Bodycams-uri pentru angajatii din penitenciare

Bodycams-uri pentru angajatii din penitenciare
Bodycams-uri pentru angajatii din penitenciare

Ministrul justitiei, Tudorel Toader, a promis achizitionarea de bodycams-uri (camere video) pentru toti angajatii din penitenciare care desfasoara activitati directe cu detinutii.

La intalnirea dintre reprezentantii Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) si ministrul Justitiei, Tudorel Toader, s-a ridicat problema sigurantei personale a angajatilor care desfasoara activitati directe cu detinutii.

In opinia FSANP, una dintre masurile care ar conduce la reducerea si prevenirea ultrajelor in penitenciare, dar si ca mijloc de proba in apararea angajatilor acuzati de acte de violenta impotriva detinutilor, ar fi bodycams-urile.

FSANP a solicitat ministrului Tudorel Toader achizitionarea cat mai urgenta a acestor dispozitive. Ministrul justitiei a promis ca in maxim 3 luni, toti angajatii din sectorul operativ vor fi dotati cu bodycams-uri.

5 Comments

  1. Mai in gluma mai in serios, aceste dispozitive trebuie purtate de prietenii lui Borcea & Co de la Poarta Alba sau Jilava, sa vedem cum interactioneaza cu VIPurile, cum arunca zaruri, cum stau la cafe, cum dau noroc.Oricum nu vad aceste body-cam-uri prea curand, se pot vedea unele abateri ale multor colegi, de la limbaj la faptul ca mai primesc cate ceva,

  2. Si bineinteles ca ministrul a promis imediat ca se rezolva si cu legea…. dar cred ca se gandea cum sa o faca mai favorabila infractorului. Oare are atata putere de convingere sa-l mai creada cineva….

  3. De ce nu ii explica careva ministrului ca este necesara inasprirea legii, a sanctiunii detinutului, nu neaparat nevoia unei bodycam. Degeaba inregistrez detinului cand ma injura, orgoliul si demnitatea mea raman lezate cand intocmesc un raport de incident in van.

      • Există o astfel de solicitare și din partea unui grup de judecători din județul Hunedoara după un incident similar cu judecătorul de supraveghere !

Leave a reply