MJ anunţă prima întălnire a Comisiei mixte de dialog

În data de 27.11.2012, ora 11.00, va avea loc prima întalnire a comisiei mixte de dialog la sediul Ministerului Justitiei, sala 205.

În cadrul acestei ședințe vor fi dezbătute cel puțin două probleme deosebite:

1. Finanțarea penitenciarelor-spital / Anularea Ordinului Ministrului Justiției Nr. 3544 din 23.10.2012 pentru aprobarea Normelor privind condiţiile de acordare a sporului pentru condiţii deosebit de periculoase personalului din sistemul administraţiei penitenciare;

Făcând câteva sondaje de opinie, ți-ai da seama că “norodul” penitenciar, trecut vitejește prin criza financiară ca soldatul român prin baionetele razboaielor, adică eroic, are nevoie stringentă de bani. Uite ca că acel controversat și totodată ilegal OMJ nr. 3544/2012, care dădea o lovitură sub centură buzunarelor unor lucratori din sistemul penitenciar este adus pe masa “tratativelor” Comisiei mixte de dialog. Asta ar fi o primă problemă.

2. O a doua problemă o reprezintă finanțarea sistemului penitenciar, o altă molimă care ne bântuie de prin vremea când lucrătorului de penitenciar i s-a tăiat într-un mod hollywoodian 25% din salariu. Să nu ne ducă și acum cu zăhărelul spunându-ne că bani sunt, dar că avem noi orbul găinilor și nu îi vedem.

Rămâne de văzut cum se vor încheia socotelile…

 

Advertisements

16 Comments

 1. Anularea Ordinului Ministrului Justiției Nr. 3544 din 23.10.2012 este o necesitate deoarece intra in contradictie cu multe din reglementarile existente, avem incredere in echipa formata de la cele doua sindicate pentru anularea acestui ordin dat pe sub masa.

 2. Domnule Dumitrascu, chiar ati demisionat ???????? In ultimul timp posteaza d-nul COSMIN DOROBANTU ! DE CEEEEEEEE ?!

   • M-am convins ca toate comentariile mele au fost urmate de replici de LINISTE ! si INTELEGERE ! Va ADMIR ,cu toate ca demult, candva, m-ati desconsiderat fara sa ma cunoasteti !
    Apreciez mult faptul ca cei care POSTEAZA comentarii sunt oameni din SISTEM care SUFERA , dar, asa cum ati (am) observat, se ascund sub anonimat. Si este de inteles ! Hai sa ne mobilizam spre mai BINE ! Si daca @ramuri bat in geam@ sa nu ne apropiem de cei MANJITI ! Ramaneti acelasi OM DEVOTAT ! Cu respect… si incredere ca luna APRILIE,in care sunt si eu nascut, nu v-a aduce pierderea unui LIDER ! DARIANA

    • Si eu sunt in asentimentul Darianei, un lider de valoarea d-voastra domnule Dumitrascu, nu ar trebui sa abondoneze acest sindicat care se confunda cu d-voastra, putem spune chiar ca este propria creatie pentru care ati luptat atatia ani si ati trecut prin multe, la fel ca si acest site ( unic in toata istoria sitemului penitenciar) unde oameni din sistem care de multe ori se simt nedreptatiti sau abuzati si nu pot spune asta nimanui, pentru ca acest lucru le-ar putea distruge cariera, se descarca de multe ori sub protectia anonimatului, doar datorita faptului ca in atatia ani de cand fiinteaza site-ul si-au castigat increderea in d-voastra si asta este un lucru mare, sa castigi increderea oamenilor, lucru de care ar trebui sa fiti mandru.
     Intelegem ca l-ati cooptat si pe d-ul Cosmin in aceasta actiune si chiar este un lucru benefic, pentru toti pentru ca am vazut si la dansul comentarii foarte bune si la obiect. Impreuna chiar faceti o echipa buna.
     Felicitari!!!
     PS: Sper ca pana in luna Aprilie, sa va mai ganditi si mai meditati asupra deciziei pe care am inteles ca ati luat-o deja si sa intelegeti ca oamenii din acest sistem chiar au nevoie de d-voastra.

 3. Cel mai indicat ar fi ca banii de chirie,sa fie virati direct in contul proprietarului imobilullui.

 4. E bine ca macar acum se gandesc sa acorde sporul tbc! Numai dumnezeu ne-a ferit pana acum…
  Dar sporul de preventie pentru personalul medical si cel nemedical din spitale, unitati (asemenea ca la MAPN), de asta se mai stie ceva?

  • cica sporul de preventie pentru noi ar fi blocat undeva pe la MJ si se pare ca cei de sus nu au nici un interes sa faca ceva penru ca noi sa ne primim dreptul. Ce mai conteaza ca,cel putin in unitati,de vreo luna si jumatate, de cand cu virozele astea de toamna ale ppl,asistentii trec dintr=o viroza in alta si dau o groaza de bani pe tratamente pentru intarireaimunitatii? Care sunt cu 24% TVA, decinu ni le deconteaza nimeni.

 5. buna ziua,
  asa cum am promis continuam evaluarea “starii de bine” a personalului sub conducerea managerului de top din Spitalul Rahova…..
  desi sunt foarte multe de spus lasam pe mai tarziu zona sanitara ( cu greu fac asta pentru ca ar fi cateva lucruri de spus care ar darama definitiv castelul directorului, dar intentia mea nu este sa daram ci sa arat… poate asa se mai indreapta din greseli…. ha ha!!…, ma rog),…. Revenim,… urmatoarea zona in care stapaneste domnul director este zona administrativa. Aici, cu mici exceptii femeile nu sunt pe placul directorului si rasufla usurate, barbatii sunt putini si cu mici exceptii suporta iesirile dezastruoase ale domnului director…. Sa luam soferii, ei care au de recuperat ore suplimentare cu duiumul tot ei sunt cei care sunt nevoiti sa plateasca si greselile de management ale directorului, care de fapt ii coordoneaza direct…Nu stiati?… Da!.. el este cel care trimite soferii in cursa ii programeaza si reprogrameaza el este cel care ii cheama si le promite ca daca fac…. sau nu fac un lucru le modifica programul, etc… da acelasi lucru se intampla si cu soferii ca si cu schimburile de la paza… domnul director este cel care programeaza care unde isi desfasoara serviciul, in pc, la spital civil cei care nu ii convin, pe sectie oamenii lui si tot asa. daca nu ar fi greseli, greseli nevazute de cei care au venit in control acum nici un an, am spune ca nu avem de ce sa ne plangem: avem un manager multilateral dezvoltat… dar nu este asa! in fiecare zi poti descoperi incalcari de consemn, soferi care au ore suplimentare pentru ca solutiile pentru o altfel de organizare nu au fost acceptate ( poate vor fi acum ca domnul director a promis ca daca soferii se duc toti la un anumit sindicat schimba asta, (voi arata si cum se vad sindicatele intr-o interventie ulterioara) si tot asa…
  in concluzie, ne credem mari dar suntem mici de tot….
  restul compartimentelor supravietuiesc, ba cu un personaj mai agreat de director bagat la inaintare sa salveze ce se poate, ba cu ” suflatul” in ureche cu tot ce misca prin unitate ( vezi secretariatul, altfel zboara de la usa).
  am ajuns la directorul adjunct pe probleme medicale: as putea sa spun doar saraca!,,, si sa trec mai departe pentru ca pentru functie ce nu suporta omul, dar am sa va spun ca este tratata de director ca si cand in capul ei ar fi un gol si el trebuie sa il umple… nu are nici un pic de respect pentru ea de fata cu noi mojicii o pune la colt, o blameaza prin toate colturile dar mai nou trebuie sa ii multumeasca ca din cauza lui va ajunge sa ocupe postul prin concurs… ce prostie!, doamna! dvs va castigati postul prin concurs ca de aia e concurs…. asa cum si dumnealui a castigat un concurs prin proiectul scris de dumnealui noaptea la garzi ( vai ce ma distrez!, ce gluma buna!). si aici ar fi multe de discutat, dar nu asta este scopul si ce a fost facut, facut ramane pana la …. constatarea unui management defectuos. pentru ca vreti sa credeti sau nu domnule director daca continuati asa acolo veti ajunge: ca dupa un an de la numirea dvs sa fiti aruncat la colt pentru management defectuos. si treziti-va! ca in acest concept nu intra numai internarile externarile, mai intra si paduchii din spital, mai intra si faptul ca in zona blocului operator curg zoaie, mai intra si teroarea care o inspirati oamenilor si mai intra domnule director obligarea oamenilor sa aiba anumite optiuni sindicate, dar mai vorbim despre asta…..
  sa aveti o saptamana linistita!

 6. Punctul 2 – Finantarea sistemului penitenciar – trebuie analizat sub 2 aspecte : a) in sensul asigurarii fondurilor necesare pentru acoperirea cheltuielilor curente inclusiv a cheltuielilor de capital, pentru a asigura in conditii de normalitate desfasurarea activitatilor in unitati. b) in sensul recuperarii pierderilor salariale, care au fost nu de 25% ci de 40% si care a reprezentat o chestiune, care a creat probleme existentiale, pentru unele familii ai caror membrii si-au desfasurat activitatea in aceste structuri.Speram ca acesta reparatie sa se realizeze in curand , insa ramane problema necorelarii cresterilor salariale cu indicele de inflatie, care in perioada taierilor salariale si-a vazut ” de drum”. Sa fim optimisti si sa speram ca lucrurile vor ” intra pe fagasul normal “

   • in curand sistemul va intra in stare de colaps, daca ne gandim ca unele masuri dispuse de A.N.P. ne arata clar ca bani nu mai avem de nici o culoare: vezi adresa 60982/DEA/02.10.2012.Dar , la orizont se intrevede o alta problema si mai grava: reanalizarea in cadrul comisiei de dialog social de la nivelul ministerului muncii a institutiilor publice care se circumscriu conditiilor speciale de munca , conditii care sunt parte constitutiva la calcularea pensiei de serviciu.

  • pentru finantarea penitenciarelor – spitalelor, exista un proiect de ordonanta de guvern, pentru acoperirea cheltuielilor curente şi de capital

Comments are closed.