Bonul de carburant

CarburantAdministrația Națională a Penitenciarelor primește de la Ministerul Finanțelor Publice – Direcția generală de programare bugetară lămuriri cu privire la decontarea cheluielilor de transport în situația deplasării functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare cu autoturismul proprietate personală.

Aprinsele diferențe de opinie între FSANP și ANP pe tema decontării cheltuielilor de transport ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare și anume bonul de carburant se pare că au fost lămurite de MFP.

MFP împărtășește opinia FSANP. Bonul de carburant NU trebuie să cuprindă întreaga cantitate de combustibil, acesta determinând doar valoarea carburantului pentru decontare.

Stimate domnule director general Claudiu Cătălin BEJAN, prin prezentul articol vă facem cunoscut faptul că în administrația penitenciară nu există o practică unitară referitoare la procedura decontării cheltuielilor de transport ale funcționarilor publici cu statut special în situația deplasării cu autoturismul proprietate personală, existând unități care solicită angajaților bon de carburant care să cuprindă întreaga cantitate de combustibil pentru decontare. Considerăm că aceasta practică este nelegală, deoarece există Normele metodologice privind drepturile de transport ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare care prevăd întocmai procedura decontării.

Drept pentru care, vă solicităm să luați toate măsurile necesare în vederea realizării unei proceduri unitare a modalității de decontare a cheltuielilor de transport ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare.

1. Adresa ANP, MFP, MJ decontare carburant

Advertisements

16 Comments

 1. In adresa MJ apare o interpretare ” respectiv pentru justificarea deplasarii, daca bonul a fost eliberat in localitatea unde te deplasezi”. Intro adresa mai veche a ANP se preciza ca bonul de carburant poate fi luat la plecarea in deplasare ( din localitatea din care pleci), din localitatea unde te-ai deplasat sau la intoarcerea din deplasare ( din localitatea in care te-ai intors). Asistam asadar la doua interpretari diferite . Am lamurit un aspect, cel legat de cantitatea de carburant si am aruncat in ceata al aspect- de unde trebuie sa luam bonul de carburant.

 2. Si la DEVA liderul de sindicat ,de la S.N.L.P. UN MINI OFITER DE 25 DE ANI PUNE TOT FELUL DE PIEDICI,in buna functionare a sistemului penitenciar ,sa nu mai vorbim ca ,inpreuna cu un alt sef de tura ,pe nume Timar ,santajeaza membrii de la SINDICATUL INDEPENDENT VULTURUl, si ii constrange pentru a -si da demisia din sindicatul independent vulturul,si sa se inscrie in S.N. L.P.atragandui cu escursii la salinele Sibiului ,Pestera ursilor ,si altele,asigurand transportul cu autovehicolele penitenciarului Bircea -Mare ,se mai dau si alte prime celor care renunta la S.I.V .Barcea Mare ,si adera la S.N.L.P.

 3. La jilava, Liderul de sindicat Florin Stoica este cel care baga bête in roate celor care iau transport. Ultima fita este sa-ti verifice Kilometrii la maasina personala in parcare sa vada cati faci zilnic.

 4. Ar fi binevenita postarea adresei de raspuns a MFP. S-ar elimina imediat aceasta nedreptate, pentru ca pana mai trimite ANP in teritoriu se perpetua situatia in mod nepermis.

   • totul este atat de simplu : in unitatile unde exista intr-adevar sindicat nimeni nu isi va permite sa incalce prevederile legale in speta ” bonuri ”in loc de ” bon”.Acolo unde avem surogate de sindicate se intampla cu totul altceva! Mai bine ar fi fost prevazuta o suma exacta la fel ca si la norma de hrana si incheiam acest capitol; suma exacta care poate fi locata si conceptului de decontare a chiriei!Norma de hrana de ce nu este cuantificata sub forma procentuala, ci dimpotriva este o suma exacta?

   • Unde este postata ? Doresc sa o descarc pentru ca sunt sigur ca o sa-mi fie de folos.

 5. Cu siguranta si acest raspuns nu o va satisface pe doamna director adjunct ec. GAVRILAS ALEXANDRINA proaspat “unsa” pe aceasta functie in unitatea noastra draga BISTRITA (in urma sustinerii unui concurs bineinteles), care are cu totul alte “viziuni” si “interpretari” ale legii…fapt pentru care, normal ca va “apela la varianta ajutatoare” sunand la : Gherla, Satu Mare, Codlea pentru a mai pune paie pe foc si a demonstra cat de “profi” este domnia sa …si ca de fapt interpretarile dansei sunt cele care trebuie puse in aplicare (sic!)….dar ne vom “lupta” cu aceste mentalitati care sunt acceptate culmea chiar si de directorul unitatii…cu acordul TACIT (eu sunt mic nu stiu nimic) al juristului unitatii care nu are nimic de comentat si adaugat in aceasta speta. Vom trai si vom vedea cine interpreteaza CORECT LEGEA pana la urma … iar cei care o interpreteaza dupa “horoscop” vor trebui sa plateasca pana la urma. Sa auzim numai de bine…….

Comments are closed.