De ce scad salariile agentilor debutanti…

De ce scad salariile agentilor debutanti...
De ce scad salariile agentilor debutanti...

Am aflat recent ca salariile agentilor debutanti scad in anul 2018 din cauza trecerii taxelor sociale in sarcina angajatului. Mai jos va explicam care este cauza ce a determinat aceasta scadere a salariului agentilor debutanti:

La agentii debutanti, salariul de functie este mai mic decat salariul minim pe economie, astfel ca drepturile salariale se stabilesc pornind de la salariul minim pe economie.

In luna octombrie 2017, cand s-a acordat majorarea salariala de 10%, aceasta s-a aplicat la salalariul minim pe economie (in valoare de 1.450 lei), rezultand un salariu de functie al agentilor debutanti in valoare de 1.595 lei.

Incepand cu luna ianuarie 2018, valoarea salariului minimul pe economie este de 1.900 lei (cu 31% mai mare decat 1.450 lei, dar cu doar 19% mai mare fata de 1.595 lei).

Contributia sociala transferata de la angajator la angajat, incepand cu luna ianuarie 2018, in procent de 25%, fiind mai mare decat cresterea de 19% a salariului de functie, fapt ce genereaza diferentele salariale in minus in valoare de 10-20 de lei ale salariului net al agentilor debutanti, fata de luna decembrie 2017.

17 Comments

 1. Nu are nimeni ceva cu debutanții sau cu cei angajați de un an ,doi dar au unii și unele un tupeu și o obrăznicie încât ai zice ca lucrează la pușcărie de 20 de ani.Ăsta demonstrează lipsă de respect și bun simț .

  • Perfect de acord insa sa nu generalizam,persoane de acest tip sunt din toate categoriile!

 2. Imi permit sa spun ca marea masa de cadre provenite din incadrari directe ar trebui sa treaca toti prin ce trec studentii din Academie si elevii de la Tg. Ocna…asta doar ca sa “salvam” sistemul de oameni foarte slab pregatiti care vin din medii diverse fara cea mai mica idee, majoritatea despre ceea ce reprezinta o institutie si faptul ca poarta o uniforma…daca o poarta corect si pe aia.

  • Prin ceea ce spui,crede-ma ca nu faci parte din categoria “bine pregatita” la care tinzi sa ajungi 😉

 3. Ce preocupari aveti…de agentii de la Tîrgu Ocna si ofiterii de la Academie, nu va intereseaza? Ca un debutant are salariu cat un ofiter sau un agent de la Tg. Ocna? Este neinteresant subiectul si nu provoaca uimire in randurile cititorilor dvs….foarte frumos

  • De ce crezi tu ca un debutant din sursa externa e mai slab pregatit ca tine?
   De ce colegii de la Tg. Ocna sau Academie ar trebui sa fie superiori noua,crede-ma ca desi sunt de putin timp in sistem pot garanta ca sunt multi veniti din sursa externa mult mai competenti ca voi,cum de altfel sunt si colegi “de-ai tai” foarte pregatiti,au tot respectul meu.
   Ar trebui sa ne respectati,suntem colegi,nu dusmani.
   Din aceste considerente suntem aici ca tara,nu vom progresa asa,toti ne credem mai destepti decat ceilalti.
   Numai bine!

   • eu consider ca agentii de la tg ocna trebuie sa aiba salariu mult mai mare… o compensare financiara a TIMPULUI PIERDUT , din viata lor ,la “faimoasa” Scoala de agenti

 4. Si vi se pare normal acest aspect domnule Dumitrascu?
  Ce masuri vor fi luate in acest sens?

 5. Sunt total nesemnificative sumele de 10,20 sau 50 ron , in plus sau in minus , pe care le vor primii fpss din ANP. Problema va fi inflatia foarte mare, comparativ cu ceilalti ani….Deja de la 1 ianuarie ne confruntam cu o crestere a preturilor la multe produse. Iar din lunile martie-aprilie, odata cu cresterile explozive ale salariilor unor bugetari, sunt preconizate cresteri de preturi la toate produsele.Chiar daca salariile nu vor scadea, puterea de cumparare in 2018 va fi mai scazuta…

  • da, sa-i actionam in instanta pentru nerespectarea H.G nr. 1946/2004,Art. 1. si Art. 12.alin1si 2.
   -art.1- Funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare, ..,au dreptul în fiecare an calendaristic la un concediu de odihnă PLATIT, a cărui durată se stabilește în raport cu vechimea lor în serviciu, după cum urmează: a) 32 de zile calendaristice, pentru cei cu o vechime în serviciu de până la 10 ani; b) 38 de zile calendaristice, pentru cei cu o vechime în serviciu de peste 10 ani.
   – art.12, alin 1 si 2 – 1) În afara concediului de odihnă prevăzut la art. 1, funcționarii publici din sistemul administrației penitenciare, care își desfășoară activitatea în condiții deosebite – vătămătoare, grele sau periculoase – ori în locuri de muncă în care există astfel de condiții, stabilite potrivit legii, au dreptul în fiecare an calendaristic la un concediu de odihnă suplimentar cu o durată cuprinsă între 3 și 14 zile calendaristice.(2) Concediile de odihnă suplimentare se cumulează cu concediile de odihnă prevăzute la art. 1.

 6. Sa inteleg ca salariile de functie ale fpps definitivi, cu vechime, au fost mai mici decat minimul pe economie de 1450 lei si de aceea nu scad si salariile noastre? NU spunea clar OUG ca in sistemul de aparare si ordine puiblica trebuia ca salariul de functie trebuia sa fie cel putin egal cu salariul minim economie? Am fost iarasi furati la drumul mare? Asa cum suntem furati anual de cand ne-am angajat in penitenciar la zilele de CO, adica ni se platesc cu aproximativ 15 zile mai putin decat prevede legea. ca avem dreptul.

Comments are closed.