avem centre pentru copii unde nu sunt conditii.Pentru ei nimic? Nimic pentru ca nu sunt importanti.

    • Buna dimineata.
     Am citit si eu memorandumul si vreau sa-i raspund lui Neneia.

     1. Nu sunt doua beneficii pentru
     conditii proaste de cazare .Exista ori compensarea in bani ori zile castig.Majoritatea detinutilor aflati in detentie vor prefera zile castig…psihologie carcerala.
     2. Ai perfecta dreptate cu centrele pentru copii dar acum discutam despre puscarii!MJ-ul se ocupa de “matca” lui .E treaba Guvernului sa prioritizeze cheltuielile si sa faca bugetul statului!

     O zi buna.

     • Pai sunt doua beneficii. Ar trebui să se rămână ori la zile – cu asta au început – ori la bani. Asta nu e prea bună pentru ca pare mai mult o recompensa pentru infracțiunile comise. Dar degeaba ne dam noi cu părerea că ei fac ce vor.

     • Și în cazul în care i se acordă zilele în compensarea așa ziselor condiții de detenție precare și el are proces la pe despăgubiri, dar până la finalul pedepsei, cu zilele compensatorii cu tot, nu este definitiv și câștigă ulterior punerii în libertate. Imediat după acest moment, al punerii în libertate. Ce faci cu el? Îi tai zilele, îl aduci înapoi la penitenciar? 😂😂😂 Rămâne din păcate și mai devreme liberat și cu banii luați de la statul român? Răspuns: RĂMÂNE!

 9. Domnule Dumitrascu ati facut demersuri ca atunci cand suntem plecati in concediu de odihna pe care cu greu reusim sa il luam si cu intarzieri mari, sa nu ne mai fie taiate sporurile?
  In alte ministere nu se pied aceste drepturi(MJ,Finante,Sanatate,Invatamant)

  De exemplu la MApN:

  Ministerul Apărării Naționale – MApN
  Normele metodologice privind încadrarea în condiții deosebite, condiții speciale și alte condiții, specifice personalului militar din 23.12.2015
  Text publicat în M.Of. al României.
  În vigoare de la 30 decembrie 2015
  Art. 4. –
  (1) Perioadele în care personalul militar se află în incapacitate temporară de muncă, concediu de odihnă anual, concediu de odihnă suplimentar, se consideră ca fiind lucrate în condițiile locului de muncă în care cei în cauză și-au desfășurat activitatea la data ivirii acestor situații.

  Nu e normal sa ne trezim cu sute de lei in minus atunci cand pleci in concediu de odhna !!!Legea e numai pentru unii, pentru sistemul nostru, nu?

 10. Doamne în ce lume am ajuns sa trăim!!!.Auzi sa plătești hotul ,criminalul,violatorul,tâlharul etc.ca sta in pușcărie.Santem o tara de nebuni!!!.

 11. Încurajăm infracționalitatea în România. La victime le dați ceva domnule ministru??!???!!

 12. Frate si militianu cat ia p zi ? Pt detentie ca pt munca ia salariu dar pt detentie ? Sa dam si noi in judecata ce plm , mizerii de oameni cica minstri lu peste

  • bai C.c ai gresit pagina de blog.plm e ministru la invatamant..ba profesore!Degeaba ti-au marit salariul..

Comments are closed.