Plata orelor suplimentare a trecut de Comisia de munca

Plata orelor suplimentare a trecut de Comisia de munca
Plata orelor suplimentare a trecut de Comisia de munca

Azi, 06 martie 2018, in Parlamentul Romaniei, Federatia Sindicatelor din Adminsitratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) a prezentat o serie de amendamente la Comisia de munca din Parlament, in ceea ce priveste salarizarea angajatilor din penitenciare, dupa cum urmeaza:

FSANP a avut 3 amendamente principale (chiar daca a intervenit cu precizari de mai multe ori):

1. Spor de 10% pentru grupele de interventie. N-a trecut. Presedintele comisiei de munca, Adrian Solomon (PSD) s-a facut ca nu intelege de ce nu sunt suficiente orele suplimentare.

2. Plata orelor suplimentare. A trecut amendamentul, dar cu plafon de 3% ca raportare la fondul de salarii. FSANP a propus 10%, insa presedintele comisiei n-a fost de acord.

3. Plata salariilor incepand din iulie 2018 la nivelul prevazut pentru 2022. Amendamentul e deja la respinse n-o sa treaca.

Evident, parlamentarii PSD voteaza in bloc, chiar daca nu inteleg.

16 Comments

 1. @ Police: ei vor sa plateasca numai o parte din orele adunate pana in prezent iar noi sa muncim in continuare pe datorie!!! Niciodata! Mergem inainte Dle. Dumitrascu!!!

 2. Jandarmii au primit 10% in plus pentru ”interventii” dar in schimb celor de la SASS le-a fost respinsa cererea!!!Discriminare totatala!!! Dle.Dumitrascu, se mai poate insista cu aceasta cerere de 10% pentru cei de la SASS?Grupele Operative din Politie si SRI iau deja de mult timp an la an (vechime in munca)!!!O alta discriminare!!! Multumesc!!!

  • Știm că grupa este buna dacă este sprijinită.Dar înafara de ceva însoțire nu fac nimic altceva și de cele mai multe ori ajung la incident după ce incidentul a luat sfârșit.Plus că noaptea nu ii deranjează nimeni.

  • Ptr agent.
   Sa scoatem grupele o luna și o sa fii violat sigur….Sau mai este o varianta sa-ți placa și mergi închis.

   • Nu trebuie sa fii trivial și pe lângă asta te văd și puțin narcisist. Ia ieși tu puțin din formațiunea aia mare și evaluează-te obiectiv. Nu va puteți compara nici cu Jandarmeria, nici cu SIAS deocamdată și nici misiunile voastre nu se pot compara cu frecventa și gradul de complexitate ale celorlalți. Dacă ați fi așa superspecializati, nu ați mai cere sprijin in misiunile voastre de la formațiunile omologe din celelalte instituții.Dacă tragi puțin de fiare și ai o cagula pe scăfârlie nu înseamnă ca ești luptător. Ca sa fiu pe aceeași lungime de unda îți pot descrie câteva evenimente antologice in care colegi de-ai dumneavoastră au fost puși in cap de deținuți. Cum se cheamă asta ? Masochism?Nu cred ca a fost cazul sa va exprimați ca un deținut dând o replica unui coleg care a vorbit ce a gândit. Va rog sa va susțineți punctul de vedere intr-un mod civilizat, cu argumente. Eu cred ca dumneavoastră confundați ceea ce ați dori sa fiți cu ceea ce sunteți in realitate.

   • inainte de reprofilarea unitatilor(sfarsitul anului 2008)in mai mult de jumatate din penitenciare nu era grupa de interventie,desi aceste unitati aveau in custodie toate regimurile,chiar si gsr, si nu a fost violat nimeni,asa ca stai linistit,micule smardoi.

  • @ agent: ceea ce vrei tu au incercat altii, mai ”destepti” ca tine.Rezultatul: toti cei care blamau E.O. tipau in statie dar surpriza, nu le raspundea nimeni!Tu, sigur faci parte din aia care cred ca au cardeala cu hotul dar cand se trezesc cu borcanu-n cap refuza sa faca raport si pun buza!Mergi pe ”silent” ca-i mai bine!

   • Prin afirmațiile tale nu faci decât sa scoți la iveală doua lucruri:1) faptul ca nu se justifica ceva in plus pt EOS și 2) o fapta de natura penală așa ca eu cred ca ar trebui sa gândești de doua ori înainte sa scrii ceva.

    • Si 3) inafara de “limbajul de jos” cam greu cu altceva.Plus ca nimeni nu sustine desfiintarea ci e bine asa cum e.Plus ca pregatirea de orice fel ar trebui sa se faca tot in cadrul orelor de program dar nu atunci cand esti in serviciu pentru interventie.Daca esti in serviciu pentru interventie si mai tragi de fiare deja in cazul unui eveniment esti obosit gata nu mai e nevoie sa fie detinutul mare.

     • imi este jena cu astfel de colegi(daca ii pot clasifica asa),este de ajuns sa se arunce o vorba in spatiul virtual si va aruncati unii asupra altora ca niste “hiene”.Ce fac unii, ce fac altii, daca aveti putina minte si ati vedea lucrurile in ansamblu se numeste “O ECHIPA”, dar voi prin constructie sinteti individualisti si oricit v-ar explica cineva ce inseamna munca in echipa nu intelegeti si imi pare sincer rau,dar unde nu este nici Dumnezeu nu cere ,era o zicala….Asa ca pentru toti care acceseaza spatiul virtual inainte de a spune ceva ii rog va rog sa se gindeasca de doua ori si pe urma sa asterna pe “hirtie”.

 3. Buna, ne puteți spune care ore se vor plăti, și cele de anul trecut, doar din anul acesta, sau doar cele prestate după ce trece amendamentul de toate comisiile?

Comments are closed.