Doua ore degeaba. Ministrul justitiei nici macar nu mai mimeaza dialogul

Doua ore degeaba. Ministrul justitiei nici macar nu mai mimeaza dialogul
Doua ore degeaba. Ministrul justitiei nici macar nu mai mimeaza dialogul

Tudorica nici macar nu mai incearca sa ne pacaleasca. Azi, dupa ce-a vazut comunicatul de presa, a propus o intalnire din viteza cu sindicatele, la care s-a prezentat cu o foaie de pe care a citit ca sa nu mai spuna vreo prostie. Omu’ nu intelege ca problema e legata de faptul ca n-are cuvant si ca e neserios, nicidecum c-ar mai spune si cate-o prostie. Mergem deci saptamana viitoare exact pe 12 martie 2018 la ora 12 la sefa domniei sale si, daca nu gasim intelegere, incepem protestele despre care-l tot avertizam. 

Iarasi am discutat despre deficitul de personal, iar nea Tudorica al nostru a incercat sa ne abureasca folosinnd doar cifra angajarilor, uitand de cea a pleacarilor din sistem, facandu-se ca nu pricepe ca suntem pe negativ. Conform evidentelor de la ANP nu sunt peste 1 milion de ore suplimentare cate am estimat noi ci peste 826 de mii. Ceea ce nu schimba cu nimic faptul ca acestea vor trebui platite. Proiectul va trebui retrimis, iar ministrul va trebui sa-l sustina. Ca-i place sau nu. Ca intelege despre ce-i vorba sau nu.

Statutul politistului de penitenciare, care trebuia sa fie acum o luna in Guvern, o sa plece la avizare pe la Ministerul Finantelor si pe la cel al Muncii, ceea ce evident va lungi perioada pana cand acesta va ajunge in Parlament. Evident, Tudorel Toader promite ca va fi saptamana asta, miercuri, in Guvern cu tot cu avize, ceea ce e greu de crezut, mai ales ca ministrul nu e deloc serios.

Proiectul de memorandum privind scoaterea la concurs l-a titnut la sertar anul trecut pana am pierdut banii din buget, acum va trebui un nou proiect care sa obtina si bani si permisiunea de a ocupa posturi vacante. Iarasi nu-l cred in stare, avand in vedere ca anul trecut cand era simplu a tinut lucrurile pe loc pana cand am pierdut banii.

Pentru ca in Sanatate si Educatie s-a putut, o sa cerem si pentru sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala aceeasi abordare. L-am informat si i-am repetat solicitarea de a ne organiza o intalnire cu prim-ministrul Dancila, la care altfel oricum vom fi prezenti luni 12 martie la ora 12 asa cum am anuntat, la exact o luna de la solicitarea scrisa pe care i-am adresat-o impreuna cu politistii in acest sens.

Ca varianta, am propus modificarea unor prevederi din OUG 91/2017 care se afla in Parlament si care ne-ar permite sa eliminam aceste discriminari la salarizare si o viitoare sursa de intense discutii intre beneficiari si cei lasati pe dinafara, sau amanati catre un improbabil 2022. Solutia este ca in cel mai scurt timp sa trecem pe grila de salarizare asa cum au trecut deja o parte dintre bugetari, mai ales ca prognoza financiara pare a fi pozitiva dupa luna mai 2018.

Proiectul cu sprijinul in cumpararea sau contruirea unei locuinte e deja la a 20-a discutie in care toata lumea e de acord ca trebuie finalizat si transmis spre aprobare, iar ministrul a dat iarasi dispozitie sa se faca un proiect desi exista unul, singurul lucru clar fiind ca omul nu mai intelege nimic din ce se intampla si nu mai stie cum sa traga de timp.

Au mai fost si alte subiecte mai marunte, iar ministrul – povestitor s-a rezumat la o singura povestire in care ne-a reamintit ca va da despagubiri bietilor detinuti care n-au beneficiat de cele 6 zile la fiecare 30 pe motiv de liberare timpurie, probabil o solicitare a patronului postului de televiziune la care-si petrece minunate seri povestind orice vrea si dandu-se rotund.

15 Comments

 1. Atentie cu sprijinul de locuinta/chirie !
  Circula pe net un proiect de lege ptr polițiști și MAPN in care se afla sintagma..,,numit în prima funcție ,,adică primesti vreo 2 ani si cand se schimba funcția …adio!

 2. Ținerea cu dinții de a avea sub control conducerea ANP, fără a desemna un secretar de stat care să se ocupe cu precădere de instituția noastră, unde contactul cu viața instituțională și ce-a sindicală ar fi un real câștig, ne conduce cu ideea că domnul profesor, este interesat doar de viața de dincolo de gratii. De lucrători nu îl interesează. Nouă ne spune doar povesti.
  Și asta ne supără rău de tot.

  • Ar fi o idee, dupa modelul doamnei Firea, legat de problemele capitalei, de infiintare a unui Minister pe langa Guvern care sa raspunda problemelor din penitenciare. Secretarii de stat sunt vremelnici. Ne -am lamurit!!!

  • Domjule Barbulescu, un secretar de stat psd ist exact asta ne lipseste in rest le avem pe toate.

  • Doamna Aurora nu e secretar de stat? Daca nu e poate o propunem . Se cauta modele Un castig real

 3. Astăzi Ministrul de Interne a afirmat într-o declarație de presă că la Politie se vor plăti orele suplimentare!!!.Aveți informații despre acest lucru.

 4. Apropo de titlu, am intrebat-o pe o gagică dacă mimează orgasmul. Mi-a raspuns că ea mimează că n-are.

 5. Asea ceva…Pai, cum dorea domnul ministru, ca te ia capul, frate, sa introduca proiectul Statutului pe ordinea de zi a sedintei de Guvern, de saptamana asta, cand stia ca nu are toate avizele? Minciuna pe fata. Gata, ne-am suparat pe domnul TT. Ia sa vedem cum obtine in 24 de ore acele avize. Poate ne trece supararea. Aiurea.

 6. Domnule Dumitraşcu, de Proiectul privind agenţii cu studii superioare ce se mai ştie? Am înţeles că după aprobarea statelor de organizare se va drumul la mutări şi schimbări din funcţii. Ar fi foarte bine pentru foarte mulţi agenţi dacă Proiectul ar fi aprobat în cel mai scurt timp, deoarece sunt mulţi care lucrează prin DZU în alte compartimente şi îşi doresc să îşi schimbe funcţia, dar pot pierde sporul de studii, neavând studiile indicate de vechiului OMJ.

  • Nu exista un proiectul privind agentii cu studii superioare. Exista legea salarizarii, iar coeficientii respectivi nu sunt inca aplicati. Asta cerem acum. Sa fie aplicati asa cum se intampla in sanatate si educatie.

   • Cred ca se referea la proiectul de ordin cu privire la domeniul studiilor pentru posturile de agent prevazute cu studii superioare

   • Mi se pare cam pe dos sporul pentru agentii cu studii superioare aplicate pe domenii pe studii. etc Agentul este angajat pe o fisa a postului de studii medii.Nu exista agent fara studii superioare asa cum existasi si ofiteri cu studii care nu stiu sa citeasca
    De unde vine moda asta.. sa ti recunoasca anp studiile pe care le faci in timpul liber? Daca ai studii te indrepti sa ocupi o functie cu studii superioare la penit sau in alta parte. Eu nu inteleg sporul asta si mai ales aplicarea lui in sistem.Cu ce esti mai altfel cu studii superioare, mai ales cum se fac diplomele in Romania, pe banda rulanta. Tot atributiile din fisa postului le ai! Cand te-ai inscris la concurs si ai ocupat functia nu ai participat pe functie de agent cu studii superioare. Daca ar exista o functie de acest fel (agent cu studii superioare) si ai ocupa-o prin concurs ai fi retribuit dupa coef functiei ( probabil mai mare)care ar include si studiile superioare ( cond de inscriere la concurs)
    Daca agentul are doctoratul se recunoaste? Cred ca da!

 7. Mai bine s-ar da turtit, poate într-o zi va dori să iasă printre gratii…

Comments are closed.