Deblocarea angajarilor din penitenciare in Parlament

FSANP invitat in Comisia de munca pentru deblocarea angajarilor
FSANP invitat in Comisia de munca pentru deblocarea angajarilor

Parlamentarii ne invita marti, 13 martie 2018, la lucrarile Comisiei de munca pentru ziua de marti, in scopul de a gasi o solutie pentru deblocarea angajarilor in sistemul penitenciar, prin modificarea OUG nr. 90/2017. Am mai incercat pe cand era doar proiect. Cine-i mai crede pana nu vede?!

Potrivit Ordonantei de urgenta nr. 90/2017 privind unele masuri fiscal-bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene:

Art. 14. — (1) Incepand cu 1 ianuarie 2018, pana la 31 decembrie 2018, se suspenda ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din institutiile si autoritatile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002, cu modificarile si completarile ulterioare. Pentru posturile pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor anterior intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, precum si pentru cele a caror ocupare a fost deja aprobata de Guvern prin memorandum se continua procedurile de ocupare a acestora, conform prevederilor in vigoare la acea data.

(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), ordonatorii de credite pot aproba ocuparea unui procent de maximum 50% din totalul posturilor ce se vor vacanta dupa data de 1 ianuarie 2018, numai in conditiile incadrarii in cheltuielile de personal aprobate prin buget.

Astfel, vor putea fi reluate concursurile din sursa externa si ocuparea functiilor vacante care vor duce la reducerea deficitului de persoanal si diminuarea numarului de ore suplimentare nerecuperate.

1 Comment

 1. DACA NU POTI CONCURA PENTRU OCUPAREA UNUI POST, IL POTI OCUPA :))

  Interesant in data de 01.11.2017 pe site anp este postat un document Rezultatele verificarii dosarelor candidatilor inscrisi la concursul de ocupare a 8 posturi vacante de director de unitate penitenciara – http://anp.gov.ro/wp-content/uploads/2017/08/selectare-dosare-8-directori.pdf nr.45138/DMRU/01.11.2017 prin care Dl. Iftinca Gheorghe inscris la concursul de ocupare a postului de Director Penitenciar Gherla este declarat RESPINS – se specifca in clar NU INDEPLINESTE CUMULATIV CONDITIILE DE PARTICIPARE LA CONCURS fiind declarat RESPINS.
  Si mai interesant pe acelasi site anp.gov.ro in sectiunea Penitenciar Gherla, DIrector este chiar Dl. Comisar sef de penitenciare Iftinca Gheorghe http://anp.gov.ro/penitenciarul-gherla/structura-organizatorica/director/ .
  Oare nu este acelasi Iftinca Gheorghe, care nu este compatibil cu aceasta functie, dar daca nu este compatibil o ocupa, foarte interesant.
  Dl.Director general dvs. cand semna-ti actele de numire in functii de conducere nu cititi actele, cand le inaintati la semnat la ministru nci dl. ministru nu le citeste.
  Ce putem intelege ca un om care nu poate ocupa o functie ca spre exemplu nu are studiile necesare, totusi poate fi numit in aceasta functie…. deci de ce mai sunt organizate concursurile…. sau de ce mai masluim concursurile cand putem sa aranjam direct in hartii aceste….anomalii la cerere, din pacate doar unii au acest drept, permisiunea sa acceada acolo unde nu pot ajunge, sunt convins undeva in lege exista o mica “,” ce permite acest lucru, dar totusi paraca ANP apartine de JUSTITIE, iar justitia e oarba.
  Sa nu uitam acest BARD de la Gherla , BARD de la ANP RUFP, este omul care datorita managementului defectuos de resurse umane a reusit sa aduca acest sistem aproape de colaps datorita lipsei acute de personal, datorita taraganarii procedeelor de concurs, a regulilor idioate stabilite, a manariilor care se fac de ani buni, fara ca nimeni sa ia attudine. Halal sistem , ne meritam soarta, mocirla in care acceptam sa ne calce in picioare.
  As mai fi scris dar scarba ma face sa ma opresc, e bine asa , tot inainte spre dezastru.

Comments are closed.