ANP confirma: personalul medical din penitenciare, cresteri pe noua grila de salarizare

ANP confirma - personalul medical din penitenciare, cresteri pe noua grila de salarizare
ANP confirma - personalul medical din penitenciare, cresteri pe noua grila de salarizare

ANP confirma azi faptul ca personalul medical din peniteciare intra incepand cu 1 martie 2018 pe noua grila de salarizare, urmand ca in cursul acestei luni acestia sa fie reincadrati pe functii cu noii coeficienti. La inceputul saptamanii viitoare vor fi transmise si instructiuni in penitenciare. Nu-i rau pentru dansii, bine ar fi sa se intample pentru toti angajatii din penitenciare.

Pentru acest motiv am si cerut impreuna cu politistii intalnirea cu prim-minstrul si am si formulat propuneri in scris inca din toamna anului trecut. Din pacate, insa, se pare ca va fi nevoie de scandal ca s-o rezolvam si pe asta mai ales ca olgutele si tudoreii nu par a intelege cum se fac legile salarizarii si ca este nevoie de echilibru si justa masura.

Pentru conformitate, art. 38 alin. 2 lit. b din Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice:

“b) prin excepție de la lit. a), începând cu 1 martie 2018, salariile de bază ale personalului care ocupă funcțiile de medici și de asistenți medicali din unitățile sanitare publice, prevăzute în anexa nr. II cap. I, se majorează la nivelul salariului de bază stabilit potrivit prezentei legi pentru anul 2022″

48 Comments

 1. @calaule, vezi ca “vii” se scrie cu doi i . Dar la scoala privata n-ai invatat gramatica. Daca la fel dai injectii precum scrii, e vai s-amar de penitenciarul unde lucrezi.
  PS Las-o pe colega sa intocmeasca documentele ca tu nu esti cu astea.

 2. Problema nu e ca au crescut salariile personalului medical. Problema e ca nu au crescut toate salariile bugetarilor la capacitatea maximala de 2022 si miroase oarecum a discriminare. La fel ca ei(p.m.) si eu, si politistul, si pompierul si jandarmul, etc., avem familii de intretinut, avem aceleasi nevoi financiare. Domnule Dumitrascu, se au in vedere anumite miscari sindicale pentru a aduce intreaga familie ocupationala OSP la nivelul salarial din 2022. Sanatate la toti!

 3. Decenta și echilibru în comentarii , fără jigniri , fără insulte gratuite de ambele# tabere#

 4. Ce lege unica a salarizarii e si aceasta lege a pesedeilor, in care sunt atatea derogari pentru atatea meserii? Ori e lege unica ori e diferentiata! Noua ne-au limitat sporurile la max 30% si in acelasi timp au amanat si cresterile , la medical, invatamant si functionari publici au ridicat veniturile pana la cer. De privatii care muncesc pe salariul minim nici nu mai pomenesc.
  O sa se stopeze oare meditatiile pe bani pe care le dadeau profesorii si o sa se dedice mai mult clasei? O sa inceteze medicii sa mai ia spaga, acum cu salariile marite ? Dar functionarii publici o sa fie deontologici in meseria lor acum cu triplarea salariilor?
  Nu afirm ca medicii si asistentii din penitenciare nu merita salarii mai mari, dar ma deranjeaza ipocrizia unora dintre ei, citind unele comentarii, mai ales ca ne cunoastem reciproc activitatea pe care o desfasuram atat pe tura de zi cat si pe tura de noapte.
  Dezbina si cucereste, cel mai potrivit dicton. S-au cam sfarsit protestele desfasurate de catre angajatii bugetari pentru urmatorii ani cu atatia angajati multumiti!

 5. Oferta speciala doar,repet numai pentru functionarii cu salarii bune,marite(asistenti medicali).BMW full,in rate ,egale cu marirea (1500-1800 ron),astfel ramaneti cu salariul de agent din care cat de cat se poate trai binisor.Gardienii si alte personaje inutile care nu au marire de salar ca si cadrele medicale sa se abtina sa deranjeze inutil oferta doar pentru clasa medie care castiga bine ,exclus saraciile cu pedale si ciucuri.

  • Îți fac plângere pentru discriminare.Auzi belea sa am bani de pentru pemfeu și să nu am de unde sa cumpar doar pentru că sunt gardian si nu a crescut salariul ca Fat Frumos.

 6. DA Anonymus, dacă mai aveai nevoie de încă o confirmare ca ești prost, acum o ai.Intelegi? Probabil ca nu. Și ca sa înțelegi ca ești prost, trebuie sa te ducă capul, trebuie sa ai ceva inteligenta. Nu poți sa ii explici unui care nu știe alfabetul, cum e cu nativismul lui Descartes sau cu egoismul etic al lui Nietzsche. E greu sa îl faci sa înțeleagă ceva, pe unul care nu înțelege nimic despre nimic. Cu toată dragostea!

 7. Asistentii medicali trebuie sa aleaga ori 6000 ron salariu si sa iasa la 80 ani la pensie(m-am interesat da nu e posibil -tot la 48 iasa) ori 3800 de ron si sa nu mai creasca salariu niciodata .Nu mai pot sa dorm noaptea de ciuda,cu familia mi-am stricat relatiile,nu mai vorbesc cu prietenii deja am reactii organice-voma,ameteli ,furie.Un asistent a zis ca am depresie si infantilism congenital reactivat.Ma gandesc ca stie ce zice ca are salariu mare.

 8. Cand duci un detinut urla ca au alta treaba….sunt in subordinea directorului…daaa…….daca moare un detinut ii plang de mila si dau vina pe supraveghetor…. Corect este sa aleaga…si risc si grupa si salariu.,…chiar suntem pros…

 9. Se pare ca singura persoana rațională de aici este Sorin Dumitrascu. Este chiar așa de greu sa pricepeți ca personalul medical NU și-a făcut singur, lege pentru salarii. Toți venim la serviciu pentru bani. Este de bun simt sa înțelegeți ca oricare dintre voi, dacă ar avea de ales sa primească bani mai mulți, ar alege sa ii primească. Va lamentați ca niște muieri un pic isterice și lipsite de rațiune. Important este sa găsim soluții ca și noi sa câștigam la fel de bine sau chiar mai bine. Lasă-ți capra vecinului(colegului de la medical) sa trăiască!

  • Despre asta vorbim, prietene… Cautam solutii! Daca nu scoti gunoiul la suprafata nu ai cum sa le gasesti..

 10. Domnule Dorobantu, va informez ca sunteti contazis de liderul sindicatului SNLP cu privire la marirea salariilor personalului medical
  din penintenciar. Vor beneficia doar medici care au optat pentru salarii ca in sanatate, nu si asistentii medicali sau alte categori de personal.

  • Nicio problema. Fiecare are dreptul la o opinie.

   Art. 38 alin. 2 lit. b din Legea 153/2017 spune ca “b) prin excepție de la lit. a), începând cu 1 martie 2018, salariile de bază ale personalului care ocupă funcțiile de medici și de asistenți medicali din unitățile sanitare publice, prevăzute în anexa nr. II cap. I, se majorează la nivelul salariului de bază stabilit potrivit prezentei legi pentru anul 2022;”.

 11. Ori sunt in sist de aparare ori la Min Sanat. Ori ies la 50 ani la pensie ori la 65. Dar si cu norma de hrana , tinuta dar coeficienti din sanatate nu e corect. De ce nu-i obliga sa opteze ori una ori alta.. Oricat de corect ai vrea sa fi nu poti sa fii de acord ca un asistent sa aiba salar cat un director sau DASDRP. sa nu mai vb fata de agenti. Daca aleg sa apartina Min Sanat atunci e ok. Trec in rezerva ca civili cu toate drepturile de acolo , coef, tichete masa etc si s-a rez probl. Asta ar treb sa propuna sindicatele pt ca sigur nu va fi nimeni de acord sa se scimbe coef la agenti peste 2 si proportional la ofiteri si sa ne si puna in drept din acest an.

  • Foarte bun comentariul agentule. Asa trebuie, personalul medical din puscarii sa fie civil. Apare intrebarea. Spor de pericol etc..??? Pai NU .. Cand detinutul merge in spitalul civil internat sau la consultatie , medicii si asistentii angajati nu primesc spor de pericol!!! Asa e corect, sa opteze personalul medical ptr ori, ori!!!

  • Pai, sindicatele legal constituite spun ca sunt de acord cu cresterea salariilor in sectorul medical si sunt foarte de acord ca medicul sa ia salariu mai mare ca directorul , asistenta sal mai mare ca seful de tura si tot asa..
   Sindicatele legal constituite sunt increzatoare ca se vor mari coeficientii la agent, sefi de tura etc la care sa adaugam niste noi sporuri.

 12. Cu tot respectul pentru colegii de la medical, dar nu este echitabil pentru sistem. Un cadru medical care iese la pensie in anul 2019, va beneficia de o pensie mult mai mare datorata cresterii neetapizate a salariului, decat un alt angajat al sistemului penitenciar care nu beneficiaza de acest favor, ci trebuie sa astepte cresterea etapizata a salariului conform legii.
  Personalul medical ar trebui sa opteze pentru salariul din sistemul penitenciar sau salariu de asistent sau medic din afara sistemului, in acest caz fara a mai beneficia de norma de hrana, drepturi de echipament, decontare medicamente, grupa de munca. Cu totii ne-am angajat in sistemul penitenciar de buna voie, deci ar trebui sa fim egali in acordarea drepturilor.

 13. Pentru comentatoarele rautacioase si frustrate:norma de hrana se cuvine,lucram in sistemul ANP,in echipa multidisciplinara tragem tare “ca sa fie bine” pentru toata echipa, decontare concediu se cuvine ca suntem in stat democratic si slujim acelasi sistem,grupa 1 se cuvine ca lucram intre detinuti cu riscurile de rigoare la care ne expunem noi si familiile noastre,si mai stim si cum sa actionam in caz de boala sau risc de deteriorare a sanatatii lucruri pe care voi comentatoarelor rautacioase nu le stiti.Da stim sintagma mergeti si lucrati in spital bla bla,mergeti voi comentatoarelor supraveghetoare la gradinita,poate reusiti sa impresionati ceva copii, da nu pe cei zburdalnici numa pe cei timizi care nu comenteaza ca noi continuam sa rezolvam problemele medicale.

  • Medicalul este in situatia in care erau magistratii unsi director. Salariul de magistrat și sporuri de penitenciar.Acum și ei vor sa fie și civili cu salariul dar și la pușcărie cu toate celelalte drepturi.Asa se va ajunge că o sifonarita care a strâns 1000 de coco de școală și abia a intrat în sistem sa ia nu mai mult ci cu mult mai mult decât un ofițer cu funcție de conducere.Ai făcut 3 ani de academie? Nasol.

 14. Cand a fost taiat sporul de supraveghere sistemul a zis:Da sigur asistentii nu supravegheaza,cand a fost taiat sporul de praf:Da sigur nu lucreaza asistentii in praf,cand ani de zile au fost discrepante in salariu si pensii cumva se considera ca asa trebuie sa fie,desi se cerea sa fim o echipa cu aceleasi drepturi,EI BINEEEE……..,in sfarsit Guvernul a readus pe treapta cuvenita aceasta categorie profesionala,vitala in societate,cu vocatie si aptitudinile castigate prin munca efectiva.

  • Sporul de praf e pentru microflora ceea ce contravine cu mediul steril care se presupune a fi în cabinetele medicale.Dar la taraba de cartofi de unde ai venit nu se preda așa ceva.Cineva se lauda că se caută pe afara asistenti.Se cauta aia care muncesc și sunt profesionisti numai că la noi multi nu au fost profesionisti niciodată că au intrat toate Mariajele și amantele iar aia de au fost profesionisti au uitat sa mai fie.

   • Mutam spitalul de arsi in cabinetele sterile, fara nici un pic de microflora, din puscarii, ca la spitale colcaie piocianicii si staficolococii. Noroc cu dezinfectantii nostri luati la cel mai bun raport pret calitate, adica cei mai scumpi, sau o fi cumva altfel? Ha, ha, ha!!!

 15. Ciuda maxima, paza,un segment majoritar si ineficient face ochii mari la fluturasul asistentilor.IN SFARSIT SE FACU DREPTATE!In orice societate personalul medical e cel mai valoros.

  • “NU CUCOANA IN SOCIETATEA ASTA CEL MAI VALOROS ESTE GROPARUL SI POPA”, asta asa pentru”ciuda maxima”,ma cutremura sa vad atita stiinta la dumneata…

  • In orice societate segmentul cel mai important este cel de învățământ.Dar cineva care a ajuns “doamna” la pușcărie nu are de unde sa stie Asta.Este si medicalul important dar și pe medici ii invata cineva niste chestii.

   • Neneia, in orice societate segmentul cel mai important este sanatatea. Si in puscarii segmentul este prioritar si trebuie mentinut la cote inalte si nu trebuie minimalizata importanta pentru ca Ministerul Justitiei a inteles acest lucru. In viitor se va investi in spitale penitenciar si in infrastructura, locuri de cazare si resurse umane pentru ca asa a declarat si ministrul jutitiei domnul Tudorel Toader intr-o conferinta de presa recenta cand a vorrbit despre reclamatii ale detinutilor la Drepturile Omului si locuri de cazare necesare in spitalele din penitenciare.
    Ne place sau nu ne place asta se va intampla. Sanatatea este pe primul loc. O zi buna.

    • Atunci fara grade profesionale, alt statut ,alta varsta de pensionare, etc.Toti vrem o viata ca afara!

  • bine zis, sustin, cica paza e baza, dar fara noi trebuie sa inteleaga ca nu se poate, s au dus vremurile cand toate se rezolvau cu bastonul si tot noi ii acopeream

   • Bine zis, eu nu am avut curajul, dar asa a fost iar unul dintre motivele pentru care sunt azi asa de suparati pe noi este ca nu le mai acoperim violentele.

 16. Domnilor, lucrez de aproape 20 de ani in sistem. Asa babilonie privind salarizarea, ca in aceasta perioada nu cred sa mai fi existat vreodata ( agentul ce lucreaza pe ture castiga mai mult ca un ofiter instructor paza sau regim, ofiterul de executie din socioeducativ castiga mai mult ca un sef serviciu din paza, directorul unitatii va castiga cat agentul de la medical). Doamneee!!!…dar in ce tara stupida traim!!! Incerati impreuna cu cei din ANP, sa readuceti lucrurile pe calea lor normala,sa va intalniti eventual cu cei de la ministerul muncii, sa le explicati un pic situatia. Salarizarea nu mai este motivanta deloc pentru unii. Se incalca toate principiile privind raspunderea in munca.

  • scuze, agentii de la medical sunt asistenti medicali cu 3 sau 4 ani de scoala sau facultate dupa bac, ft cautati in afara, voi care luati spor de praf parca ati lucra in mina sa nu va fie ciuda, va rog

   • Eu am făcut Academia de Poliție nu o școală sanitară făcută pe bani, deci hai lasă gargara și du-te afară dacă ne ești superior celorlalți angajați

    • Dar nu stii sa faci injectii, pansamente… Noi avem toti diplome de paza/supraveghere si majoritatea studii superioare care ne permit sa putem sa va indeplinim la orice moment atributiile prin decizie de zi. Voi nu le puteti indeplini nicicum pe ale noastre. Vezi, asta face diferenta la salariu, dar care din pacate nu se da, stai relaxat.

    • Ai facut o facultate degeaba….ca o faci de ras.
     Cred ca trebuia mai intai sa te invete sa apreciezi munca oricui…
     Esti invitatul nostru (al cadrelor medicale) sa faci o postliceala/facultate pe bani si sa vi sa profesezi.
     Doamne ajuta sa te si destepti intre timp.

  • Nu stii daca sa plangi in hohote sau sa te tavalesti pe jos de ras. Cica sa incercam cu ANP sa indreptam lucrurile.Cine ne-a adus jn situatia dramatica de azi? Administratia centrala cu managerii penibili care s-au perindat de-a lungul timpului in frunte cu Gheorghe Nemuritorul au dus penitenciarele la groapa. ANP nu stie cum sa se salveze pe el , de unde sa mai salveze si pe noi!! Baaaai, aprinde becul!

 17. Sa inteleg ca vor fi numiti directori de penitenciare, altfel nu vad cu se vor justifica diferentele de salariu dintre medic si director? Acum se vor vedea directorii cu coloana vertebrala .Nu mai inteleg sintagma la munca egala salarii egale. Nu vad rostul organizarii penitenciarelor pe functii si ierarhii, Este momentul ca toti directorii si directorii adjuncti sa faca pasul inapoi si sa lase medicii sa fie ordonatori de credite.Nu incerc sa dezbin structuri ci sa trezsc ANP -ul din vesnica adormire.
  Sau poate se doreste ca penitenciarele sa devina asezaminte medico sociale si atunci o sa avem:
  -medic- director; medic-director adjunct;medic-sef de sectie;medic-sef de tura:asistent medical -supraveghetor pe sectie;asistent medical-agent escorta; maseoze,brancardieri;etc.
  Celelalte servicii vor fi asigurate de catre familiile detinutilor sau de firmele acestora.

   • Si Guvernul pentru cine a facut legi? Nu pentru partid? Penitenciarele Spital sunt un robinet deschis pentru creatorii legilor astea minunate. De la spital pleaca acasa toata lumea fericita. Asistentele cu o caciula de bani inchid ochii la combinatii cu medicamente, retete, analize , bolnavi nebolnavi, contracte, tratamente samd , casa de asigurari sta pe muntele de parai .. na, incaseaza sume fabuloase ..clientela poliitica se imbogateste . Pe capul cui? Pe capul nostru, al platitorilor de taxe si impozite. “Bune” legi, numai ca ar trebui schimbate

  • Sintagma “La muncă egală, salarii egale” , se referă la meseria pe care o exerciți, nu la locul in care o desfășori. Drept urmare, ai două posibilități: ori ieși din anonimat, ori termini cu elucugrațiile de mai sus.

  • Dezinformarea pleaca de la tine! Acolo unde sunt salarii mai mari, se munceste in conditii deosebite, in zile libere sau de sarbatoare legala, in program de noapte si in garzi. Unde lucratorul din paza beneficiaza de acelasi salariu, poate chiar mai mare decat personalul medical. Dar asta nu se vede! Iar cei care au program de 8 ore, de la 7 la 15, la birou, de luni pana vineri, nu se manjesc, nu respira si nu inghit niciun microb, vor sa fie platiti la fel. Nu se vede nici macar ca personalul medical are atributii si responsabilitati diferite in comparatie cu colegii din alte sectoare. Nu se vede nici ca, la angajare, desi cerintele de studii pentru functii sunt diferite, incadrarea se face la acelasi salariu de baza: unui asistent medical i se cer cel putin studii postliceale desi incadrarea este pe post cu studii liceale, la fel ca la paza. Este evident ca cei doi nu profeseaza in mod curent pe baza acelorasi studii, deci nici munca nu are cum sa fie egala.

   ”Sintagma la munca egala salarii egale” Serios? Dacă munca noastră este ”egala” de ce nu te tratezi singur cand te imbolnavesti? De ce te duci la policlinica sau la spital? Chiar nu intelegi ca atributiile si responsabiltatile tale nu sunt pe picior de egalitate cu atributiile si responsabilitatile mele?

   Un asistent are salariul cat un sef de tura, un medic cat un director? Se poate, este conform legii. Primeste acesti bani pentru studiile, incadrarea si pentru conditiile de munca unde-si desfasoara activitatea!

   Vrem ca personalul medical sa nu beneficieze de sporurile privind conditiile de munca? Da’ tu de ce sa beneficiezi? Daca faceai paza intr-un magazin sau la coltul unei fabrici mai primeai sporuri? Nu! Primesti sporuri pentru conditiile de munca in care-ti desfasori activitatea. Pentru ca lucrezi cu detinuti. Ei bine, si eu tot aici muncesc, in acest sistem! Atunci, am dreptul la aceste sporuri. Am dreptul să ies la pensie mai devreme, nu pentru ca sunt cadru medical, ci fiindca lucrez in aceste conditii de munca, ca tine, intr-un penitenciar. In tot sistemul de aparare din tara asta sunt cadre medicale, care primesc sporuri pentru conditiile in care-si desfasoara activitatea: in armata, pe front, in spitale militare, in politie, in SRI si, cum este firesc, in sistemul penitenciar.

   De ce in sistemul penitenciar nu se platesc sporuri de risc pentru conditiile de munca legiferate in sistemul sanitar? Pentru ca sporurile sa se mute din zona de risc medicala (unde au fost plafonate sau omise printr-un OMJ) in zona de performanta din paza si administratie pentru ”activitati deosebite”, care se impart ca la piata agentilor, in special celor din paza, managerii iesind in evidenta, pentru a-si pastra fotoliile, cu economii la cheltuielile salariale. Din aceste sfortari manageriale sunt lipsite de drepturi o mana de cadre medicale din sectiile de psihiatrie, ATI, bloc operator etc. Sa vedem macar daca toate cadrele medicale din sistemul penitenciar vor fi reincadrate pe functii corect, care sa respecte structura din noua lege de salarizare.

   Vrem externalizarea serviciilor medicale? O sa ploua cu medici si asistenti din sanatate! Poate prin Anglia. Ca de prin Romania au cam disparut. As vrea sa vad ca in penitenciarele izolate o sa fie coada la poarta pentru oferirea serviciilor medicale. Chiar si in acest moment sistemul penitenciar se lupta cu lipsa personalului medical. Daca tot suntem un borcan cu miere de ce sunt penitenciare care nu au medic angajat sau macar unul din sanatate, cu prestari servicii? Sau poate vin marii operatori de pe piaţa, de servicii medicale private? Unde un serviciu medical te costa de te rupe sau o operatie relativ simpla costa 10.000 lei. Sigur, si acestia alearga la puscarie! Sistemul penitenciar le face face cu ochiu’! In sistemul sanitar public un medic de familie nu poate acorda mai mult de 20 de consultatii pe zi, fiindca nu-i permite aplicatia medicala online, care respecta intocmai calitatea actului medical prevazuta de lege. Cate consultatii se fac, zilnic, intr-o puscarie? O suta? Mai mult? De ce nu se lucreaza online si aici?
   Ca sa taca din gura detinutul, ca sa fie liniste pe sectie, ca sa doarma linistiti pazistii si directorii, toti aceia care vor salarii cel putin egale cu personalul medical.

   Ce facem cu sutele de detinuti cu HVC, HVB, HIV; tuberculoza, boli psihice, alte boli cronice samd? Sistemul sanitar de stat ii astepta cu bratele deschise! Ha ha! Sa fim seriosi!

   Ce facem cu detinutii care vor sa iasa la medic, ACUM! Nu peste o ora, nu peste o zi sau peste 5 zile, atunci când vine ala, externalizatul. El vrea acum! Ca acu’ il doare maseaua, acu’ i-a iesit o bubita pe piele, acu’ il inteapa inima, acu’ s-a taiat. Acu’, la doispe ziua sau acu’, la doispe noaptea! Iar tu nu ai voie sa-i administrezi nimic ca n-ai patalama si-ai externalizat serviciul. Si ce-o sa faci? O suta de misiuni pe zi? Unde? La spitalul MS, unde o sa-l doara-n cot pe ala de la triaj de detinutul tau. Pentru ca el are o gramada de urgente. Chiar… ai asteptat vreodata sa-ti vina randul la Urgente? Cate ore? Inmulteste asta cu o suta! Pe zi!

   Este simplu sa strigam: Hai sa! Sa ce? Sa ne dam cu stangu-n dreptu’! Sa strigam sus si tare: sa moara si capra vecinului! Fiindca se pare ca cei care striga cel mai tare sunt doar cei care nu au o ramura ocupationala care sa scoata in evidenta specificul si complexitatea activitatii. Poate ca chiar nu exista… Rautaciosii ar spune ca cheia se invarte la fel pentru toate usile!

   Halal colegi!

   • Cum tesimti ucretia cand rupi poarta si pana a doua zi mu te mai intereseaza de nimic ce inseamna penitenciar ,cum iti permiti sa te compari cu directorul care datorita unora ca tine nu poate dormi linistit nici la 10 ani dupa ce iese la pensie?

    • Doar cei ca tine ma compara, fiindca doar atata pot.

     Ma simt foarte bine, observatorule. Ma simt asa cum trebuie sa se simta un om normal. Pentru ca activitatea mea platita de sistem este de 8, 12 sau 24 de ore, in functie de programul si conditiilede lucru. In rest, este timpul meu liber. Astfel incat, in timpul meu liber, sunt altii la rand care trebuie sa se ingrijeasca de ”ce inseamna penitenciar”. Tu nu faci la fel? Sau esti intern?

     Iar directorul care nu poate dormi linistit… stie el de ce! Adevarul este ca au fost arestati unii la cateva decenii dupa ce au iesit la pensie.

     Spre deosebire de tine si de directorul pe care-l plangi atat, cunosc fosti directori, oameni integri, care dorm linistiti dupa ce-au iesit la pensie.

    • De ce nu pot dormi, de grija ca intra hotul si le fura pensioara amarata ce depaseste cu mult 10000 de lei pentru ca au prins sub 10 ani de “directorie”?

  • Da! In prezent penitenciarelw pot fi considerate asezaminte medico-sociale pt ca eficienta serviciului reeducarea e zero (si nu din vina lor ci a ppl greu de reeducat si reorientat)

 18. daca sunt pe noua grila sa le elimine: grupa 1 de munca, norma de hrana, decontare concediu de odihna, decontare echipament, decontare medicamente ! personalul medical din sistemul sanitar nu primeste asa ceva! ori suntem pe salarizarea sanitara ori pe salarizarea din structurile de aparare.

  • Conform contractului colectiv de muncă, ramura sanitara de decontează medicamente și dispozitive medicale, servicii medicale.

Comments are closed.