Decizii ANP modificate si completate ilegal prin adrese

Decizii ANP modificate si completate ilegal prin adrese
Decizii ANP modificate si completate ilegal prin adrese

Cand un lucru merge prost in sistemul penitenciar, el trebuie modificat, prin completare cu lucruri si mai proaste pentru a da rezultate dezastruoase. Adresa ANP  nr. 61620/DRS/21.02.2018 obliga, prin completarea fiselor posturilor, psihologii si asistentii sociali la plata taxei/cotizatiei catre diferite asociatii, colegii, institutii de drept privat.

Adresa ANP 61620/DRS/21.02.2018 modifica Decizia directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) nr. 500201/2017 care reglementeaza activitatea specialistilor SEAP si care cuprinde atributii specifice acestora.

Specialistii SEAP, prin obligarea platii acestei taxe, se simt discriminati fata ce alti specialisti din sistemul penitenciar care profeseaza pe baza avizelor de specialitate (medici, asistenti, juristi, experti contabili).

Ba mai mult, Adresa ANP 61620/DRS/21.02.2018 incalca prevederile Acordului colectiv privind raporturile de serviciu semnat de organizatiile sindicale, ANP si MJ.

Avand in vedere cele prezentate, Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) se opune acestei practici ilegale si ii solicita directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Marian Dobrica sa anuleze dispozitiile transmise prin Adresa ANP 61620/DRS/21.02.2018.

Solicitare FSANP decontare cheltuieli profesionale –

18 Comments

 1. Sunt stabilite de catre ANP masuri discriminatorii. De exemplu pentru personalul medical directorul a acordat care 10 zile de concediu siplimentar pentru formare profesionala. Doar pentru petsonalul medicsl cu toate ca in sistem sunt si alti specialisti care sunt obligati sa participe la cursuri de formare profesionala , altele decat cele organizare de anp, conform specializarilor.

  • De cand sunt cele 10 zile suplimentare de CO pentru medical? Pana in 2017 sigur au fost doar 7, asa cum au toti?

  • Mi se pare normal ca asistentii sociali si psihologii sa-si plateasca taxe / cotizatii din bani proprii.Ce nu este legal ?Sa obligi angajatul, prin fisa postului ,sa faca acest lucru. Decizia domnului Dobrica poate fi interpretata cam asa: Institutiie de drept privat ale partidului baga sula-n coasta anp-ului pentru plata obligatorie a taxelor si cotizatiilor psihologilor si asistentilor sociali. E posibil pentru ca avem psihologi si asistenti sociali care nu si -au platit taxa de 2-3 ani. E obligatoriu ca asist sociali si psih . sa -si plateasca taxa anual? Sau , cum e?

  • Ionute puiule vb prostii!!
   Nu sunt zile de concediu suplimentar ,ci invoiri si nu inseamna ca sunt folosite toate,doar cate sunt necesare pentru cursuri de formare profesionala(2,3 cel mult 5 zile),in functie de cate credite se acorda pentru participarea la un anumit curs.Da’ te bagashi si tu ca ……

 2. Conform prevederilor acordului colectiv, angajatorul trebuie sa plateasca formarea pentru medici, asistenti medicali, psihologi, asistenti sociali, experti contabili, cat si taxele. Cititi AC din 2016, art. 36, alin 6, insa , Anp ul il loc sa-si onoreze angajamentele, da decizii abuzive. De ce? Pentru ca poate!

  • Nici formare, nici taxe anuale, nici asigurare, nici zile platite pentru participare la cursurile de formare profesionale. Totul pe banii si timpul liber al celor de la medical. Si apropo, asistentii dau anual teste de pregatire profesionala medicala si la oammr si la penitenciar. Adica dublu fata de restul colegilor, o fi normal oare?

   • Dar formarea profesionala in penitenciare este inexistenta!!!! Vorbiti de formare profesionala. Care formare???? Niste ofiteri de la Resurse umane adusi de iftinca, dupa chipul si profesionalismul lui care nu fac nimic. I-a invatat iftinca “sa munceasca “. Umplutura de la resurse umane pe langa alti lucratori care le ar sta bine In paza. Si cum vrei sa -i iasa Iftincului Biroul? A avut grija iftinca de resursa umana din penitenciare , marionete obediente si arongante jucatori la sapte capete, sa o faca dodoloasa.. Plin de puturosi… Toata lumea in PAZA!

  • Expertii contabili, cei care fac CFI, primesc 25% spor la salariu lunar, deci mai scot din paguba taxelor. Restul, doar cu paguba…

 3. Cine e discriminat????!!!!???? Păi eu, medic, plătesc 600 lei anual taxa către colegiul medicilor de când profesez medicina. La fel şi asistenţii medicali. Să înţeleg că până acum cei de la SEAP erau scutiţi de la plata unor astfel de taxe?

 4. D-le Dorobantu,poate nu stiati dar medicii si asistentii medicali isi platesc din propriul buzunar cotizatiile catre organizatiile profesionale de care apartin-Colegiul medicilor si OAMMR…..daca n-ar face-o s-ar inchide cabinetele medicale din parnaie:):)
  Se pot considera si ei discriminati?

 5. Inainte de bazaconia asta cu fisa postului ANP a trimis o adresa in unitati cu amenintari ca daca nu-si platesc cotizatiile doi ani la rand le va fi suspendat dreptul de exercitare a profesiei. Asa si?

  Daca un psiholog nu-si plateste taxele la colegiu ce se va intampla cu el? E functionar public, nu poate fi dat afara din acest motiv, in cel mai rau caz poate fi trecut pe alta functie eventual in sectorul operativ. Unii isi doresc asta deci aviz amatorilor sa nu mai astepte sesiunea de mutari pe functii.

  La drept vorbind, cotizatiile anuale catre colegii ar trebui platite de catre angajator caci el are nevoie de serviciile specialistilor si de aici interesul ca ei sa aiba toate avizele profesionale la zi.
  Dar ANP-ul mai construieste un bici…

  • E taman pe dos.. anp tine cu dintii de psihologii din sistem si “spera” sa convinga pe toata lumea ca totul e in regula. Problemele psihologilor nu stau in cotizatii si alte plati.. Problema psihologilor e de crasa incompetenta si de CORUPTIE (SPP RAHOVA).!!! Externalizare urgenta!

 6. Si asistentii medicali platesc catre oammr 1% din salariul de baza lunar, in care intra sporul anp, sporul de pericol, de confidentialitate, de fidelitate, de noapte.

 7. Pai nu ar vrea ANP ul sa treaca in fisele posturilor si plata cotizatiilor catre sindicate, ca sa fie abatere disciplinara si asta si asa se colecteaza mai bine😀😀😀.

Comments are closed.