Informare | Intalnire FSANP – Ministrul Justitiei 09.02.2018

Informare|Intalnire FSANP - Ministrul Justitiei 09.02.2018
Informare|Intalnire FSANP - Ministrul Justitiei 09.02.2018

La intalnirea din data de 09.02.2018, de la ora 10:00, de la Ministerul Justitiei, dintre FSANP si Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, s-au discutat urmatoarele aspecte:

 1. Conditii de munca pentreu personal – Tudorel Toader va solicita Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) o analiza a conditiilor de munca. Ministrul este de acord sa se constituie un grup de lucru care sa elaboreze standardele (spatii de lucru, dotari si refacerea capacitatii de munca) conditiile de munca, precum si un plan multianual de investitii. Termen: 15 martie 2018.
 2. Deficit de personal – Ministrul Justitiei va trimite in Guvern Memorandumul dupa ce va fi completat si actualizat. Termen: 15 martie 2018.
 3. Plata orelor suplimentare – Ministrul Justitiei va discuta cu Ministrul Finantelor Publice despre promovarea proiectului de hotarare de guvern.
 4. Salarizare/Pensionare – La solicitarea FSANP, ministrul Justitiei a promis ca va solicita prim-ministrului Viorica Dancila o intalnire de lucru, impreuna cu colegii din Politie. Termen: 20 februarie 2018
 5. Statut politist de penitenciare – ministrul Todorel Toader a afirmat ca va sustine Statutul politistului de penitenciare in Guvern, dupa care va fi trimis in Parlament.
 6. Achizitionarea sistemelor tip body cam pentru normalizarea relatiei detinut-angajat si ca masura de sporire a protectiei angajatilor care desfasoara activitati directe cu detinutii. In maxim 3 luni, toti angajati din sectorul operativ sa fie dotati cu acest dispozitiv.
 7. Incidentul de la Penitenciarul Spital Rahova – Se pare ca situatia din ultimele zile de la Penitenciarul Spital Rahova s-a pornit de la unele incidente operationale. Atat ministrul justitiei cat si FSANP isi exprima nedumerirea vizavi de momentul interventiei Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 5, tocmai in prima zi in care CPT a venit in Romania. Exista infomatii potrivit carora, la Penitenciarul Spital Rahova, este vorba de o vendeta personala a unui angajat.

FSANP va urmari respectarea termenlor avansate de ministrul Justiei, Tudorel Toader.

27 Comments

 1. cum ramane cu asa-zisul obiectiv din Pantelimon, de ce tovarasu ministru nu vorbeste de el? de ce Jilava asigura paza acolo de ani buni, fara folos?

 2. Despre concursurile pentru funcții de conducere aflate în desfășurare la Penitenciarul Rahova se știe când vor continua, presupunând că aceste posturi sunt bugetate?

  • Am vorbit chiar azi cu ministrul. Din punctul nostru de vedere proiectul poate fi promovat, mingea e in curtea dansului. Mai vrea insa sa vada cam cat e costul mediu actual in sistem pe chirii ca sa poata face o estimare pentru achizitionare/constructie locuinte.

    • Nu este benefic să vindem pielea ursului din pădure.

     În esență, ministrul justiției este de acord cu formulările din Proiectul Hotărârii de Guvern întocmit de către ANP, cu consultarea FSANP.

     Urmează ca în viitorul apropiat să prezinte Guvernului proiectul mai sus amintit.

     Totuși, să nu uităm viteza de lucru a ministrului justiției în ceea ce privește sistemul penitenciar românesc, care nu este cea mai adecvată și mai potrivită cu necesitățile și așteptările noastre.

 3. Despre abuzurile conducerii Penitenciarului Constanta Poarta-Alba de ce nu l-ati informat pe domnul ministru,poate nu stia de solutiile favorabile date in anumite procese in instante.?

  • Cand va faceti timp poate ii spuneti domnului ministru Tudorel Toader si despre concursurile trucate de la unitati si evaluarile psihologice fraudate de la Rahova.

   • Să nu fie cu supărare, dar am avut o listă scurtă cu probleme ale sistemului penitenciar pentru această întâlnire.

    Până acum, am deschis foarte multe discuții, s-au finalizat prea puține, și toată lumea este nemulțumită.

    Sperăm că în scurt timp să soluționăm aceste probleme sistemice, apoi ne vom ocupa punctual și de celelalte aspecte pe care ni le prezentați.

 4. Despre statut……nu a fost timp sa discutati ceva concret ,spre exemplu data cand intra la votat in parlament..s.a.m.d.

 5. Deci în concluzie din discuțiile avute cu tudorel văd ca nu sa rezolvat nimic .Cat pui mei mai trebuie sa așteptăm? Cațe întâlniri ați avut cu el de fiecare data a tot amânat orice problema ia fost prezentata.TREZIȚIVĂ! !!!!!!!!!!!!!!!

  • Am deblocat dialogul si avem termene pentru ce trebuie sa facem. O sa tot avem intalniri pana cand o rezolvam. Altfel, daca stiti alta cale mai buna si daca va pricepeti mai bine puteti desigur sa va ocupati de asta.

 6. iar o luati voi in freza sindicatelor! va prostit si de data asta. voi nu vedeti ca ne-a intors cu un in urma si ne-a trimis la plimbare? slugarel parsiv…

  • Daca unii considera ca sunt foarte priceputi de ce nu rezolva ei problema???? Cei mai vocali care cer socoteala Sindicatelor si FSANP cred ca nici nu sunt membri de sindicat( asta pt a nu plati cotizatia) De pe margine toti va pricepetii dar cand organizeaza Sindicatul o actiune stati sub birourile SEFILOR! SA VA FIE RUSINE.

 7. Avem doua intrebari. Daca nu puteti raspunde, nicio problema. Am fi crezut ca au dreptul si altii sa citeasca si sa se informeze, nu numai noi, folosind sursele noastre. Asadar 1) S-a propus, de catre ministrul Toader, un nou sistem de salarizare pentru personalul din penitenciare care se va implementa incepand cu toamna acestui an? 2)Despre promovarea statutului, pe cand, dragi colegi?

  • 1. Nu. Ministrul se referea la noul program de salarizare, implementat in octombrie 2017. Ceea ce evident nu intra in definitia imbunatatirii conditiilor de lucru.

   2. Peste doua saptamani ministrul il sustine in Guvern, dupa care pleaca in Parlament.

Leave a reply