ANP exceptat de la suspendarea concursurilor

Amendament ANP exceptat de la suspendarea concursurilorexceptare ANP - blocare concursuri
ANP exceptat de la suspendarea concursurilor

Astazi in Sedinta comuna a Comisiei pentru buget, finante si banci si a Comisiei pentru munca si protectie sociala din Camera Deputatilor a trecut amendamentul solicitat si sustinut de FSANP prin care sistemul penitenciar este exceptat de la dispozitia referitoare la suspendarea organizarii concursurilor de ocupare a functiilor vacante.

La art. 14 din OUG 90/2017 se adauga un aliniat 5 cu textul de mai sus. Ceea ce inseamna ca, imediat ce Camera Deputatilor voteaza in plen PLx 52/2018 pot fi reluate concursurile de ocupare a functiilor vacante din penitenciare, nemaifiind nevoie de memorandum.

15 Comments

 1. Hai ca daca se incep concursurile pentru posturile alea multe or sa intre nepoti multi dar mai scapa si cativa care sa munceasca.

 2. Sunt foarte utile aceste concursuri din sursa externa. De ce totu╚Öi cei mai vechi nu mai au posibilitatea schimb─ârii func╚Ťiei prin concurs de dosare din sursa interna? Toate func╚Ťiile mai bune, ramase vacante ├«n urma pensionarii unor colegi sunt atribuite direct celor celor care vin din ╚Öcoal─â sau din sursa externa. Ca sa mai sper la o func╚Ťie mai buna ce sa fac, sa ma ├«nscriu la un concurs din sursa externa?

 3. Buna ziua. Debutan╚Ťii se pot muta sau transfera? Pot participa la concursuri – sursa externa? As dorii mai multe am─ânunte pe aceste subiecte…

  • Nu exista nicio interdictie in Statut in aceste directii pentru debutanti. In practica insa pana nu sunteti definitivi n-o sa va accepte nimeni mutarea, si e si in OMJ prevazut asta. La concursuri au participat deja debutanti, si aici au fost piedici. Dar, stiu cazuri care au si luat.

   • Ar fi trebuit s─â fie interdic╚Ťii m─âcar 5 ani, pentru c─â s-au angajat la unitatea respectiv─â care a scos postul la concurs pentru c─â era nevoie de el, nu s─â plece ├«n alt─â parte

   • ART. 1
    (1) Mutarea, la cerere, ├«n alte unit─â┼úi ale sistemului administra┼úiei penitenciare ├«n aceea┼či ori ├«n alt─â func┼úie prev─âzut─â cu un coeficient de ierarhizare identic sau inferior reprezint─â modificarea raporturilor de serviciu caracterizat─â prin manifestarea de voin┼ú─â a func┼úionarilor publici cu statut special definitivi din sistemul administra┼úiei penitenciare.

Comments are closed.