Sindicalisti din penitenciare, actiuni la Guvern

Sindicalisti din penitenciare, actiuni la Guvern
Sindicalisti din penitenciare, actiuni la Guvern

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) a dat azi, 05 martie 2018, un comunicat de presa, prin care anunta miscari de protest in fata Guvernului Romaniei pentru data de 12 martie 2018.

12 martie 2018 ora 12 | Sindicalisti din penitenciare, actiuni la Guvern


Ministrul Tudorel Toader nu si-a respectat promisiunile, incepem actiunile de protest

Luni 12 martie 2018, incepand cu ora 12.00, peste 100 de lideri de sindicat din penitenciare vor merge la sediul Guvernului pentru a cere prim-ministrului Viorica Dancila solutionarea problemelor din penitenciare. In august 2017, Guvernul a promis rezultate concrete. 6 luni mai tarziu constatam ca acestea lipsesc cu desavarsire.

Avand in vedere ca ministrul Justitiei, in mod evident dupa zeci de discutii sterile, nu are nici intentia si nici capacitatea de a rezolva problemele legate de plata celor peste 1 milion de ore suplimentare, a deficitului de personal si a conditiilor precare de lucru, vom cere prim-ministrului sa se implice direct.

Cerem asadar plata celor peste 1 milion de ore suplimentare nerecuperatesi reluarea concursurilor de ocupare a functiilor vacante din sistemul penitenciar, acestea fiind blocate din dispozitia ministrului  Tudorel Toader, desi deficitul este de peste 40% conform datelor furnizate de Ministerul Justitiei.

Vom propune prim-ministrului solutii si pentru eliminarea discriminarilor din domeniul salarizarii si pensionarii agentilor si ofiterilor din penitenciare, avand in vedere ca masuri recente adoptate de Guvern au dus la reducerea pensiilor cu 25 – 30% si crearea unor decalaje de 2 – 4 mii de lei intre diverse categorii de angajati de pe acelasi nivel.

Vom solicita deasemenea demiterea ministrului Justitiei pentru incompetenta si lipsa de viziune, cu precizarea ca pana la momentul intalnirii cu prim-ministrul Viorica Dancila vom face public un Raport privind dezastrul mandatului Tudorel Toader la Justitie.

In data de 12 martie 2018 la ora 12 alaturi de sindicalistii din penitenciare afiliati Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor vor participa si politisti si personal contractual din cadrul Federatiei Sindicatelor Nationale ale Politistilor si Personalului Contractual, avand in vedere ca problemele legate de conditii de lucru precare, lipsa dotarilor si discriminarile salariale sunt comune.

Consideram, la acest moment, etapa discutiilor cu ministrul Justitiei parcursa. Tudorel Toader nu este un partener de dialog onest, iar  in cazul in care aceste revendicari nu vor fi acceptate, vom demara un calendar de proteste in toate penitenciarele care va duce la blocarea activitatii acestora.

Pentru inceput, in data de 24 martie 2018 sindicalisti din penitenciare vor participa la mitingul de protest organizat de catre politistii din toata tara in Bucuresti. Problemele sunt comune, solutiile la fel. Este, in consecinta, absolut firesc ca actiunile de protest sa fie comune.”

4 Comments

  1. “Subjugareajustitiei de catre PSD-ALDE continua cu forme mai “subtile. Am citit acum vreo saptamana un articol care “inventaria simpatiile poltice in CSM Sectia Judecatori si anume 5 pro PSD la 4. Tot in articol se preciza ca o cucoana de acolo (nu i-am retinut numele) cica este invitata des in platourile Antenei 3. Daca este asa, ma intreb daca este conform legii si regulamentelor privind expunerea opiniilor politice in mass-media! O alta este sotia unui avocat apropiat de nu stiu ce parlamentar PSD, un fel de om de casa al acestuia! De aceea se doreste excluderea presedintelui din numiri, el s-ar putea opune motivand simpatiile politice exprimate public si care afecteaza impartialitatea. De ce se-au concentrat asa de mult pe schimbarea legilor justitiei, daca oricum au o parte a justitiei la degetul mic, sau le este frica ca judecatorii simpatizanti vizibili in mass media ai PSD pot defecta?

  2. Nu ar mai fi chiar asa de mult pana pe 24 martie. Orele suplimentare vor ramane constante in schimb numarul de infractiuni din Anp cu siguranta va creste vertiginos!!

  3. Pentru o reusita sigura vin cu propunerea sa-i dam ministrului timp de gandire si sa nu-l luam prin surprindere.. poate se indreapta . cine stie? Sa amanam demiterea cu o luna. De exemplu pana la data de 12.04.

  4. Nu inteleg ceva. Noi ne plangem la doamna ministru Carmen Dan de conditii,, ore suplimentare si politistii cer demiterea ministrului justitiei impreuna cu noi.

Comments are closed.