Teroristul de penitenciare – inventia DPCT

Teroristul de penitenciare - inventia DPCT
Teroristul de penitenciare - inventia DPCT

Directia Prevenirea Criminalitatii si Terorismului (DPCT) din Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a nascocit, in data de 26 ianuarie 2018, Adresa ANP nr. 50042/DPCT/26.01.2018 referitoare la complexitatea problematicii radicalizarii/autoradicalizarii in penitenciare.

La o prima lecturare a Adresei ANP nr. 50042/DPCT/26.01.2018, nu poti aprecia decat efortul angajatului de la DPCT de a tasta la calculator, care, din pasiunea pentru ideea de vorbe goale aruncate dintr-un birou (“la oglinzi”) de la etajul al doilea al cladirii din str. Maria Ghiculeasa nr. 47, ne face sa ne intrebam daca Directia Prevenirea Criminalitatii si Terorismului s-a apucat de glume sau nu. Banuindu-l de seriozitate, cu greu ne-am putea imagina ca DPCT-ul ar fi devenit peste noapte caraghios.

Primul paragraf al adresei a facut sa planga de emotie insasi mapa “cu cifru”, inaintata directorului general al ANP, Marian Dobrica, deoarece respectivul paragraf este presarat cu emotionante cuvinte: “complexitatea problematicii radicalizarii/autoradicalizarii, punct de plecare in diminuarea riscurilor aferente fenomenului, profil radical”. O asemenea adresa nu putea fi semnata decat cu ochii inchisi pentru a nu i se innoda lacrimile-n barba si a-l trece fiorii pe sira spinarii pe semnatar, lecturand-o.

In ceea ce priveste “profilul radical”, il invitam pe domnul Bogdan Geo Burcu, directorul DPCT, sa ne defineasca aceasta notiune. O fi un concept extras dintr-un papirus scris de spionii din Antichitate si descoperit, prin grija lucratorilor DPCT, intr-una dintre marile piramide egiptene.

Referitor la activitatile de instruire cu privire la continutul adresei, lansam rugamintea instructorilor sa nu indrazneasca sa o citeasca cu voce tare, deoarece emotia din glas ii va impiedica s-o faca, caci vocea le va tremura pana la lesin.

Singurul aspect real in Adresa ANP nr. 50042/DPCT/26.01.2018 este faptul ca, structura “iscoada” a ANP-ului recunoaste “insuficienta personalului”.

Asistam, asadar, la o noua inventie a DPCT: teroristul de penitenciare – o creatie artificiala pentru a-si justifica activitatea DPCT si a se legitima prezenta SRI in unitatile penitenciare.

Prezentul articol reprezinta un pamflet. Va rugam sa il tratati ca atare!

102 Comments

 1. Cosmine, de cenu dati drumul la toate comentariile de prevenire! m-au sunat zecj de colegi din tara! va este frica de DPCT? FIECAREare ceva de spus dezpre ei.Si Ce daca nu i de bine?Serviciu nenorocit! asta e REALUL ! si ne doare@! Si ce daca-s de alt sindicat@ Cei toti tineti in brate pe DPCT? Ne-am saturat! Si ce daca nu ma publici? Macar sa stii!

    • Pana acum, noi am tacut, dar este lipsa de buna crestere impinsa la extrem din partea unor /unei persoane instigatoare, sa insulte public, prin comentarii jignitoare si nascociri, imaginea unei Directii de Informatii cum este DPCT cu scopul de adeveni instabila. Domnule Director General, va rugam frumos sa luati atitudine!

    • Pana acum, noi am tacut, dar este o lipsa de DEMNITATE si de buna crestere impinsa pana la extrem din partea unor /unei persoane instigatoare, sa insulte public, prin comentarii jignitoare si nascociri si fabulatii imaginea unei Directii de Informatii cum este Directia Prevenirea Criminalitatii si Terorismului. Domnule Director General, va rugam frumos sa luati atitudine! …

   • UN/O FRUSTRAT/FRUSTRATA ! Am observat si noi ca se dau in stamba colegi/colege din directie ce nu au fost in stare sa faca nimic in viata profesionala.Pe frustrati ii apuca excesele zelul si de energia si arunca cu galeti de noroi in oamenii cinstiti,corecti si competenti care au cladit ceva.Exista printre noi colegi/colege, din interiorul structurii, care vor sa destabilizeze Directia Prevenirea Criminalitatii si Terorismului si nu este nici corect si nici onest ceea ce fac. Va multumesc.

    • Numai minciuni, minciuni,minciuni .Nu e nimic adevarat din ce se scrie. Nu inteleg de ce este denigrat domnul Burcu numai pentru ca a avut intentii bune si le-a exprimat intr-o adresa.Ar fi mai bine sa vedeti ce face domnul Burcu cu adevarat,pentru ca nu stiti, si dupa aceia sa judecati.Cu cat esti mai aproape de subordonati cu atat esti mai expus la critica si calcat in picioare. D.P.C.T este o directie care a rezistat in timp si datorita directorilor care au fost la conducere. Din pacate volumul mare de munca care sta in spatele rezolvarii tuturor cazurilor nu se vede si probabil nu se intelege ca avem personal putin in raport cu cerintele actuale. Nu e drept si normal ceea ce se intampla. O seara buna.

     • ar trebui dati AFARA cei care incalca codul deontologic, noarmele de conduita!!!!si pedepsiti aspru Nu e normal sa lasi oameni fara creier sa terfeleasca o directie intreaga!!!

     • Știm că proablemele ANP sunt departe, de a fi rezolvate însă într-o perioada dificila , consecințele lor ne afectează, indirect, pe toți inclusiv pe cei de la DPCT .Am citit ce scrie pe site si va pot spune ca sunt numai lucruri neadevarate. Muncim zi de zi pentru a asigura continuitatea activitatilor dificile in timp ce ALTI colegi muncesc din greu la daramarea acestei directii.RUSINE SA LE FIE!

    • .. de neacceptat ceea ce se întâmplă. CINEVA trebuie sa răspundă pentru toate acuzele si dezinformările care aparcum nu e posibil să laşio direcție strivită de interese personale şi oricum, oamenii, vor afla in timp adevărul

 2. Nici nu vreau sa ma gindesc cum arata adresele secrete(alea pe care nu le vedem) de la dpct daca asta publica ajunsa la dj arata de toata jena… ce agramati!

  • Cu “concursul “spionului distrat BURCU le vom avea in curand si pe alea… de lecturat pe bloguri

 3. Daca nu suntem multumiti de munca dpct propun sa cerem desfiintarea lor. Simplu! Insa ar trebui sa analizam si performanta celor din educatie, preoti, psihologi, soferi, logistica….si tot asa.

   • Cred ca avem probleme mai mari decat dpct isti care cauta teroristi inexistenti si infractori printre cadre. Macar astia sunt cate 1-2 in unitate si unori mai ajuta paza, dar avem seapu format din zeci de lucratori a caror munca e relativa si greu de cuantificat.
    Plus ca educatia inca are 25% la salariu, lucru de care a cam uitat lumea.
    Lucrez in paza si sincer zic, detinutii se plang mai mult de seap ca nu ii ajuta, decat o fac de dpct.

    • Cristiiiiiiiiiii!!!!!!! Cristiiiiiiiiiiiiiiii !!!!!!!!!!!!! Auzi cum te strigă? Să nu cumva sa ajungi să plângi pe umerii lor! Avem o onoare și obligația de a respecta normele de integritate, mare grija!

     • s-ar putea sa ti raspunda unul de la jilava de fapt… deschide doar ochiii , ca nu vrea sa se trezeste niciodata..

   • DE CE sa desfiintezi tot sistemul numai pentru ca prevenirea e varza si corupta ? Pe ei sa-i desfiinteze!

    • de plans in hohote.. ANP :)))) cauta corupti in sistem sicand colo SURPIZA!!!.. stau ascunsi la prevenire.. e bine baieti!…asta e drumu cel bun !!

     • Acuzele generale nu au niciun rost. Daca aveti informatii cu privire la cazuri de coruptie in cadrul DPCT, va rog sa le faceti publice si sa sesizati organele abilitate.

      Aveti chiar obligatia legala.

     • Aveti dreptate domnule Cosmin dar nu ar fi mai bine, pe langa alte actiuni individuale ale unora sau altora, sa se autosesizeze organele abilitate din oficiu?

     • Nu asa domnule Cosmin, intai anuntam organele abilitate si dupa aia facem publice FAPTELE!! Asa e corect.Nu?

     • Mai bine lear spune cineva baietilo dela dosul nostru ca ..degeaa se grabesc sa stearga din laptopuri telef si alte mijloce aflate la purtator urmele penyru ca o parte poate sa existe si o parte raman. O seara buna

     • ar mai fi o solutie … pentru penali, sa arunce “tehnica” folosita ilegal cu scopuri infractionale , ca si hotul…in WC .. Numai ca, ar fi o mica problema… ramasitele tot raman..

     • chiar asa, sa vada doamna procuror si anexa 1 din decizia “Dosului” de ANp aflata chiar sub nasul nostru…

    • daca e adevarat ce se spune pe aici e foarte grav… cum se zice asezi lupu sa pazeasca stana.. prevenirea da semnalul e mai bine sa fii corupt ca sa te lase in pace.. ma gandesc ca de asta nu iese gunoiul la suprafata si nu le afla domnul director general pentru a lua masurile care impun. Prevenitorii fac bara bara cu directorii si uite- asa franarii opresc evolutia sistemului penitenciar.

  • Bine punctat, Cristi. Performanta celor de la educatie se vede in toate unitatile. Salariile cele mai mari, raspundere zero, 70% dintre ei prinsi in proiecte si plimbati in toata lumea, iar pe sectie activitati gen- sa ne cunoastem patria…- Asta e performanta lor! Munca dpct nu e iubita ptr ca ei sunt cei care dau in vileag ilegalitatile directorilor si ale celorlalti, iar noi, astia corectii, pe langa faptul ca ii facem pe astia care-si fac treaba tradatori, iuda, satana etc., mai punem osul sa-i si spalam pe infractori( ma refer la directori), adica dam declaratii mincinoase, inregistram acte aiurea care nu erau inregistrate nici macar facute, mintim cu nerusinare cand suntem intrebati si ii plangem pe nelegiuitii astia-vai, saracul domn director, ce vor astia sa-i faca. Astia suntem noi, lasi, parsivi, partasi la ilegalitatile astora, dar stim sa-i criticam pe cei care-si fac meseria. Bravo voua, celor de la prevenire, ca aveti curaj sa aratati ce fac directorii si altii ca ei. Pacat ca nu sunteti sustinuti de lasii ca noi, ba mai sunteti si blamati.De-aia fac ei ce vor, ptr ca noi inchidem ochii si nu vorbim. Daca ne-ar apleca si ne-ar baga-o in dos, am zice si atunci- lasa ca e bine, se putea mai rau…

   • As fi preferat sa-l prinda pe colegul sau sa-i prinda pe colegii care se combina cu detinutii si ma pune pe mine si pe altii in pericol decat sa stau ore-n sir sa fac perchezitii sa le fac altora piata de desfacere .

   • cel mai coreccr ar fi ca directorul general domnul Dibrica Marian sa si cheme capetenia cartelului de infractori din prevenire,ascunsa la paza, si sa l intrebe cu acordul cui cumpara prevenitorii “Dos ului” ,inventat de ei, aparatura si yehnica de pe net pentru inregistrari ilegale cui folosesc aceste informatii obtinute, scopul ,
    unde sint stocate si nu in ultimul rand care sunt BENEFICIARII ??? Ne intereseaza pe toti muritorii!

 4. D-le autor de articol #Dpct nu s-a apucat” de ieri de azi de #glume.. au fost #glumeti tot timpul…  sunt o #gluma foarte proasta a sistemului penit. …. daca nu v-ati dat seama , dar nu cred ca nu stiti…

  • Of course, of course, de vina e vreun consilier/consiliera ,cum a dat vina dragnea cind a postat pe pag de facebook numai prostii mi se mi se pare corect “insuficienta personalului”dl burcu e foarte sincer pers.e praf si cum spune comentu mai sus e SUFICIENT domnul burcu…. cit sa vezi valoarea prevenirii.

 5. Am inteles ca burcu a semnat adresa din cauza la suficienta dar ce intelectual/intelectuala A INTOCMIT-O?

 6. Si ce treaba au psihologii cu prevenirea si teroristii. Ioana Morar se facu si ea spioanca. Magaria lui Burcu consta in faptul ca a inventat o procedura pe care nu o aplica oamenii lui ci psihologii. Buna treaba!

  • Mariusica de unde-ai aparut? ti-ai termjnat “temele” si tia dat drumul borcea la joaca ?.. Vezi ca ai urme de faianta pe genunchel .. te-ai ratacit .. baietel, vezi ca aici sunt oameni mari.. toboganul e putin mai incolo.pa puiut.

   • .. pe vremea domnului marius nu se intamplu atitea lucruri miizere, domnul marius este un barbat matur, frumos iar punctul forte inteligenta… un munte de echilibru si profesionalism..

    • Pe domnul marius, era director BCMP, l-am cunuscut in PC1 (pe atunci lucram acolo), intr o dimineata , cand a coborit dintr  masina cu girofar cu sirena si leduri in functiune,  plescaind  hrana rece dintr-o geanta pe care o tinea strans la piept si mi s a parut oarecum dubios ca, printre pufuletii expandati care-i zburau din gura si precipitatii de saliva amestecate  cu resturi alimentare, ne-a spus copilareste(mie si colegului)ca nu stie numele persoanei din penitenciar la care ar fi trebuit sa ajunga.La inceput am crezut ca e o gluma.. lucrurile s au lamurit intre timp, nu era o gluma, dl marius a sunat la un prieten, dar iarasi dubios, l-a intrebat pe acesta de numele unui angajat indicind un alt penitenciar  si nu a celui la poarta caruia se afla…  cu ceva dificultati dl marius a aflat si numele penitenciarului si numele angajatului la care venise in vizita.  A plecat in aceeasi zi, zambind languros, incarcat cu pungi de caramele cu ciocolata si pufarine .
     Poate vi se pare de domeniul sf dar din pacate e adevarat..

     • ce gagauta de director.. pleaca cu girofarul sa faca shoping la kioscul de la bulau Ooooops … Doamne apara si pazeste.. pei nu ma mir de au ajuns depecete in halu asta..

  • eu nu-nteleg cum foarte multa lume din sistem vrea sa mearga la prevenire pentru ca ii merge vestea diectiei… ca e loc caldut si se sta degeaba… cand e atata “munca” :)))

 7. Despre ce teroristi si prevenire vorbim?
  La Iasi detinutul Mironescu Puiu condamnat la 15 ani pentru terorism pentru ca a vrut sa arunce in aer unul din fratii Mararu a fost scos la munca in afara sectorului de detinere !!!!
  În alte state condamnatii pentru terorism nu au voie nici sa citeasca ziarele.

  • la un penitenciar detinutii periculosi se pot inscrie si la concurs .DIRECTORUL presedinte de comisie, cu slabiciune la oamenii de proasta calitate , pentru a se pune bine cu ei si din motive de barbatie si de facut pipi des pe el , dupa deliberari “corecte” e dispus sa promoveze detinutii si pe functii de conducere. e vreo problema domnule Cotofana ? Nuuuu.. Stiti domnule Cotofana ce se intampla in penitenciarele patriei? Va informeaza “specialisti”i dpct in timp ce beti miile de cafele impingand impreuna gunoiul sub pres si puneti la cale tara ca sa fie bine sa nu fie rau, ce se intampla cu adevarat ipenitenciare?? Ati auzit vreodata de fenomenul de mai sus? Stim ca nu va intereseaza domnule cotofana ! Despre dpct ce sa mai zicem… am citit si ne-am ingrozit. Seara buna.

   • La Jilava, detinutii din clanul sportivilor aveau loc de munca la educativ, erau educatori, faceau cursuri cu detinutii, o vrajeala ca sa ia credite multe de tot si educatorul nufacea nimic, venea, dadea mana cu interlopii si pleca prin PNT la plimbare. Nu stiu cum naiba facea propuneri de recompensa, dar cine stie…hotii au ajuns educatori. Atunci cand nu sunt tinuti la munca ca monitori sportivi (cu toate ca sunt interlopi) scosi chiar de ‘mama spagii’ 400.000 franci ai penitenciarului.

  • La penitenciarul X directorul favorizeaza condamnatul la terorism si la mutat pe detinut dintro camera cu mai multi hoti intr-o camera double.. ca sa poata teroristul sa-si aduca prietenul cel mai bun terorist in camera de detinere.. s a vorbit dinante.Unii zic ca l-au mutat ca sa faca in ciuda psihologilr carei fac profilu’
   E frumos asa domnule coto?

 8. Astia au dat randament prea mare la eliminarea coruptiei din penitenciare si se apuca de probleme mondiale cum ar fi terorismul. Sa fim seriosi, iar se umple de comentarii despre sefii de la PA si Jilava care se pupau cu Borcea si altii ca el.

  • da mai asd… dar poateca ca nu stii si nu esti bine informat ca se vede dar iti spun eu ca sefu de jilava ce se pupa cu borcea pe bot e unu din groparii dpct..

    • Din doua rele alegi ce r mai putin rau. Eu cred ca a fost mai bun mariusel cu un biberon de lapte dormea pana dimineata “decât” habarnistul tibi care si-a subordonattot anepe la trecut pe persoana fizica si vroia sal ia acasa. Dai omului puterea ca sa vezi ce poate Traiasca arhiva!

     • Io zic ca fost maibun habarnistul tibi: stapanea tehnic meseria de SPION – specialist inpatrunderea prin efractie in spatii inchise… crezi ca poa’ toata lumea sa fac’ asta… ? tre’ so ai in ADN

     • Poate k aidreptate dar eu vad altfel Dl tiberiu e pe val si in start. acest old dosman omul din umbra al Directiei de Operatiuni Speciale pregateste sa redevina stapanul keilor… de la arhiva dos… replay

   • Cred că dincauza asta iau viteză toți academicieenii tineri de la dpct(cum spunea cineva ).La academiete invață să mergi drept si aici te pune să te pupi cu borcea pe bot ori sa te joci cu (edit.admin) in tărâna..Oamenii au un sho k. Sînt de inteles..E de jale mare..

 9. Să fim realiști, “teroristul de penitenciar” nu este inventia DPCT și nici măcar a românilor… dar dacă a-ți avea pulsul penitenciarelor, observați o creștere a numărului de deținuți, veniți din zonele de conflict, puternic radicalizate…(Asa zisele călăuze)…

  • Zone de conflict intre interlopi ca nu mai au loc de multi ce sunt.Se calca pe picioare unul pe altul si ies zone de conflict.Colegule aia de sunt din zonele reale de conflict aka zone de razboi de visezi la ele, ii gasesti prin centrele de refugiati.Aia se inmultesc.La noi se inmultesc refugiatii autohtoni dintr-o anumita etnie.

  • Si ai dreptate nu e inventia alor nostri teroristul de penitenciar , dar daca ar veni un radicalizat de la ei la noi in puscarie pleaca el transformat nu ii radicalizeaza pe ai nostri.La noi se “radicalizeaza ” prostii in libertate din necunoastere si teribilism,nu in puscarie.

  • Calauzele alea de zici sunt niste traficantii care ar transporta pe oricine plateste pretul indiferent de religie.

  • Atitudine preventiva ar trebui sa aiba DPCT si DSDRP, daca ar avea pulsul penitenciarelor. As vrea sa observati dvs. cresterea alarmanta a numarului ultrajelor in unitatile penitenciare.

   In loc sa inventam categorii de detinuti inca inexistente in puscarii (n.r. radicalizatii), ar fi indicat sa ne focalizam atentia spre cazurile reale, in care autoritatea supraveghetorilor si a agetilor escorta este slabita din cauza lipsei unor masuri concrete care sa conduca la raspunderea disciplinara imediata a detinutilor cu atitudine necuvincioasa fata de angajati.

   • In acelasi timp vedemsi directori cu mintile ratacite care  sfideaza fenomenul totusi  putem sale intelegem limitele naturale de inteligenta  dar nu intelegem de ce se umfla vena de la tampla(probabil de la pulsul penitenciar dupa cum spune dl Dorobantu) cand aud de radicalizati mai ales ca directorii cu pricina insira nesfarsite povesti de adormit copiii de pe vremuri glorioase cand prindeau teroristii cu pliciul.. la coada vacii..Nu de alta dar pacat de varul de pe peretii proaspat vopsiti…

    • Domnule Cosmin, nu cumva autoritatea suprav si a agentilor de escorta si a celorlalte categ de pers e slabita din cauza obedientei fata de maria sa detinutul radicalizat? Nu cumva alearga tot personalul de proasta calitate  sa faca pe plac radicalizatulyu care nu cumva sa -i liseasca ceva?  Nu cumva colegii nostri cara detinutului cu roaba telefoane mobile si cartele pentru stabilirea si mentinerea de legaturi cu radicalizati din alte tari? Nu cumva radicaluzstul se bate pe  burta cu detinutul si cadrul vorbeste in soapta sa nu-l deranjeze  cand vorbeste la telefonul mobil? Nu cumva personalul alearga de-si rupe gatul sa-i adics radicalizatul bec in camera, sa-i repare chiuveta crapata de capul unui detinut plonjat cu sange rece din pumnul radicalizatului? Nu cumva radicalizatul poate sa faca orice pentru ca nu i se intocmeste niciodata raport de incident? Nu cumva radicalizatul care scoate ochii sau dintii unui detinut este sanctionat  doar cu o luna si cu scuze din partea comisiei de discplina ca nu s-a putit face mai mult?Nu cumva radicalizatul stabileste cine intra in camera lui si arunca direct in  ghips detinutii din camera care nu ii sunt pe plac? Nu cumva atunci cand ceilalti detinuti asteapta cu lunile sa iasa la cabinetul medical , radicalizatul este scos la cabinet numai cand pocneste din degete? Nu cumva detinutul radicalizat nu este niciodata perchezitionat din camera si umbla pe holuri cu telefonul vesnic in buzunar? Nu cumva radicalizatul sambata si duminica tine locul de sef de tura sef de sectie dupraveghetor si face legea in penitenciare? Nu prentru ca si-ar dori foarte tare radicalizatul  dar este invitat de personalul inconstient pastorit de directori iresponsabili cate probabil traiesc salbaticie si care nu cunosc si nici nu inteleg fenomenul in sine . Toate lucrurile astea se intampla sub ochii nostri si nu avem putinta sa facem nimic. CINE ESTE DPCT? Eu nu am suzit in viata mea de el. De dsdrp am suzit ca sunt aia  de la  Bucuresti care nu cunosc niciodata situatia din penitenciare dau dispozitii abdurde si sunt ee o incompetenta crasa! Nu cumva Dpct( daca exista) si dsdrp ar trebui sa raspunda penal pentru complicitate la fapte care tin de siguranta nationala????

  • DPCT-ul ce face in penitenciare pentru prevenirea radicalizarii..? N I M I C ! Nu le-ar fi rusine sa mai ceara oameni. Tipic anepe .Nu merge treaba mai angajam oameni Ba incompetentilor …Prostia bai, prostia la varf e problema DPCT …Asta n-area leac…

   • Ce face acest serviciu? Ne cauta pe noi la ce postam pe unde postam in timp ce altii cara telefoane si droguri la detinuti.Ii intereseaza cine baga telefoane , cine se combina cu detinutul?Din activitatea de zi cu zi as spune ca nu.

    • din ce am citit exista in interiorul structurii Directia de operatiuni speciale.. DOS de ANP! Se cam ocupa cu pinda.. Era un ordin..
     ..

     • Ha- ha -ha RB … popa dpct… stim…! de la noi a a plecat iar a venit si iar a plecat …de tot…si mare bine ne-a facut

     • e o decizie si nu un ordin. CITITI CU CE SE MAI OCUPA DPCT din anul 2007! Merita sa mai existe sau nu?

      DPCT a adoptat, într-o sed 2007 o decizie de urgenţă privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Directiei de Operatiuni Speciale din cadrul ANP numit neoficial DOS de ANP.
      a)Decizia de urgenta creeaza nişte mecanisme foarte clare,lipsite de integritate, pentru personalul care lucrează în această structura nucleu.
      b) Personalul creat in cadrul DOS de ANP va primi în continuare compensările salariale referitoare la desfășurarea de activități de prevenire și combatere a corupției in fapt personalul  va desfasura activitati de acoperire a coruptilor si de inlaturare a tuturor angajatilor care intentioneaza infaptuirea activitatilor de anticoruptie  din cadrul DPCT si din cadrul Administratiei Nationale aPenitenciarelor.
      c) Pe perioada activitatii, personalul DOS de ANP va primi spor de coruptie cuantificat in scutirea de activitati profesionale scrise in fisa postului oficiala aflata la nivelul structurilor de RU din unitati si ,dupa caz , spor de 50% privind acordarea majorarii pentru lucrari de exceptie.
      d) Inlaturarea  functionarilor publici, care militeaza pentru anticoruptie, pana la demisie /transfer/  destituire  din functie,  devine o prioritate foarte importanta  pentru DPCT.
      e) pentru evitarea compromiterii activitatilor structurii  DOS de ANP, este necesară, în regim de urgență, recrutarea de personal,din cadrul DPCT, vulnerabil, cu abilitati de inalta tradare a persoanelor din anturajul personal si profesional precum si vocatie infractională accentuata.
      f) pentru  consolidarea DOS de ANP se impune incheierea de  parteneriate cu personal DPCT de la  toate unitatile,In anexa nr.1 fiind  prezentate penitenciarele de unde are loc selectia personalului in regim de prietenie si din proprie initiativa.
      g) Mijloacele pentru obținerea, verificarea, prelucrarea și stocarea informațiilor, precum și alte elemente, vor fi achizitionate de catre personalul structurii DOS de ANP, din resurse de finantare personala, de pe site-urile de
      internet existente sau va fi folosita logistica personala a personalului. Informatiile obtinute vor fi transmise telefonic, retele de socializare, internet, etc

     • Atentii tovarasi ‘ dosul dpct pro coruptie e viu si functionazaDpct nu e ceea ce pare… putreziciune.. Masca DESCOPERITA.. :))))

     • nenorociții de la combatere in realitate acopera coruptii, incredibil,cum sa se mai faca bine sistemul asta??

     • DOMNULE BURCU de ca faceti asta?de ce acceptatiasta? Dati dovada de slabiciune oportunism lasitate si multe multe pretrntii

     • Eu nu nteleg prevenirea nu se ocupa, cu prinderea, de corupti???Aici scrie,taman inversinvers

     • ..ce n-ai inteles? simplu.. preventia se ocupa cu..ruptul gatului ,la salariatii care arata cu degetul spre coruptii din puscarii… interesant…interesant … si te mai intrebi de unde vin betele in roate..interesant…

     • domnule director general, cum de e posibil asa ceva? Nu ar trebui sesizate organele abilitate?

     • Execrsbil “JOCUL” depecetistlor , domnule DOBRICA!! N-a inteles DPCT care sunt asteptarile angajatilloror ANP!!!

     • ,URGENT! O batAie de joc ce face PREVRNIREA. A ajuns sa fie precum o soseta! PUNET PICIORUL IN PRAG! VA SUSTINEM!

     • Vad ca au trecu ‘unii’ la alt nivelnu-i nimic reconfiguram traseul Daca dpctistii se uita pe postari pe facebook, pe mailuri verifica tot din calculator de acas si de la serv  ilegal inseamna ca prevenirea poate sa  scoata si desfasuratoare de convorbiri telefonice sa vad a cu cine vorbesti ??? De ce sa stie prevenirea cu cine vorbesc eu? ce, sunt procurori??? cum poate sa faca asa ceva??? Bai e isterie… Cemi place..

     • Din ce inteleg eu baietii astia mult prea destepti de la prev umbla la integritate cu “telef” ssu ce-o fi  in buzunar ca hotu'” Totusi “NUMAI  JUDECATORII SI PE ACTUALUL SI PE VECHIUL COD AU COMPETENTA SA AUTORIZEZE INREGISYRARILE DE CONVORBIRI TELEFONICE SI INREGISTRARILE DE IMAGINI IN SPATII PUBLICE SI PRIVATE . Si din cate stiu JUSTOTIA
      autorizeaxa pentru starpirea coruptiei nu pentru incurajarea ei asa cuum fac baietii mult prea destepti de la prevenitie.
      Trebuie stopat fenomenulsa nu se extinda cum spunea un revolutionar Azi in Timisoara maine in toata tara.

     • Stiam de chestia asta .va spun eu cum fac mafiotii de la Dosul (edit.admin) mi-a povestit unul din ei un prost jumate cand sa inbatat cica :unulse ocupa cu viata privata barbat/nevasta etc unul cu scotocitul in telef. leptop mail unul sta la pinda in fata blocului unul iti face poze unul joaca teatru cu tine unul intinde firele unul te supravegheaza de la spate unul te trage de limba unul vine si te intimideaza sau trimite pe altul care te ameninta ca te da afara din serviciu sau te zboaradintr un serviciul in altul unul inventeaza minciuni cal intreaba seful mare sa aiba ce sa i spuna etc Sipa a fost mic copil fata de ce fac oamenii astia. Oamenii joaca in seriale.. fura curent da fac rau si distrug vieti.Daca sunt toti ca asta vai s amar Umbla cu genti pline de telefoane dupa ei am vazut eu. Ca la olteni umbla cu aparatele dupa ei poate poate prind si ei ceva Lucrari innumele mafiei.. ‘Spionii” acopera infractorii de oameni cinstiti Cred ca nici nusi dau seama ce lucruri grave fac

     • aha.aaa.. d- asta nu se intanpla nimik la Jilava e plin de coruptie… Kombaterea tine aproape cy klanul mafiei ! Hai Jilava! Sus coruptia! Combaterea e cu voi!

     • jack, imi cer scuze ca interventionez da unii de la noi au nevoie URGENTA! de insotitor. umbla cu pana pe dreapta ce dreak? noapte i zi. ce pretinzi sa ai chiar prostii suntem cu toti?

     • m am prins! informatiile pe care le obtin in in afaralegi le foloseste “cineva” pentru SANTAJ?! pare groaasa la poponeata.. se sparge buba la prev. mi pare rau pentru baiatul de la mine tanarul.. pare baiat bun.. ce vina are el? Pentru niste borfasi fac plata toti Nasol Se repeta istoria sipa .stiam eu.

     • Din cite stiu eu inregistrările se fac numai cu acordul persoanei. Adica nu ai voie sa inregistrezi o persoana fara sa o intrebi daramite sa dai si inregistrarea mai departe la altul, pentru a se distra cu oamenii de joasa speta ca si el despre ce a vorbit persoana respectiva, si pentru a o folosi in scopuri josnice

     • Domnu BurcuL da sanse numai infractorilot.. celor care sesizam fapt de coruptIE OARE cand ne vine oare randul LA ANUL SI LA MULTI ANI

     • DPCT NU ARE VOIE debutant DA O FACE… din pacate.Un cap fara creier indruma activitatea dpctistilor corupti si infractori.. asuda “conspirat” :))) la PAZA MARE si daca ai indoieli ca cineva intra cu bocancii in viata ta privata in asa fel poti sa sesiza dar nu politia mai degraba parchetul… unii probabil ca au facut-o deja..

     • Bine zis Gicule … Oare ce zic profesionistii de la structura DOS adevarata, despre mascaricii-infractori(din interiorul depecete) ce se zbantuie “de-a dosul”, si care se joaca periculos cu viata oamenilor? Oare ce zic institutiile abilitate despre aceasta panarama de directie DPCT care ascunde servicii ilegale pro mafia facute de o mana de hoti din interior ? Ce ziceti donle dobrica sau o intoarceti ca la Braila si spuneti ca nu stiti chiar nimic????

    • te cauta peste tot prevenitorii din “dosul” anepeuluisi daca nuti gaseste ce cauta (demnezeu stie ce cauta ca nici ei nu stiu) stii cum fac? Vine un prost”prieten” cu tine si te scoate in oras iar un idiot prieten cu prostul iti intra in casa si scormoneste orice important pentru idiot e sanu iasa cu mana goala… bineinteles cu cheia de la “prietenul” tau. Daca esti mai istet ca ei informezi organele competente.. si ii prinzi.. si altadata sa stii sa-ti alegi prietenii.

     • si vezi ca au boala pe oamenii cinstiti care nu sunt in cardasie cu ei. Prevenitorii “dosului”Urasc de moarte corectitudinea si legile…

  • Totusi de la zonele de conflict puternic radicalizate si pana la suplimentarea functiilor dpct ,pe motivul asta, e cale lunga… Probabil a vazut si burcu un film cu teroristi si i s-a parut ca seamana cu actorul din rolul principal
   Erooare domnul burcu.. Esti unic .. nu cred ca mai exista unul sa-ti semene..
   ps: Facem scandal daca vi se aproba ineptiile

 10. Burcu umbla la intimidare”cu cifru” A aflat pe surrse ca se schimba ststutul fpss si vrea sa faca ceva “bun” pentru oamenii lui….dupa legea salarizarii. Are scoala baiatul…ce vorbesti
  … nimic nu e intamplator :))))
  Art. 18. – (1) Personalul care lucrează cu cifru de stat beneficiază de o
  indemnizaţie de 15 – 20% din solda de funcţie/salariul de funcţie/salariul de bază.

 11. Burcu, spionul distrat recidivează ! :))) cel care a neglijat gestionarea documente clasificate care au ajuns pe net, așa ne trebuie când împuternicesc oameni ca el . Burcu nu a fost niciodată realist, activitatea dpct nu este una foarte complexa sa fin serioși, dpct nu este FBI, CIA sau MI6. Activitatea dpct este restrânsă dar asta se întâmpla când te crezi mare spion, te faci de kkt .

Comments are closed.