Salarizare discriminatorie in penitenciare?!

05 Aprilie 2018 - zi de salariu
05 Aprilie 2018 - zi de salariu

Cresterea salariilor pentru medici si asistenti medicali se va vedea de luna viitoare pe carduri, dar discutiile au inceput deja sa apara. Unii directori de penitenciare constata ca pe 10 aprilie vor primi un salariu sensibil egal cu asistentii medicali si de vreo doua ori mai mic decat medicii din subordine. Ceea ce, oricat de buni crestini ar fi agajatii penitenciarelor, va fi un motiv de apriga pizma la adresa fericitilor. Au o munca dificila, insa asta e valabil pentru toti si asemenea dezechilibre nu vor fi usor de acceptat.

Sigur ca e bine sa creasca salariile, dar la toti proportional iar ajustarile sa aiba in vedere si factorul timp. D-aia am si cerut impreuna cu politistii sa avem o discutie cu dna prim ministru si sa aplicam cresterile presupuse de noua grila de salarizare care pentru unii e amanata catre 2022 pe motiv de lipsa de bani in tot contextul asta al economiei care creste intr-un ritm record fara a se vedea si in buzuare. De unde si politica asta de dezbinare nationala.

41 Comments

 1. Domnule Sorin Dumitrascu ca lider al acestui sindicat ar trebui sa stiti ca aveti sindicate afiliate din toate penitenciarele-spital si ar trebui sa fiti de acord cu aceste schimbari si mai apropiat prin atitudine de aceste sindicate care sunt formate aproape exclusiv din cadre medicale.Prin insasi continutul acestui articol au aparut comentarii care nu ne fac cinste deloc, ca sa nu spun ca unele sunt complet tendentioase.

  • Comentariile apartin autorilor (si au dreptul la opinie). Pozitia mea cred ca este clara. E foarte bine ca personalul medical primeste aceste cresteri salariale, si mai bine ar fi sa primeasca salarii mai bune toti angajatii.

   Realitatea insa e ca celorlalti colegi, li se pare incorecta masura luata de Guvern. Ca ne place sau nu astea sunt datele problemei. Toti angajatii trebuiau sa primeasca cresteri salariale.

   Nu ma judecati insa pentru opiniile altora, si aici o includ si pe cea pe care dumneavoastra o exprimati. Daca ati fi fost curios/ (-oasa) ati fi aflat care e pozitia mea si ca nu e deloc potrivnica.

   PS. Poate n-ati observat dar recent cand colegii nostri de la un Spital Penitenciar au fost atacati in mass-media am fost singurul care a iesit public sa le iau apararea. Nu e nimic special, dar poate nu-mi mai faceti procese de intentie pe opiniile altora.

 2. drAuMaDoare….ce mai astepti?Da-ti numele real si cere legal externalizarea medicalului…..te tine?

 3. Lucrurile vor intra sper într-un firesc și pt celelalte compartimente insa cred că ar trebui puțin echilibru din partea tuturor , fără comentarii care nu ne fac cinste , fără patimă și dezbinare

 4. Ma doare incultura, d-re au ma doare…Asistentii medicaii au 3 ani de scoala postliceala sau 4 ani .de facultate, medicii au 6 ani de facultate, si toate studiile sunt la zi. Directorii si sefii de tura de care te doare atat de mult au cei mai multi Spiru Haret la ff. Doar cu diploma de bac, fara specializari si calificari, sunt angajati toti agentii, in afara medicalului pentru care sunt necesare studii si calificari in plus. Daca vrei sa externalizezi pe cei fara studii, noi nu ne regasim printre ei. Mai cauta…

 5. Până la urmă primesc cei din medical și reeducare ceva în plus la salariu.??.Da sau nu.

 6. Cum se poate ca un meneger de penitenciare sa ia salar mai mic ca un șef de tura sau mai rau ca un agent .Eu unul nu înțeleg de ce tac și nu fac nimic în acest sens.Eu sunt agent și părerea mea este ca menegerul de penitenciare trebuie sa aibă cel mai mare salariu din unitate.

  • Manager, Ovidiu, se scrie. Se vede ca nu ai multa scoala, sunt curios cum arata lucrarea ta de concurs. Sau ai dat numai probele sportive? Exista agenti cu scoli postliceale de 3 ani, cu facultati, si care isi justifica salariile prin munca pe care o fac. Pentru cultura ta generala directorul de spital are salariu mai mic decat al asistentului de la medicina legala sau de la sectia de TBC.

  • WOW ! Am trait sa o vad si pe asta! Un agent pe care-l “doare burta” pentru un “meneger de penitenciare”….Cred ca se apropie sfarsitul lumii si noi habar nu avem…..Colegu’ agent , eu zic sa deschizi un cont de solidaritate pentru acesti napastuiti ai sortii….

   Si pentru Anonim : sa stii ca foarte multi sefi de tura sunt ofiteri cu facultati serioase si nu la ff….poate nu ar trebui sa generalizezi….nu e corect pentru toti cei din sistem care au muncit si nu suntem doar cu bacu’….(eu oricum sunt la medical….)Dar din vechea garda cand bacul luat era un lux inutil pe vremea aceea nu mai e nimeni in sistem….sunt de mult la pensie….acum ma indoiesc sincer ca te primesc doar cu bacul luat….dar,poate nu sunt eu prea bine informata…

   • Angajarile masive din ultimii. 2:ani au fost “directe” iar cei mai multi admisi dintre agenti erau absolventi de liceu din acel an.

 7. Vreți muncă de penitenciar, vreți grupa 1, vreți sporui de pază și supraveghere, spor pericol anp, etc. , haideți în operativ. Stați ascunși prin birouri și vedeți deținuți doar la tv și pretindenți aceleași drepturi!

 8. Eu as externaliza și mințile luminate care comentează vis-a-vis de externalizarea unui sector sau altul . Au trecut zeci de ani de la revoluție însă nu ne-am educat deloc, am rămas anxioși, invidioși, prosti, ne uitam permanent in grădina altuia cât are salariu, ce mașina are, ce casa are . Voi care comentați despre alte sectoare, solicitați salarii mai mari nu va uitați in grădina altuia, arătați ca sunteți buni in activitate, loiali unității unde va desfășurați activitatea, dezvoltati-va profesional plangaciosilor, fiți excepționali prin atitudine, veniți cu idei, lăsați invidia și acționați pentru voi, nu va comparați cu alți.

 9. Problema nu consta in faptul ca a crescut salariul cadrelor medicale,problema este ca nu este posibil sa existe diferente atat de mari de salarizare intre corpurile profesionale,
  Totodata nu vad de ce nu am face reorganizarea unitatilor penitenciare in functie de nivelul salarial.Astfel doctorul ar putea fi in acelasi timp si ordonator de credite!!!!!!!!????
  Este absurd ca directorul sa ajunga in momentul de fata sa castige de doua ori mai putin decat un medic sef si mai putin decat un asistent medical.Cred ca a venit momentul ca directorii de penitenciare sa faca un pas inapoi si sa cedeze functiile cadrelor care desi nu au aceleasi responsabilitati castiga mult mai mult decat ei .in cazul in care nu o vor face ,este clar ca mai au si alte surse de venit!!!???.Este clar ca se doreste destabilizarea cadrelor pe langa deprofesionalizarea masiva si lipsa de personal,toate in avantajul unei singure categorii – detinutul.

  • Directorul de spital, economist, nu are salariul crescut, nici instalatorul nici liftierul de la spital. A crescut deocamdata doar salariul unui corp profesional, nu al tuturor angajatilor dintr-o institutie.

 10. Nu mai e asa mult pana in 2022,asa ca aveti puntintica rabdare si o sa fiti platiti toti ca medicii!Din occident:))))

 11. Si stati linistiti, cresterea este doar pentru cei din civilie, nu sunt incluse si ministerele cu retea sanitara proprie.

  • @anonim
   Probabil ca pentru linistea gardianului ar fi bine sa fie asa….
   Ca medicina(asa paradita cum e ea) e altfel in puscarie,si organele detinutilor sunt situate altfel…inima in partea dreapta ,ficatul in stanga,despre creier ce sa mai vorbim…
   Dar ca sa nu fie discordie/dihonie intre corpurile profesionale !? sa-i lasam la o parte pe cei de la medicalul apartinand de MJ,nu-i amestecam cu civilii!!!!!
   P.S.Si celor de la educatie le creste salariul din Martie,….Ne luam (putin) si de acesti colegi ai nostri?????Doar asa ,pentru diversitate…..

 12. Dezbinarea a început odată cu creșterea salariului la educativ cu 25% iar la operativ doar cu 15%…

  • Stii cati sunt la educativ care nu fac nimic? Cate un program pe luna, sau dau hartii la camere sa faca hotii singuri si trimit pe cineva sa le stranga, ca munc alor nu e normata, fac dupa bunul plac!Ia sa dau si eu cheile de la camere unui detinut si sa stau degeaba, vedem ce patesc! Mai grav: pun hotii sa le faca programele, ca asa au vazut ca e cel mai relaxat. Isi vad de ale lor si iau salariul. Exista camere de luat vedere si o 100 de alte dovezi, dar face cineva ceva? Ca sa nu mai vorbim ca in unele penitenciare li s-au trecut unor detinuti care au cotizat zeci de activitati cu credite aferente “pe dedesubt”.

 13. In toți acești ani in care noi medicalul luam cam cu 1000 de lei mai puțin decât cineva cu același grad, vechime și regim de munca nu a contat nici pentru sindicate și nici pentru directori. Ba mai mult toată lumea ne-a invidiat pentru amărâtă aia de 100 de lei acordată de guvernul Ponta ! Cu aceste invidii intre noi angajații din penitenciare nu vom constitui și nu vom acționa niciodată că o ECHIPĂ, păcat…

  • Personalul medical primește aceeași remunerație ca și colegii din alte sectoare. Diferența consta doar în sporul de praf și antena, spor care nu depășește aproximativ 2 milioane. Aceasta diferența fiind eliminată de acel milion primit și de creșterea salariala de anul trecut care a fost cu 10-15% mai mare decât a celor din paza. Ăsta este realitatea domnilor de la medical, nu mai dezinformați, aveți deja salarii foarte mari, un asistent ia cât un șef de tura și un doctor mult mai mult ca un director.
   Domnilor lideri eu propun și mulți colegi sunt de aceeași păreri sa solicitam externalizarea medicalului.

    • Așa era înainte. Personal civil la financiar. Care e explicația că lucrezi casier și ești grupa1 de muncă?

    • Corect, sa rămână ca în Europa, doar supravegherea și intervenția. Restul externalizat medical, economic, logistica și reeducarea.

     • externalizatul nu cere sa i platesti vouchere, chirii nesimtite , ochelari, transport , sporuri etc.. . externalizatul cere numai suma de pe contract.

    • De ce nu am externaliza si comanda ANP-ului si a unitatilor catre diverse firme de management,poate asa nu am mai avea plangeri la cedo?Poate asa vor fi toti detinutii mai fericiti si vor refuza pana si liberarea conditionata

   • Externalizarea serviciilor e o armă cu două tăișuri care presupune mai multe aspecte de discutat .Există riscul ca cei care sunt externalizați să nu mai vină în penitenciare sau ca impactul financiar pentru penitenciar să fie chiar mai mare decât acum în condițiile în care serviciile vor fi negociate la sânge.Din păcate asta e marea racilă a sistemului penitenciar…tot timpul avem senzația că suntem unici,noi lucrăm cel mai mult și cel mai bine,ceilalți sunt niște proști și nu merită nimic !

    • Educatia si asistenta sociala, psihologii ! externalizare! Cei din afara nu mai vin sa ceara sa le plateasca taxele anp. Sunt mii de psih, asist sociali afara care abia asteapta sa vina si care nu au avut sansa sa ia un examen la anp … ca nau avut pile!

    • Penitenciarul va face anual licitatii pentru serviciile externalizate, castigatorii vor avea contracte de prestari servicii cu penitenciarul. Vor avea conditii clare, civililor care vin nu le poti ordona sa incalce legea. Nu o sa mai ordonati asistentului generalist sa-i dea algocalmin detinutului cu probleme stomatologice ci o sa va plimbati de “n” ori pe zi la UPU. Asistentul civil de medic de familie nu lucreaza fara medic, deci vor trebui contractati medici pt. toate schimburile daca legea spune asistenta medicala permanenta. Si multe achizitii pt. cabinete vor trebui facute, findca cei ce vin pt. un an nu sunt interesati sa ascunda gunoiul sub pres si sa raspunda ulterior pt. asta. Vor fi costuri pe care nu cred ca sistemul le va putea duce. Dar daca cei din paza afirma ca le va fi mult mai bine fara medical “intern”, noi medicalul ne putem conforma, avem meserie care ne permite sa lucram oriunde in lume, spre deosebire de ei care greu si-ar gasi un rost in civilie.

   • @Gymy puiule tu si altii ca tine puteti solicita orice!!!
    Din fericire, care iau deciziile au si ceva minte,nu doar suport pentru basca…..

    • Sa înțeleg ca cei din occident nu au minte, Noroc cu tine Cleo ca gândești. Nu suportați adevărul. Au început nepoții din aceste sectoare sa vorbasca, va simțiți amenințate posturile?

     • Cei din occident platesc, Gymy, pentru serviciile externalizate, si platesc chiar foarte mult. Anp nu are bani sa ne dea pixuri, hartie si toner.

   • …’aveți deja salarii foarte mari, un asistent ia cât un șef de tura și un doctor mult mai mult ca un director’ acesta este dezinformare, cupiditate si ura organica. Descalificanta atitudine, am crezut ca am scapat de cei fara liceu, dar se pare ca nu..
    Cat despre externalizarea serviciilor medicale, sunt primul care cer acest lucru!

Comments are closed.