ANP revine în materia decontărilor de medicamente

ANP analizează posibilitatea revenirii la contractele cu farmaciile după câțiva ani în care decontarea impusă de Ioana Șerban din vârful ANP se dovedește a fi un eșec de proporții. un eșec din punctul de vedere al respectării dreptului la asistență medicală gratuită, care numai gratuită n-a fost în ultimii ani. Rămâne să vedem contractele făcute și procedura modificată.

Advertisements

55 Comments

 1. Ati facut o greseala ca ati pus-o pe hadnaghi la resurse umane,are prea mult curaj, i-a facut-o lui halchin prin comisii de disciplina, se mai simte cineva vizat?

 2. Cred ca aici ar trebui sa se discute doar lucruri legate de profesie si nu despre viata privata a unor oameni pe care nici macar nu ii cunoasteti.Nu cred ca ati asistat vreodata la o bataie sau ca aveti vreo dovada in ceea ce priveste legatura cu hadnagy.

 3. De unde stiti atat de multe amanunte picante din viata acestui om? Vi se pare corect sa postati pe acest forum, in care ar trebui sa se discute doar probleme legate de profesie, lucruri care pot fi neadevarate (nu cred ca ati asistat la vreo bataie sau ca aveti vreo dovada in ceea ce priveste legatura cu …)si care pot afecta in mod dramatic viata unor persoane pe care nici macar nu le cunoasteti.

 4. Mult va mai trebuie la unii sa ajungeti la intelepciunea domului Dobra. Multe lichele prin colectivul nostru, unii chiar infractori penali.

 5. D-le Dumitrascu, nu mi se pare normal sa lasati acele comentarii private din viata oamenilor sa le vada toti gresitii pentru simplu fapt ca gestionati un site.

 6. Pentru toti inteligentii de la Arad, va doare faptul ca Briciu a stiut sa se impuna in fata tuturor nepotismelor si a tuturor frustratilor? nu reusiti sa duceti crucea asta? Pacat o sa vedeti ce va face strungarul la Arad! Pumnul in gura ca altfel nu stie si nici nu cunoaste, bafta tuturor si sa-l iubiti in continuare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. Domnule sau doamna, inainte de a va spune opinia pe un forum despre viata personala a unui om invatati sa scrieti corect gramatical.Chiar daca au existat probleme in casnicia dlui Briciu legate de relatia mai mult sau mai putin profesionala cu dna Hadnagy, acesta nu a ridicat niciodata mana asupra unei femei. Iar sotia dlui Briciu nu a fost la dl Dobra pentru “a se plange de bataile crunte pe care i le aplica zilnic.”Dar ca in orice institutie publica orice zvon este rastalmacit si denaturat.

  • Nu puteți vă rog renunța la astfel de discuții. Mi se par absolut nepotrivite, indiferent ce opinie am avea despre părți. Familia e familie, serviciul e serviciu.

  • Lumineaza-ne dumneata filoloago (ule) despre adevaratul motiv. Sigur ca este de interes daca un dir. adjunct al unei astfel de institutii are un astfel comportament, fie el si in familia personala.
   Iar cand vine vorba de briciu care m-a injurat pe holul institutiei….ma intereseaza si mai tare. Iar daca isi bate nevasta acasa pentru ca sa incurcat cu hadnagy …asta spune mult despre caracterul unui om..care se vrea a fi sef peste alti.

 8. Actualul DSDRP, daca se simte in stare si vrea, se inscrie la concurs. Daca nu, nu. Ce conflict poate sa te opreasca sa candidezi pe o functie pe care esti imputernicit de cativa ani? Sa fim seriosi! E-adevarat ca la concurs trebuie sa depui ceva efort, mai ales daca nu esti singurul candidat. Si poti aprecia ca nu merita pentru tine sau nu ai chef. Nu trebuie sa te justifici nimanui. Haideti sa nu il transformam in victima! Dar nici sa il expunem si sa il balacarim sub protectia anonimatului. Iar dl. Dobra este o persoana onesta si un director bun, care intelege sa foloseasca responsabil banul public si sa protejeze si interesele angajatilor dar si ale statului. Problema este ca sunt intre noi cativa smecherasi, carora daca le merge…le merge. Cum e posibil ca ai imobil proprietate personala in Arad, in care toata lumea stie ca locuiesti, dar ti-ai facut resedinta la 70 km? Daca nu poti primi bani pe chirie, macar de pe transport sa ciupesti, nu?! Nu cred ca e nici legal si nici moral fata de cei mai multi dintre noi care intelegem sa nu ne intregim astfel veniturile. Si nu, nu suntem noi, ceilalti, mai prosti, ci doar cinstiti.

 9. Briciuc (editat admin)….esti cumva unul din aia loviti de Dobra la banii de drum..? Fa-ti tie si apoi lu Briciu un (editat admin)…cred ca vei ramane mirat! (editat admin)..dragostea mea.. !! (stii tu ca in povestea cu Geoana…presedintele pentru o noapte).

 10. Domnilor de la medical daca am citit bine am inteles ca fostul director v-a responsabilizat prea mult in comparatie cu cei din paza prin afirmatia ca daca ,,cei din paza gresesc si evadeaza un p.p.l. nu este moarte de om, dar daca gresiti cei de la medical este”. Nu sunt doctor, dar ma gandesc ca un p.p.l. care evadeaza este prins si reancarcerat, dar daca unui detinut ii administrati un tratament gresit sau nu il administrati corect si detinutul moare, nu se mai poate face nimic sa il mai aduceti inapoi. Insaaaaa …………….. in urma sedintei am inteles ca nu mai aveti asa responsabilitati si daca chiar il omorati, Dobra o sa il readuca inapoi.Va trebuie un control psihiatric domnilor!

  • Dacă ai fi citit atent comentariul meu ai fi înțeles că nu este vorba de tratamente greșite,spre deosebire de ceilalți angajați ai penitenciarelor ,noi cei de la medical avem autorizații pentru a ne practica profesiile, autorizații emise de organizații profesionale independente de ANP:Colegiul Medicilor din România și Ordinul Asistenților Medicali și al Moașelor din România,răspundem în fața acestor organisme pentru orice greșelă profesională, nu doar în fața directorului sau a pacienților noștri?!
   Personal cred însă că un director trebuie să pretindă aceași responsabilitate în îndeplinirea sarcinilor de serviciu tuturor compartimentelor pentru că venim cu toții la serviciu în primul rând pentru salariu?!Cred deasemenea că pedepsind un șef de compartiment, oricare ar fi acel compartiment nu rezolvi problemele și nici nu ajuți la o mai bună colaborare a compartimentelor ,dimpotrivă cel pedepsit va rămâne cu frustrări și ranchiună la adresa celor care prin sesizările făcute au dus la pedepsirea sa și la adresa subalternilor săi că l-au făcut să ajungă să fie pedepsit?!
   În privința controlului psihiatric cred că se impune celui care trage concluzii care nu există în comentariul citit,a nu înțelege un text la citire este o problemă psihiatrică,sau a vedea ceva ce ne este scris în respectivul text este de domeniul halucinațiilor?!

 11. La Arad in toata povestea Briciu este devina. Ia impuiat capu HADNAGY Lumitita de la OM iar se pare ca problema nu este numai la unitate. (editat admin). Briciu e (editat admin). Dobra este un bun profesionist s-a vazut si se vede asta in fiecare zi. Dar vorba cuiva de mai sus. Pe uni nu ai cum sa ii multumesti.

  • Copilule de suflet a lui Dobra esti cam pe dinafara, dar la ce aberati indrugi in comentariu nu ma mira, se vede pe cine reprezinti. Te anunt ca din cate stie toata unitatea mai putin tu, Hadnagy nu lucreaza la OM este sefa biroului Resurse Umane, dar asa este ce sa faci va mai gresiti si voi s……. Cred ca Dobra o fi un Mircea Radu autohton, dupa cum spui tu…..

   • Hadnagy viseza doar postul de la resurse umane, dar se va convinge Dobra, si va anula ordinul de zi si o va trimite inapoi la OM . Dar provabil vom vedeea

 12. Cred că cei care au comentat nefavorabil despre domnul Dobra sunt cel puțin părtinitori, la Arad sunt multe probleme dar acestea nu provin din revenirea domnului Dobra la unitatea noastră ci din cu totul alte motive.Sincer nu cred că domnul Briciu a renunțat să concureze pentru fubcția de SDRP din cauza acestui așa zis conflict cu domnul Dobra ci din motive pe care nu este dator să ni le explice nouă și noi nu ar trebui să facem presupuneri în necunoștință de cauză.Adevărul este că știm cu toții că la Arad își decontează transportul colegi care locuiesc în municipiu și își decontează transportul de pe la casa bunicilor,că față de prima lună în care s-a decontat naveta numărul navetiștilor s-a triplat în condițiile în care numărul angajaților a scăzut?!Numărul așa zișilor navetiști crește de la o lună la alta?!Aceleași probleme apar și în decontarea chiriilor.Cred sincer că domnul Dobra este axat pe rezolvarea tuturor problemelor care se ivesc și în căutarea unor soluții care să rezolve problemele într-o manieră cât mai convenabilă și în limitele legii.Fac aceste afirmații comparând o ședință de la medical din decembrie 2011 cu domnul Goina când acesta ne-a responsabilizat excesiv pe noi angajații pentru că :”dacă greșesc cei din pază și evadează un p.p.l. nu este moarte de om dar dacă greșiți dumneavoastră de la medical poate fi moarte de om”?!Afirmație corectă în sine dar un bun director este dator să pretindă aceeași responsabilitate în achitarea sarcinilor de serviciu tuturor compartimentelor,este dator să încerce să nu fie părtinitor sau nedrept cu nici un compartiment.Atunci când noi am sesizat o problemă cu un alt compartiment soluția domniei sale a fost “asitentul medical trebuie să verifice cum s-a făcut ….personal am să mă asigur că va fi pedepsit șeful de compartiment …”?!De fapt noi nu asta am dorit și nici măcar nu am avut decât sentimente de dezamăgire pentru această “soluție”?!
  În schimb în septembrie 2012 la ședință cu domnul Dobra acesta a dorit să căutăm împreună soluții pentru ca pe viitor să nu mai întâmpinăm aceleași probleme.Ne-a transmis care sunt din punctul dumnealui de vedere problemele noastre și ne-a comunicat care sunt dorințele dumnealui ascultînd dorințele noastre .Prin tot ceea ce ne-a comunicat ne-a dovedit că dânsul cunoaște foarte bine toate problemele din compartimentul nostru și din colaborarea noastră cu celelalte compartimente.

  • De acord cu colegul care spunea ca nici un director nu este bun. Asa suntem noi oamenii, dar de la faptul ca ar trebui sa fim o echipa si pana la tot felul de barfe lansate de la virf, chiar de director, cred ca avem dreptul la o opinie. Domnule coleg care participi pe la sedinte cum spuneai pe linie de medical desi nu prea ai din cate se pare treaba cu medicalul, cum se face ca medicul sef este amenintat cu retinerea tuturor sumelor pe care d-ul Dobra avea impresia ca sunt acordate necuvenit tuturor purtatorilor de ochelari, sa ma exprim asa!!!!!! E de-a dreptul hilar. Trebuie sa intocmim facturi in cazul decontarii ochelarilor de vedere pe care sa apara rame care costa ,,0″ lei chiar si in situatia in care se schimbau doar lentilele fapt nemaiauzit cred nicaieri.
   Si tot din buna colaborare pe care o invocati cu sectorul medical cred ca ati auzit de faptul ca in cursul lunii trecute un detinut de care multi poarta frica, a scuipat-o pe colega asitenta in fata, iar reactia directorului se lasa asteptata si azi, intrucat detinutii sunt mai presus decat personalul. Asta se numeste FRICA, domnilor!!!
   Sa revin la sedinta cu pricina din luna Septembrie pe care o invocati cu ascultatul doleantelor, mi se pare ca dl. dobra e director din Mai, sau gresesc? Nu suntem prosti o intreaga unitate. Care sunt solutiile pe care le invoci si sustii ca le cunost, atata timp cat in unitate chiar nu s-au auzit de solutii la problemele reale. Cred ca cine vrea sa vada situatia o vede.

   • Metodologia de decontare a sumelor pentru medicamente sau proteze/dispozitive medicale nu este stabilită de directorul unității ci așa cum scrie în articolul de bază direct de la Direcția Economico Administrativă a ANP,în consecință nici domnul Dobra și nici un alt director nu pot face presiuni asupra medicului șef pentru a modifica această metodologie!
    După cum cunosc eu calendarul sptembrie 2012 este luna a 9-a iar mai luna a 5-a deci nu trebuie să fie nimeni prost ca să realizeze că la o ședină din sept 2012 a participat ca director la Arad domnul Dobra și nu alcineva?!
    Una din soluții este ca unul din cei 5 p.p.l. care lucrează la garaj să aibă programul între orele 11-18 pentru a putea curăța și mașinile care vin în unitate după ora 15 și mâine pleacă din unitate înainte de ora 7!
    Cine a vorbit de tratamente greșite,reproșul adus de domnul Goina nouă celor de la medical era că am dus un p.p.l. care ingerase voluntar mai multe medicamente la urgență fără să-i facem spălătură gastrică la unitate.Ca dovadă că deținutul era în pericol vital în urma cantității mari de medicamente ingerate și a efectului acestor medicamente cei de la urgență l-au internat și l-au ținut 3 zile în spital! Dar în pușcărie ,ca în toată România ,toată lumea se pricepe la medicină și la fotbal?!
    Ce treabă am sau nu cu medicalul nu era tema acestui comentariu ,dar așa cum o arată și pseudonimul ales de mine am treabă cu medicalul.

 13. D-ule Dumitrascu, pareti surprins de ceea ce se intampla la Arad si era normal atat timp cat de 5 luni de la venirea d-lui Dobra la Arad lucrurile au mers din inertie, dar se pare ca sa ajuns la un punct 0 ,certurile dintre sefi nu mai contenesc, nimeni nu mai ia decizi, toti isi plaseaza raspunderea unu altuia,
  Uni angajati care am solicitat drepturile lunare de transport am fost somati sa le retragem, iar in momentul in care am refuzat au inceput sa trimita adrese la posturile de politie unde domiciliem ca si pentru detinuti, prin care se solicitau organelor de politie sa faca verificari si sa comuncice daca persoana X domiciliaza la adresa respectiva fara a mentiona faptul ca totusi suntem angajati ai Penitenciarului si nu urmariti locali.
  Daca va aduceti aminte in luna Iulie sau sistat platile privind drepturile de transport unor angajati ai unitati fara motiv iar in urma unor articole postate pe site-ul FSANP de uni colegi si membri de sindicat pentru ca liderii sindicatelor au tacut(Belei de la SNLANP fiind chiar mana sa dreapta) si la interventiile d-voastra sa speriat ne-a chemat in club la sedinta pe toti ne-a amenintat ca va pune sa fim urmaritii, dupa care am fost trimisi la caseria unitati sa ne ridicam bani. Sunt multe de spus dar oricum nimeni nu va face nimic sunt convins,mai ales ca se lauda peste tot cu sprijinul conduceri ANP.
  Din ce se vorbeste in unitate in ultima saptamana mai mult ca sigur ca urmatorul pe lista lui Dobra, va fi seful de la OM care va fi schimbat, cu o doamna educator(sotie de sef sectie) iar lui ii va urma Lancea dir.DEA.
  Dupa parerea mea cred ca suntem pe un drum gresti, dar vom trai si vom vedea.

   • Am citit si eu articolele si cunosc la fel ca si ceilalti situatia din unitate, si va dau dreptate si noi aveam alte asteptari mai ales ca ne-am bucurat ca vine la conducerea unitati unul de al nostru care ne cunoastea pe toti, dar atitudinea sa de la revenirea de la Gherla este de nerecunoscut. Pacat.

     • culmea, bucur nu a fost bun ca te alerga prin curte, luca nu a fost bun pentru ca era prea periculos, vasilescu nu avea treaba cu puscaria, alexandru era prea hot, tauceanu nu stia sa lege doua cuvinte, halchin a fost prea tanar, goina a fost prea bun cu unii, iar acum dobra … nici el nu este bun! doamne, da ce fel de comandant trebuie sa vina la arad sa multumeasca toate bisericutele? cand esti batran nu esti bun ca esti comunist, cand esti tanar nu esti bun ca nu esti copt….oare cum d**c ar trebuii sa fie comandantul ideal pentru aradeni ???

 14. Nu este singurul penitenciar unde nu merg lucrurile, La Penitenciarul Galati iti vine sa te tot duci de cand avem minunata conducere.Nu se face nimic, dar absolut nimic, innafara de invrajbirea personalului,razbunare pe cei ce nu executa intocmai dispozitiile putin cam la limita legii, ca sa ma exprim elegant.Noi inca mai speram sa rasara soarele si pe malul Dunarii.

 15. Surpriza la Arad, Directorul SDRP care a tinut in frau situatia timp de 3 ani si a facut impreuna cu Goina si echipa de conducere ca Penitenciarul Arad sa fie nominalizat ca cea mai buna unitate penitenciara din ANP in anul 2011 si unitatea cu cea mai mare folosire la munca din tara, in urma conflictelor din ultima perioada cu directorul Dobra a renuntat sa mai participe la concursul de ocupare a postului pe care il ocupa si care a fost scos la concurs. Lucrurile de la venirea lui Dobara merg tot mai prost pe zi ce trece iar cei din conducerea ANP se fac ca nu vad nimic.

   • Nu sunt un admirator a dir.SDRP- Briciu si nu vreau sa ma implic in lupta dintre ei care o stie toata unitatea, dar de la venirea lui Dobra la Arad, lucrurile au inceput sa se schimbe, si se vad ca merg tot mai prost, au inceput nepotismele amenintari pentru cei care vor decontarea transportului sau medicamentelor, amenintari cu schimbarea din functii, barfe pe la pe la tot coltul,lucruri care nu se intamplau pentru ca toata lumea isi vedea de traba lui iar penitenciarul functiona de nota 10. Pacat ca lucrurile bune sunt distruse, toti vom avea de pierdut.

    • Subscriu si eu la cele afirmate de colegul meu, este pacat ca unitatea de frunte a sistemului penitneciar in 2011 sa ajunga in aceasta situatie. Cred ca Bala se bucura ca la investit pe Dobra director la Arad, numai asa poate sa fie iar Timisoara fruntea.

 16. Domnule Dumitrascu, au inceput sa se intample “lucruri” prin sistem. Lucruri deosebit de interesante cu iz de 007 si piticii din padurea adormita.. Numai ca, nu stiu cum se face, dar tot dupa modele şi povesti staliniste ne luam. Cica la o unitate, in lipsa directorului, doi mai ortomani, respectiv unul din paza si unul de la combatere, au hotarat sa se faca precum ca pleaca de la serviciu, mai spre seara. Pe drum, ce s-au gandit dansii? S-au intors, au intrat tiptil in lanul de porumb cules frugal si au luat la rand posturile din perimetru pentru a face observatii in situ. Numai ca, nu stiu cum, cei din foisoare stiau despre aceste pande si chiar faceau glume pe seama observatorilor gonaci. Se spune ca cei de la combatere au norma lunara de raportari si, in lipsa de date, inventeaza scenarii, fapte, vanatori, oameni si locuri. Dar despre gluma cu verificatul legitimatiei atat la intrare cat si la… iesire, pe motiv ca s-ar descuraja evadarile astfel, ce parere aveti d-le Dumitrascu? Chiar ma gandesc sa intocmesc un dosar complet cu astfel de SF-uri din realitate, pe care as dori sa vi-l inmanez. Se poate, ori credeti ca intamplarile sunt de “Punguta cu doi bani” si ar fi bine sa ne adresam editurii?

  • Un detinut(sistem semi-deschis,sistem deschis) are vizita programata cu apartinatorul.Culmea,sunt frati gemeni.Se inteleg prin telefon sa se imbrace(incalte) la fel in ziua de vizita.Cum stim la terminarea vizitei,cine va parasi penitenciarul?.

   • In alta ordine de idei, am vizitat relativ recent doua penitenciare din centrul Europei, aflate in doua tari diferite. Nu mi s-a cerut , atentie!, niciun act de identitate nici la intrare si nici la iesire desi stateam ca taranul cu documentul la vedere, doar, doar mi-l va cere cineva. Pot da amanunte in prv. Iar noi dorim sa privim inainte, sa ne dam atenti si deschisi catre nou.

   • si femeile ce treaba au, daca in penitenciar sunt doar barbati, chiar minori! Sepot deghiza?
    Prea multa lume din sistem sufera de scenarita din lipsa de altceva!

   • Dracula , tu n-ai inteles ca la personalul care lucreaza-NOUA ne cere legitimatia si la terminarea programului, ce treaba are apartinatorul cu personalul care lucreaza?
    Sarcina de partid de la Inspectia penitenciara -PREZENTAREA LEGITIMATIEI LA INCEPUTUL SI SFARSITUL PROGRAMULUI, e greu ptr cel din poarta sa se uite la meclele noastre, nici nu ne cunosc de 10 ani de cand lucram si suntem putini!
    Oare n-ar trebui sa le aratam si la pranz cand mergem la masa?

 17. Si eu consider ca intr-otara cu dezvoltare economica precara,cu educatie slaba,criminalitatea este foarte ridicata.Ori,aceste gratieri sau amnistii au un singur scop:favorizarea unor infractori.E clar ca se va ajunge la tensiuni si revolte in universul penitenciar.Gestionarea lor este extrem de dificila ,iar consecintele,inclusiv cele sociale sint usor previzibile.Sa nu uitam scopul electoral.Eu cred ca o astfel de actiune are suuces,tocmai ca se apropie “campania”electorala

 18. Nea Sorine, daca tot te dai atoatestiutor poate-mi dai si mie un sfat: cum face comisia receptia la medicamentele facturate de farmacie la sfarsit de luna si pe care nu le are pentru ca le-au luat cadrele in cursul lunii? Semneaza in fals ca le receptioneaza?

  • Nu mă dau atoateștiutor, sunt însă unii care fac aceastâ confuzie. Eventual am o opinie pe baza experienței referitor la o situatie concreta, sau am o informatie pe care nu o are toata lumea. Dar, nu mă dau nicicum.

    • Dumneavoastră aveți dreptul să întrebați cum vă pricepeți, eu să răspund asemenea. Fiecare întrebare are un răspuns, nu musai cel așteptat. Nu vă convine căutați în altă parte.

     Întrebarea era nepoliticoasă și am tratat-o ca atare. Când vă veți strădui să fiți politicos mă voi strădui să vă răspund. Altfel primiți răspunsul pe care-l meritați.

     • Pai daca tot spui ca Serban a facut, ca Serban a dres, poate ca nu de proasta a facut ceea ce a facut, ci ca sa aseze lucrurile pe fagasul legal, ca foarte multe au fost in devalmasie si a indreptat foarte multe prostii in sistemul asta ticalosit.

     • N-am spus că n-a făcut și lucruri bune. Unele însă din încăpățânare și mândrie le-a făcut prost 1i nu poate admite că ar trebui schimbate. Un exemplu este asistenta medicala gratuită care a devenit asistenta medicala decontata, cand or fi bani.

      Altfel, dati-mi va rog 5 “prostii din sistemul devalmasit” pe care considerati dumneavoastra ca le-a indreptat. Ar trebui sa fie macar 5 probleme rezolvate in 4 ani de imputernicire ilegala. Si, nu. faptul ca a inchis ochii la decontarile ilegale ale Chestorului nu se pune.

   • domnule SD imi pare rau ca abordez o alta tema dar cred ca merita toata atentia. Ce parere aveti despre mult discuatata(astazi-03.10.2012) lege de gratiere sau decret,cum se va numi!?Este benefica sau nu. Din pdv al meu este, insa momentan ma abtin sa motivez. Dumneavoastra ca fost director de penitenciar aveti mai multa experienta, astfel incat as fi foarte bucuros sa aflu opinia dvs. Cu stima, un agent!(absolvent al Univ. Bucuresti-stat)

    • Părerea mea e că pe termen scurt pentru noi e bine, o perioadă scăzând cu vreo 2 – 3 mii numărul de dețnuți (maxim în condițiile anunțate). Se întorc, nu înseamnă nimic din punctul de vedere al politicii penale, iar scopul e altul.

     Pe termen mediu și lung astfel de măsuri sunt promovează criminalitatea și politici penale iresponsabile. În concluzie, o astfel de măsură e potrivită după schimbarea unui regim politic (eg trecerea de la comunism la democratie), altfel motivat si doar gratieri individuale.

     Îmi amintesc însă ce a provocat ultima astfel de inițiativă (2006) fiind cel care a gestionat răzmerița de la centru. Vă amintiți i dumneavoastră fiind în unități. Ponimerit să dezvoltăm subiectul.

     Nu cred însă că legea se va întâmpla, este însă posibil ca o astfel de speranță nerealizată să ne aducă tulburări în sistem. Poate că ar fi nimerit să dezvoltăm subiectul.

Comments are closed.