Proiectul privind gratierea respins

Gratiere detinuti respinsaDin mass media aflam ca senatorii au respins proiectul de lege privind amnistia unor pedepse cu executare. Propunerea aparţine deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun şi este susţinută şi de liberalul Sorin Roşca Stănescu.

Proiectul prevedea ca pedepsele cu închisoarea de până la 6 ani inclusiv, precum şi pedepsele cu amendă, aplicate de instanţă, să fie graţiate în întregime. Potrivit aceluiaşi proiect, infracţiunile pedepsite cu privarea de libertate până la 4 ani inclusiv sau amendă ar putea fi amnistiate.

Am comentat la vremea respectiva initiativa celor 2 parlamentari: fundamentare subreda, motivatie obscura, efecte negative pe termen mediu si lung in ceea ce priveste criminalitatea in ansamblu. Cativa ar fi beneficiat si ar fi inteles lectia, insa de observat ca partidele politice nu si-au asumat o astfel de decizie. La votul final, propunerea legislativă a înregistrat 84 de voturi “împotrivă” şi un vot “pentru”.

Advertisements

6 Comments

  1. păi 80% din pedepse sunt sub 6 ani, nu ar fi mai bună o eutanasie pt. ăia de nu suportă detenţia?

  2. Mai bine ar fi initiat un referendum pentru introducerea pedepsei cu moartea pentru unele infractiuni.Da stiu ca veti spune ca ue ca drepturile hotului ca bla bla bla.Dar nu se mai poate in halul asta.

Comments are closed.