Ultraj la Penitenciarul Spital Dej

Ultraj la Penitenciarul Spital Dej
Ultraj la Penitenciarul Spital Dej

In data de 23.02.2018, la Penitenciarul Spital Dej, in jurul orei 14:40, un detinut nemultumit de faptul ca nu este mutat la alta camera de detinere, si-a spart cana personala, iar cu ocazia scoaterii din camera de detinere pentru a fi audiat de catre directorul unitatii, l-a amenintat pe seful de tura ca se vor intalni dupa ce va fi pus in libertate.  
I s-a intocmit raport de incident, urmand a fi sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Dej

26 Comments

 1. Dle CIORBEA subordonatul pesedeului ce fel de avocat al poporuluu sinteti??? Sintem injurati amenintati loviti jigniti umiliti in fiecare zi. Pana cind? De ce nu luati atitudine? Miscati si dvs ceva !Sintem in TARA NIMANUI!!!Nu ne mai apra nimeni?? Director nu avem , ministru e ca si cum n-ar fi CINE NE APARA? Sesivati-va odata! Ciorbea fa ceva!!

 2. Ș-apoi e normal să am eu supraveghetor același salariu și aceeași grupă de muncă cu cineva din birou care nu riscă să fie ultragiat nici la serviciu și nici în afara penitenciarului…
  Multă nedreptate!

  • Mihnea, nu e normal nici caangajatul care nu se intalneste cu hotul niciodata sa beneficieze de spor de 30%!!!!

  • sporurile de conditii se fac dupa determinari. A facut cineva determinari conform ordinului ministrului? Si daca le-a facut cum le-a facut? Din pixul sefilor mari de la anp ,de la birou, care nu da nas in nas cu hotul E corect? nuuu E legal? nuuu

  • Se mai intampla,din pacate, sa fii amenintat si injurat pe sectii si pentru asta exista sporul de pericol pe care il iau angajatii care lucreaza direct cu detinutul. E justificat sporul. Nu e justificat sporul de pericol pe care il iau celelalte categorii de personal care nu lucreaza direct cu hotul. De ce se intampla toate astea? Din cauza la determinari! De ce nu s au facut determinari sau daca sau facut de ce nu sunt corecte ? Pentru ca, nu s-a vrut sa se descopere ca o parte din personal beneficiaza de spor de pericol nejustificat .

 3. Când este de gardă dr. BS, cunoscută pe Facebook sub numele Adoris Conas sau Maluțan Codin, părăsește unitatea preț de câteva ore și se plimba prin oraș, ca doar astea sunt obligațiile ei ca medic de garda. Ai o problema, e de negăsit,in noaptea de Revelion nu se organizează focurile de artificii fără ea.
  Face presiuni asupra asistentelor sa efectueze manopere pe care trebuie sa le facă ea (aspirații auriculare), iar mai nou, maschează aceasta manopera prin curățarea CAE, care este, de fapt, o metoda de igiena personală și pe care oricare om și-o face singur.
  Indica administrarea de antibiotice înainte de efectuarea antibiogramei secreției, iar dacă microbul este rezistent la acel antibiotic dublează doza pentru că “antibiograma se face ca sa știi ce sa-i dai omului dacă face SEPTICEMIE”???!!!
  Acum câțiva ani, pentru a face, chipurile, economie, obliga asistentele sa dezinfecteze speculii auriculari (speculi din material plastic, de unica folosință) și sa-i predea prin proces verbal la schimbul de tura, neinteresand-o ca ar putea apărea Infecții nosocomiale.

  • Toti bolnavii din puscarii sunt predispusi la infectii pentru ca domnii doctori dezinfecteaza instrumentele si ustensilele medicale doar cu apa si sapun. Poate ca (nu?) se stie ca printre firmele preferate ale Directiei Medicale din ANP a fost Hexi si se continua “procedura “de achizitie pe aceeasi linie. Dezinfectantii sunt apa de ploaie. Nu intereseaza pe nimeni ca nor detinutii prioritar este sa iasa banul si sa prospere firmele fantoma ale partidului conectat la bugetul ANP.

  • Poti sa triplezi dozele de antibiotice ca septicemiile se fac de la colcaiala de virusi piocianici si mooccosomiali. E plin in spitale penitenc si in infirmeriile din sectii de virusi si bacterii. Cei de la Directiile de sanatate verfica si constata an de anin dar nu se intampla nimic. Cei de la Directia medicala din aparatul central stiu si ei. De ce ascunde ANP o problema grava a sistemului care tine de sanatatea noastra si a detinutului.? … Infirmeriile sunt focare de infectie.

  • ce sa faca si doamna doctor in noaptea de revelion? odata ce-ai intrat in infirmerie esti condamnat la moarte. Detinutii fac mii de plangeri cu conditiile mizerabile din infirmerii .Dip inchide ochii anp se face ca nu vede.De ce nu se mediatizeaza conditiile dezastruoase din infirmerii?

   • Detinutii si familiile lor fac plangeri peste plangeri la ANP, DIP Daca trimit la MJ petitiile ajung nu se stie pe mana cui dar se stie sigur ca se intorc la ANP spre rezolvare si de aici cunoastem raspunsul Totul este perfect , nu e adevarat , detinutul are “probleme”si nu se poate acomoda ( asa scrie anp pe foaia care ne-o arata detinutul,) Avocatul poporului vine cand si cand prin puscarii. De ce nu intensifica institutia lui ciorbea vizitele in penitenciare ptr indreptarea lucrurilor proaste? Detinutii ar trebui indreptati sa scrie la Avocatul Poporului poate se gaseste o rezolvare pentru conditiile proaste si foarte proaste din infirmeriile din puscarii care ne afecteaza si pe noi( conditii de munca precare)si pentru asistenta medicala aproape inexistenta cauza a nervilor detinutilor care si-i varsa pe noi. Domnule Ciorbea , curaj! Va asteptam!

  • Doctorița sau doctorii in general nu dau doi bani pe viața deținutului.Infirmeria e doar o fabrică de bani. Serviciile medicale jalnice.. majoritatea fictive… medicamente scumpe în acte .. la detinut ajunge numai paracetamolul (toate afectiunile se tratează cu paracetamol simplu) .. Casa de Şănătate prosperă .. psd toarnă beton cu cisterna în ergonomicele din birourile şefilor anp. Toate pe banii contribuabilului. Şi noi ..
   cotizăm ca proştii.

  • Sunt zeci de “doctorite” ca doamna doctor in sistemul nostru. E “doctorita” model preferata de dir medicala: “doctorita” paiata neprofesionista cu spirit de economie la dezinfectanti , generoasa la diagnostice fara numar grave si foarte grave pe detinutii fara probleme medicale,” doctorita” care in mod necesar spala pe jos cu detinutul si cu personalul din subordine. Si nu in ultimul rand doctorita care ascunde jegul si conditiile improprii din infirmerii mai proaste ca in spitale.

   • Când vreodată s-au luat măsuri împotriva doctorilor? De vină totdeauna sunt subordonații (asistenții) . Există și în alte spitale și penitenciare doctorii care urlă la subordonați de față chiar cu deținuții spre amuzamentul acestora din urmă.
    DM chiar nu are cunoștință de aceste situații ???

    • Doctorii urla la asistente caci asistentele nu sunt “recunoscute” de casele de sanatate ca si ei toti la un loc impreuna cu Directia meficala din Anp putreda de corupta

    • S-a ajuns ca la reclamatia detinutului, desi a fost consultat (printr-o minune!!!)de catre medic, sa fie cerute de catre procuror doar datele asistentei care a fost prezenta la consultatie, urmand mai mult ca sigur ca doar asistenta sa fie chemata pentru audieri.

 4. Mai mult…acele “consulutri” se realizeaza prin gratie,nu i se comunica pacientului tratamentul indicat…iar despre hartuirea la care sint supuse cadrele medicale,medici si asistenti.de catre directorul medical (editat admin)..sint fff multe de spus…in cazul in care nu i se face treaba…incepe teroarea ..si asta se intimpla de cind este director medical.Se amenitnta seful de sectie…ca daca indrazneste sa “nominalizeze”anumite asistente pt acel 50%….va lua acel 50% si il va redistrubui altui compartiment…

 5. Nemulțumirile detinutului au început de la faptul ca medicul curant, dr. Bîtlan Simona, nu-l văzuse de o săptămâna, mai mult, in momentul in care acesta a fost adus la cabinet, a început sa urle la el ca o apucată, așa cum face de obicei atunci când este “deranjată” in gardă. Comportamentul acestei individe este mizerabil atât fata de pacienți, cât și față de personalul din subordine. Terorizează pe toată lumea, urmărind fiecare mișcare a persoanelor care au îndrăznit sa nu fie obediente, pentru ca, da, are impresia ca subordonații sunt slugile,iar Măria sa, moșierul. In mare parte, pacienții ei sunt nemulțumiți pentru că aceasta nu binevoiește sa meargă la vizita, așa cum ar fi normal, iar atunci când isi vede pacienții urlă. Urla și la ceilalți medici din unitate, și la asistente, amenințând ca cineva va pica la prima greșeală și n-o interesează cine. Cred ca cel mai bine ar fi sa cadă ea pentru că, de când a apărut in peisaj, scandalurile se țin lanț și toate sunt pornite NUMAI de Înălțimea Ei.

  • Doamna dr. (editat admin) mai are multe la activ ,atat ca medic cit si ca director ,se stie si la nivel de ANP si tot nici o rezolvare. Ea da foc la detinuti apoi isi ia concediu si lasa pe altii sa rezolve incidentul. Intradevar Romania e o tara de nimic in care nebunii is in frunte ,iar cei care isi fac treaba sufera ! Am sperat ca daca Anp-ul cunoaste comportamentul acestei directoare va face ceva,dar tot nimic.

   • In aproape toate penitenciarele medicii se comporta la fel si asistenta medicala este praf. Asistentul face cat poate. Detinutii se plang Anp stie foarte bine si nu face nimic. Cei mai slabi si mai corupti medici din sistem sunt chemati la Anp sa ocupe functii Medicii cinstiti nu rezista “Exigentele” sunt foarte mari. Na, trebuie protejati medicii din unitati ca aduc “venituri” la casele de sanatate – cu retete si servicii fictive- robinetul infractorilor.. De asta isi permit medicii sa faca orice ptr ca stiu ca nu li se intampla nimic.Coruptul de la varf il tine in brate pe medicul din unitate .. interesul e comun

 6. Judecătoare “paradite de interlopi, vb. lui Bichinet, frații cu interlopi, ai bani de avocați legea nu te atinge iei cu suspendare, daca faci un denunț rămâi și cu ‘prada’, ptr. o infracțiune nu poți fi judecat de 2 ori așa că ai liber la distracție n Monaco, Madagascar etc. Cine mai crede că nimeni nu este mai presus de lege???

  • Asta e pe principiul :daca un judecator e corupt toti sunt corupti? Inseamna ca si la noi e la fel: daca un coleg mananca de la hot toti mananca de la hoti si toti sunt corupti.Raman intrebarile: cine e Bichinet si daca tot deschizi niste ghilimele de ce nu le inchizi?Greu cu geometria.

 7. Nu o sa puteti da niciodata mandate unor detinuti pentru ca se cearta cu seful de sectie.sau cu angajatii, va place sa faceti rau sau sa justificati banii pe care ii dau colegii.la sindicat. Ii speriati pe detinutii care oricum nu fac.probleme mari si ii inraiti pe unii care stiind ca oricum au de suferit din cauza noastra prin amanari pot rabufni si chiar face ceva.

 8. Cum sa te abtii sa nu injuri statul roman care a ajuns un gunoi , statul are rolul de a proteja cetatenii nu de a ii pune in pericol .

 9. Judecatoria va da o solutie (de obicei in favoarea detinutului incurajand astfel ultrajul asupra cadrelor)ce va fi adusa la cunostinta detinutului in care vor fi trecute toate datele despre seful de tura(in cazul asta):adresa ,nume complet,ba chiar si CNP si uite asa domnul certat cu legea (sau apartinatorii cestuia)ajunge la domiciliul tau si te omoara sau i-ti urmareste/loveste/violeaza sotia,copilul fara ca tu sa poti reactiona in nici un fel…

  • Mai simplu ar fi sa propunem schimbarea legii astfel incat datele personale din solutia judecatorului sa ramana confidentiale. Si pentru cadru si pentru detinut.Pentru detinut nu prea raman datele confidentiale ca se poate intampla ( in orice moment datele detinutului sunt la liber pentru toata lumea) ca si cadru sai ia datele de identificare si unde locuieste ca sa -l astepte in scara blocului pe detinut pentru babardeala.

Comments are closed.