Mihaela Puscas (fost director de penitenciar), inselaciune si fals intelectual

Puscas primar aricestiROMÂNIA, MINISTERUL PUBLIC
PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE
DIRECŢIA NAŢIONALĂ ANTICORUPŢIE – SERVICIUL TERITORIAL PLOIEŞTI
13.03.2013

COMUNICAT DE PRESĂ

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată a inculpatei PUŞCAŞ MIHAELA, cu gradul profesional de comisar şef, fost director al Penitenciarului de Femei Târgşor, în sarcina căreia s-au reţinut următoarele infracţiuni:

 • folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuată;
 • înşelăciune;
 • fals intelectual.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

Inculpata Puşcaş Mihaela, în calitate de director al Penitenciarului de Femei Târgşor şi manager al Proiectului POSDRU 84/6.1/S/57840 „Persoane private de libertate, în slujba protecţiei mediului înconjurător pentru creşterea competitivităţii şi a atractivităţii teritoriilor” a ataşat la cererea de rambursare nr. 1 pe care a depus-o la A.M.P.O.S.D.R.U., un document inexact şi mai multe documente false, pentru a justifica prefinanţarea primită şi a obţine plăţi intermediare.

Deşi învinuita Puşcaş Mihaela a declarat, în cuprinsul cererii că „regulile privind achiziţii publice şi oportunităţi egale au fost respectate” , „cheltuielile solicitate sunt eligibile” şi „documentele anexate sunt conforme”, cercetările efectuate în cauză au demonstrat că o parte din achiziţiile de bunuri, servicii sau execuţii de lucrări au fost efectuate cu încălcarea prevederilor legislaţiei naţionale în vigoare în domeniul achiziţiilor publice.

Pentru a demonstra însă respectarea acestor proceduri, PUŞCAŞ MIHAELA a aprobat mai multe documente, cunoscând că au fost întocmite în fals, documente care, aşa cum s-a arătat, au fost anexate la cererea de rambursare nr. 1 formulată în derularea proiectului anterior menţionat.

Această faptă a avut ca rezultat obţinerea, pe nedrept, de fonduri europene (FSE) în cuantum de 352.321,30 lei – sumă ce reprezintă o pagubă adusă bugetului Comunităţilor Europene, precum şi fonduri nerambursabile din bugetul naţional în cuantum de 73.959,76 lei. Nu s-au luat măsuri asigurătorii în vederea recuperării prejudiciului întrucât nu au fost identificate bunuri în proprietatea inculpatei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Ploieşti. (…)

Advertisements

40 Comments

 1. Se creioneaza realizarea unei liste de cerere catre ANP a revocarii din functia de director a juristului Cristian Alexandru. Ideia imi apartine dar este pe placul liderului (editat admin) Radu Hilohe si a multor colegi. Dorim sa sensibilizam ANP cu privire la abuzurile acestui director care il suspectam de imbecilitate, nu degeaba ii zic toti “minte ingusta”.

  • De cand iti apartine ideia domnule Ben?
   Pana acum nu prea am auzit de tine,daca chiar ai coloana vertebrala spune-mi cine esti,sa pot sa-mi fac o parere despre tine.Din comentarile tale observ ca ai ceva personal cu Durac si Andrei,bag mana in foc ca ai fost revocat/a dintr-o functie de conducere(ai pierdut la portofel) si acum vrei sa distragi atentia asupra altora sa-ti acoperi incompetenta. O SEARA BUNA DOMNULE BEN. si apropo Ben chiar este un om demn pe langa tine

   • Am comentat obiectiv si am oferit date reale. Nu sunt nici revocat si nici afiliat familei Tudor. Sunt doar o persoana care sesizeaza neregulile si abuzurile din Galati si care spera la o interventie promta si eficienta a ANP.

 2. E o mare realizare stric a FSANP care a insistat asupra acestei probleme….dar inca o problema…cea a lui BALA care a adus prejudiciu o gramada de bani prin decontarea transportului lui …????Cand o sa il vedem si pe el in fata justitiei???

 3. Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, DNA – finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. Nu este singurul caz de deturnare de fonduri. In fiecare unitate se gasesc astfel de cazuri.

 4. Nu trebuie cedat nici aici. Cei care s-au facut ca ploua doar pt ca le-a spus cineva asta trebuie sa raspunda.

 5. V-am sunat, sa intrati in direct, la Prahova TV… Aveati telefonul inchis. Vad ca subiectul a suscitat interesul colegilor din ANP. Va asteptam cu alte ocazii, in studio, domnule Dumitrascu!

  • Imi pare rau, cred ca am o problema cu semnalul. Telefonul e deschis, am asteptat. Inteleg ca domnul Serban a intervenit si a prezentat situatia. Daca ne puteti ajuta cu o inregistrare transmisa pe transfer.ro, n-ar strica.

 6. asta ar fi momentul ca toti cei de la DIP sau cei care au mai fost in control prin unitate si n-au sesizat nimic,sa fie schimbati fara nici o tagada. Ce credeti,se va face? Eu pun pariu ca nici unu nu o sa pateasca nimic dintre cei asa numiti “organ de control intern”……ca doar suntem intre noi,anp-istii…

 7. la Galati directorul si-a facut cruce-cred ca stie ca se apropie sfarsitul ptr aceasta scarba de om-ii dorim un loc cu multa verdeata

  • Minte ingusta a inaugurat duminica o “troita” in curtea unitatii impreuna cu un sobor de preoti. Te prapadea rasul sa o vezi pe Penelopa Chicioroaga cum cerea divinitatii iertarea ocrotitorului, juristul minte ingusts. Cristiane, Cristiane … ceri ocrotirea bisericii, dar DNA o sa faca dreptate.

   • Mai stiu pe cineva care s-a aghezmuit la sfintire si seara urma sa intre in serviciu.I-a pus cineva fiola?

  • ANP ar trebui sa trimita un audit pe proiect. Trebuie sa plateasca Cristian Alexandru, Durac Lucia si Penelopa Chicioroaga, dar si “plimbaretii de Sinaia”. ANP ar trebui sa le impute “plimbaretilor de Sinaia” toate cheltuielile cu deplasarea. Unii s-au plimbat de 8 ori in Sinaia. Cine plateste “desfatarea” de la Sinaia? Vrem un audit pe proiect.

   • .. Unde ar putea fi după părerea ta d-le Ben care le știi pe toate o întâlnire la distanța egala între Galați Giurgiu si Botoșani? Mai știi de asemenea ca a fost Audit pe proiect la Galati in luna mai 2012 … Si spre surprinderea si dezamagirea unora ca tine celebra d-na Ani Dumitrache nu a găsit probleme???? Ce ușor e sa arunci cu noroi..

    • Nu cred in seriozitatea si profesionalismul auditului de la ANP. Sa nu uitam ca in cazul P.Targsor Auditul ANP nu gasit probleme, dar DNA a gasit destule motive pentru a incepe urmarirea penala.

     • Ceea ce poate face DNA nu poate face auditul, adica auditul poate sa cerceteze niste documente si sa constate anumite acspecte. DNA-ul poate sa cereceteze aceleasi documente si sa extinda cercetarea astfel incat, toata lumea care a crezut ca acele documente sunt O.K. sa constate de fapt, dupa cele cerecetate de DNA, ca erau false!!! Ceea ce anterior nu avea cum sa stie, pt. ca pareau a fi reale, legale, etc., asa cum a crezut toata lumea care le-a vazut si nu a stiut ce este in spatele lor!!!

    • Nu am comentat intalnirile, ele fiind necesare, avand in vedera ca proiectul este derulat de 3 unitati din regiuni diferite.

    • Auditul din mai 2012 a fost o jonglare realizata de Bala in favoarea managerului de proiect Cristian. Se dorea o dovada ca nu sunt nereguli in proiect, perioada in care juristul deja demarase schimbarea managerului de proiect, fapt concretizat abia la sfarsitul lui august. Rezultatul auditului este destul de superficial si ambigu si nu are nici o valoare in fata DNA. (fapt intarit de cazul Targsor).

 8. A inceput urmarirea penala doar impotriva fostei directoare sau si impotriva colegilor din proiect ?

  • Deocamdată http://goo.gl/q4TIM , ceea ce nu e puțin lucru.

   Quasimada nu are bunuri? E insolvabilă? Parcă avea o minunată căruță cu care călca sindicaliștii incomozi.

 9. Felicitari FSANP. Asteptam acelasi demers si in cazul lui Cristian Alexandru si Durac Lucia.

  • STII CE E PACAT IN VIATA BEN? ca din cauza lui o sa fie pedepsiti si oameni care chiar au muncit

   • Sper sa faca dreptate DNA. Sper ca numai Cristian Alexandru si Durac Lucia sa plateasca, dar din pacate, vor fi afectati si persoane nevinovate.

    • Frate da ai mare alergie la Durac. Prin toate comentariile tale indiferent de subiect o amintești…te-a supărat rau. Si de ce o bagi in aceeași oala cu Cristian ca nu prea au nimic in comun!!!

     • O fi luat flit de la ea.Nu se incadra in barem, nu a fost invitat cu rolele in gradina publica si acum se descarca si el.

     • D-na pe care o tot protejezi tu, Durac Lucia, a fost revocata de ANP din functia de dir. adj. imputernicita de ANP., a fost sanctionata disciplinar de cateva ori in ultimul an, si-a petrecut ultimele intalniri de la Sinaia in compania amantului, Andrei Mitica (persoana care nu face parte din echipa de implementare a proiectului) iar mai groaznic, este cercetata de parchet de doua luni. O persoana care si-a alocat ilegal cateva sute de RON (sporul de praf si antena in concediu de odihna – acuzatii cercetate de procuror) crezi ca e curata cand are pe mana licitatii de 5 milioane de euro ???

     • Nu o protejez ca nu ma intereseaza persoana cum te intereseaza pe tine.De fapt ma lasa rece toata aceasta lupta pentru putere.Avand in vedere amanuntele enumerate pe aici esti cineva cu acces la sedinte si la “mica barfa” din unitate si incerci sa distragi atentia de la famiglia “C”.Esti unul din aia care il ia pe director cu “alex” sau “sefu’ ” sau “cristi” dar pe la spate il injuri si te dai rotund.Esti taman mister “C” .

 10. PACAT CA NU SE RECUPERAZA BANII, AUZI TU, NU S-AU IDENTIFICAT BUNURI IN PROPRIETATEA INCULPATEI, CE SA SPUN, SA-I IMPUTE SUMA IN LEI, CA POATE FI POPRITA PE SALARIU. BRAVO PROCURORILOR DE LA PLOIESTI, RUSINE PROCURORILOR DE LA CONSTANTA, CARE SE COMPLAC CU ABUZURILE SI FURTURILE DE LA POARTA ALBA. CICA VINOVAT DE FURTUL BANILOR EUROPENI , MAI NOU E JURISTUL UNITATII, CA A SEMNAT PRIMUL :-)))

 11. deocamdata, dna Puscas este “nevinovata”! instanta va decide! dar, indiferent de decizia instantei, banutzii europeni si cei nationali sunt definitiv pierduti!
  condamnata de va fi, va fi repede “afara”! pentru ca fundul saculetului cu bani ai ANP, bugetul tarii fiind pe butuci, se creaza premisa unui document legislativ de amnistie. oportunitatea acestui document va fi tocmai justificata de…saracia bugetara. si va fi foarte tare largit ca acoperire incat sa cuprinda, pana la urma si marii evazionisti, judecatorii si functionarii corupti,..in speta, toti cei care au bagat manutza in saculetz! si care vor fi mersi bine “afara” si vor roi in jurul saculetzului si ii vor taia si fundul sa mai stoarca ceva din el!
  …si ne vom intoarce in timp, la ce au facut, onor pedelistii si vor face si uslasii ceva omenesc: vor taia cu 25% salariile, deconturile, norme de hrana,etc! . si daca nu le ajunge sa scoata ceva economii, vor specula urmarile amnistiei si vor proceda cum au facut-o comunistii: pleaca minorii din centre, detinutii din semi si deschis, vor pleca si domnii fpss! unde e obiectul muncii, sa ii mai si plateasca?
  vom trai si vom vedea!

  • Domnii de la DIP au ceva de spus în ceea ce privește rezultatele „controalelor” făcute la Târgșor, din care rezultă că nu au descoperit nereguli?

   Au fost acolo să acopere acele nereguli? Dar domnul Băla, are ceva de spus, în calitate de doctor în drept, în legătură cu faptul că d-na Pușcaș, deși pușcăriabilă, nu a fost deranjată de niciun control intern (niciun control nu a condus la sesizarea parchetului)? dar de faptul că a amenințat sindicaliști?

   Dar domnii care s-au plimbat pe bani europeni, sau figurează că au participat la diverse seminarii (cazați pe la diverse hoteluri), deși apar în pontaje ca fiind prezenți la serviciu?

   • Ce e cu DIP? Mai e si altceva in afara de Directia Imbalsamare Penitenciara pentru cei neiubiti sau Directia Innalbire Penitenciara pentru cei iubiti?

    Nu este si nu va fi singurul penitenciar (Targsor) unde alte organisme competente constata adevarul. Totul este sa se gaseasca un om cu coloana si caracter, ca in speta de acolo, ce trebuie sa aiba curajul sa iasa in fata sa spuna adevarul, indiferent de repercursiunile profesionale.

    • Adevarat, problema este cat se poate de serioasa. DIP a avut la Targsor 3 misiuni de inalbire. Sa nu uitam si vreo 2 Comisii de disciplina, altfel fulgeratoare cand e vorba de amarastenii fara pilele dnei Puscas.

Comments are closed.