Ultraj la Penitenciarul Spital Rahova

Ultraj la Penitenciarul Spital Rahova
Ultraj la Penitenciarul Spital Rahova

In data de 07.03.2018, in jurul orei 13:00, la Penitenciarul Spital Rahova, fiind insotita de escorta Penitenciarului Spital Jilava pentru un consult medical, o detinuta clasificata in regim inchis, a avut o atitudine necuviincioasa fata de agenta din postul de control, adresandu-i injurii si scuipand-o, fara un motiv anume.

A fost informat judecatorul de supraveghere a privarii de libertate, iar detinutei in cauza i s-a intocmit raport de incident. Penitenciarul Spital Rahova a stabilit ca aceasta fapta este: atitudine necuviincioasa.

Avand in vedere evenimentele petrecute la Penitenciarul Spital Rahova de la inceputul anului 2018, indicat ar fi sa se sesizeze si organele de cercetare penala impotriva detinutei pentru savarsirea infractiunii de ultraj.

10 Comments

 1. Din pacate domnule Moromete, datorita gandirii dumneavoastra limitate, ati ajuns sa concluzionati pesimist asupra unei situatii ce contine un scuipat si o injuratura.
  Ca sa nu ajungeti sa fiti batut, pregatiti va mai serios si invatati ca agresivitatea atrage agresivitate. Eventual, daca lucrati direct cu detinutii, cereti ajutor si sfaturi de la cei care in 25 de ani nu au fost niciodata batuti. Daca nu, atunci ramaneti unde sunteti. Nu sunteti facut pt meseria asta.

  • Stai linistit! Cu o abordare ca a ta, tocmai tu crezi ca esti facut pentru meseria asta? Tu esti genul ala de coleg (daca esti coleg), care are impresii de semi-zeu, care are cunostinte in toate domeniile dar sa o luam drept, nu stii absolut nimic. Lasa-ne cu predicile tale de 2 lei ca suntem satui de “dotati” ca tine. Nu uita ca suntem in Romania, unde rata infractionalitatii este foarte mare iar nivelul de cultura este sub nivelul marii. Faptul ca nu suntem toleranti, nu inseamna ca suntem brute fara minte. Eu stiu unde bati tu dar… nu suntem in Norvegia. Btw, cunosc foarte bine prevederile art. 257 NCP, nu e nevoie sa ni le explici tu, desteptaciune mica ce esti. Prin acest articol sindicatul doreste sa traga un semnal de alarma cu privire la ceea ce se intampla in penitenciarele patriei noastre si ca nu ne putem apara de aceste ultraje in mod eficient. Dar tu esti prea limitat in “nucă” si te rezumi strict la ce scrie in acest articol. Dai copy-paste la un articol din NCP si incepi sa-l interpretezi ca si cum noi suntem gardienii din anii ’50 iar tu esti mare “legist”. Ca tine sunt cu zecile in penitenciare. Pe site-ul sindicatulu va mai puteti exprima si voi, in unitati sunteti toti niste paria. Intereseaza-te cum functioneaza penitenciarele din Franta, Germania, Austria, Italia. Aia nu tolereaza astfel de comportamente, noi de ce o facem?

  • Si judecatorii delegati sunt indignati de ceea ce se intampla si se trezesc de-alde tine sa reinventeze pixul….

 2. Nivelul dumneavoastra de pregatire juridica domnule Avram Iancu, dar si modul de exprimare, ma impiedica sa va dau un raspuns.
  In principiu lucrurile ar fi simple. Elementele constitutive ale infractiunilor de ultraj si rele tratamente, asa cum sunt prevazute de codul penal, ar trebui sa le visati in meseria pe care o aveti. Insa…..vorbiti doar ca sa faceti niste valuri ce nu exista.
  Cat despre opinia dvs domnule Manea Maniosu, sunteti in totala lipsa de inspiratie (referitor la biroul acela caldut), ironiile dvs cu iz de om prea mic pt sistemul acesta fiind dovada ca nu puteti argumenta obiectiv un amarat de comentariu. Daramite un articol legat de infractiunile prevazute de codul penal.
  Ps: daca dumneavoastra considerati ca doar ocupantul unui birou caldut poate cunoaste prevederile legale, deschideti ochii. Sunt f multi oameni din linia intai care si au depasit conditia stabilita de colegi ca dumneavoastra.
  Seara buna!

  • Ai tupeu mare, domnule Manea, să nu zic nesimțire! Aroganta de care dai dovada nu pot masca in totalitate carentele flagrante la capitolul bunelor maniere și, nu in ultimul rand, educația. LASA-NE pe noin oi, puțin educați, să conversam intre noi, iar dumneata cauta-ti subiecte și parteneri de discuții în altă parte, la un nivel superior.

 3. Stimate coleg,
  Asa cum ati precizat, detinuta a scuipat si a injurat agenta. Avand in vedere prevederile art. 257 CP (Ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul săvârşite împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege………) cred ca in situatia de fata cadrele unitatii respective au procedat conform prevederilor legale, in limitele acestora. Mai mult decat sa stabileasca vinovatia fata de savarsirea unei ABATERI DISCIPLINARE, nu aveau ce face.
  Cu totii inteleg cele petrecute la inceputul anului, dar nu cred ca e cazul sa exageram si sa catalogam niste fapte ca fiind ceea ce nu sunt.
  Mai bine s-ar ocupa medicii si psihologii mai intens de astfel de cazuri.
  In rest, respect si tineti capul sus!

  • Mare dreptate ai Manele! Mă întreb că ar fi pățit subofițeri in cauză dacă ar fi fost reclamată de deținută că a scuipat i-o, injurat- o fara motiv. Sigur se rezolva cu duba și cu mandate de arestare, domnule Manele, că doar vorbim de rele tratamente, nu?!? RUSINE!!!

  • E usor sa vorbesti din biroul caldut si sa iei acelasi salariu ca si cei care lucreaza pe sectie? Nu ne intereseaza de respectul pe care tu ni-l porti. Pastreaza-l pentru tine. Si mai usor cu munca asta a ta intensa. Sa nu traspiri prea tare si sa racesti

  • Și uite așa, cu o mentalitate de tip Manea (cu accent pe ultimul ,,a”), o să ajungă supraveghetorii sa fie bătuți de trei ori pe zi, eventual după grafic….

Comments are closed.