Simulari pe trecerea contributiilor la angajat si majorarea de 25%

Simulari pe trecerea contributiilor la angajat si majorarea de 25%
Simulari pe trecerea contributiilor la angajat si majorarea de 25%

Pentru ca in fiecare unitate penitenciara se poarta discutii referitoare la salarizare (impactul trecerii contributiilor sociale in sarcina angajatului si majorarea de 25%), am luat in calcul sa facem publice cateva simulari:

Efectele ar fi urmatoarele (cu aproximatie):

  • Agent – o crestere intre 55 si 135 lei
  • Ofiteri executie – o crestere intre 60 si 140 lei
  • Ofiteri conducere – o crestere intre 80 si 210 lei
  • Personal civil – o crestere de 50 si 100 lei

De cresteri salariale mai consistente vor beneficia angajatii care lucreaza in ture, sambete si duminici, precum si in zilele de sarbatoare legala.

Simularea a fost facuta pe luna decembrie (salariul incasat in ianuarie). La aceeasi luna (cu aceleasi date: prezenta, sporuri etc) s-au aplicat modificarile legate de transferul contributiilor sociale si majorare salariala de 25%.

Datele sunt aproximative si pot fi influentate de elementele salariale (coeficient, vechime in sistem, gradatii, sporuri etc) si nu au fost facute pentru toate functii din sistemul penitenciar.

7 Comments

  1. Aceste “simulări” ar putea fi putin mai reale , nu se spune nimic de scăderile salariale, care exista conform fluturașilor recenți primiți ..

      • Sa înțeleg ca dacă nu era reducerea de impozit de la 16 la 10, toate salariile ar fi scăzut? Este adevărat ca sporul de antenă, noxe și noapte și majorarea de 50 % se calculează tot la nivelul salariului de baza lunar din 2009 care nu se indexează cu 25 %? Dacă e așa, atunci acestea se vor impozita cu 45% în total fata de 31,5% pana în prezent! ? Am înțeles că se indexează salariul de funcție cu 25% , salariu după care se calculează sporul de pericol și SDSL!? Creșterile menționate sunt cele fara diferența de impozit sau cu aceasta?Mulțumesc!

Comments are closed.