Se apropie CPT. ANP isi atentioneaza angajatii ca sa nu fie luati prin surprindere.

Se apropie CTP. ANP isi atentioneaza angajatii ca sa nu fie luati prin surprindere.
Se apropie CTP. ANP isi atentioneaza angajatii ca sa nu fie luati prin surprindere.

Avand in vedere ca, in perioada imediat urmatoare, Comitetul Consiliului Europei pentu Prevenirea Torturii si a Tratamentelor Inumane sau Degradante (CPT) va efectua vizita in Romania, in scopul asigurarii mecanismului preventiv si de monitorizare a respectarii drepturilor omului, Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP), prin Adresa ANP nr. 23251/DRS/DM/30.01.2018, si-a atentionat angajatii din sectoarele: medical si interventie psiho-sociala sa ia masuri, astfel incat activitatile cu detinutii sa se desfasoare in conditii optime.

Am fi preferat ca ANP sa aiba aceeasi grija si interes pentru drepturile angajatilor din penitenciare, care sunt obligati sa desfasoare activitati lucrative in conditii improprii de munca si cu un deficit acut de personal.

 

24 Comments

  • E suparat CTP pentru amenda primita de CNCD pentru ca a asemanat-o pe viorica cu un pavian cu mantie. CTP a reactionat imediat si se intreaba daca ar mai fi primit amenda asemanand coafura cu o coama de leu:)))
   Acuma ma intreb si eu daca nu ar trebui sesizat consiliu pentru combaterea discriminarii al animalelor sa amendeze CNCD ?

   • Eu m-as intreba, daca ar veni in vizitaCristian Tudor Popescu CTP in locul CPT,oare,cu ce animal salbatic ar compara sistemul penitenciar ? Probabil cu vreun sepiozaur din epoca de piatra…:)?Nici nu vreau sa ma gandesc… 🙂

  • CTP este teroarea asazisilor conducatori de puscarii, care de fapt, ar fi mai usor numiti doar incasatori de salarii de directori, ca de fapt conduc doar peugeot, reanult, mercedes samd. Era un pic mai bine sa ne conduca magistratii, macar aveau studii, decat niste pacalici cu studii pe la spiru facuti apoi ofiteri si acest fapt sa ii faca sa capete aere de semizei. Acum toti s-au cacat pe ei ca vine CTP si incep sa mute hotii dintr-o puscarie in alta,atitudine de toata jena facuta cu girul celui mai mare focare de prostie ANP. Dar revin la marii conducatori ai puscariilor, ce acum sunt mici pisoi de lapte…S-au apucat sa se ia de oameni ca nu e aia sau aia in regula…Dar pana acum nu ati vazut,inaptilorr? Profitorilor si comunistilor…Lepadaturi perfide cu apucaturi de tirani. Cum zicea un animal de asta…Va arat eu ca aici nu conduce sindicatul si dau militaria jos din pod. Da jos militaria din pod ,bulangiule, si nu te ascunde dupa altii. Acum nu iti mai place nici dormitul cu zilele pe la puscarie si fugi acasa…Mare director,mare ofiter, mare caracter…Imi vine sa vomit

 1. Cum sa ceri angajatilor sa desfasoare activitati cu detinutii in conditiile optime cand tu ca angajator, manager sau sef de structura nu-i oferi colegului tau acele conditii optime?

  Cum poate un angajat care in fiecare dimineata este certat de tot felul de sefi din motive dintre cele mai prostesti, sa fie la randul sau calm si intelegator in munca cu detinutii? E impotriva firii umane.

  Nu putem ascunde la nesfarsit incompetenta si lipsurile sistemului.

 2. yo cred ca Cpt stie ca suntem praf si o sa ne mai acordda o sansa/…Si iohannis a mai dat o sansa si nu numai el.E vremea sanselor..

  • Esti aeriana mia!sa crezi tu si tine numai pentru tine! cate sanse sa iti mai dea cpt ul daca tu le calci pe toate in picioare? Sansele sunt capcanoase.Nu te imbata cu apa rece.te da la devvorat cat ai zice peste.CPT nu e prost deloc.zbarniie cerebelul… fortza!

 3. A.N.P. ne avertizeaza sa ne stergem flegmele de pe uniforma si sa ne mascam vanataile de la ultimile altercatii cu detinutii . Deoarece s-au inmultit numarul gardienilor agresati de detinuti .

 4. ceii m-ai inteligenti si msi harnici sefi de puscarii sau apucat sa faca perchezitii sa scoata telef din camere… exces de zel.. zor mare! Spunea serios, unul dintre ei, ca CPTul cauta in cambuza… dupa telefoane

 5. fratilor din sistem se pare ca vom ajunge la premisa de a putea beneficia de un C.O. sa ai in intretinere pe aceasta perioada un numar de detinuti pe care sa ii plimbi,hranesti,distrezi si s.a.m.d. si etc. ca DOAMNE da bine la CV la ANP si la MCV

 6. Poate se lamuresc de toata vrajeala asta cu tratamentele inumane promovata la tv de toti aservitii.

 7. Iar mobilizare generala ptr vopsit cioara si aranjamente sa para totul bine, nu ar fi mai bine sa le zica cineva ca oameni batrani care nu sunt hoti dorm pe strada si noi tinem hotii la hotel pe banii celor care muncesc? Nu au oua.

  • Dupa un sfert de secol de la revolutie ne comportam ca pe timpul lui ceausescu cand regimul comunist a redus alimentaţia românilor la limita supravieţuirii. Oamenii erau morti de foame, alimentara din colt era goala cu lacatul pus pe usa dar la televizor lucrurile erau minunate.
   Puneri in scena, din acele timpuri,in zilele noastre.. Ridicol !

   https://youtu.be/CtxHFKWiKLU

   • Si atunci ca si acum. Ouale prafuite erau scoase pe raft doar la ocazii speciale… AGAIN,AGAIN,AGAIN! In restul timpului lipseau cu desavarsire…

 8. În țara asta…cade tencuiala de pe pușcării, dar medicii dau pastile și psihologii plictisesc deținuții cu intensificări de activități. Deci e perfect să ne prezentăm așa la CPT.

 9. Pe cine sa intereseze de angajați???? Infractorii, criminalii, tâlhării, etc, ei trebuie sa beneficieze de cat mai multe drepturi, legi compensatorii, bani pt zilele state după gratii.
  În tara asta nebuna armata plătește șomaj, în tara asta condusa haotic plătește ajutor social persoanelor apte de munca pt ca sunt masa electorala.
  În tara asta exista o asa zisa pensie pt cei care nu au muncit egala sau mai mare fata de pensiile oamenilor care au trudit!!!😠😠😠😠😠

Comments are closed.