Recuperare zile libere

end-of-workAdministrația Națională a Penitenciarelor a decretat ca zilele de 2 și 3 mai 2013 să se recupereze prin prelungirea programului normal de lucru cu câte o oră în fiecare zi lucrătoare din perioada 1 – 22 aprilie 2013.

Varianta prin care s-ar fi recuperat zilele de 2 și 3 mai în două sâmbete consecutive a căzut, căci majoritatea penitenciarelor au ales varianta propusă de ANP. Așadar, muncim mai mult cu o oră, dar ne prelungim mini vacanța de Paște. Considerăm ca binevenită această decizie, având în vedere complexitatea activităților pe care le desfășoară funcționarii publici cu statut special în ultima perioadă plină de miscări ”sociale” și sărăciri de bugete.

P.S. Se aude prin medii de bârfă penitenciară că somnul vestitului Alexandru Cristian Voievod este tulburat de un puternic zăngănit de catușe de DNA. Să nu cumva să fie dumnealui puțin superstițios și să creadă în semnele din vise că iși varsă toate economiile de directoraș la vrăjitoarele Oanei Zăvoranu.

Adresa ANP recuperare timp liber 2 si 3 mai 2013

Advertisements

75 Comments

 1. D-le Dorobantu deranjeaza postarile .Va rog sa le publicati daca ati deschis cutia Pandorei..Adevarul deranjeaza la fel pe toata lumea.Mai ales pe sultani.Sper ca putem si noi satmareni posta nu doar doar ……….Nu fac referire la alte zone geografice.

 2. “3anonimi”ai dreptate,oare cate generatii trebuie sa plateasca magariile unora dintre voi?mai ales cele facute de tine,dupa cum singur afirmi anonimule. Sa vezi ce-o sa fie cand or iesi la iveala,nici sindicatul reprezentativ nu te mai salveaza.

 3. Ai dreptate agent nedumerit! Pana la Boitor, pentru ca Iuga a venit mult dupa aceea am fost obisnuiti doar cu urmatoarele cuvinte,capul in pamant,caratul pe digul Somesului pana la Dacia Solenza si munca in comunitate pe mosia de la Bercu ca sa obtii o zi libera sau o avansare in functie.Unii o practica si acum.Se mai poate vorbi si despre familie,probleme personale,parinti,sanatate sau alte probleme.Unii nu sunt obisnuiti ca acest lucru,daca o viata intreaga au invatat doar sa bage zazanie intre oameni-vezi Craiova,Turnu Severin si din pacate si la noi in Satu Mare.Norocul nostru ca nu mai au mult de stat.Unii.

 4. D-nul Beres a gresit formularea,nu trebuia sa scrie d-nul Stejerean ci d-soara Stejerean,demna urmasa a Sultanei in activitate si a Sultanului care inca vegheaza din umbra la destinele penitenciarului Satu Mare.Pacat ca bunele intentii ale d-lui Beres sunt puse in umbra de cele doua asa zise mostenitoare.Cineva de la sindicatul reprezentativ se intreba retoric pana cand directorul unitatii o va mai suporta ca reprezentant in consiliul de conducere avand in vedere ca , scuzati cacofonia,cartita altceva nu stie decat sa sape.Unii spun ca stie si altceva.Si cand ne gandim ca urmeaza unul care este acum in formare.Oare cate generatii trebuie sa plateasca magariile unora dintre noi.

 5. D-le Beres aveti mare dreptate cand spuneti ca d-l director Iuga sta de vorba cu agentii,am ivatat aproape totul de la dansul.Ne vorbeste de fiecare data cum pescuieste dansul,despre mulinete,trotinete,biciclete,despre bombe,avioane,tomberoane,rame si chiloti de dame,etc…. D-l Beres totusi am dori si noi sa discutam cu d-l director Iuga si despre meseria pe care ne-am ales-o,despre greutatile cu care ne confruntam pe sectii cu p.p.l.,despre cinste corectitudine,profesionalism,conditiile de munca si multe altele.

 6. D-nul Beres poate fii acuzat de orice,dar nu de servilism.Sa nu uitam insa cei care suntem mai vechi in unitate cine l-a determinat sa treaca din operativ in sectorul administrativ,sau cine a sesizat comisia de discplina impotriva lui ca a introdus in unitate un CD.Noroc ca nu mai este printre noi,

 7. Beres Vasile spunea: d-NUL director Iuga “e un director de milioane” Ptiuu drace! Poate de milioane delea vechi cu patru zerouri taiate. Pai fonduri europene nu a atras(ii e frica,ca are mana prea lunga),unitatea a pus-o pe butuci si la propriu si la figurat,ca de altfel si dubele unitatii ca sa mentina cotele de carburant alocate. Este adevarat ca mai ciugoale si el pe niste decontari de transport si diurne ilegale,insa de unde atatea milioane? Poate Vasile ne va spune mai multe intr-o buna zi.

 8. Cineva spunea:”d-le director Iuga nu plecati capul la tot ce se scrie”. Aplecati-l doar atunci cand vin fundicuristii si daca se poate lasati-va putin pantalonii in vine sa le fie mai usor. Ne luam angajamentul ca nu vom mai solicita niciodata manusi,(in spirit de gluma prezervative) si vom renunta sa traiti la cate un coniac pentru a le cumpara singuri sa traiti d-le Iuga,dar nu cred, ca veti fi de acord.

 9. stimati colegi, deci nu este de mirare ca un discipol al acestuia trimis ca director misionar la Baia Mare alias Iuhas Mircea sa vrea sa taie sporul de praf oamenilor, sunt lectii de conducere dobandite la Satu Mare. Asta s/a trezit el intro yi din lungile sale betii cand este aproape in coma si a decretat jos sporul de praf dacilor ca asa yice mentorul Iuga sau Hoitor de la granita cu Ungaria si atunci as e bine asa sa facem. Nu va fie frica de el stimati colegi la Satu Mare nu venea cu yilele la serviciu cand beea era aproape in coma dar Iuga il intelegea nu stiu de ce ma rog ca sa l promoveye sa scape de el la trimis la nevastasa . o sa mai revin cu noi informatii

 10. Având în vedere unele aspecte postate de domnul Stejeran cu privire la gafele domnului Iuga, vreu să aduc unele lămuriri la cele relatate de dânsul.
  Nu neg faptul că domnul director Iuga a afirmat cele spuse de Stejeran, poate domnul Iuga a spus-o în spirit de glumă, dar pe mine nu mă deranjează, îl cunosc foarte bine pe domnul Iuga,
  și nu cred că ar fi spus-o din răutate, mai degrabă să destindă atmosfera, la câte probleme sunt acum în sistem cu reducerea de 15% de cheltuieli de personal.
  Pentru cei care nu știți, vă spun eu: e un director de milioane, numai cei care nu vor să-l înțelegă sunt împotriva lui.
  Să nu credeți că acum țin cu el, și că aș avea unele interese, nici pe departe, am avut și eu unele discuții mai aprinse cu domnul Iuga și poate vom mai avea, pentru că problemele de serviciu cu care mă confrunt și la ora actuală sunt în plină desfășurare și aștept cu nerăbdare să se termine odată.
  Dar asta nu înseamnă că nu îmi fac serviciul sau să țin ură pe Iuga.
  Viața merge înainte și cu bune și cu rele.
  Un director de unitate nu poate să le facă pe plac la toată lumea, dar domnul Iuga se străduiește, credeti-ma pe cuvant.
  Nu știu câți directori de unitate stau de vorbă cu agenții, așa cum o face Iuga, sau sa îi bați la ușă și să nu te primească.
  Domnule director Iuga nu plecați capul la tot ce se scrie, treceți cu vederea și mergeți mai departe.

  Cu deosebită stimă și respect

  Vasile BEREȘ
  Penitenciarul Satu Mare

  • Vasile, nu te recunosc, mai ai putin si pupi mana lui Iuga.Daca o unitate spune ca-i tampit, tu zicu ca-i sfant.Pacat ca te cobori asa de jos.

   • Mai, crestinilor satmareni, vedeti-va de Postul Pastelui si lasati ura la o parte si nu mai poluati atmosfera. Iubiti-i si pe cei ce va ocaresc, stati si cu vamesii la masa daca asa vi se cere in consiliul de conducere si rugati-va si pentru pacatosi. SI inca ceva, daca sunteti fara de pacat, aruncati cu pietre in continuare, pe blog sau aiurea.

 11. Pentru 1anonim:
  Daca ar fi 10 ca Beres,. starea de spirit din unitate ar fi alta. A fost lider de sindicat, poate stie prea multe.

 12. Iuga,Iuga,fara prezervative s-ar putea sa ti se vada se-curismul. Esti terminat “mare ofiter de penitenciare!?

  • Astazi la poarta pnt galati s-a prezentat un atasat de la fundatia de ajutor condusa de interlopul DASAEV cu niste materiale de constructii.In secunda 2 directorul evident ca a intervenit pe langa colegul din pc1 sa-i permita accesul.Dar surpriza oamenii si-au dat seama cine este directorul si au refuzat sa execute dispozitia directorului.
   p.s. Domnule director vedeti ca 2 a fost mai mare ca 1 din tot timpul!stie el la ce ma refer
   Am o intrebare ptr DNA ca ANP nu vede: Dece oare directorul il tot protejeaza si-l acopera pe DASAEV

   • materialele au intrat cu toate acestea, dar o parte au ramas la poarta 1, pentru ca toata lumea refuza sa le ia. Azi a venit alt camion dar nu a a mai descarcat marfa, era de la tot un ppl. dar va reveni si va intra, va spun sigur. Pacat de colegii din pc1 care au devenit o minge dintre director si ceilalti si de severin

     • Mai bine sesizati organele competente sa vedeti cum materialele care au intrat in penitenciar dar in baza dispozitiei unui director manglitor,dispar la fel ca si constructia de la GAZ

     • Pe cand un material si impotriva celor de la DIP care fac o presiune si un abuz asupra noastra,a angajatilor
      Sa facem economie la buget,in scopul desfiintari acestui serviciu securist si sa-i trimitem in unitati sa puna ei in aplicare aberatiile pe care le recomanda altora

     • Orice material e binevenit. Cand sesizati vreo neregula nu ezitati sa imi scrieti pe adresa de e-mail: cosmin.dorobantu@fsanp.ro sau la numarul de telefon 0763663781
      Iar pentru rezolvarea problemelor membrilor de sindicat FSANP nu ezitati sa-l sunati pe domnul Florin SCHIOPU!
      FSANP este tot timpul receptiv la sesizarile dumneavoastra.

     • dadeau toti din colt in colt cine sa intocmeasca tabelul de acces, cine oare. nimeni, ppl descarcau materialele si tabel nu, nu i asa PC1

 13. Ce s-a gandit Iuga, la urmatoarea perchezitie stimati colegi sa va asteptati la prezervative in loc de manusi.

 14. Inca o gafa a directorului Iuga de la Satu Mare.
  Azi la sedinta consiliului de conducere printre multele probleme discutate, s-a reluat si discutia cu privire la asp. Beres Vasile care a refuzat sa execute perchezitia la ppl fara a avea in dotare manusi de unica folosinta cu ocazia exercitiului de alarmare care se face lunar.
  Iuga a afirmat,, D-ul. Beres a refuzat sa execute perchezitia pentru ca nu a avut prezervative, unde toti membrii consiliului de conducere au inceput sa rada. Dar ma intreb, de ce medicul unitatii care era prezent la sedinta nu i-a luat apararea colegului nostru si sa-i spuna lui Iuga ca, colegul nostru are dreptate,dar cine are curaj sa-l confrunte pe Iuga.
  Am vrut sa arat tuturor fpss ce perle scoate iuga la sedintele consiliului de conducere.
  Domnule Iuga, aveti colegi credibili foarte apropiati de dumneavoastra – feritiva de ei v-am mai spus si cu alte ocazii, mai aplecati capul si agentilor, veti avea numai de castigat.

  • Cred ca domnul Iuga incurca activitatile astea doua: dragostea si perchezitia. Lasa de inteles ca dumnealui foloseste manusile necesare efectuarii actiunii de perchezitie in timp ce-si da frau liber placerilor carnale cu vreo duduie.
   Nu uitati domnule Iuga ca prezervativele se pun pe alte membre, dar in niciun caz pe cele superioare cum credeati dumneavoastra ca un profan!
   Incercati, totusi, sa va mai faceti si dumneavoastra datoria pe la serviciu!
   P.S. Mai jos aveti link-uri cu cele doua obiecte pentru a va dezvolta bagajul de cunostinte, nu de alta, dar cand o sa incepeti sa aveti prostata o sa va cumparati absorbante sau tampoane din cauza ignorantei!

   MANUSI: http://www.almakinder.bizoo.ro/vanzare/967633/Manusi-chirurgicale

   PREZERVATIVE: http://ro.wikipedia.org/wiki/Prezervativ

   • Domnule Dorobantu dvs nu aveti …prostată?! Nu ati avut niciodată?? Apropo de…ignorantă,absorbante si tampoane :):)..

    • …boala a prostatei… Hai nu mai faceti pe interesantul! Sunteti cumva unul din pupinfundistii domnului Iuga?
     Maine o sa va duceti umil si cu caciula in mana in fata domniei sale si o sa ii soptiti slugareste la ureche: “Sefu’, ati vazut ca v-am luat apararea acolo pe FSANP?! Aruncati-mi si mie un os, va implor!

     • D-le Dorobantu daca faceti o analiza obiectiva a activitatii dvs pe blog o sa va dati seama cine face pe interesantul…
      Nu-l cunosc personal pe Iuga,deci nu-mi poate arunca niciun “oscior” din pozitia pe care o detine in prezent,-nu ca as avea nevoie :):) – si in nici un caz nu apreciez sau sunt de acord cu stilul lui de a conduce un penitenciar….
      P.S. Apreciez faptul ca ati aprobat comment-ul meu,probabil dupa ce v-ati.mai adaugat ceva la ….bagajul de cunostinte….

  • Domnule Stejeran,numai Beres nu avea manusi ? Ceilati aveati toti?
   Ar fi doua explicatii :
   -a) Are Iuga ceva personal cu Beres, nu-ia asigurat manusi si a vrut sa-l expuna la….scabie spre exemplu!!!
   -b) Toti ceilalti v-ati transformat in ghiocei (ca tot e primavara,cel putin calendaristic…) si l-ati lasat doar pe V.Beres sa-l infrunte pe director….

 15. Iftinca, Iftinca si iar Iftinca ?! Asta a stat ascuns o perioada si acum scoate din nou coarnele? Va amintiti ce coarne mari avea pe timpul cand marele ofiter instructor de la Dej avea imputernicire de d.g.a.? Ii baga Iftinca sub nas tot felul de tampenii si ala dadea cu ”batul” pe toate.Halal directori.

 16. Cineva acum vreun an si ceva nu stiu exact scria despre un fost DAP,de la Galati ca este dezorientat,nu stie care-i nordul ,sudul etc .Comedia se repeta cu noua conducere,habar n-au ce trebuie sa faca ,si cand vor invata probabil vor fi nevoiti sa plece ,ca venind alt director se vor schimba multe si poate chiar ar trebui si ei sa plece acolo unde le este locul…

  • Ar trebui sa se faca ceva si cu grupurile de interese care graviteaza in jurul nucleului puterii. Niciun nou directoru nu va putea face ceva atata timp cat nu va fi lasat sa faca. Despre asta o sa mai discutam noi la momentul potrivit.

  • Ai ajuns acasa din tura de noapte? domnule G Am o intrebare ptr tine, domnule G ,daca tot te consideri asa de indreptatit sa vb despe altii; Dormi noapte bine dupa ce ai facut magariile de la GAZ impreuna cu directorul si acum ii bagati pe altii nevinovati la inaintare?
   Sper ca DNA-ul sa-si faca treaba si atunci sa te vad cat timp o sa mai ai net pe telefon.
   p.s. Ai facut mult rau la viata ta de fost Siparez

  • Dap dezorientat??? Lipsit de experienta. Un copil increzut si plin de el. Atat. Nu stie sa faca o adresa. Catelu lu Ionescu care lasa sa intre in pnt pers straine fara buletin

 17. De fapt as dori sa comentez pe marginea articolului de baza, care face referire la decizia ANP in cazul ordonantei de a se lua liber pe2 si 3 mai.
  Poate sunt eu mai tare de cap, sau cei de la inalta poarta (ANP) fac un abuz cu aceasta decizie.
  Din umilele mele cetiri printre randurile legislatiei penitenciare, ordonator tertiar de credite inseamna si personalitate juridica proprie la nivel de unitate. Atunci de ce nu se acorda credit unitatii in a-si lua deciziile si de a stabili in CCR-ul propriu hotararea referitoare la program.
  De fapt nu ma mira, intrucat domnul Iftinca a facut afirmatia inca inainte de trimiterea adresei catre unitati, in teleconferinta, ca decizia va apartine ANP, desi, adresa facea referire la faptul ca destinele unitatii apartin unitatii.
  Daca nu aveti adresa maine am sa o solicit si o sa o postez.
  Departe de mine gandul ca nu ar fi buna decizia, dar ma deranjaza subordonarea acolo unde nu este cazul.
  Giovani STERE

 18. Atat timp cat sacalii se regrupeaza de fiecare data in urul noii conduceri si spera sa aiba avantaje pentru ei si acoliti, nu va merge Galatiul.Mereu a fost asa si mereu va fi asa.Nu va faceti sperante desarte ca nu o sa vina nimeni sa va faca serviciul- aici ma refer la aia care inca isi mai fac treaba- pentru ca nepotii si rubedeniile mereu vor sta la dos si vor cauta sa se fofileze.

  • Sunt de acord cu tine . De unde atata speranta la noi cand tara geme de scandaluri?Normal ca nu se v-a schimba nimic niciodata.

   • Din pacate asta e realitatea. Dar noi mai avem energie sa credem ca lucrurile se vor rezolva. Acest haos va avea un sfarsit ca orice fenomen. Nimic nu este etern.

    • Vis a vis de comentariul meu cu cele patru secretare de la Galati sa stiti ca a avut efect ,a ramas doar una,…n-am scris degeaba.Toti ne dorim cate una ,dar de unde atatea……….

    • Domnule Dorobantu domnul G este chiar,capingureanu in persoana ,acum se victimizeaza nebunul Se vorbeste in penitenciar ca acum lucreaza la un proiect ,decand este sef de tura,sa transfome un schimb in TRAMVAI pe ruta pc1 sectia a 4 la BAIETI

  • Ai comentat perfect, la noi muncim doar palmasi, daca dai intr-unu de sus tipa inca vreo 3 sau chiar 4, toti din orgoliu, mandrie, sau din simplu motiv ca gaina vecinului e mai grasa sau poate nu are colesterol, asta ne omoara ce face colegu si atat, la ppl stam cu spatele de asta sunt telefoane cu sutele la licitatie, unde ati facut proba valorii morale jalnice pe care o avem, si ne uitam ce face colegul si daca putem sa il injosim o facem,fara scrupule, poate daca ramanea AILINCAI DIRECTOR multe cadre plecau pe cursa

   • fac si eu o intrebare domnule G. Pe cine cunostea Ailincai in penit. galati?El facea ce ai spunea “cap in gura” radu Nicusor!Avand stofa de siparez s-a bagat pe sub pielea a tuturor directorilor care au trecut pe la galati!Dar nu-i nimic,cat ai roata de patrata tot se mai invarte odata! Acum fostul siparez este cercetat de DNA,si poate da bunul dumnezeu sa se faca dreptate odata!

    • Pai trebuie sa cunosti pe cineva anume, ca sa fii director? La Galati nimeni nu e bun, Burli nu, Tugui nu, Durac nu, Tudor nu, Ionescu nu, lista e plina de nu, chiar nici un Director nu a muncit la Galati, doar au cules roadele, toti vin iar cand se confrunta cu adevarul pleaca imediat spre alte locuri linistite

 19. O lectie de istorie care ar trebui sa-i mobilizeze pe cei asupriti:

  Tudor Vladimirescu urma să ridice „norodul la arme“, având drept obiectiv înlăturarea regimului fanariot. Conținutul prea revoluționar al „Proclamației de la Padeș“ i-a speriat pe boieri, care trimit corpuri de oaste pentru a-l opri. Adresându-i-se lui Nicolae Văcărescu, unul dintre cei însărcinați cu înfrângerea oștirii pandurilor, Tudor arată că „pesemne dumneata pă nărod cu al căror sânge s-au hrănit și s-au poleit tot neamul boieresc, îl socotești nimic, și numai pe jefuitori îi numeri patrie… Dar cum nu socotiți dumneavoastră că patria se cheamă poporul, iar nu tagma jefuitorilor“.

  • spre blagoslovirea noastra, avem printre noi un nepot de al lui Tudor Vladimirescu si care duce mai departe stindardul luptei contra asupritorilor( a se citi sindicate versus ANP)

 20. Nu ne multumeste un simplu P.S. Putem primi mai multe informatii despre Cristian Alexandru ?

  • ptr Ben:
   Dane oricum pe tine nu te ajuta cu nimic demiterea directorului,doar o decizie favorabila de la judecatori te mai poate salva

   • Ma distreaza incercarile de a ma identifica. M-ar desfiinta juristul daca ar sti cine sunt. II cunosc foarte bine rautatea si razbunarea. Nu conteaza identitatea ci adevarul celor spuse, motiv pentru care sunt foarte atent cand scriu. P.S.: Din pacate te inseli colegu: nu am fost sanctionat niciodata si nici nu sunt unul din cei 13 judecati.

    • Ben, incercarile lor de a te identifica sunt rezultatul temerilor unor oameni disperati, care incearca cu toate resursele sa poata opri uraganul care s-a pornit peste ei. Usor, usor apele se vor limpezi si la Penitenciarul Galati. Cu cat ei vor face mai multe presiuni, cu atat vor aparea mai multe articole si comentarii. Cu cat ei vor fi mai aroganti si mai tirani, cu atat FSANP va face publice faradelegile lor.

    • Un singur lucru vad ca nu intelegeti si o sa va mai explic inca odata si este pentru ultima oara.
     Astazi este acest director,maine va veni altul si asa mai departe…….iar voi veti fi in continuare tratati ca si pana acum,atata timp cat nu aveti un spijin real in unitatea voastra,sprijin pe care il puteti obtine doar infiintand un sindicat independent.
     Sa nu credeti ca noua ne-a fost usor la inceput,dar am crezut mai mult in spiritul dreptatii decat in cel al servilismului.
     Mai mult decat atat ,FSANP nu poate face .
     Bafta Galati!!!

     • Are dreptate domnul Radu Schiopu. Creati un sindicat independent pe care sa-l afiliati la FSANP si atunci va vom fi de mare ajutor! FSANP va sprijini orice incercare a dumneavoastra de constituire a unui nucleu sindical la Penitenciarul Galati.

  • @Ben: de ce nu va asumati voi, angajatii din penit. Galati , voi cei agresati si abuzati schimbarea directorului printr-o petitie colectiva semnata de zecile de angajati nemultumiti- dupa declarati pe acest site- si asteptati sa o faca F.S.A.N.P? pai, nu inteleg unii cu malaiu’ si altii cu………..munca gratis!

   • Ai perfecta dreptate. Am propus pe site o petitie impotriva directorului; aceasta initiativa este sustinuta de liderii snlp si de membrii fsanp din Galati, dar pana in prezent nu s-a materializat. Motive ale pasivitatii: frica de a fi vanati, amenintarile si rautatea juristului, teama de a fi detasati (ca in cazul Cameliei Tudor), lasitatea etc. Imi asum vina. Sper ca pana la urma o sa ne invingem frica si sa materializam aceasta petitie.

Comments are closed.