Întâlnire FSANP – MJ: Robert-Marius Cazanciuc – impresie pozitivă

MJÎn data de 26.06.2013, ministrul justiției, domnul Robert-Marius CAZANCIUC deschide porțile MJ-ului, invitând sindicatele la masa tratativelor. Preşedintele FSANP Sorin DUMITRAŞCU şi vicepreşedintele Florin ŞCHIOPU au avut o  întâlnire de ”cunoaștere” cu domnul ministru Robert-Marius Cazanciuc la sediul Ministerului Justiției. În cadrul întâlnirii, conducerea FSANP a expus domnului ministru problemele de importanță majoră cu care se confruntă sistemul penitenciar pentru a se găsi soluții imediate în vederea remedierii acestora.

Dintre problemele expuse înaintea domnului ministru Robert-Marius Cazanciuc amintim:

 1. Management de vărf al ANP

Zvonurile par a fi reale. ANP va avea un nou director general. Postul de DG va fi ocupat de domnul comisar șef de penitenciare Cătălin Claudiu BEJAN. Unul din noii directori generali adjuncți ai ANP va fi  doamna comisar șef de penitenciare Manuela Ileana PIELEANU.

 1. Buget ANP

Ținând cont de situația ecomomico-financiară degradantă prin care trece sistemul penitenciar, FSANP solicită domnului ministru al justiției mai multă implicare în găsirea unor soluții imediate care să scoată sistemul penitenciar din colapsul financiar în care s-a scufundat. Domnul ministru Cazanciuc a promis implicare în rezolvarea acestor probleme, exprimându-și opțiunea în găsirea unei persoane experimentate și capabile care să scoata penitenciarele din această situație inedită.

 1. Reorganizare

FSANP a cerut consultare prealabilă în procesul de reorganizare a sistemului penitenciar, exprimându-și dorința ca această actiune să nu aibă ca efect pierderea locurilor de muncă a funcționarilor publici cu statut special. Totodată, FSANP a cerut o totală transparență a procesului de reorganizare a sistemului penitenciar.

 1. Profilare/reprofilare

Profilarea penitenciarelor – eșec total pe banii statului

FSANP a explicat ministrului justiției că profilarea penitenciarelor s-a realizat pe o imagine deformată a nevoilor sistemului, ținând cont că nu s-au luat în calcul: deficiența de personal, misiunile desfășurate, costurile generate și o întreagă paleta de probleme neluate în calcul la acea vreme. FSANP a sugerat domnului ministru o reprofilare a penitenciarelor în scopul reducerii costurilor generate de situația existentă.

 1. Statut special – Legea 293/2004 republicată

FSANP aduce în discuție Proiectul de modificare al Legii 293/2004 republicată, ridicând problema pierderii statutului special de către lucrătorii din sectorul administrativ. Domnul ministru Robert-Marius Cazanciuc a asigurat sindicatele că acest lucru nu se va întâmpla. Rigiditatea legislativă cu care se confruntă sistemul penitenciar a determinat FSANP să ceară noului ministru ca acesta să facă demersuri urgente pentru eliminarea impedimentelor care îngreunează aprobarea actelor normative privitoare la acest sistem.

 1. Drepturi de personal

FSANP explică că tot mai multe drepturi de personal nu se mai acordă, cerând în acest sens domnului ministru un punct de vedere referitor la această situație existentă. Se discută și despre reticența unor directori de unități în a acorda drepturi de personal, prin interpretarea defectuoasă a legislației în vigoare, precum și  prin neasumarea responsabilității din partea acestora.

 1. Popote

Domnul Robert-Marius Cazanciuc a promis identificarea problemelor și neconcordanțelor existente în vederea eliminării acestora.

 1. Comunicare și transparență decizională

Plecând de la premisa că transparența nu constă dintr-o comunicare care se face dintr-o singură direcție, FSANP solicită noului ministru al justiției o deschidere pe toate planurile și o comunicare constructivă, care să cuprindă problemele existente și posibile ale sistemului penitenciar.

Prima impresie: un ministru care și-a exprimat dorința să se implice și să miște căruța ANP. Am vrea ca mandatul acestuia să nu fie marcat numai de dorințe, ci să fie o etapă în procesul de transformare a ANP . Ne-am dori în bine.

Advertisements

91 Comments

 1. Si eu va doresc ca Sarbatorile Pascale sa va aduca sanatate,bucurii si impliniri in activitaea sindicala.
  Fara detalii n-am intelege nimic..ca ne ratacim in ele ,tine si de puterea de intelegere a fiecaruia.Loviti vor fi nedreptii si pacatosii ,macar pe lumea cealalta!

 2. Dom Cosmin,ai dreptate ca nu trebuie amestecat operativul cu administrativul,fiecare avind rolul sau,deci, nu trebuie sa aiba toti statut special si aceleasi sporuri!Matale nu vazusi ca supravegherea si paza n-au acelasi coeficient de ierarhizare?Asta e discriminare si ma doare!

  • Fiecare avem dreptul la pareri. Nu vreau sa vi le schimb si nici sa le influentez. Indicat este sa nu intram prea mult in detalii ca ne pierdem in ele, iar altii abia ne asteapta la cotitura sa ne loveasca.
   Va urez un Paste Fericit!

 3. Cei de la administrativ vor fi frustrati cand vor ramane fara “drepturile legale” Cosmine, pana atunci sunt suficienti amatori care-si dau cu presupusul distorsionand realitatea sarind vitejeste sa-i apere ( pe oropsitii sistemului care toata ziua transpira pandind favorurile ) cu ardoare de rautatile celor din operativ ( cata ura au in ei sa-si lase colegul sa moara de foame, citez pe directorul din Iasi, care coleg …….. ? ) oamenii considerati analfabetii sistemului, dar sa nu uitam multe ……… cati din ei au violat sistemul cu asa zisul invatamantul privat ( Spiru Haret ) sigur adevarul doare si nu poate fi tolerat de catre “intelectualii sistemului”.

  Sistemul este dominat de oameni fuduli si incompetenti, asa ca: fudulie + mandrie = prostie, sistemul devenind falimentar.
  Ce avem de zis de moralitate ?
  Ca un paradox tot cei din administrativ sunt cei mai bolnavi si primii la decontari, la avantajele acordate FPSS de societate ca drept recunostiinta pentru eforturile depuse in munca deosebit de grea pe care o efectuam si care-si pune puternic amprenta in sanatatea salariatiilor ( celor care muncesc cu adevarat in sistem si sunt conform legii 293/2004 cu adevarat FPSS ) , iar replica o cunoastem cine-i “baiat destept si descurcaret” = traieste, dar trebuie sa gandim si sa recunoastem ca acel “baiat destept si descurcaret” in realitate = hot ce este un mare infractor ocrotit de ………. “persoane neidentificate” ( sa cred caci sunt unicati in Romania ?! ).

  Adevar sau minciuna ?

  • Sunt oameni printre oameni. Nu trebuie acum sa ii bagam pe toti in aceeasi oala, sau sa-i punem la zid si sa-i aratam cu degetul. Administrativul are si el roulul lui, cum si operativul il are pe al lui. Corect ar fi sa se faca o apreciere corecta a muncii fiecaruia.

 4. Frustrarile acumulate(sint unii care nu stiu ce semnificatie are acest concept)creeaza rautate.Oamenii s-au saturat pina la D-zeu(s-un metru mai sus) de demagogi si escroci care,in numele omeniei spuneau ca:” nu e bine sa te uiti in curtea vecinului”,”bine ca se descurca”, “ii fuge mintea”,lasa c-o sa-ti dea si tie..etc dar mai ales MINCIUNA cu capra vecinului.Sui uite asa,dupa 20 de ani,(nu de-ai lui Al Dumas),omul nostru s-a desteptat din amorteala indusa.Cind si-a dat el mai bine seama,dupa ce burtica i-a cerut papica,copilasul mergea descult la scoala(sau nu mergea)l-a apucat ura si invidia fata de cei care-i dadeau sfaturile bune de mai sus.O fi si-asta vreo explicatie dom’ Cosmin,sau mint si eu cu nerusinarea care ma caracterizeaza?

 5. Sigur ca privilegiile unora nasc discutii aprinse..poate si ura dar nu invidie.Sint persoane cu dizabilitati care traiesc cu 250 lei.De ce nu s-ar face o pomana cu acestia si se face cu altii?

  • N-as putea sa va dau un raspuns la aceasta intrebare, insa pot sa va spun cu parare de rau ca oamenii au devenit mult mai rautaciosi si mai invrajbiti unul impotriva celuilalt.

 6. domnilor ,sunt deacord cu dezbaterile dar cred ca raman ca de obicei …numai discuti…asta e..apropo…nu se discuta nimic de marirea normei de hrana cu 7,4% de la 01-12-2012 ca la celelalte ministere si restul de bani pe echipament …

  • Dom’ Valy, sinteti de acord cu toate dezbaterile sau va place ca lumea e activa pe acest site? Eu sper ca se va concretiza si materializa ceva..poate si asta a dvs cu norma de hrana.Pai conducatorii nu se “inspira” deloc din dezbateri???!!!

   • Pai domnule Dobrobanțu cu colegu care muncește la 40 de grade în soare și cu colegu care munceste la ,,umbră,, restul amănunte….

 7. Mag-ule noua celor de la operativ nu ne e frica!Veti ajunge functionari obisnuiti,se vor face disponibilzari.Am vazut-o aseara pa Gabriela Firea…

 8. De Alexandru Cristian si de Florinel Stanica nu scapati decat daca vor fi avansati. Sa fie promovati cumva la ANP ca sa se spele pe cap iftincosul cu ei.

 9. Cosmine ca sa intelegi cum decurg legal treburile prin sistem vezi ca FPSS desfasoara o munca care nu exista in nomeclatorul de meserii, de aici pleca statutul special, meserii ca magazioner, contabil,economist,etc le gasesti in nomeclatorul de meserii, ca sa intelegi mai bine cum stau lucrurile spune-mi in ce institutie de invatamant gasesti liceu cu profil de agent de penitenciare ? ( cu siguranta stii ce vb. )

  Consider ca nu-i normal sa dezinformam colegii, normal si normal ar fi sa recunoastem neregulile din sistem.
  Nu ne coboram la mintea nimanui dar citim legea 293/2004 dupa care vb.
  De ce oare nu scolarizeaza scoala TG. OCNA clase cu profil, magazioner, contabil,bucatar, sofer, etc. , de ce oare ?
  Fiindca meseria de agent de penitenciare este cea cu statut special.

  Nu-i ura dar asta-i realitatea, iar la nivel national sunt cam 4500 de “salariati” care pozeaza ca desfasoara o munca speciala. La un calcul mic se poate vedea cat de mult se fura, sunt sume colosale care printr-o corecta directionare ar rezolva multe in sistem. ( conditii de munca, plata orelor suplimentare, dotare corespunzatoare, materiale de igiena, modernizarea parcului auto, achizitionare de sisteme performante de paza, etc.

  Statele civilizate sunt organizate si functioneaza dupa legi, la noi de ce sunt “exceptii” de la lege.De ce fiecare interpreteaza legea dupa bunul plac ?

  • Un mod ciudat de a vedea lucrurile. Ce ști dumneata despre școlarizarea din sistemul penitenciar? Ne spui și nouă cam pe unde școlarizează ANP? Sau spune-ne ce școli au absolvit colegii agenți încadrați direct în operativ, ultimii prin 2009? Nu te mai umfla în pene. Dumneata ce faci în plus față de cei pe care îi blamezi pentru a-ți justifica salariul? Sau de fapt, ce faci dumneata?

 10. “În data de 26.06.2013, ministrul justiției, domnul Robert-Marius CAZANCIUC deschide porțile MJ-ului,…”. Oare va mai fi tot el Ministrul Justitiei? 🙂
  Domnu Cosmin imi puteti spune de pe acum, ce se va intampla in data de mai sus mentionata de dumneavoastra? 🙂

 11. Ziceti merci daca statul n-o sa va ia ceva pe ultimii trei ani,la astia din administrativ!Cum sa fii la grupa I de munca?!!Nu e vina voastra..nici eu in locul vostru n-as renunta la privilegii!Si cite sint de scris!!!Va las ca vine Pastele!!(la unii)

  • Antena la escorte,praful din posturi,confidentialitatea pe la multi habarnisti,astea ce sunt!? mai operativilor,o sa ramaneti fara astea pentru ca nu prea vi se potrivesc!nu vreau sa atac pe nimeni,dar prea vedem paiul din ochiul altuia!si am dat doar cateva exemple..mai sunt cateva

   • Nu ai dreptate,avem acte care te contrazic.Pot sa te itreb la fel mag-ule!Sint proiecte care va vor arata ca sint functionari obositi

 12. Cand se va realiza noua tinuta?Putem vedea si noi ”celebrul”modular nou-am incercat pe postarile mai vechi,dar n-am gasit!…Se va schimba si tinuta de oras?Multumesc!

 13. Poate ca persoana “experimentata si capabila” pe care o va gasi dl. ministru este d-na Simona URDEA, care a facut praf sistemul penitenciar, dar ea nu realizeaza acest lucru. In prostia sa monumentala, crede ca daca (editat admin) lui Bejan, acesta o va ajuta sa promoveze rapid.
  E plin sistemul de astfel de politruci pe care-i intereseaza doar functia si mai putin ce au in cap.
  Dar nimic nu ne-ar mai mira! I-a muscat pe toti de (editat admin) (Tuleasca, Ilie, Dima) in timp ce le pupa si dosurile, doar doar va ajunge sa conduca DEA.
  Du-te acasa femeie ca ne-am saturat de tine si de prostiile tale, ne-ai adus la sapa de lemn, cei de la Giurgiu te asteapta! Nu este loc de tine in ANP, degeaba te consideri superioara tuturor, ca bubuie prostia-n tine!!!

  • Amin! Și ce, vreți să spuneți că nu este “experimentată și capabilă”? Sau dacă administratorul vă editează comentariul, nu mai este (“experimentată și capabilă”)?

 14. Domnule Dorobantu, nu-i real ce afirmati,

  V-as propune un targ… daca tot observam gunoiul din ochii colegului din administrativ… Ce-ar fi sa va faceti singur calculul salariului, sa va achizitionati singur echipamentul sau cele necesare desfasurarii activitatilor zilnice, sa va decontati singur medicamentele, sa tineti evidenta detinutilor pe un carnetel de buzunar, sa elaborati singur proceduri! Ce ziceti, o puteti face?

  Va trimit la legea 293/2004

  Sunt firme private, care cu siguranta vor face ce spuneti dumneavoastra.

  F.p.s.s. sunt cei care desfasoara activitati de paza, excortare si supraveghere, asa zice legea asa zic.
  Va sugerez mai usor cu elanul pioneresc de care dati dovada, aici este un mare furt, ce parere ai de acordarea de conditiilor deosebite la pensie ?

  Sunt multe himere de rezolvat, dar au dreptate colegii criza va rezolva multe necunoscute.

  Va doresc sanatate.

  • Daca as gandi ca dumneavoastra v-as replica, sustinandu-mi ideea ca un fanatic ca sunt firme particulare care asigura si paza unor obiective in mediul privat. La fel ar putea sa o faca si la puscarie. Haideti sa lasam lucrurile asa cum sunt!

   P.S. Sustin ca cei din operativ sa aiba sporul de pericol mult mai mare decat cei din administrativ. Sunt de acord cu marirea acestui spor pentru operativ, nu cu micsorarea pentru cei din administrativ. Ca si numarul de zile de concediu suplimentar. Cei din operativ ar trebui sa aiba un numar mai mare de zile de concediu suplimentar.

  • Din punctul meu de vedere este necesara o externalizare a unor servicii din penitenciare dupa un model din UE, care credeti dumneavoastra (oricine citeste), sau cum stiti ca ar fi mai bine…
   O sa intelegem putin mai greu ca in capitalism banii conduc, acum deja suntem acolo…..

   • Adică externalizare totală, sau mai bine zis, penitenciar privat. Aș fi curios acolo ce sporuri ați primi!? Totodată ați putea avea marea surpriză, care de fapt nici nu e prea mare, ca unii dintre cei pe care acum îi blamați să meargă acasă cu mult mai mulți bani în buzunar decât dumneavoastră. Deci nu vă amăgiți domnilor, mai bine întrebații pe cei care au mai umblat prin lume, nu aruncați cu exemple europene despre care nu cunoașteți nimic, căci, mă repet, s-ar putea să nu vă placă.

 15. Domnule Dorobantu nu va inteleg opiniile din comentariile dumneavoastra, ori, ori, dar vad ca tineti cu falimentul moral al sistemului, cum cu ce ne supara ca cei din administrativ au statut de fpss, va rog sa studiati legea 293/2004 si mai vb. dupa, intelegeti odata ca vb. strict de lege, nu-ti mai zic de altele.
  Sunt intrebari obsedante care demonstraza multe lipsuri care incearca disperat sa acopere marele jaf.

 16. Trebuie recunoscut ca multi papa banii statului aiurea, asta-i un factor al falimentului sistemului penitenciar, toti ne lovim de cuvintele ura, dusmanie ,etc., dar trebuie sa recunoastem ca acesti “angajati” fura banii statului, sunt unii care cu anii nu au nici o legatura, tangenta directa cu ppl, sa demonstreze acesti presupusi fpss cand desfasoara conform legii 293/ 2004 activitatile prevazute, nu trebuie sa ne aruncam vb. urate dar asta-i realitatea, viata-i pe bani, iar banii se dobandesc prin munca cinstita si dupa merit, aici (cei care nu sunt fpss reali) nu vor sa inteleaga, sunt sigur ca pana la urma se va face trierea corecta a sectoarelor de activitate.
  Vina este numai a directorilor de unitati care tolereaza un asemenea furt de proportii, ma intreb daca unii nu sunt mai hoti decat ppl.

  Asa ca unii pozeaza ca muncesc ( cu instalatorii, electricienii, bucatarii, etc ) nu tine, da-i frumos ca sectorul financiar fura, logistica ( magazionerii, micii purtatori de hartii ) la privat nu va exista un asemenea jaf.

  Retine domnule (unul din administrativ ) ca nu vb. cu papagalii, cauta texte mai pertinente nu impertinente.

 17. Hai fratioare,nu ma speria ca fac infarct.Sau te-ai speriat de moarte?De cind nu mai fac instante cei de la biroaie?De cind nu mai fac trageri? De cind nu mai vin la alrme si perchezitii? De cind nu mai poarta uniformasi le dau nurii pe-afara?Ba fratele meu,daca ala e instalator de ce nu repara el instalatia sanitar? tu nu vezi ca el sta si ppl-ul munceste ptr el!!Pai ca sa stau la dosul hotului sau sa ma uit la el cum munceste ma pricep si eu..un berbec de la schimb!

 18. Pai ,legea trebuie sa fie aplicata de-acolo de sus pina jos la mare!m-am saturat de prosteala cu capra lu’vecinu..!Uite asa s-a spoliat bugetul patriei…nu te uita in stinga,nu privi in dreapta, mergi inainte precum calul,nu clipi fraiere ca te ia benga..taci si rabda ca sa ai si tu ceva! Ce-a mai ramas din tara asta?!! Spuneti voi ,astia moralistii!

 19. Foarte multa inversunare fata de administrativ, dar sa nu uitam ca si ei lucreaza cu ppl. Gospodarul,electricianul, instalatorul, magazionerul, etc. care sunt personal administrativ fac pe seful punctului de lucru pentru detinuti care ii folosesc. Cei de la ,,birouri” cum spune-ti voi fac instante, duc la specialitati, i-au declaratii detinutilor in dosarele disciplinare, etc. Daca se va ajunge in situatia in care nu isi vor mai lua sporul de pericol cei din administrativ, cei din operativ veti indeplini mai multe sarcini,astfel cand electricianul sau instalatorul are nevoie de ppl sa remedieze o defectiune pe sectie sau in afara unitatii, va trebui sa gasiti oameni sa i-a detinuti pe semnatura, deoarece un functionar fara statut special nu poate scoate detinuti la munca in interesul unitatii, nu ii poate insoti la instante, la specialitati, nu le vor aduce la cunostinta procedura, nu ii poate selectiona la munca, etc. toate acestea vor trece in sarcina supraveghetorului de pe sectie, celui din postul de paza sau sefului de sectie( remedieri defectiuni pe sectie, prezentarea la magazia de echipament, primirea de la ppl si transmiterea proceduri la instante, intocmirea documentatiei pentru liberare, transferare, analizare in comisia de munca, etc). Daca cineva crede ca o unitate sta doar in cei de la paza se insala, multi dintre cei care executa serviciul in administrativ indeplinesc si atributii de paza si escortare. Nu le dati multe ideei celor din ANP ca o sa va treziti ca o tura de 12 ore nu va ajunge sa indepliniti toate sarcinile pe care o sa la aveti, iar bani vor fi tot la fel.
  Aveti grija ce va doriti ca s-ar pute sa se intample………..

  • Daca esti angajat ca electrician, instalator, centralist, la ce iti mai trebuie si detinuti ca sa-ti faca treaba ? Tu pentru ce iei banii?,ca sa te uiti cum lucreaza ei ?Adevarul este ca sunt prea multi chiulai in sistemul penitenciar, de ce ne trebuie jurist pentru fiecare unitate ?, cate procese au pe saptamana ?, ii tinem sa-i facem directori si inca directori prosti, ca la Giurgiu si Galati ?

   • Uneori sistemul mai da erori. Exemplul de la Galati si Giurgiu confirma imperfectibilitatea acestui sistem. Tragedia este ca aceste doua exemlpe nu fac nimic pentru a se corecta. Din contra, cele doua penitenciare se evidentiaza printr-un management atat de defectuos, incat ii uimesc si pe cei de la ANP. Cei din ANP raman perplecsi si in imposibilitatea de a lua o decizie de atata nedumerire. Caci, altfel, nu se explica aceasta toleranta vadita.

  • Cum dracu ai ajuns in administrativ, ca dupa cum scrii, nu cred ca ai terminat 4 clase?
   Eu zic sa mergi la scoala cu p.p.l-ii!!! Vai de capul tau de lucrator la administrativ!!!!
   Cine iti scrie hartiile, ca tu nu prea stii sa scrii romaneste?!!

 20. Dracula la astea ai cugetat?de ce sa primeasca spor de supraveghere pe sectie? doar pentru asta sunt platiti. sau de ce sa primeasca spor de noapte pt. ca la M.Ap.N., jandarmi, pompieri nu se da? Le vezi doar pe cele care nu te afecteaza?

 21. Ii stiti si dvs mai bine ca mine.N-ati citit comentariile de pina acum ale colegilor?Va dau un exemplu -comentariul de la 11,08 Hai sa fim seriosi si respectuosi cu noi!

 22. Galatene,fratiorul meu,aici e vorba de lege:unde-i lege nu-i tocmeala!Gata frate..nu mai e de furat! Statul “mama”,statul social nu mai e mincati-as!

 23. Si eu am o intrebare ptr domnia voastra: Pe dvs nu va deranjeaza deloc ca cineva care,conform art 3 al 2 din L293/2004 republicata, nu ar trebui sa aiba statut special are statut de privilegiat?

 24. Singurul merit a doamnei Pieleanul este acela ca sotul său ,d-l Marius Pieleanul, din postura de analist socio politic prin emisiunile posturilor TV, Antena 3 si RTV, s-a manifestat evident ca un partizan al actualei guvernării.Putea să o pună ministru,

 25. Si Stanica de la Giurgiu a facutr recurs impotriva agentului Androne care a castigat procesul si a fost reincadrat. Cheltuieli judiciare 40 milioane. Propun sesizarea Curtii de Conturi si imputarea banilor cheltuiti celor vinovati.

 26. Cu cit criza va deveni mai puternica si privilegiile vor dispare!In cel mult un an se va aplica legea!

 27. Gata cu privilegiile! Vintul bate dinspre MApN!Adica n-or putea sa-mi numere banii daca n-au statut special?Sau sa numere pantalonii daca n-au statut privilegiat?N-or putea sa deconteze 100lei daca n-au statut foarte special?!!1E de risul curcilor!!!Ma lasi ?!

 28. Un ministru numit de Mickey Mouse Ponta,( care pe zi ce trece e tot mai evident băiatul de prăvălie al lui Băshell) va face exact ca el-va promite transparenţă totală şi dialog, apoi îţi va băga pe gât pumnul cu mănuşă cu tot, vezi cele 6 zile libere date cu japca şi salariul devansat, cu pontaje imbecile şi ilegale, şi măgării gen norma de hrană. Am mai văzut meciul ăsta- şi e blat!

   • 1-6 Mai, au făcut celebrul “pod”, ca în decembrie trecut, oh, nu de dragul pălmaşilor, nuuu, ca să plece doctorii, procurorii, judecătorii, vameşii şi alţi bugetari amărâţi la schi , la mare sau la “dracu’ să-i mănâncă”- vorba vecinei mele, personal preferam să vin la muncă pe 2 şi 3 mai ,decât să fac recuperări anticipate (dracul a văzut!) 22 de zile. Deranjează pentru că sunt ilegalităţi şi absurdităţi pe deasupra. La bancă plăteşti 16 rate anticipat, şi pe urmă îţi dau creditul? Iar cu salariul devansat pe 30, dacă ai fi mai vechi ai ştii că acum câţiva ani se plătea pe 28 ale lunii, asta însemnănd că se fac pontaje şi se calculează salarii înainte de a ştii dacă personalul va fi prezent pe 29 sau 30 de exemplu ( a avut şi administraţia dreptate şi logică odată). În concluzie e ilegal, e imoral, dar din păcate nu îngraşă(poate doar pe bugetarii vizaţi de Boc).

 29. Chiar,de ce sa primeasca cei din administratv sporul de pericol la fel ca operativul??????? Vi se pare chiar corect ??????? Si nu e vorba aici de …..sentimentul colegial!!!!!!! Pe urma s-ar putea face economii la banii de haine,care oricum nu le poarta, banii (unii) pe chirii date in sistem aiurea si care nu se justifica, sporul pt studii superioare desi nu ocupa o functie care sa pretinda acest lucru. Astea sunt doar cateva lucruri care ar trebui reglementate…..si ar aduce si bani in sistem!!!!!!!

  • V-as propune un targ… daca tot observam gunoiul din ochii colegului din administrativ… Ce-ar fi sa va faceti singur calculul salariului, sa va achizitionati singur echipamentul sau cele necesare desfasurarii activitatilor zilnice, sa va decontati singur medicamentele, sa tineti evidenta detinutilor pe un carnetel de buzunar, sa elaborati singur proceduri! Ce ziceti, o puteti face?

    • @ Cosmin Dorobantu :Sa fim seriosi!Nu acuz pe nimeni de la Adminstrativ dar prea s-au strans toti acolo.Acum cativa ani era doar o contabila, o secratara, un casier si nu plangea nimeni, in conditiile in care nr. de ppl-ei era mai mare.Trei sferturi din personal muncesc in Sectorul Administrativ iar multi dintre ei sunt prinsi la paza si supraveghere.Pai, cum sa motivam lipsa personalului cand in acte este totul OK?
     Nu ma intereseaza de cei care lucreza acolo, sa fie sanatosi!Fiecare isi face treaba acolo unde este numit.Nu ma bucur de raul altuia dar nu cred ca este normal ca altii sa se bata de muste in birou cu AC iar eu sa ma oparesc prin dube jegoase si vechi (uneori nu am timp nici sa mananc).
     Bafta!

     • Nu stiu cat de seriosi putem fi, dar putem fi realisti. Acum cativa ani nu era birocratia de acum. Detinutii nu aveau atatea drepturi. Societatea s-a schimbat, implicit si noi.

   • Stai relaxat ca in mod normal cele relatate de tine mai sus….ar trebui externalizate.
    Ne-am saturat de redactarea procedurilor facut de neica-nimeni care ingreuneaza lucrurl in penitenciare.
    Cum termina unul A.I.Cuza elaboreaza o procedura, urmeaza un curs de management, pupa in fund un sef, f…te un agent care-si face treaba si hopa……se trezeste sef serviciu, director adjunct si sta mirat in birou cum dracu de merge treaba prost pentru ca el are toare cursurile frecventate.

    Corect este ca doar cel care intra in contact cu hotul sa primeasca sporul de pericol. In felul asta or sa vrea mai multi pe sectie, salariul mai mare ii poate indemna la mai multa munca.

    • Judecand asa pripit, ar treui sa externalizam tot, si paza si escortarea si administrativul. Dar sa externalizam si detinutii! Poate vor unii sa faca puscarie pe bani! V-am tot repetat, nu mai fiti carcotasi, intriganti si rautaciosi! Lasati lucrurile sa mearga asa cum sunt. Cineva va profita mai tarziu de aceste ranchiune si ne va taxa. Nu va cer decat sa va respectati colegii, indiferent de aportul adus sistemului penitenciar!
     Pana acum nimeni nu a adus bani de acasa ca sa-l plateasca pe colegul de la administrativ sau pe cel din operativ.

  • Alo!Nenea,mata zici sa moara si capra vecinului,c-asa vrei tu!!!Unii s-au zbatut sa se obtina anumite drepturi!Si ptr. cultura mata hainele cum le spui,sunt pe un articol bugetar,chiriile sunt pe alt articol bugetar,sporul de studii superioare e prin alta parte,sa nu-ti inchipui ca daca astea nu se mai dau ai sa faci mata …cardu’ mare,tot amarat ca toata lumea ai sa fii,ca nu o sa-ti bage nimeni in traista,asa,ca a murit capra vecinului!!!Si ca sa nu crezi cine stie ce,te asigur ca am lucrat numai in operativ,cu oaresce vehime,de incep sa ma gandesc la pensie!

  • Intrbarea cea mai buna,de ce sa primeasca anp-ul acel spor,si de ce un agent din anp are un salariu mai mare decat un agent din penitenciar(la grad,vechime,functie egala)

 30. care este parerea ministrului vis-a-vis de schimbarea titulaturii- politie penitenciara

  • Tov.reddog pentru tine se potriveste si ,,politia canina,,.Respectul nu ti-l da denumirea,esti prea obsedat de acest lucru.

   • @nitu dan
    Vad ca si dvs debordati de atata respect. Ce va mai place sa fiti conservatori si refractari!
    Lasati impresia ca va e dor de momentele in care erati vanat de sefi si bateati pas de defilare in fata acestra.

     • Iar pentru tine, hărnicia-ntruchipată, n-a fi rău dacă s-ar înființa „poliția prostiei”, sau a pupincurismului.
      Identitatea și respectul provin din percepția publică și din apelativele vehiculate de presă, nu („gardieni, paznici, etc.”?

   • Amice, m-o chema pe mine Andrei dar nu sunt singurul cu acest nume si deasemeni singurul care sustine aceasta titulatura.
    Nu eu am scris acel comentariu de la 1:47 si te asigur ca nu am obsesii in legatura cu titulatura.
    Probabil in viziunea ta toti cei ce cred in ceva au obsesii.
    Si da, si eu cred ca doar simpla schimbare a denumirii nu rezolva problema perceptiei dar este un inceput.

  • ministrul Cazanciuc nu va misca nicio caruta penitenciara,uitati ce comportament a avut atunci cand a fost d.g.a.? si parca doamna Pivniceru a fost interesata de relatia cu A.N.P? Doamna secretar general SINC s-a trezit si dumneaei la final de mandat , pentru ca incepand cu data de 01. 05.2013 si-a rezolvat postul de judecator!Dorinte demagogice au avut cu totii, dar putinta…..?

 31. O primă impresie care ar avea mari șanse să fie și ultima, după cum arată echipa managerială.
  Un fost șef de penitenciar „de maximă siguranță” de unde au evadat doi pepelei cu destul de multă ușurință, evadare ridiculizată de presă prin articole de genul „Alcatrazul din chirpici”:

  „Evadarea a doi deţinuţi din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Poarta Albă a scos la iveală cam cât de sigure sunt puşcăriile româneşti. România liberă are pe prima pagină un reportaj intitulat Alcatrazul din chirpici!

  România liberă ne descrie cu lux de amănunte cum arată penitenciarul intitulat pompos de maximă siguranţă! Celule sunt făcute din chirpici, gata să fie măturate chiar şi de o ploaie mai puternică. De asemenea, curentul se întrerupe frecvent, mai ales noaptea, aşa că deţinuţii se pot plimba în voie prin curtea puşcăriei, pot săpa la adăpostul întunericului şanturi pe sub gardurile de siguranţă, sau pot îndepărta nestingheriţi plasa care ar trebui să-i ţină departe de lumea liberă.

  Şeful puşcăriei a recunoscut că în nopţile caniculare uşile celulelor sunt lăsate deschise, pentru ca deţinutii să nu se sufoce de caldură. La Poarta Albă sunt închişi deţinuţi care au fost condamnaţi pentru crime în serie, capi ai lumii interlope constănţene şi membri ai unor grupări mafiote internaţionale.

  Printre chiriaşii de la Poartă Albă a fost şi celebrul Pasaris, grecul care în ţara sa a ucis poliţişti ca să evadeze. Celor doi care au evadat ieri le-a uşor să fugă. Cătalin Bejan, directorul Penitenciarului de Maximă Siguranţă de la Poarta Alba, a recunoscut pentru România liberă, că deţinuţii au ieşit pe fereastra celulei după ce au forţat gratiile încastrate în zidul de chirpici. Profitând de o pană de curent care a durat mai bine de o oră, puşcariaşii au săpat cu mâinile goale o groapă în apropierea primului zid de siguranţă, iar peste al doilea obstacol au trecut ridicând, pur şi simplu cu mâna gardul din plasă. Între timp, unul dintre evadaţi, condamnat pentru furt, a fost prins şi readus la Poarta Albă. Pe urmele celuilalt, condamnat pentru furt şi omor deosebit de grav, sunt sute de jandarmi şi poliţişti.

  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/romania-libera-poarta-alba-sau-alcatrazul-din-chirpici_73285.html#ixzz2Re53xU8T
  Follow us: @realitatea on Twitter”

  Un fost șef al unei pârnăi de mucava, cu cadre aflate în subordine slab pregătite și/sau instruite în a gestiona un astfel de eveniment, un fost șef ajuns acum pe val din considerente „Politically correct”.

  Un șef care el însuși a fost depășit de situație, „coordonând” echipele de urmărire să caute evadații la zeci de km. distanță de locul unde au fost capturați. „Romania liberă” a folosit o exprimare eufemistică descriind ca „primul zid de siguranță”, o veritabilă împrejmuire de sârmă ghimpată.

  Ceva măsuri? O să spuneți că, da, s-au găsit soluții pentru amplasarea unui sistem de siguranță prin celule fotoelectrice, sau senzori de prezență (pentru că ar fi costat pre mult ridicarea unui gard), și s-a cumpărat un panou automatizat pentru generatorul de tensiune existent.

  Nu, nu s-a achiziționat așa ceva, mai mult decât atât, la nici doi ani distanță, s-a decis ca locul cel mai nimerit pentru a turna pelicula de tot rahatul în care un tânăr delincvent, ajuns în pușcărie, profită de „bunătatea” unui director care îi rupe un raport de incident, și evadează luând cu el o pițipoancă care făcea pe „psihologul” în penitenciar.
  Mesajul find clar: nu putem aduce îmbunătățiri siguranței, dar le arătăm „gardienilor” cât de ușor se poate evada dintr-un penitenciar, fie și ipotetic. Filmul a făcut deliciul pepeleilor de la Giugiu, care, vizionăndu-l au făcut comentarii „pertinente” la adresa cadrelor aflate de față.

  • Un batarn pe patul de moarte povestea familiei: “Eram tanar, puternic si aveam bani, masini, femei. Intr-o zi imi zice un prieten: insoara-te, fa copii, sa aiba cine sa-ti dea o cana de apa cand vei fi pe patul de moarte. M-am insurat, am facut copii si acum nu mai am nimic: masinile le-au luat copii, casa e pe numele sotiei si bani deloc. Si stiti ce ma enerveaza cel mai tare si mai tare? … nici macar nu mi-e sete”.
   Cam asa s-a intamplat cu sistemul penitenciar o ducea bine, se intrezarea o criza economica pe care ar fi putut sa o treaca binisor , dar a venit Marian Dobrica director general. Si stiti ce ma enerveaza cel mai tare si mai tare ? … noi am fi putut face fata crizei si fara sa luam aceasta masura?
   Abuzurile comisarului de penitanciare Dobrica
   http://www.antena3.ro/forum/arhiva-f35/abuzurile-comisarului-de-penitanciare-dobrica-t19864.html

  • Pentru prietenul meu intitulat „ceafa lată tă tă”:

   ”s-a decis că ar fi locul cel mai nimerit” și „mesajul fiind clar” sunt formele corecte, dar văd că dai totuși semne rudimentare de prudență și nu mai pui botu`.
   Cere-i, încă o dată, scuze că i-am luat cratima și am abuzat de ea. Știi tu cui. Și de cine.

 32. Domnul Bejan vine pe filiera PSD de la Constanta. Bejan si Pieleanu… nu acord nici o sansa sistemului de a intra in normalitate. Din prost mergem in si mai prost. De ce administrativul sa nu piarda statutul special? Atunci macar sporul de pericol si grupa de munca I pe care si le-au dat singuri! Ce solutii poate gasi minstrul asta, din familia Ponta, cand nu vrea sa schimbe nimic??? Cat de datori vor fi directorii astia pilosi si pe cine vor servi? Evident interesele altora si propriile interese!

  • Din cate observ in comentariul dvs, s-a pierdut de mult sentimentul colegial in sistemul penitenciar. Operativul fara administrativ nu ar exista si nici invers. Propun sa reinviem sentimentul de colegialitate si unitate intre lucratorii de penitenciare si sa lasam deoparte sentimentele negative, altfel ne vom degrada si mai mult!
   Sper sa ma intelegeti!

   • Dorobantule , ce baiat bun esti ! Sunt angajati care au vazut ppl-ul doar in poze si nu e normal sa primeasca acelasi spor cu ala care face talpa pe sectie (gazetarul ) . Sunt multi carora le este frica sa intre in interior , prefera serviciul in foisor sau oriunde in alta parte numai sa nu stea cu hotul . Te-ar atinge si pe tine si pe multi din aplaudacii tai . E bine sa vina solda de ofiter pe langa banutii de la sindicat si sa dai toata ziua in tasta pe aici .

    • Nene Adi dar spor de praf esti indreptatit sa primesti, nu-i asa????? Daca nu stiai este sporul celor care lucreaza cu documente(hartii), adica in mare parte administrativul…asa ca tu nu prea ai timp sa plimbi hartiile deoarece esti ocupat sa faci talpa pe sectie….deci. ciocul mic si joc de glezne!!!

     • Colegule , da-ti cu crema pe fund sa nu te oparesti de atat stat pe scaun . Nu iti imaginezi cat praf inhalez eu Intr-o zi de munca , pe langa hartoagele care le am de facut . Asa ca ciocul mic , da aparatul de aer conditionat pe rece (eu nu am pe sectie ) si freaca fesele ca faci hemoroizi .

  • cred ca imputernicirea doamnei Pieleanu in functia de d.g.a. este o gluma de prost gust la adresa angajatilor din acest sistem!Cata actiuni in contencios administrativ a pierdut A.N.P-D.C.E.A.N. prin doamna comisar sef Pieleanu? un singur exemplu: toti agentii carora le-au fost incetate raporturile de serviciu in 2011 pentru lipsa diplomei de bacalaureat au castigat definitiv si irevocabil in 2012!Numai la penitenciarul Braila- in ciuda faptului ca D.C.E.A.N. a facut recurs la solutia favorabila a tribunalului BRAILA – cei doi agenti au castigat irevocabil la CURTEA DE APEL GALATI! cheltuieli de judecata in sarcina A.N.P. -4.000 lei!acestea au fost bineinteles , achitate celor doi agenti! a platit cumva doamna Pieleanu cei 4.000 de lei? sigur ca nu! cei 4.000 de lei care nu au fost prevazuti in proiectia bugetara a anului 2012 au fost achitati de la cheltuieli de personal! si cazurile pot fi exemplificate cu celelalte unitati penitenciare! D.C.E.A.N. a pierdut procese initiate de sindicatele F.S.A.N.P pe ore suplimentare, pe decontarea cheltuielilor de transport la si de la serviciu, pe restante echipament, pe norma 12 C, si toate acestea se intamplau pe o legislatie penitenciara conceputa si structurata de catre doamna PIELEANU in calitate de director de directie contencios ! nu mai pomenesc de faptul ca la toate sedintele grupului de dialog social A.N.P.-M.J.-FS.A.N.P. juristii din D.C.E.A.N. erau cei mai inversunati opozanti ai beneficiilor obtinute prin anumite amendamente la legislatia penitenciara la adresa angajatilor!

  • Aceeasi poveste!Sa moara capra vecinului!Voi sunteti cu capul!De ce nu cereti dracului sa se acorde,de exemplu sporul TBC ptr. mai mult de 2 minute supraveghetorului de pe sectia cu bolnav TBC?!Mai oameni ,colcaie TBC si hepatita B,C la parnaie,sunt cadre care se imbolnavesc fara ca macar sa fie pe respectiva sectie,scot la plimbare,la vizita,la avocat la unde vrea maciuca hotului(psh,a.s.,s.s.,etc).Da’ nu … sa moara capra lu’ ala!!!

Comments are closed.