Conditii din penitenciare versus conditii din spitale

Conditii din penitenciare versus conditii din spitale
Conditii din penitenciare versus conditii din spitale

In plin scandal mediatic generat de presa de partid, pentru a justifica “gratierea mascata” a promotiei de detinuti “Toader”, va supunem atentiei conditiile dintr-un spital din Timisoara, pentru a face o paralela intre cele doua “lumi”.

Se gandeste Guvernul la un “recurs compensatoriu” pentru bolnavii din spitalele romanesti si la plata unei sume cuprinse intre 5 si 10 euro pentru fiecare bolnav care s-a tratat (sa zicem s-a tratat) in acele conditii inumane? Ce ar spune CEDO? Ce ar zice un CPT al spitalelor?

Fara o reactie ferma a Ministerului Justitiei (MJ) si a Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), care sa combata atacurile mass-media la adresa sistemului penitenciar, angajatii din penitenciare vor avea de pierdut. Drepturile acestora vor putea fi afectate cu usurinta in viitor, deoarece opinia publica isi va forma o imagine distorsionata fata de penitenciare.

24 Comments

 1. Domnule Dobrica, de ce tineti statea spitale ineficiente si incurajati practivile neortodoxe si multe ilegale din spitale? De ce nu va deconectati spitalele de grupurile de interese ale partidului, conectate la banii public,i pe carecu cinste le reprezentati in penitenciar si care va tin derector??

 2. Se fac smecherii la cabinete si in spitale. In spitale hotii nu sunt bagati in seama, se intorc cum.au plecat, dar pe hartie cine stie…la jilava la.cabinet exista un registru gros in care sunt trecuti unii detinuti care NU au iesit la.cabinet dr apar prezenti si cu pastile primite, cum vine asta? Registrul il tot plimba unii de colo colo. Medicii dentisti in afara ca sunt prea varza sa lucreze pe undeva, nu vad detinutii cu saptamanile, iau salariu degeaba si hotii urla si bat in usa pe sectie. Suni la cabinet si spui am 7la dentist raspunde nu scot azi pe.nimeni, nu am.nu stiu ce, insa bani din cand in cand s au dat, dar unde au ajuns?

 3. Unde s-a mai pomenit spital cu 50 de hoti si 150 de salariati ,Bolnavii stau trei in pat in spitalele cuvile si la Puerta Blanca se lafaie in rezerve!!! Credeti ca nu vine timpul socotelilor?

 4. De ce nu vorbeste nimeni despre combinatiile cu medicamente? Cum trece doctorul pe foaia medicala medicamente de care hotul habar nu are si detinutul nu se uita si semneaaza?? Important e sa semneze ca dupa aia completeaza doctorul “ce ia dat”. De analfabeti ce sa mai zic la spitale sunt “cei mai bolnavi”. Numai medicamente scumpe pe care tot medicalul le comanda dupa “nevoile” personale. Pleaca medicalul cu sacosa plina de medicamente pe care le baga in farmacii la vanzare sau le vinde la neamuri. Directia medicala de la bucuresti a auzit vreodata? Nuuuuuuu. Incaseaza si directia partea ca doar nu au ajuns acolo sus pe competenta…

  • …..UNELE MEDICAMENTE NICI NU AJUNG LA SPITALE !!!!! curat murdar. apar doar pe hartie. receptia medicamentelor nu exista decat totpe hartie.semneaza comisia de receptie pe neveu ca robotul. daca vrei sa vezi pastilele te scoate din comisie.traiasca hotii! care dintre ei?

   • Ha,Ha,Ha, spitalele penit.au batut palma pe la spate cu casele de asigurari si cufarmaciile.Ia Sa verifice cineva cu ce Farmacii “speciale” au contracte spit. penit “selectionate” pe mustata.. retea infractionala, zicea bins cineva. Chiar cine sa verifice?

    • STIE CINECA???…..cune incaseaza comisioanele pe medicamentele achizit. de ANP…….. de la firmele producatoare???Hai sa vad………. cine ghiceste!!!!

     • apropos de preventia la spitale … o parte dintr-un amplu articol interesant..

      “Urmare a vizitei unor delegatii in penitenciarele spital s-a concluzionat ca, in cadrul unor Spitale Penitenciar functioneaza Serviciul Prevenirea Criminalitatii in Penitenciar care nu are legatura nici cu coruptia si nici cu persoanele private de libertate. Prevenirea acestor spitale ale sistemului penitenciar este asigurata de un serviciu nucleu organizat ca sistem “stat in stat”, numit neoficial DOS de ANP ,si care face lucrurile murdare, prin mijloace si metode ilegale, ale directiei mama numita Directia Prevenirea Criminalitatii in Penitenciar. Spionii structurii, ciob 3D, sunt imputerniciti de peste zece ani  pe posturi de antene fara unda si muncesc numai pentru ideile mafiotilor,a hotilor si a infractorilor, toate in numele retelei de supraveghere a furtului in penienciar” surse revista “Furtuna” nov 2017

  • Asa este!Esti doar un “aneu”!!Daca ai informatii in acest sens,de ce nu-i informezi pe cei competenti sa le verifice???A….poate pentru ca trebuie dovedite!!!Sau poate ca esti complice !?
   Este foarte usor sa arunci cu mizerii …..La fel se poate spune despre operativ ca face ceea ce-i spunea Serban Nicolae lui Cosette Chichirau!!!Poate n-ar strica un pic de selectie(sa nu-i zic cenzura…..)a comentariilor din partea administratorului site-ului.

 5. Din toate penitenciarele spital cu enspe mii de locuri de cazare existente cu sau fara standarde, as lasa DOUA MAXIM P spital! Restul de locuri de cazare de la penitenciarele spital le-as transforma in spatii de detentie!!!!

 6. Guvernul nu se gandeste la oamenii din spitale in schimb tine, fara numar, spitale penitenciar fara hoti bolnavi sau cu hoti inchipuiti ori inventati pe banii contribuabilului. Este normal sa plateasca statul medici asistente angajati fara sa aiba hoti bolnavi numai ca sa pape salarii barosane” istetii ” sistemului penitenciar? E normal pentru ca traim in Romania.

  • bai politistu` lu` peste prajit…..sunt si cei care lucreaza in spitalele penitenciar colegii nostri,
   cu siguranta nu-ti ia din banii tai de chirie ca sa le plateasca lor salariile…

   • ba..’ banii de chirie nu sunt din banii statului si pe astia de la spital nu-i plateste statul degeaba!!!??? Si ce daca sunt colegii nostri! la viitor nu te gandesti? sa treaca frumusel in penitenciare unde avem nevoie de oameni!Nu-i da nimeni afara!Visati numai angajari !!!Nu va mai satura pamantul de stat la pomana! De asta am ajuns in starea asta ! Mai sunt mii de cleo in tara asta care gandesc ca tine … tu esti abia cu numarul4…

 7. In tara asta infractorii sunt importanti nu fraierii care se chinuie sa munceasca cinstit si sa plateasca taxe.

 8. Da’ ce conditii minunatate au hotii din spitalele penitenciar… Da’ ce conditii au salariatii din spitale! !!! La  spitale au cativa hoti si aia adusi cu forta ca sa le iasa numarul de hoti  pe luna si la spit jud. stau claie peste gramada ..se plang salariatii ca e greu ca sa impresioneze…mai hoti ca hotii. Sunt toti mana in mana de la agentul din poarta pana la bucatareasa de la popota…e complicitate.. vor sa para  ca  e greu ca sa isi pastreze sporurile si privilegiile.  Am lucrat acolo..  e boiereala…Face cineva dreptate? Nimeni!!

  • cum sa nu fi mîna in mîna cutoti cand salariati smecheri depe la spitale sint bagati la analze pe sest pe fisele medic ale personei privateCu cit iti ti gura mai mult si te faci ca nu vezi combinatiilecu atit la smecheri baga mai multe analize

   • Poate nu stii ce spune persoana privata de libertate sanatoasa tun? Zice ca e mai bine la puscarie, ca la doctor nu avea bani de puhoi deanalize GRATIS.Imi vine sa ma dau cu capul de peretiPe mine ma jupoaie medicul cu sacosa de analize, diagnostice si infractorul imi ride in nas.Puscariasii au mai multe drepturi ca noi! Nu mai bine sai pui bratarica si sa stea acasa sa ia tratament pe banii lui?

    • Doctorii incaseaza spagile pe afara. inventeaza boli pentru vipuri sa si-i tina prin spitale. Nu se atinge nimeni de doctori. Dosarul medical strict confidential.Diagnostic de necontestat. Paravanul perfect. Frumos! Nu?

     • mai frumos ar fi sa caute cineva achizitile dubioasede aparatura din spitale de sute de milioanece sta nefolosita si inutila… cazuri copy paste ptr care doctorii din spitale civile au primit pedepse!!!! in instanta.
      O fi noua si asta domnule dobrica,nu stiai nu i asa, mata te faci c nu stiu nimic.. ai grija doar sa ti oblonu inchis sa nu se vada nimic .. afara .. Cee naiv esti..

 9. Nu intereseaza pe nimeni !! Politicienii si oamenii cu bani nu se trateaza in spitalele romanesti,decat merea masa,norodul! In puscariile romanesti in schimb nu au ce face trebuie sa execute mandatele …asa ca se insista pe conditii si cocolosiri pentru detinutii . Drepturile omului ar trebui sa se aplice in mod obligatoriu si in cazul celor care PLATESC asigurari si contributii statului roman! RUSINE ,RUSINE ! Sistem ticalosit!

Comments are closed.