Comunicat | Dificultati pentru angajatii din Penitenciarul Targsor

Comunicat de presa Sindicatul Equitas Targsor| Dificultatile cu care se confrunta angajatii din Penitenciarul Targsorul Nou
Comunicat de presa Sindicatul Equitas Targsor| Dificultatile cu care se confrunta angajatii din Penitenciarul Targsorul Nou

PRESEDINTELE ADRIAN GRIGOROIU doreste sa aduca in lumina dificultatile cu care se confrunta angajatii din penitenciarul Ploiesti — Targsorul Nou

Adrian Grigoroiu: Nu vreau sa aduc laude domnului ministru al justitiei Tudorel Toader , pentru faptul ca a aprobat suplimentarea schemei de personal din sistemul penitenciar cu 1000 de posturi, deoarece mai sunt foarte multe lucruri de rezolvat si sa nu uitam ca aceste posturi practic nu sunt finantate (statutul functionarului public; plata orelor suplimentare, o promisiune de care speram ca domnul ministru sa nu fi uitat; imbunatatirea conditiilor de munca etc).

Din surse oficiale venite din interiorul administratiei aflam ca acest act normativ ce prevede plata orelor suplimentare, este trimis la finante si se asteapta avizul, insa speram sa nu fie o alta pacaleala cu, care guvernele PSD ne-au obisnuit (si ne dorim sa nu fie omise nici orele suplimentare restante).

La penitenciarul de femei Ploiesti Targsorul Nou sunt inregistrate aproximativ 20.000 de ore suplimentare numai in sectorul operativ, in logistica aproape 600 iar zile de concediu restante aproximativ 1.000 la nivel de unitate. La nivel national se depaseste milionul de ore suplimentare.

Nemultumirile angajatilor din Targsor sunt indreptate spre conditiile de munca improprii (mijloace de comunicare neperformante si insuficiente pentru acei lucratori din sectorul operativ dar si lipsa spatiilor care sa ofere protectie impotriva intemperiilor si canicula la curtile de plimbare).

O mare problema pentru angajati o reprezinta faptul ca, deoarece penitenciarul este amplasat in afara municipiului Ploiesti suntem dependenti de un mijloc de transport care sa asigure deplasarea in siguranta la locul de munca.

Adrian Grigoroiu: actualul mijloc de transport pune in pericol integritatea corporala a lucratorilor, deoarece se afla intr-o stare avansata de degradare. Aceasta rabla numita autobuz nu are sursa de caldura, geamurile si usile nu se mai inchid, iar ploaia isi face cu usurinta loc prin plafon, fiind un pericol pe drumurile publice.

Am solicitat de nenumarate ori sprijin din partea conducerii Administratiei Nationale a Penitenciarelor pentru achizitionarea unui mijloc de transport. Domnul director general Marian Dobrica nu a dorit sa aprobe acum la inceputul anului, achizitionarea unui mijloc de transport, in situatia in care pentru alte penitenciare a fost de-acord, ceea ce pe noi lucratorii din penitenciarul Targsor ne duce cu gandul la faptul ca suntem discriminati. Solicitari in acest sens au fost facute de catre sindicatul EQUITAS insa totul a ramas la nivel de promisiune.

Intregul parc auto, cu mici exceptii, este invechit, avem in exploatare masini din 1992 care sunt alocate la norma de combustibil.

Reactia Administratiei Nationale a Penitenciarelor dovedeste nepasare, atat fata de noi angajatii din Targsor dar si fata de bugetul administratiei daca punem la socoteala faptul ca reparatiile anuale ale acestui autobuz trec cu usurinta de suma de 20000 de Ron.

Adrian Grigoroiu presedintele Sindicatului Equitas Targsor face apel pe aceasta cale la conducerea administratiei penitenciare sa acorde sprijin penitenciarului Targsor si printr-o subventie sa fie de acord cu achizitionarea unui autobuz.

Presedinte Adrian Grigoroiu.

 1. Agerpres

21 Comments

 1. De ce sa il interese pe dobrica de autobuzul de Targsor? Lasa sa crape oamenii doar nu crapa el. Sare la cap numai unde iese lozul! Ce esti taran! Pilosul!! de la Braila scos de la naftalina un incompetent si jumate bagat pe gat de banda de infr pentru ascuns de murdarie ca a vuit presa cu investitia de ras cu paturile, cuptoarele cu microunde, etcetera A zis ceva anp? a tacut malc toata lumea. S a incasat banutul si atat. Corupti toti

 2. INVESTITIILE grele se duc pe hoti cand viine un vip ia sa vezi cum se pun termopane se da cu var se schimb salltele umbla ca furnicultele de zici ca vine cpt . Normal ca le convine ca se intoarce INVESTITIA in buzunaras are grija partidul comunist sa nu-i lase pe drumuri daca primesc un sut in fund mai angajeaza un frate un prietenLa serv o fac pe sfintii ddl ti se face greata si ei invart meleoanele. Investitia pe autobuz nu e rentabila ca nu aduce profit. VOTATI PSD-UL baaaai(edit.admin)!

 3. Se practica si la Timisoara! Mobila in tot administrativul e facuta de fratele dir.adj.Teodorovici. Sa nu va ganditi ca nu s-a licitat, ca nu s-a procedat ca la carte… El a avut cele mai bune preturi….. Ce rea e lumea asta! Ea vrea sa faca bine unitatii si carcotasii o vorbeste de rau. Nerecunoscatorilor…

  • La puscaria mea termopanele sunt puse de barbatul directoanteii adj. Oferta cea mai buna normal!Oferta si pentru” logiistica” pentru toata lumea de “calibru”.S-u hranit 3 familii cu termopanele plus platit de datorii mai vechi ale ranjitei ramase de pe vremea unora certati de DNA cand combinau impreuna puscaria.Acuma s’a spart gascarsi fiecare fura cat poate de mult pe cont propriu.. Coruptia nu ucide, coruptia te face cat casa poporului!! Hai sa trajm!

  • Dar cu achizitiile facute “pe sest” de doamna director de ce nu vorbiti? Cei care lucreaza la achizitii se trezesc ca sunt chemati sa semneze si ei nu au habar. A discutat doamna noaptea, mai primeste o “sponsorizare”-pentru ei sau pentru unitate?- si totul este ok. Baieti, daca “puneti botul” si semnati, o sa o furat. i de nu va vedeti. Doamna are grija sa se spele pe maini, sau sa fie plecata in turneu, in concediu, oriunde, ca la cat munceste, trebuie sa se relaxeze patru zile pe saptamana. Te pup, Lili!

   • Ptr Lilisor ,cu dedicatie….Nu cumva sa parasesti sistemul, te rog, mai ai doua sarcini de indeplinit:
    1- sa-l faci ofiter pe finu Gelu; 2- sa-l faci sef serviciu pe Bizi- asta nu e ruda cu tine…… Incet-incet incepeti sa schimbati conditiile de participare la concurs, in asa fel incat sa poata participa doar el. Logic, nu? Georgel n-a putut face asta ptr febletea lui, dar a avut grija ca una cu un an evidenta de la angajare si 12 de reeducare sa obtina functia de sef serviciu dupa 14 ani. Miraculos!!! Adevarul ca sunt si genii, nu le poti reprosa absolut nimic. Si-atunci va intreb, ce pretentii aveti ca treaba sa mearga bine cu mediocritati promovate in functii doar ptr ca asa vor sefii lor? Iubiti-va mult, asa scrie si in cartea sfanta……

 4. Dacă era ptr deținuți, în cel mai scurt timp era achizitionatot. Cadrele sunt cantități neglijabile. Dobrica toată viața lui a fost un las și un bun executant ptr cei care doreau sa nenorocească anumite persoane. Așa ca sa nu aveți așteptări.

  • Cu ceva timp in urma stiu ca sa livrat la Margineni un mare wc mobil sisa zicem, nemultumitor ar fi ca e sh dar are telecomanda cacatoarea. Vulpe parca a taiat “pamblica”… Nici madameta Pruna nu a fost multumita de imparteala de firimituri dar “decat” nimic.. e bun si asta”De unde altele?” a spus madameta.
   Va pupa nela!O zi cu soare!

   • Mai …nelo ! Investitia e buna numai ca e montata prost.. mai bine ducea wcul in curte la preventie unde e focar de infectie… hohotesc bocitoarele ca nu poate cablistii sa traga apele! Bagati bai hidrantul pe ei !Murim draak cu totii !

   • Da bai stiripe surse.. ca la la ANePe! Impiedicatul de Mahomed se zbate sa ajunga la munte dar din cauza la prăjina din ochi nu vede drumul si nici gropile mai bine totusi ca trimite ANepe muntele la Mahomed.Cica si-a pierdut Mahomed pendula pe munte, unii mai ciripareti zic ca doar busola, sigur e ca sultanul numai .. pe cuc il vrea inapoi.Fite sau nevoi?Te joci cu sultaneala ?

   • Ma scuzati ca intervin, dar am de pus intrebare: Nu stiti in ce data trimite anp si XEROXUL? Multumesc.

    • “Nu am să înțeleg niciodată cum de reuşesc prostănacii, gogomanii bătuți cu leuca în cap, mărginiții, să facă obsesiv atâtea lucruri şi în acelaşi timp să nu îşi dea seama că ating zi de zi nobile performanțe… De a face lucrurile atât de prost. Avem o mulțime de motive să zâmbim.. ” Octavian P

     • Nu stiu cine va informeaza/ dar/ la Margineni/ lucrurile stau cu totul altfel/ nu sunt indeajuns de multe wc-uri -decit mult si prost mai bine unul si bun – insa/ salariatii sunt multumiti/se investeste cu sirguinta in butuci/modele de top/ import DPCMTP.M. / o alta investitie de kkt..cu rezultate… de exceptie/ 🙂

     • Investitie in resurse umane , cand face Anp-ul?
      La Vaslui avem nevoie de Oameni domnule director ! Ne strigam durerea peste tot! Poate ne aude cineva…

 5. Directorul de la Targsor nu e in gratiile anp si poate sa astepte mult si bine ca nu va primi bani…Bine ca la Giurgiu au cumparat container la pret dublu fata de piata..Acolo se poate…

 6. Mi se pare jenanta situatia creata de ANP . Sindicatul implora o conducere de institutie sa cumpere un autobuz decent pentru transportul in siguranta al oamenilor la serviciu. Probabil ca directorul general ne pedepseste pentru ca sindicatul a avut curajul sa apara prin media si sa-si exprime public nemultumirile si neajunsurile Dar cum sa nu iesi in spatiul public cand nu te ajuta nimeni?!
  ANP face plata, mai devreme sau mai tarziu..
  RUŞINE!

 7. Ce idioti: nu a aprobat autobuz pentru transport cadre in conditile in care discutam despre siguranta traficului si securitate rutiera , in schimb la penit. Braila in 2016 sub bagheta directorului pus OPREA s-au cumparat televizoare lcd pentru toate birourile si s-a facut mobila la comanda , pe culori, pentru adminsitrativ!

Comments are closed.