Metodologie privind drepturile de transport (proiect)

mijloace_de_transportIn urma intrunirii Comisiei din cadrul ANP din data de 17.12.2012 s-a intocmit un Proiect de Metodologie prin care se va stabili modul de aplicare al Hotararii Guvernului nr. 1190/2012, hotarare care a modificat si completat Hotararea Guvernului nr. 1398/2007 privind drepturile de transport ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare.

Alaturat aveti Proiectul de Metodologie privind drepturile de transport ale fpss din sistemul administratiei penitenciare

Advertisements

18 Comments

 1. Decontul coplatii medicamentelor nu are nimic de a face cu compensarea medicamentelor. medicamentele au tva 9% iar suplimentele au tva 24%. intr-o recepta, medicul imi prescrie un tratament cu ambele tipuri. prin L293, tratamentul este gratuit. platesc la farmacie partea mea de contributie (coplata), iau factura cu bon fiscal, iar stimabilii care raspund de decontarea coplatii (cv facturii), imi deconteaza doar medicamentele care au tva 9%. este ilegal pentru ca ei confunda coplata cu compensarea. cred ca procedura mai trebuie revizuita si de niste juristi adevarati.
  spun asta pentru ca se intampla sa iei de ex. o reteta fara gratuitate de la un medic specialist, cu medicamente 9%, nu iti compenseaza casa nimic, platesti integral pretul si are loc decontul integral al facturii.
  ceva nu se leaga in aceasta procedura. tva-ul medicamentelor nu este o referinta de decont a coplatii. am tratament gratuit prin lege, atunci sa beneficiez de el.

  • Lasa ca platesti lunar 300 ron contributie la stat.Contributia + majorarea de contract.La mine cel putin cam asta e suma.Lunar.Si nu am mai luat o reteta de mai bine de 10 ani.Nu ca mi-as dori dar de ce sa platesc sau mai bine spus sa -mi fie opriti niste bani degeaba?Sa-si faca inca un sediu de 3 etaje cu lift?

 2. …si in privinta decontului exista o serie de prevederi dar si de interpretari care fac ca aceasta procedura sa fie una greoaie:
  1) ,,bonul de benzina” si nu” bonurile{- unitatea solicita bonuri in valoare de acoperire echivalente cu decontul calculat. nici prezenta si nici fosta HG nu prevede asa ceva. daca imi trebuie 100 litri de benzina, iar eu duc un bon de la inceputul lunii in valoarea respectiva,( pretul benzinei sare aproape periodic),sunt deja in pierdere. daca e din una din zilele in care ma aflu in unitate,ori in concediu , iar nu-i bun. sa alimentez in fiecare zi cu 5 litri pt a avea bonul zilnic, iar e bashcalie.
  – sa faci cerere lunara, cu copii de pe actele masinii, risipa de hartie. se poate face o singura cerere la inceput si atunci cand apar modificari.
  – decontul se face numai pe baza de pontaj. in uele unitati se cere sa intri in unitate cu masina si sa te treci in registru. daca o lasi in afara unitatii, salutare decont pt situatia respectiva.
  Ar putea sa se emita o procedura clara sa nu mai fie loc de interpretari?
  Sa va mai spun de decontul coplatii retetelor
  medicale?

 3. Dl Dorobantu am o intrebare pentru dvs, as dori sa stiu in ce lege sau hg scrie despre posibilitatea cresterii coeficientului minim al unei functii cu 0,5 anual.Va multumesc

  • Momentan va pot da urmatorul raspuns: Ordinul 18/2009 privind criteriile pentru avansarea functionarilor publici cu statut special intr-o functie imediat superioara la aceeasi pozitie din statul de organizare si functionare.
   Am luat act de solicitare, urmand ca in cursul zilei de maine sa va pot da raspunsul complet la solcitarea dumneavoastra.

   • Am o rugaminte: ce inseamna totusi acea marire de contract CAS? E o suma destul de mare care se opreste anual.Am vazut ca nu a spus nimeni nimic pertinent despre asta.Cat de mare e contractul asta de trebuie sa imi ia bani lunar ani de zile? Stima.

     • Multumesc foarte mult.Daca nu era vorba de vreo 200ron/lunar nu ma agitam dar anual e o suma buna.

    • Va spun din start ca la salariu nu pierdeti nimic, intrucat diferenta dintre 5% (initial) si 10,5 (actual) este cuprinsa in majorarea CAS acordata de la buget, care se adauga la salariu.

     • Chestia e ca aceasta majorare de contract este trecuta separat si este mai mare decat contributia pentru fondul respectiv.Adica suma initiala e de 100 ron si majorarea e de 200 si sunt trecute separat.Deci 300 si mai vin “alesii neamului” sa ne mai bage si coplata.

  • Referitor la neclaritatea dvs. vin cu un exemplu:
   Coeficientul creste cu 0.05. Un agent paza IV cu un coeficient de 2.70, dupa 2 ani (ultimele doua calificative) avanseaza in agent paza principal III, ajungant la un coeficient de 2.75. Dupa inca un an avanseaza la agent paza principal II, cu un coeficient de 2.80 care este maxim.
   Cert este ca dpdv al cresterii salariale este un fleac. Cred ca asta va interesa pe dumneavoastra.
   Daca mai aveti nelamuriri, sunt la duspozitia dvs.
   Daca vreun alt coleg stie cu totul altceva il rog sa ne explice. Multumesc.

 4. domnule Dumitrascu va rog sa interveniti la CIUC pentru a l-i se plati si la acei baieti deacolo nou angajati acea norma de hrana aferenta lunii in curs … cred ca sunt singurii din tara case nu au primit inca acei bani.. este nepermis acest lucru nu cred ca este frumos din partea lor sai tina pe acei copii neplatiti
  ………..va rod sa luati masuri vin sarbatorile si la acesti oamenii. va multumim……….

  • Avem rugamintea sa luati legatura cu domnul Florin Schiopu telefonic si sa-i explicati problema cu care se confrunta nou-incadratii de la unitatea dumneavoastra. In urma contactarii telefonice, FSANP va face toate demersurile pentru rezolvarea situatiei.

Comments are closed.