Penitenciarul Craiova: Echipa operativa speciala

Penitenciarul Craiova: Echipa operativa speciala
Penitenciarul Craiova: Echipa operativa speciala

Vorbeam in cateva articole anterioare despre necesitatea constituirii echipelor operative (grupe de interventie) in toate penitenciarele, indiferent de regimurile de detentie ale detinutilor custodiati. Angajatii din penitenciare reclama tot mai mult faptul ca lipsa echipelor operative (grupele de interventie) a condus la cresterea numarului ultrajelor.

Penitenciarul Craiova are una dintre cele mai performante echipe operative speciale din sistemul penitenciar. Desi este un penitenciar de maxima siguranta, care custodiaza detinuti de la arestati preventiv, pana la cei care prezinta risc pentru siguranta penitenciarului, aceasta unitate este inregistrata ca fiind una cu cele mai putine ultraje din sistem.

Este nevoie de EO/OES in toate unitatile?

Mai multe informatii aici: https://www.facebook.com/structuriasociate/

14 Comments

 1. Buna ziua! Observ ca se cam inmultesc ultrajele iar unii colegi nu vad cu ochi buni necesitatea grupelor de interventie in penitenciare. Este doar inceputul, deoarece dupa recenta vizita a CPT-ului, in penitenciare s-a cam pus frana grupelor de interventie, pentru a nu se incarca conducerile penitenciarelor cu evenimente negative. Lucrez ca supraveghetor la un penitenciar din Ardeal si am auzit baietii de la grupa ca, li s-a cerut sa nu mai intervina doar daca este ceva reactiv. In celelalte cazuri, se va negocia pana detinutul cedeaza. Nu mi se pare deloc normal, deoarece de-a lungul anilor mi-am vazut colegii de la grupa in cateva interventii procedand profesionist. Ca sa nu mai spun ca deja detinutii au observat ca “mascatii (asa cum se exprima ei) “au lasat-o moale! Acestea sunt cuvintele lor.

 2. Ciudat. In penitenciarele unde nu sunt ultraje sau ma rog unde nu se raporteaza e o problema. Inseamna ca detinutii stiu de frica cuiva. Da de ce detinutul trebuie sa stie de frica cuiva cand se stie ca daca le vorbesti frumos inteleg de voie buna?

   • Prin faptul ca le-ati publicat pozele si filmuletu’,nu i-ati deconspirat cumva pe colegii de la Craiova??

   • Eu, domnule Cosmin, lucrez in penitenciar si mi se pare o mascarada INGRIJORATOARE si de toata jena prezentarea clipului ! Daca am ajuns sa ne laudam cu asa ceva suntem intr-o situatie foarte grava..

  • Da cu vorba bună, cum fac cei de la SEAP și au reușit 100% reinserția în societate… și 70% recidiva tâlharilor, violatorilor, criminalilor…

  • Domnule Cosmin, seful de la grupa de interventie de la Craiova este un mare profesionist. Respect pentru ca v-ati gandit la el si la cei din grupa ce poarta cea mai mare raspundere la Craiova si stim cu toti amgajatii ca meritul de a nu avea ultraje in penitenciarul Craiova ii revine in exclusivitate. Pe aceasta cale ii multumim alaturi de dumneavoastra ( un gest de respect cit o mie de cuvinte) ca asa cum stiti si dumneavoastra avem liniste in penitenciar nu suntem chemati de acasa pentru violentele detinutilor si detinutii ne respecta. Poate ar trebui sa ia exemplu si alte penitenciare din tara de la colegii de la grupa de la Craiova!

   • Șeful grupei este un pilos angajat de fostul comandant care a creat un post special pentru el. In 2017 a promovat concursul cu ajutorul unor membrii din comisia de concurs care i-au ridicat nota cu un punct sa ajungă la 7. Scrisul te cam da de gol mamitico’, învață gramatica, lasă-ne cu odorul, ai uitat cand pupai in fund pe oricine să-ți meargă bine ? Sa nu mai scrii ca ma enervezi si spun ce făceai :)))
    Toată ziulica odorul este plecat din unitate, cică la pregătire, in schimb umbla creanga prin oraș, aici directorul ar trebui să faca un program de ieșire din unitate odorului.

  • Cosmine, si eu lucrez la penitenciar de maxima siguranta unde avem negociatori educatori si bataliile nu sunt la putere. Grupa de la Craiova seama cu o trupa de comando killer. Nu stiu cum va aveti cu medicalul… din poza pare ca grupa se intelegeti foarte bine cu asistentele ..

   • De recomandat ar fi ca, mai intai, asistentele de Craiova sa inceapa tratamentul de administrat zilnic …. cu EI! Ar fi ceva de treaba si pentru sectorul psiho.. :)))))

 3. Pe facebook exista pagina SASS oficiala. Un Like & Share daca doriti. Numele paginii: SASS

Comments are closed.