FSANP solicita modificarea legislatiei in scopul protectiei personalului

FSANP solicita modificarea legislatiei in scopul protectiei personalului
FSANP solicita modificarea legislatiei in scopul protectiei personalului

Vineri, 09 februarie 2018, la intalnirea de la sediul Ministerului Justitiei dintre ministrul Tudorel Toader si reprezentantii federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP), s-a adus in discutie protectia angajatilor din penitenciare.

Avand in vedere numarul mare de ultraje inregistrate la nivelul anului 2017 (78 de ultraje), reprezentantii FSANP i-au solicitat ministrului justitiei, Tudorel Toader, modificarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, astfel incat atitudinea necuvincioasa a detinutilor impotriva angajatilor din penitenciare sa fie considerata abatere disciplinara foarte grava.

In opinia FSANP, aceasta masura a conduce la reducerea numarului ultrajelor si atitudinilor necuvincioase ale detinutilor la adresa personalului care desfasoara activitati directe cu detinutii.

Aceasta masura i-a fost prezentata si domnului Razvan Cotofana, directorul Directiei Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (DSDRP-ANP) in anul 2017, insa domnia sa, preocupat de razboaiele personale cu directorul Penitenciarului Rahova, Denis Darie, nu a considerat oportuna reducerea ultrajelor din penitenciare. Siguranta personalului din sectorul operativ din penitenciare nu a fost un obiectiv al lui Razvan Cotofana in anul 2017. O fi in anul 2018!

 

1 Comment

  1. Mă bucur pt cititorii dumneavoastră k au reacționat la acest articol… deci siguranța noastră nu e un subiect de discutat, sau comentatorii nu dau nas in nas cu deținuții.

Leave a reply