78 de agresiuni la adresa personalului din penitenciare in 2017

78 de agresiuni la adresa personalului din penitenciare in 2017
78 de agresiuni la adresa personalului din penitenciare in 2017

Prezumtia de nevinovatie se aplica tuturor

Pe fondul acuzatiilor referitoare la presupuse acte de violenta savarsite de angajati ai Penitenciarului Spital Rahova apreciem ca prezumtia de nevinovatie se aplica si in cazurile care pot face rating.

Situatia de fapt este ca un numar de detinuti au facut plangeri referitoare la presupuse agresiuni, acestea au fost verificate si s-a facut o propunere unei instante de judecata. Acuzatia nu inseamna vinovatie, mai ales ca situatia este extrem de neclara.

De aceeasi prezumtie de nevinovatie beneficiaza si detinutii implicati, doar in 2017, in cele 78 de agresiuni la adresa personalului din penitenciare. Aceste cazuri n-au fost probabil la fel de interesante si nici n-a fost nimeni condamnat in presa, inainte de a fi pronuntata o  hotarare definitiva si irevocabila a unei instante de judecata.

In consecinta, ne manifestam convingerea ca acest subiect va fi tratat de o maniera echilibrata, si salutam interventii precum cele ale lui Gigi Becali – fost detinut – care, desi extrem de critic in relatia cu sistemul penitenciar, infirma categoric existenta unor acte de violenta din partea personalului.

2 Comments

  1. Felicitari, dle Dumitrascu, pentru luarile de pozitie constante in apararea noastra. Intreb si eu, la ANP exista purtator de cuvant sau anp-ul n-are de zis niciodata nimic. Cred ca am gresit, are de zis nimic intotdeauna. Sunteti singurul care aveti curajul sa vorbiti si stiti de ce? Ptr. ca anp si directorii nu au curaj sa maraie, ca stiu cat au mancat de la alde Becali si Borcea si altii ca ei. Favorizeaza pe toti infractorii, iar astia vin pe urma si ne fac tortionari. Gunoaie au fost si tot asa au ramas. Pacat ca ai nostri sefi nu au cojones…

Comments are closed.