Ministrul Justitiei invita FSANP la dialog

Ministrul Justitiei invita FSANP la dialog
Ministrul Justitiei invita FSANP la dialog

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a invitat, acum cateva minute, Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) la dialog.

Lista de revendicari a FSANP inaintata ministrului justitiei:

  1. Masuri pentru imbunatatirea conditiilor de lucru pentru personalul din penitenciare
  2. Rezolvarea crizei de personal prin deblocarea concursurilor de ocupare a functiilor vacante
  3. Promovarea rapida a proiectului privind plata orelor suplimentare nerecuperate

5 Comments

  1. Felicitări FSANP pentru implicarea în rezolvarea problemelor din sistemul penitenciar.

    Și uite așa, s-a trezit domnul ministru al justiției la realitate. Desigur, nu avem așteptări mari de la dânsul, uită repede ce angajamente și-a luat.

    De aceea, în mod periodic, îi vom reaminti ce termene s-au stabilit de comun acord.

  2. Ministrul ar trebui sa iasa in fata opiniei publice si sa apere angajatii penitenciarelor. Problemele devin sistemice. Lucratorii din penitenciare sunt acuzati ca sunt niste infractori, agresori nemilosi, dornici de a tortura oamenii aflati in custodie, niste sadici care nu dau drumul acasa saracilor de detinuti, oropsiti ai sortii. Cum mai poti interveni in incidente zilnice, in cazuri tot mai dese de ultraje, agresiuni la adresa cadrelor, cand ti se pune stampila, din partea massmedia, de tortionar, de om fara scrupule? Auzeam inca o aberatie, zilele astea. Ca un detinut de la Satu Mare a evadat ca sa isi vada mama bolnava. Din nou eram infierati. Unde vom ajunge fratilor, unde ne mai sunt drepturile noastre? Sau drepturile persoanelor custodiate sunt deasupra legii? Macar sa stim despre ce este vorba si incotro se indreapta societatea asta si sa nu mai speram degeaba ca ne vom indrepta vreodata.

Leave a reply