N-avem bani, n-avem director, dar avem ministru

DirectorMii de fpss riscă să ramână nemanageriați (n.r. fără manager) într-un sistem intrat în colaps financiar înca de pe vremea când clădirea Ministerul Justiției era vopsită în culoarea PNL-ului. Este oficial! Avem ministru, dar nu avem un director general numit în funcție! Pe bună dreptate, cine și-ar asuma acum deciziile când țara geme de foame de bani? Nici Gigi Becali nu ar vrea să fie manager peste pușcăriile Țării Românești cu un asemenea buget. Poate ne salvează Felix Motanu’, căci se spune că ăsta are banii lui Ceaușescu.

Citeam zilele trecute un articol despre părintele Galeriu, cum explica el cele 9 fericiri și mi-au atras atenția doua dintre ele: 1. „Fericiti cei săraci cu duhul, că a acelora este împărăția cerurilor” și 2. ”Fericiți cei ce flămânzesc (…), că aceia se vor sătura”. Transpunănd cele două fericiri din lumea religioasă în lumea penitenciară, și analizănd sumar pe aceasta din urmă, mi-am dat seama că Fericirea nr. 1 a evlaviosului părinte se traduce cam așa: ”Proștii vor conduce lumea”, iar Fericirea nr. 2 cam așa: ”Cei care suferă de nedreptăți și de sărăcie, se vor sătura și se vor obișnui”, căci altă variantă nu au.”

Cert este că domnul ministru Robert Cazanciuc nu s-a decis înca pe cine va pune director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor după demisia domnului Marian Dobrică, lăsând în continuare povara pe umerii domnului DGA Marian Stancovici. Gestul curajos… Rămâne să vedem și cât va dura, mai ales în aceste vremuri tulburi.

Având în vedere contextul actual am dori o întâlnire cu domnul ministru Robert Cazanciuc. Asta exprimăm noi. Nu știu să fim și o prioritate a dumnealui. Cert este că, dacă se grăbește să facă acest gest, așa cum se grăbește să lămurească situația conducerii ANP, s-ar putea întâmpla ca această întâlnire să nu aibă loc în viitorul apropiat, fapt nu tocmai în regulă, ținând cont de situația fără precedent prin care trece sistemul penitenciar.

P.S.                                                                                                                                                                                      Și ca tacâmul să fie complet în ceeace privește normalitatea, Guvernul a hotărât că plata salariilor pe luna aprilie să se  facă la sfârșitul lunii acesteia și nu pe data de 10.05.2013, așa cum ar fi fost normal.

Astfel:

ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind stabilirea unor măsuri pentru plata salariilor personalului din sistemul bugetar aferente lunii aprilie 2013 stipulează că în sistemul bugetar salariile aferente lunii aprilie 2013, a căror plată este eşalonată, potrivit legii, în perioada 5-10 a lunii mai, se plătesc în data de 30 aprilie.

Advertisements

9 Comments

 1. Eu as vrea sa n-avem dg si ministru dar s-avem personal suficient,sa muncim omeneste,nu ca in 1920

  • ehei, ai vrea matale să fi lucrat la puşcărie în 1920! mai rău era de hoţi…

 2. La un moment dat aveam director dar n-aveam ministru! Ce ti-e si cu viata asta! Si totusi viata n-a ramas pe loc,adica pamintul tot s-a invirtit!

 3. sunt Balica si va rog sa ma lasa-ti in pace cu comentariile voastre in care cu adevarat ma simt o ………..pardon sunt o pupincurista…….Domnilor va rog frumos! eu acum invat pentru examenul pe care nu cred ca o sa il iau, pentru ca nu prea ma duce bibilica asta roscovana! offffffffffffff…………. sunt o rautate de femeie si imi place mai mult sa barfesc decat sa muncesc …….imi cer scuze pentru asta ………eu critic pe toata lumea ……mai exact ii vorbesc pe la spate pe toti care intra in secretariat…….aaaaaa…. si mai imi place sa dau si cate un jet de sifon rece…….. iar voi nu ma vreti sefa ….ofofofo …..pupatil in dos pe Cristian din partea mea ! Va multumesc

 4. care este rostul banilor platiti in avans? cresterea profitului in turism? cresterea profitului din TVA-ul marfurilor cumparate?
  ca simplu crestin si bun gestionari a propriilor resurse financiare ma simt jignit de aceasta initiativa. de ce trebuie sa fiu considerat nepregatit in a intampina cum se cuvine sarbatoarea pascala. daca suntem priviti ca niste “coate-goale” nu vad o relatie serioasa intre factorul politic si cetatean (fie el si bugetar).

  • populism ieftin, dezgustator asa traduc plata salariului in aprilie, dar ma intreb cum se vor face pontajele( pontaje care sunt obligatorii la calcularea salariilor) din moment ce nu va fi expirat Ftl.Dar de ce nu ne platesc si salariul pe luna mai? Niste idioti acesti guvernanti!

  • m-ai lasa-ne vargolici cu comment-urile tale fara nici un rost…tu esti in lumea ta, in lumea viselor …habar nu ai pe ce lume traiesti..iti dai si tu cu parerea ca sa fii bagat in seama …tu nu vezi ca nu te baga nimeni in seama , uite-te putin in jurul tau !

Comments are closed.