SMS – solutia catre progresul penitenciar

SMS - solutia catre progresul penitenciar
SMS - solutia catre progresul penitenciar

Un vizionar din Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a gasit de cuviinta ca este eficient ca toti angajatii sa primeasca, pe telefonul persoanal, de la dispeceratul unitatilor SMS-uri care au menirea de a-i determina pe acestia sa constientizeze riscurile profesionale cu care se confrunta.

Textul SMS: “In perioada urmatoare, vei primi mesaje tip text (SMS) de la dispeceratul unitatii, cu recomandari si reguli minime de conduita. ANP – Dispecerat”

Sugeram ANP sa gaseasca o alta solutie pentru a-i determina pe angajati sa constientizeze riscurile profesionale, dar nu in timpul lor liber si cu ajutorul telefoanelor mobile personale. Avem deficit acut de personal, avem peste 1.000.000 de ore suplimentare neplatite. Nu avem nevoie din partea angajatorului de ingerinte in viata privata!

Penibilul situatiei: ANP interzice accesul angajatilor cu telefoane mobile in locurile de detinere, dar se foloseste de acestea pentru a-i alarma si pentru a le trimite prin SMS “reguli minime de conduita.”.

Atragem atentia ANP ca, in orice situatie in care angajatorul derajeaza angajatul in timpul sau liber, se considera ca angajatul este la dispozitia angajatorului, iar acesta trebuie sa-l plateasca.

Dovada: 

SMS - solutia catre progresul penitenciar
SMS – solutia catre progresul penitenciar

15 Comments

 1. Stai sa vezi ca vin testările psihologice. Alt timp personal folosit cum vrea unitatea.

 2. Sa explice asta si directorului Anghel de la P.Gaesti, el da alarme doar prin SMS, Bai tarane telefonul mobil e al meu, cand m-am angajat nu mi-a zis nimeni ca trebuie sa am telefon mobil obligatoriu. Daca mi-l platesti tu, il am mereu la mine, altfel fac ce vreau cu telefonul meu, e al MEU se intelege, proprietate personala, cum Puscaria e a ta :)).

 3. E ca-n Kafka,ori ne iau la misto ori duc absurdul la apogeu. Desi ne priveaza de a lua legatura cu parintii poate bolnavi, cu copiii care merg singuri la scoala si despre care nu putem avea vesti decat atunci cand un dispecer mai liber sau mai uman ne poate face o legatura telefonica, acum acelasi obtuz ANP ne obliga sa-i citim ineptiile de pe telefonul personal,in afara orelor de program. Ca atunci intram in posesia lui. Ori sunt damblagiti complet de venirea primaverii,ori fac exces de zel dorind sa-si justifice existenta. Oricum ar fi, cred ca sindicatul poate intocmi o lista unde sub semnatura, sa ne exprimam refuzul de a fi deranjati cu tampeniile lor.

 4. Ar fi in stare să introducă in 293 obligatii in legatura de telefonul meu personal .Eu cand ma imbat imi bag telefonul in apa ca nu il mai suport ar trebui sa trimită pe cineva la mine sa ma anunte de alarme sau altceva dar nu stiu dacă ii primesc fără ceva de băut sau vb Muscalu cu mine si facem o intelegere in acest sens.Sa ma contacteze dacă vrea dar până atunci e tel meu si nu am nici o obligație de raspund dacă nu vreau.

 5. Mda… Intreb si eu asa…
  Adimistrativul nu are voie cu tel pers. desi nu are treaba cu spatiul de detentie, in schimb educatorul care lucreaza la club central cu detinuti in mod direct si nemijlocit intra in unitate cu tel.
  Ce sa cred , inteleg, ce dracu regulament este asta?

 6. Cineva se plictisea si trebuie sa justifice salariul pentru care munceste, de parca nu stim in ce sistem am intrat!!!

 7. Corect! Nu vreau sa fiu deranjat de ANP in timpul meu liber mai ales pe telefonul personal!Sa-i deranjeze si sa-i streseze pe cei care au telefon de serviciu si care tot timpul vorbesc cu familia.Noi (palmasii) suntem pusi la zid si fara a beneficia de ”pezumtia de nevinovatie” suntem catalogati ca posibili infractori, in cazul in care folosim telefoanele personale pe timpul desfasurarii serviciului.ANP are viziune tubulara, neputand vedea periferic, catalogand tot personalul dupa cativa colegi infractori! (ANP) Ar trebui dat in judecata pentru aceste mesaje si deranjul provocat in timpul liber!Eu, nu doresc sa fiu deranjat de ANP pentru nimic doarece pe ANP putin o intereseaza de mine, de conditiile de munca, volumul de munca, siguranta personala, etc. !!! Asa ca, somez ANP sa nu ma mai deranjeze in niciu un fel !

  • Eu m am gindit ca tocmai , bineînțeles din greșeală,voi fi deconectat de catre firma de telefonie din cauza neplății facturii…poate imi achită anp facturile….

Comments are closed.