Probleme majore la Penitenciarul Spital Targu-Ocna

Probleme majore la Penitenciarul Spital Targu-Ocna
Probleme majore la Penitenciarul Spital Targu-Ocna

La Penitenciarul Spital Targu-Ocna exista probleme grave in ceea ce priveste:

 1. Salarizarea angajatilor. Lipsa deprofesionalism si total dezinteres in modul de calcul al salariilor, care contravin reglementarilor in vigoare.
 2. Politica de resurse umane. Se desfiinteaza posturi fara avizul sefului ierarhic superior si fara o fundamentare clara in acest sens.
 3. Erori in acordara sporurilor pentru conditii deosebite.
 4. Atribuirea de sarcini suplimentare prin DZu care nu au nicio legatura cu fisa postului.

Informatiile detaliate au fost inaintate conducerii Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) in scopul efectuarii de verificari si remedierii situatiei existente.

27 Comments

 1. Doamna nu a ți spus totul a ți omis faptul ca sunteți si 3 asistente pe acele doua secții de robotzei .Si sa va răspund la întrebare “roboței” in limbajul meseriei noastre unde câștigam atâtea sporuri înseamnă acel deținut care nu face probleme si dacă face ,face rar tare nicidecum in halul in care sa ramaneti singura pe secție cu 20-30 de deținuți .

 2. Bineinteles ca exista probleme la spitalul tirg ocna. In ce colt de lume civilizata ai mai vazut DOCTOR MANAGER DE SPITAL?
  Doctorii nu au ce cauta in functii de director. Ori esti doctor ori esti manager. Cei din adm. penit. nu sunt nici doctori nici manageri. Marionete de CASA! Ambele lucruri le fac prost in schimb fac bine la CORUPTIA din penitenciare ca nu intr-aiurea ajung pe functii si se poarta ca boierii pe mosie. Pe langa ca nu au habar de meserialor (daca wrau asa debuni ajungeau in spitale , la cabinete) se joaca de-a topmangemementul prin spitale.

  • Pentru toti nebunii care vor sa arunce intr-o lumina proasta spitalul Tg Ocna (asa se scrie corect) le dau o veste proasta . Si pentru cei ce nu au invatat inca sa citeasca (cu ajutor poate ca inteleg macar) le recomand spre studiu memorandumul ministrului justiei APROBAT aflat pe masa CEDO si calendarul cu implementarea masurilor in care scrie negru pe alb ca Spitalul Penitenciar Tg Ocna va fi modernizat in perioada urmatoare. Prin urmare, pentru cei ce incearca decredibilizatea spitaluiui Tg Ocna le transmitem ca Sorry! e mult prea tarziu de aruncat cu hardaiele de zoaie! Ministrul Justitiei are o alta parere.Pentru informatii suplimentare consultati reteaua de socializare a ministrului din 17 ian 2018

   Lectura placuta!

  • Din momentul in care Statul Român isi doreste sa investească in modernizare si, ATENTIE!, in locuri de cazare deducem ca are planuri mari cu Penitenciarul Spital de la Tg. Ocna.

   ps. Pentru toti crapacii de ciuda care mor de grija altora

 3. Am uitat sa specific ca aceea candidata pe postul de asistent a fost angajata iar Simona Vladia cea care a fost pusa sa intre in sala de concurs sa dicteze rezolvarea subiectelor, e ,,data afara,, pe motiv ca vrea sa se pensioneze. Si totul ar fi fost musamalizat daca nu s ar fi sesizat o membra din aceea comisie de examinare care a avut curajul sa vorbeasca.

  • Lasa Arina, nu numai la Timisoara se favorizeaza concursuri.. cele mai trucate si cele mai mari manareli se fac la penitenciarele spital. Salariu mare comisionul pe masura efortului. Acuma au probleme si erori !?? Ce? nu s-a stiut ca vor fi probleme cand aduci neamul de acasa si il treci prin comisia de examen gata aranjata, fara sa cunoasca tabla inmultirii?
   Asa le trebuie!!

 4. Daca citim si Special Arad aparut in 24.02.vedem exact cum stau lucrurile. Noi lucratorii suntem pedepsiti daca nu sustinem nedreptatile acestui conducator.

  • Buna ziua.Felicitari Arina Vlad pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume intr-o Lume in care toti asteapta ca ceilalti sa faca ceva de pe urma caruia sa beneficieze toti….Si in cazul in care pentru mariile lor nu se rezolva asa cum si-ar fi dorit,sar la gatul celui ce a facut cat de cat ceva conform proverbului : sa moara capra vecinului….(intentionat nu am scris ‘si’).Ba mai mult,unii care au prins un scaun tapitat sau nu ,posteaza dupa pofta inimii calcand pe cadavre si luand in derizoriu problemele oamenilor care au avut nenorocul sa nu beneficieze ca caldurica la sezut, oameni care la sfarsitul unei zile de munca se bucura ca au reusit sa faca fata cu bine inca unei zile “criminale”….

 5. Cei de la serviciul evidenta nu mai au curajul sa spuna ceva pt ca se trezesc in minutul 1 la puncte de lucru infintate special pt cei care au curajul sa vorbeasca sau sa o contreze pe Julieta Tutanis, si PL sunt facute sa induri frig si rele tratamente ca sa sti cine e taticul acest Romeo. Cine sa ne mai faca dreptate? Vom apela si televiziunile poate asa ne putem face auziti

 6. Ce trebuie sa mai induram? Ce trebuie sa se mai intample pt ca acest director sa ne lase sa ne facem serviciul linistiti? In luna decembrie colega noastra de la cabinetul medical a fost fortata de imprejurari sa se prnsioneze la 42 ani pt ca a fost trimisa sa rezolve subiectele la ocuparea unui post tot de asistent medical in prezenta comisiei unde presedinte era Alexeev.La fel s a intamplat si cu favorizarea sefei serviciului evidenta si a sotului acesteia.

 7. Am dori sa publicati si problemele noastre din Penitenciarul Timisoara unde directorul nostru face tot ce vrea. Favorizeaza concursuri exploateaza personalul si face servicii si favoruri detinutilor. A inceput sa scrie si presa in ziarul Special Arad a aparut articolul cu ultima isprava a directorului Alexeev.

 8. Intreb si eu, e normal ca o asistenta de la penitenciarul spital cu spor de tbc hiv pericol samd sa ridice pe 10 ale lunii leafa idenntica cu a unui director adjunct de paza de la puscarie grea???

  • D-l director nu risca sa se imbolnaveasca de sida, tbc, hepatita. Minerii din minele de uraniu primeau salarii maii mari decat directorii lor pentru ca nu directorul risca sa se iradieze. In toata lumea se plateste mai mult munca in conditii cu risc de contaminare. Si nu va faceti atatea griji, directorii sunt platiti pentru munca pe care o fac si nu cu bani putini. Directorul nostru (fostul) a iesit la pnsie la 48 de ani cu 12000 lei si-i va lua toata viata.

   • Si atunci de ce spitalul ia de doua ori risc? O data inteleg.. sporul de contaminare dar si spor de pericol??? Pentru ce???

    • Aida, nu cred ca ai dreptate si iti spun si de ce. Munca asistentelor este foarte grea si trebuie recunoscuta la fel ca si munca din alte sectoare. Si iti dau un exemplu simplu :la evidenta se invart zeci de dosare nu conteaza ca e personal mult acolo trebuie sa apreciem si sa recunoastem munca colegilor nostri si ca atare ar trebui si ei sa aiba o salarizare corespunzatoare mult mai avantajoasa cel putin cu a unui grefier din Ministerul de Justitie. In conditiile acestea sporul de grefa plus sporul de pericol ne-ar aduce pe picior de egalitate cu asistentele. Solutia nu este sa sarim in capul asistentelor care au salarii de 8000 de ron ci sa gasim metode argumentate si justificate pentru a le creste pe ale noastre.

    • Sigur te referi la Birourile de Evidenta de la penitenciare , nu cred ca ai luat in calcul birourile de evidenta de la centrele educative si penitenciarele spital! Sptalele cu 60 -100 de hoti nu invart sute de dosare. Sa fim seriosi cine ti a zis ca in toate penit se invart zeci de dosare la evidentaa minte cu nerusinare ,vrea sa se bage in seama si se intinde mai mult decat il tine plapuma. Ori se crede mai mare(?) decat este ori e bagat la inaintare.. si nu stie..

    • Aida,faceti o mare confuzie intre sporuri…Pe TBC nu se acorda cele 2 sporuri cumulate….Se acorda doar spor TBC …..Sporul de contagiosi se da doar pe Cronici/Interne…Nu stiu de ce sunteti atat de revoltata ca nici noi nu ne intrebam de ce luati si spor de antena si spor de praf si alte sporuri pe care va considerati indreptatita sa le luati….Nici ca la dumneavoastra in biroul evidenta sunt tot atatia angajati cat are de exemplu Penit.Iasi care are mult mai multe dosare in lucru……

    • Aida,In final,cred ca sunteti doar rau intentionata….Desi ca lider de sindicat ma asteptam ca aveti o gandire mai “aerisita”….

    • sporul de tbc, infectiioase etc e de doua ori sp de pericol… si ceva.. poate la asta sa gindit..aida

  • Puteti sa spuneti cat castigati ca director adjunct de paza la o puscarie grea si cat stiti sigur ca ar castiga o asistenta de la PS cu spor….pentru ca eu daca as fi castigat un salariu atat de fabulos nu as mai fi avut motiv sa fiu nemultumita ca luna trecuta am primit un salariu in care practic nu s-a regasit acel spor minunat pe care i-l ravneste toata Lumea dar doar cei care lucreaza efectiv pe sectiile respective sunt indreptatiti sa-l primeasca …(datorita unor minti inguste salariile celor cu spor au fost calculate gresit ).Cand un penitenciar sau sindicat porneste un proces pentru un anume drept toata Lumea asteapta rezultatul si crearea precedentului de care sa se foloseasca pentru a avea castig de cauza…..cu alte cuvinte lasa fraierii sa se netezeasca drumul sa nu faca dumnealor bataturi in talpile fine….De ce nu faceti si acum la fel….lasati colegii care beneficiaza de un spor acordat pe drept sa se bucure de rodul muncii lor si apoi vedeti cum puteti folosi acest precedent pentru a cere celor cu putere de decizie sa mareasca tuturor drepturile salariale…

 9. Perfect adevarat! Chiar e necesara o verificare.Vi se pare normal ca asistentii medicali care au avut “norocul “sa aiba CO in luna Ianuarie sa primeasca salarii mai mari decat colegii care au lucrat norma intreaga de lucru?(colegi cu salarii aproximativ egale pana in Decembrie 2017).E normal ca pe fluturasul de salarii sa apara 0 la salariul brut si sectorul financiar sa spuna ca daca nu suntem multumiti pe urmatorii fluturasi vor trece o suma cu pixul ca sa nu mai fim nemultumiti…..E normal ca salariul prevazut pe 2022 sa fie mai mic decat cel din 2018 atata timp cat sunt preconizate majorari salariale?Personalul care a lucrat pe sectia TBC (unde sporul aferent este fix pentru conditii deosebite)a avut cel mai mult de pierdut iar raspunsul conducerii a fost ca salariile au fost calculate corect si ca si asa sporul e prea mare….Ceea ce au uitat domniile lor e ca au fost sectoare care au luat ani de zile spor intre 50-75 % si habar nu aveau cum arata un bolnav cu TBC sau unde se afla sectia respectiva si cand ne intalneau pe alei sau mergeam prin birourile respective ne ocoleau sau incercau sa se descotoroseasca de noi sa nu le transmitem microbii(ca deh,doar banii erau buni…)iar in momentul in care a venit legea(pe care nu asistentii din acele sectii au nascocit-o) au sarit cu mic cu mare ca daca nu mai primesc ei(moaca)sa nu mai primeasca nimeni,sau sa luam max 50% ca doar e normal sa iei spor 50-75 % cand nu ai nimic de a face cu microbul dar e prea mult si 50% sporul pentru cei care stau zilnic cu nasul in flegmele pline de bacili ale detinutilor cu TBC…E normal ca salariile celor ce au lucrat luna ianuarie intreaga pe sectiile TBC unde se da spor sa fie doar nesemnificativ mai mari sau chiar egale sau mai mici decat pe sectiile unde nu au acest spor? E normal ca atunci cand asistentii din TBC sa nu mai doreasca sa faca munca gratuita pe sectorul HIV (munca ce ne-a fost impusa in contul sporului TBC) sa se trezeasca cu alte si alte obligatii date pe DZU ca o modalitate de a ne ingenunchea si de a ne inchide gura pe pricipiul : cu cat va aratati nemultumirea,cu atat va dam pana nu o sa mai puteti duce….Si directorul medical ar trebui sa fie impartial,nu sa ia sarcini de la o sectie si sa le dea tot celor care sunt deja suprasolicitati si care prin “bunavointa”conducerii au ramas in deficit de personal de am ajuns sa jucam ruleta pentru a reusi sa acoperim toate turele ba
  mai mult suntem nevoite sa lucram cate o singura asistenta pe noapte pe 2 sectii de TBC plus sectorul HIV…cum sa te imparti daca apar urgente in acelasi timp in 2 locuri(cum s-a intamplat nu doar o data) si cu tot triajul urgentelor,medicul de garda spune ca trebuie sa pleci cu un ppl la spital….cum te imparti sa termini de administrat tratamentul,sa-ti termini hartiile(care nu sunt putine) si sa asiguri si asistenta medicala ppl de pe sectii???Si neregulile nu se opresc aici….asa ca : cine are urechi de auzit sa auda si cine are puterea de a verifica,sa verifice!!!

  • trezeste te madame care ai sigur putin peste 7000 de lei,dar spune si cati pacienti ai pe sectie….pardon acele doua sectiii si anume pt necunoscatori 10 respectiv 14 dintre care jumatate robotei…..

   • Ori sunteti dezinformat(a)/ ori rau intetionat(a) cand afirmati ca numarul pacientilor este atat de mic….pentru ca daca ar fi asa ,sigur nu s-ar face “norma” si nu am putea functions si atunci toti cei aproximativ 200 salariati care ridica banii pe 10 ale lunii probabil nu si-ar mai avea rostul in Spital avand in vedere ca suntem cu profil TBC….Si va rog sa definiti termenul robotei pentru ca nu i-l cunosc : ori sunteti prea nou(noua) in sistem si veniti cu termeni inventati,ori sunt eu prea noua in sistem(?!?) si nu cunosc definitia termenului robotei in acest context….

Comments are closed.