ANP: Consiliu de conducere, povestea pe scurt

Ieri la 10 punct, ANP. Directorul general punctual, Iftincul nu. Năravuri vechi Iftincul, exemplu nou interimarul. Pe la și 10 începurăm. Oricum o performanță. Nelu’ Chestorelu nu prea avea curaj de Consillii de conducere, iar când avea venea pe la și juma’. Bilă albă pentru interimar.

N-avem inca Procesul Verbal pentru că, din motive care-mi scapă, după alegerea noului șef de cabinet durează milenii până când este trimis pentru observații amintitul document. Ordinea de zi am publicat-o însă săptămâna trecută, cei curioși despre ce mai scriu pe site știți de bună seamă despre ce era vorba.

Pe scurt. Concursurile de DGA si directori de penitenciare sunt in curs de reluare. ANP a desemnat deja membri in comisie, astapta MJ. S-a cerut un calendar rapid pentru demararea celorlalte concursuri. Am discutat iarasi imputerniciri, ANP continua cu ilegalele dintr-o pretinsa lipsa de optiuni. Cel putin in cateva cazuri e nejustificata si mincinoasa pretentia.

Am reluat discutia referitoare la situatiile de imputerniciri ilegale pe motiv de tovarasie si am repus in discutie tupeul ordinar al directorului Siman de la Bistrita căruia după ce i s-a spus clar să renunte la imputrnicirea unui amic personal aflat puțin în ilegalitate a revenit profitând de turpitudinea ANP-istă cu aceiași propunere. Micul dinozaur nu se dezminte.

Am stabilit in schimb ca toate situatiile punctuale in care imputernicitii, cati vor mai fi daca tine entuziasmul ANP in a organiza concursuri, din unitati – altele decat cele din competenta MJ dar care sunt aprobate de catre DG, vor fi discutate in Consiliul de conducere. Vezi vreo 2 pretenari de pe la Deva, care nici măcar nu candidează dar șefi pe pile n-au grețuri a fi.

Proiectul de OMJ privind sporurile pentru personalul medical este o urgență. Pierdem masiv personal medfical iar ANP zace. L-am recuperat deja prin aprilie dupa o tacere de 1 an, l-am mai recuperat inca o data se pare ca ANP isi face in sfarsit curaj sa-l si sustina la MJ. Altfel o să se tot mire deștepții care fac evaluări, numitul Țiganiuc – medic de birou – de exemplu, de ce nu merge treabă până când o să învețe să facă injecții că tot n-o să fie motivat personalul medical și tot criză o să fie.

OMJ privind mărirea numărului de zile de concediu suplimentar pentru personalul care are contact direct cu deținuții e în linie dreapta. Consiliul de conducere a avizat in cele din urma solicitarea FSANP de acum aproape un an. ‘Multumiri’ DSDRP pentru tălpi, poate le mai transmiteți și dumneavoastră. Oricum se vor identifica în concret locuri de muncă și se va face modificarea. Cel mai probabil vor fi 10 zile.

Și, pentru că avem DG interimar nou, dar Consiliu de Conducere vechi mi-am permis să reamintesc în lipsa de reacție generală, inclusiv a interimarului, că slugărnicia ne costă și că motivul pentru care acum consumăm energie rezlvând probleme urgente este că atunci când erau doar potențiale probleme deștepții ANP nu și-au făcut timp, fiind preocupați de chestiuni uregnte și musai opbligatorii precum Institutul Megalomaniei Penitenciare, visat e Nelu Chestorelu și aprobat de către slugărnicei.

Advertisements

36 Comments

 1. Domnule Sorin cine mai poate face ordine si lumina in sistemul ANP ?? Sistem organizat in stil mafiot bazat pe relatii clientelare, afinitati, rudenii, SEX, in functie de interesele individuale ale managerului, spaga, etc. care nu cred ca va putea fi destructurat vreodata deoarece ilegalitatile iau amploare de la zi la zi.
  Cine trebuie sa vegheaze ca asemenea nereguli sa fie sanctionate ? ( cei care le savarsesc, DIRECTORII ???!!! )

 2. Nu stiu daca am retinut bine ,dar intr-un timpr”re
  zultatul controalelor de fond” era secretizat si de aceea v-am intrebat.Mafia si masonul isi fac de cap!Efectiv crede ca e mosia lui.Se comporta ca un tiran!

 3. Se pare ca a fost aprobata propunere de scoatere la concurs,din sursa externa, a unor posturi de ofiteri specialisti. Se stie perioada cand se vor scoate la concurs? Speram ca nu peste 4 luni cand exista posibilitatea suspendarii de catre noul guvern, ca masura de reducere a bugetului ANP.

  • Medical majoritar și educație câteva, aprox 65 de posturi. Oricum restricția se păstrează. Nu s-a demarat nimic, pregătirile siunt însă avansate. Ar trebui să se scoată anul ăsta altfel se pierd.

 4. Eu vad partea plina a paharului , daca le primim si pe alea , atunci sunt adunate si nu scazute . Trei zile sunt trei zile .

 5. Apropo. Tare ma gadila o curiozitate. Oare cat mai credeti, domnule Dumitrascu, ca ne mai persifleaza iftincul original? Dvs. trebuie sa stiti. E in gratiile noului DG ori ba, ce se mai aude pe holuri, respectiv din camera alaturata ? Cat despre audit, nimic nou la rubrica respectiva (concluzii) ?

  • Cât i se mai permite o sa fie tot Iftinc, dar isi cata deja de lucru inapoi la Gherla. Are un raport de audit dezastruos si e partas la toate cate le-a facut Nelu’ Chestorelu.

   Cat despre audituri, am 2 din cele 3 facute recent, cel mai important pe Resurse Umane a fost, EVIDENT, secretizat. 🙂 Saptamana asta noul DG a promis ca-l desecretizeaza si ni-l transmite.

   • Nu mai multe decât în 2006: concursuri trucate, împuterniciri ale unor ofițeri care nu au studii superioare

    • Exemple și argumente vă rog. Eu așa fac, restul sunt postăceli și delațini ordinare. 🙂 Până vă mișcați neuronul, deși vă știu soiul, vedeți că erau vreo 10 ofițeri fără studii superioare la acea vreme iar legea nu interzice împuternicirea în acest caz.

     Întrebarea corectă ar fi, presupunând că ați fi e bună credință, dacă cumva era sub comanda subsemnatului o politică ca și în vremea chestorelului sau iftincului pe care-i sărutați adânc în zone rușinoase sau dacă era chiar așa cum spune legea o situație tranzitorie până la organzarea concursului. Asta ca să înțelegeți despre ce vorbiți.

     Cât despre concursuri trucate, ce am prins eu la acea vreme am trimis la parchet și în comisia de disciplină, și am dispus măsuri administrative. Am avut jmecherași de pe la RU care și-au luat-o atunci. Despre dumneavoastră să fi făcut ceva nu am auzit. Nici atunci, nici acum.

     Dacă ați avea măcar memorie, de inteligență nu puteți fi acuzat, v-ați aminti că pe însuși directorul general de la acea vreme și pilele domniei sale le-am trimis la parchet. Și, e doar un exemplu. Că i-a scăpat procurorul Cojocaru cel mai târziu arestat pentru că el însuși a mătrășit concursuri, e altă discuție.

     PS. Și atunci a fost un audit, n-au fost însă imputări. Li s-a părut doar că nu pot fi și manager și director pentru că tocmai îl adusese Q-ariu pe minunatul de Șpaiuc. Doar istorie, stimabile, nu aberații. Reveniți pe pământ.

     • Da, ilegalitățile și nesimțiții îmi stau în gât. Iarăși aveți dreptate stimate domn. Nu vreți totuși să comentați la obiect? Îmi face plăcere preocupare dumneavoastră pentru simțămintele subsemnatului, dar nu sunt chiar atât de important. La obiect vă rog.

     • Nu, n-are drepitate domnu’ postac. A mințit sperând că timpul îi va permite să o facă. Așa cum faceți și dumneavoastră dealtfel prin alunecare.

      Măsura a fost legală și utilă. Nimeni n-a contestat, nici n-avea de ce. S-au ocupat toate posturile vacante, iar cei cu note de trecere au primit un post. Imputări au doar iftincii, subsemnatul nu. Și controale, slavă Domnului, au fost.

      Iar, anonimul – jenantul postac anonim – e doar un mincinos ordinar. Și încă unul cu agendă. Motiv pentru care a și dispărut când i-am cerut să vină cu argumente și exemple.

      În concluzie, pentru că vă scapă detaliile și înțelesul unor evenimente…

      cei ca dumneavoastră sunteți doar niște postaci ordinari, care nu înțeleg că o contradicție n-are nimic de-a face cu delaținea. Cât puteți atât sunteți, domnilor: oameni mici cu interese meschine.

      Nu înțelegeți, mărunți delatori, că nu beneficiez cu nimic din faptul că scot la lumină incompetența, că-i iftincă sau altfel, așa cum nu înțelegeți că nu fac decât să comentez fapte și întămplări reale și să informez. Îmi fac doar treaba de sindicalist.

      Beneficiază cei pe care-i reperezint și beneficiați dumneavoastră, pupincurel umil, care aveți imrpresia că vă serviți stăpânul și nici prin gând nu vă trece că veți putea fi cândva un om demn care lucrează înttr-o instituție serioasă, dacă nu vă veți purta ca o slugă.

     • Asta da întrebare. În sfârșit una onesta și care demonstrează că nu sunteți o cauză pierdută. Mi l-a arătat Silviu Barbu acesta fiind oricum secretizat abuziv, așa secretizat cum se afla. Ghici cine se opune acum la desecretizare?

     • Eh, m-ați prins. Mai precis scurgere de informații clasificate ilegal. Cred că e momentul să ne panicăm acum că nu mai pot pupincureii iftinci și chestorei’ să trâmbițeze cum că-i bine cu auditul ăla în care eu am văzut miliarde imputați.

      Altfel aflați, stimate domn, că documentele de audit într-o instituție publică sunt publice, prezentul fiind singurul clasificat. Ghiciți la solicitarea cui și cine se opune acum să fie declasificat? 🙂

      Până să intrați în sarcină, aflați că sancțiunea vizionării mărețelor secrete ilegale se aplică celui care a comis-o și este o banală și jenantă amendă. La fel de jenantă ca și secretizarea auditului pe RU.

      Și pentru că am observat că aveți probleme cu memoria îmi permit să vă reamintesc că numitul Iftinc dimpreună cu neregretatul Chestorel au încercat în vremuri bune pentru dânșii să secretizeze orice urmă despre vreo abatere comisă despre vreun șef. Curat, murdar, neică anonimule.

      PS. O reacție așteptată din partea dumneavoastră. Iată că sunteți și previzibil nu doar amnezic și cu probleme de înțelegere a realității așa cum vă bănuiam urmare a precedentelor comentarii.

      Încă vă mai aștept cu argumente la precedentele delațiuni. Chiar și un postac mononeural, cum ziceam, ar trebui să înțeleagă că nu e îndeajuns să afirmi și să te bazezi pe amnezia colectivă.

 6. Eram sigur ca asa se intampla, ne dau doua trei zile sa ne inchida gura! A fost o mica batalie… mica.

 7. Noi la Deva avem suficient personal….atat personal avem incat domnuca din PC1 sustinea ca va merge CONSULTANT PE PROBLEME DE PENITENCIAR la nu stiu cine…..Ii uram multe succesuri in noua activitate care se intrevede…..

Comments are closed.