Ultraj la Penitenciarul Baia Mare

Ultraj la Penitenciarul Baia Mare
Ultraj la Penitenciarul Baia Mare

In data de 10.02.2018, cu ocazia prezentarii la cabinetul medical, detinutul L J, a inceput sa aduca injurii si amenintari agentului care il insotea, motivand ca a fost scos prea repede din cabinetul medical.

Acuzand ca a fost agresat de agentul care-l insotea, detinutul a fost prezentat din nou la cabinetul medical al unitatii, unde s-a constatat ca nu prezenta urme de violenta corporala.

Intregul incident a fost filmat de camera video amplasata pe holul sectiei de detinere.

Detinutului i s-a intocmit raport de incident, urmand a fi sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Baia Mare.

10 Comments

 1. Asta este …legea nu ne prea protejeaza ,,,,detinutul a facut afirmatia …~”am vrut sa-l provoc sa ma loveasca , sa ii fac cheie , sa il vad pe arest ca pe aia de la rahova ” , un analfabet care nu are nici macar 2 clase cat trenul ,,,,in plus a cerut consult la medicina legala …fara sa fie macar bruscat ,,,aici am avut mare noroc cu inregistrarile video de pe holul sectiei si cu camera video de la prezentarea lui la cabinetul medical …nu avea nicio urma ca nu avea de unde sa aiba ……sa speram ca v-a primi condamnare ,,,desi nu stiu de ce dar cred ca va scapa destul de ieftin.

 2. De la prea multe drepturi date detinutiilor, si prea multe interdictii puse ” gardienilor” , ptivim cu mirare rezultatul. Ultraje peste ultraje…si nu departe o sa fie vremurile cand fosti detinuti si interlopi o sa ne recunoasca pe strada sau la o cafenea. Si de acolo incep problemele.

 3. Se spune ca este protectie capilara pentru momentele cand purtam casca. Inafara situatiilor cand nu purtam casca nu avem voie. Pe cati politisti sau jandarmi am vazut cu “oala “in cap? Unii sefi isi asuma, altii sunt transanti. Trebuie ridicata problema la nivel ANP. Noi suntem cei cu coada intre picioare tot timpul, oaia neagra. Nimeni nu ia ” berbecul de coarne” cum se spune.

 4. Domnule Dumitrascu, acum cu vizita celor de la CPT ni se cere celor de la structurile SASS sau in jargon “mascatii” sa nu mai purtam cagule! De ce la noi in sistem nu este o reglementare clara cu privire la cagule? Cei din MAI “mascatii” politia, jandarmeria o poarta nu ii amendeaza nimeni, pe cand noi din MJ trebuie sa fim batjocoriti!!!

   • Fals! Șefii ne înnebunesc sa purtam cagula doar în cazul în care purtam casca. Suntem neprotejat și umiliți inclusiv de ce care ar trebui sa ne protejeze! Avem de-a face cu grupări infracționale periculoase, traficanți, criminali iar singura noastră protecție este pregătirea. Ne lipsește echipamentul de protecție dar și materialele pentru imobilizare.Am sesizat de 2 ori conducerea iar răspunsul este ca “echiparea se face centralizat”. Au trecut 3 ani de atunci iar noi ne facem treaba cu mici carpeli. Aceste carpeli ne țin departe de parchet dar nu ne protejează viețile. ANP-ul nu face nimic!

    • Nu cred. ANP zice ca totul e in ordine si banuiesc ca nu puneti la indoiala afirmatia mai marilor peste sistemul penitenciar. 🙂 Lasand gluma la o parte, eu am raspuns in nota fireasca. D-aia ai cagula sa nu fii recunoscut, ceea ce inseamna ca o momentele cand se poarta sau nu au legatura cu scopul existentei acestui detaliu vestimentar.

 5. Dar de ultrajele de la bacau??…nimic????…credeam ca sunteti informat de dl voicu….aproaoe zilnic sau la 2 zile…..

  • Ce ultraj la Bacău! La Bacău e bine! COSTELO nu iese din birou nici la masă! NUMAI GRUPA ÎL SCOATE DE ACOLO! Dar ce el e adjunct pe paza! E un maimutoi care așteaptă ceva! Nici el nu stie ce dar așteaptă! Poate un coleg sa iasa pe 4 scânduri de pe secție! Ca la Macro Managerul din el ce poate sa înțeleagă! Dc îl iei mai tare nici nu stie pe unde se intră pe secție! El niciodată nu stie nik! Pai nu e mai bine asa! Câini latră URSUL TRECE! Sau mai rau ! RĂMÂNE! NICI DIRECTORUL nu stie ce sa-i mai faca sa il puna la munca cea adevărată, nu de Macro Manager cum se vede el! VOI REVENI!!

Leave a reply