Doișpe Be

12BAdministrația Natională a Penitenciarelor dorește să aplice în mod unitar, în toate unitățile subordonate, acordarea drepturilor tuturor funcționarilor publici cu statut special. Noul plan strategic al ANP vine în urma discuțiilor purtate cu organizațiile sindicale și urmărește armonizarea întregului sistem penitenciar.  Considerăm ca această acțiune contribuie la îmbunătățirea performanței, venind în sprijinul factorilor de decizie din teritoriu, oferindu-le acestora posibilitatea implementării celor mai bune opțiuni.

Pe ordinea de zi a acestei strategii se urmărește cu prioritate acordarea suplimentului de hrană prevăzut de Norma 12B personalului care lucrează mai mult de 8 ore pe zi. Organizațiile sindicale au cerut acordarea Normei 12 B și următoarelor categorii de personal:

–          Sector PVC

–          Însoțire ppl

–          Supraveghere curți de plimbare

–          Bloc alimentar

–          Șoferi care lucrează în program prelungit

În acest sens a fost constituit un grup de lucru format din reprezentanții DCEAN, DSDRP, DMRU, DEA și președinții celor două organizații sindicale reprezentative. Concluziile grupului de lucru a fost înaintat în unitățile din teritoriu pentru a fi analizate și supuse modificării.

Avem rugămintea ca directorii unităților din teritoriu să-și exprime punctele de vedere față de concluziile grupului de lucru ținand cont de faptul că promovarea inegalității între lucrători devine un handicap cu repercusiuni majore asupra sistemului penitenciar.

Nu putem trece cu vederea deschiderea ANP la dialog social, apt să garanteze stabilitate instituțională și încredere în rândul lucrătorilor sistemului penitenciar românesc.

Adresa ANP norma de hrana 12B

Advertisements

59 Comments

  • Oh, dar ce ager sunteti!? Si ce bine va sede stiindu-le pe toate!? Bucurati-va deci, ati atins cu har acest umil site!? Daca se poate putem sa va atingem cu ochii mintii, slovele slobozite din minunata dumneavoastra tastatura? Ne-am umple de fericire! Am gasit, in sfarsit, mantuitorul puscariesc! Ce zi mare! Ce suflet maret ne atinge exsitenta!

   PS. Nu va luati cumva prea in serios? Chiar n-ati aflat ca o opinie, oricat ar vre cretineii, nu-i musai simpatie politica? Chiar n-ati observat ca, de-a lungul timpului, aerieni si habarnisiti ne-au acuzat pe rand de toate simpatiile, fara sa inteleaga limitatii ca singura noastra politica e cea sindicala.

   Credeti ca exagerez daca constat ca v-am banuit de prostie si confirmati? Sau asta e jignire, pe cand opinia dumneavoastra magareasca referitoare la o pretinsa culoare politica ar fi doar, asa, un balsam, pentru suflete ranite?!

   Ei, ce ziceti? Ar fi corect? Cum ar fi ca dupa un schimb de opinii sa constat sententios ca “V-am atins, sunteti idiot”? Vi se pare o conversatie normala? Sau, va simtiti cumva jignit nefiind tocmai idiot si oricum incorect ca eu sa va numesc in vreun fel.

 1. Nu ati inteles un lucru , daca un spor (TBC , SIDA) nu avantajeaza si pe cei din ANP nu prezinta interes . Din cauza unor jigodii care veneu pe sectiile unde erau cazati ppl bolnavi pt 5 minute si se treceau cate 2-3 ore , sau mai mult , am pierdut si noi care stam toata ziua in contact cu hotul bolnav . In guv Boc sindicatele racneau acum … (editat admin).

  • Chiar dvs afirmati ca existau “smecheri” care profitau in mod abuziv de acest spor. Cu ce sunt sindicatele de vina ca acei “smecheri” au faultat bunul simt? Tot sindicatele sunt de vina? Daca “racneau” atunci erau acuzate ca sunt impotriva oamenilor. Va rog sa nu veniti acum sa bagati pumnul in gura pentru abuzurile pe care le-au facut stimabilii nostri colegi de odinioara!

    • Se zbat. Putina atentie si recunostinta din partea membrilor ar fi binevenita. Sa nu credeti ca daca nu aveti dvs, personal, probleme, ceilalti membri de sindicat din tara nu au! Ii aparam cum v-am apara si pe dvs in eventualitatea unui abuz al carei victima ati deveni. Si o facem consumand energie, nervi si timp. Ciudat e ca unii dintre noi o facem pro bono. Ati fi surprins sa aflati cati colegi sunt ajutati de FSANP.
     P.S. Daca v-as ruga sa iesiti alaturi de mine in strada, ati iesi? Ma indoiesc, stimate coleg. Nu uitati ca sindicatele suntem noi/voi/ei, cei multi si uniti. Daca vocea voastra/noastra/lor nu se aude, nici sindicatele nu se aud.

     • Ies in strada oricand si nu reusesti sa ma convingi ca nu v-ati culcat pe o ureche de cand USL e la putere . Anul asta se poarta rosu . Daca reusiti sa recastigatii sporul TBC imi schimb parerea si imi scot palaria in fata ta .Incearca sa postezi tot sa vada oamenii cui dau cotizatii .

     • Racnitu’ stimate coleg, nu e un scop in sine si nici un indicator de eficienta. Nici razboinicii din mediul virtual, nu va suparati, nu-s vreo branza. Sporul TBC n-a fost pierdut ca sa trebuiasca a fi recastigat, la 2 spitale penitenciar se da doar celor care au contact direct cu factorul de risc.

      Asta in caz ca ati uitat sau ca palaria pe care aveti de gand a v-o scoate conditionat de eforul altora, acopera ceva. In rest nu s-a pierdut nicaieri, cu toata parerea de rau pentru adormitii care s-au trezit cand era prea tarziu, subsemnatul rugandu-se de dansii vreo doi ani sa miste, in reactia dansilor fiind puterea.

      Abuzul de drept si adormirea victimelor le afecteaza in egala masura si nu-mi amintesc sa va fi vazut deschis in apararea vreunui drept care sa nu va fie propriu personal si aproape. Dar, poate ma insel. Poate ca sunteti cel care ati reusit sa va asigurati ca in sistemul penitenciar nu se fac disponibilizari, poate ati reusit sa recuperati spor de fidelitate sau confidentialitate.

      Poate ca v-ati aparat colegi in fiecare zi in fata sefilor, si nu stiu. Poate ati organizat opozitia la masurile unui Guvern care amizat pe comportamentul ovin al victimelor?! Poate ca sunteti un erou necunoscut, si n-am auzit de dumneavoastra altfel decat in comentarii cand agresive cand altfel in mediul virtual!? Va rog, deci: cine sunteti si ce ati facut ca sa aveti pretentii?

      Luati-va cotizatia si mai cheltuiti cat de-o bere, daca la asta se reduce ce intelegeti din sindicalism. Sindicatul n-are nevoie de cotizatia dumneavoastra, dumneavoastra aveti nevoie ca aceasta cotizatie sa sprijine functionarea unui sindicat, care nu e o jivina abstracte, e suma membrilor de sindicat.

      Dar, imi consum energia de pomana. Nu-i asa? Sunteti, nu-i asa, prea destept, pretentios si superior ca sa puneti umarul?!

   • D-le Dorobantu este adevarat ca s-ar fi majorat norma de hrana cu un leu pe zi din luna octombrie?Va multumesc,o zi buna.

   • Si tot cei smecheri iau si acum acest spor! Ei isi fac de lucru pe sectii de TBC, ca trebuie sau nu, trece luna si se simte in buzunar! Daca inainte lua 50% spor pe toata luna, acum ia 75% pe jumatate de luna! Tot ia ceva… pe cand prostii au de primit chiar daca riscul este acelasi.As fii curios ce asa mare economie s_a facut prin luarea acestui spor?

 2. (editat admin) Tineti cu fitoasele de pe SPR?Tineti cu (editat admin)’de”blandu ben”???

 3. Știu că e off topic, dar nu poci să mă abțiu….

  Dom` Băsecsu a ieșit ieri pe post și era mirat că cică „de ce fomeile rome poa` să crească 5-6 copii, iar rumâncele nu”?

  Păi, de-aia: pentru că, după ce mănâncă alocațiile și ajutoarele sociale, fără să plătească impozite sau facturi, și fără niciun alt stress pe capul lor de humanoide retardate, fomeile rome se asează în poziția tradițională și s-apucă să toarne la copii. Copii care umplu apoi pensioanele denumite la modul cel mai fioros cu putință „centre de reeducare și pârnăi” ale patriei. Și vor drepturi, mâncare de trei ori pe zi, Taraf TV, medicamentație și respect din partea personalului, toate pe banii contribuabililor.

  De-aia, domnule Băsecsu. Deaia românia peste 50 de ani va avea probabil în loc de imnul actual, o manea.

  Și dacă fiica matale cea mare nu e încă gravidă, iar fomeile rome sunt după matale, un model de creștere a natalității, du-o mata la o șatră, poate la Bercea modialu, să ia aminte cam cum stă treaba cu natalitatea.

  Și o vezi mata pe proaspăta doamnă dezvorțată, amazoana de Dâmbovița, viitor președinte? Dar cu ce ți-om fi greșit noi ca națiune? Poate că doar cu faptul că unii din noi te-au votat.

  • Mai adaugati faptul ca mama prostilor e mereu gravida, perioada de gestatie e mai scurta si progeniturile au drept de vot.Meritam cu varf tot ce se intamla.

   • 50 de ani? Eu zic ca se va intampla mult mai devreme si romanii vor deveni minoritari.

   • Corect spus. Nu vreau să reactivez orgoliile rănite ale celui care face pe interesantul și în loc de soluții, opinii pertinente sau cel puțin constructive, salivează pe tastatură și se trezește să facă corectură pe text.

    Nu cratimele puse în plus îl deranjează, ci faptul că face parte din aceeași specie cu cei care se trezesc să dea sfaturi despre cum ar trebui să crească natalitatea. Au aceeași mamă.

    După cazul nou-născuților arși la maternitatea Giulești, după ce puțin mai lipsea și se desființau serviciile medicale de urgență, după ce ni s-a furat un sfert din salariu, dar băncile au rămas la aceleași profituri nesimțite, vine un BOU și ne spune că trebuie să mai facem copii.

    Și să-i creștem cu ce, BOULE? Cu 24 de lei alocație și cu ce ne rămâne după ce plătim facturi și rate?

    Da, așa e. Mama proștilor umblă mereu gravidă.

 4. N 12B e un fleac,de-asta au si dat-o!De ce n-ar da ceva mai substantial? Mai degraba e un spor!

  • ”Nu putem trece cu vederea deschiderea ANP la dialog social, apt să garanteze stabilitate instituțională și încredere în rândul lucrătorilor sistemului penitenciar românesc”- am incheiat citatul.Citesc si raman interzis ; ” apt sa garanteze stabilitate institutionala si incredere in randul lucratorilor…” – de cand am devenit lingusitorii celor din A.N.P., de cand am pierdut seva de opozanti consacrati al abuzului si indiferentei? GIURGIU, GALATI, BRAILA, CRAIOVA au demonstrat acei directori principiile enumerate anterior?respectul de mult timp a murit in acest sistem! Actuala conducere din A.N.P. a primit de mult calificativul – inapt- prin deciiizle pe care si le-au asumat! (editat admin)!

   • D-le Raileanu,si eu am ramas blocat cind am citit despre “deschidere”.Banuiesc ca e un mod mai sigur de realizare a scopului! S-or fi inspirat de undeva?

    • din pacate inca nu ai ajuns la performanta de a trage concluzii- esti un nou -nascut care dependent fiind de ” mama” care il alapteaza va confirma mai tarziu daca a fost crescut corect ( raportandu-ne la standardele de calitate ale constiintei) sau abandonat intr-un orfelinat al duplicitatii!

     • Va popun sa fim colegi si sa ne preocupe mai putin merite si capacitati. Fiecare om are locul lui sub soare si conteaza mai mult initiativa si faptele decat oricare bune intentii exprimate.

     • Nenica Raileanule, facand abstractie de metaforele stilului sindicalisto-beletristic de care te folosesti pentru a arata ca inca esti un luptator “de calitate”, inteleg mesajul si frustrarea domniei tale. Lasa-ma cu atitudinea asta a dumitale de luptator inflacarat stins de apa sambetei, caci atunci cand ti-am dezvaluit numele (din greseala) pe site-ul FSANP scoteai zgomote specifice speciei pe care o reprezinti si plangeai pe umarul “mamei” care ma alapteaza, de frica ca te ucid “lumile” de care scriai sub stindardul anonimului luptator. Mai multe nu vreau sa spun, caci nu vreau sa cobor in groapa din care urlii.
      P.S. Nu e frumos sa spalam mizerii interne pe site-ul FSANP. E primul si ultimul mesaj ca replica la aberatiile dumitale. Nu-mi sta in caracter sa spal mizerii in public, cum iti sta dumitale, nenicule Railene! Daca ai ceva sa imi reprosezi, suna-ma pe mobil! Ai numarul meu de telefon.

  • ca sa plateasca aiurea bani de chirii! prostii suntem ceilalti care au apucat sa-si cumpere o casa si acum sa platim rate in banca la nesfarsit!

 5. Atentie la limba romana impecabila… in acest context ,,odata” se scrie corect despartit ( o data )!

 6. M.O. 356/2013

  Ministerul Justiției
  Ordin pentru aprobarea Criteriilor privind evaluarea performanţelor activităţii profesionale a funcţionarilor publici cu statut special definitivi din sistemul administraţiei penitenciare

  Nr. 1792/C din 31-Mai-2013

 7. Icurca-i Drace pe toti pe cei cu studii superioare,pe cei de ;a operativ si omoara-i pe ce-i de la tesa,pentru ca ANP- ului ii convine,DEZBINA SI VE-I CONDUCE.
  Acum vreu sa vad o pozitie ferma din partea sindicatelor,cum unii sa ia norma iar altii sa se uite la ceilalti cum iau ,trebuie sa lasam orce discutie si sa fim uniti pentru a protesta la tot ce ni -se intampla .si aduce atingere drepturilor membrilor de sindicat.
  De aceasta norma de hrana nu s-a atins nici macar CEAUSESCU,ia vine mai exact de pe timpul domniei lui CUZA .

 8. Pentru blandul ben

  Stimate coleg,

  Articolul pe care l-ai scris în legătură cu sporul de studiu, după părerea mea e cu două înţelesuri.Fă-mă să înţeleg.Poate !!! sunt greu de cap.

  Vasile Beres
  Penitenciarul Satu Mare

  • Stimate d-le Beres Vasile,
   Am scris intr-o limba romana impecabila .Asteptati-ma la Satu Mare si va mai citesc odata! Cu stima

 9. Domnule ,,blandul Ben”,pentru cei care il primesc nu este un moft?ca sa nu mai vorbim de faptul ca unii colegi il primesc si nu au studii superioare in domeniu in care isi desfasoara activitatea.(ex.:a absolvit ca inginer agricol si el lucreaza la paza).Oare cine beneficiaza de faptul ca acesti agenti si-au completat anumite cunostinte specifice domeniului de activitate si nu numai?Oare acesti agenti nu au dreptul sa evolueze intelectual si professional?Nu cumva in momentul in care ai intentionat sa urmezi o facultate,colegii de la resurse le cereau acestora sa faca raport in scris pentru a putea urma o astfel de facultate?Cine se ,,lauda” in statistici ca un numar de…agenti care urmeaza studii superioare si postuniversitare?Cred ca e o chestiune de principiu ,ca atunci cand unii primesc acest spor chiar daca au facultati absolvite in alte domenii de activitate iar cei care au studii superioare in domeniul de activitate sa nu il primeasca ,doar pentru faptul ca au absolvit facultatea dupa ,,taierile salariale”.(sper sa nu supar colegii care au primit acest spor,nu am nimic cu ei, ci doar vreau sa spun ca e normal sa il primeasca si cei care nu il primesc doar pentru ca au absolvit dupa 2009).Ar mai fi ceva specific unora care daca se vad cu sacii in caruta,nu le mai pasa de cei din jurul lor si afirma ca este un ,,moft” acest aspect cu sporul de studii superioare.

  • Stimate d-le NA,
   Demult nu mai pacaleste pe nimeni faptul ca daca faci un SH ai “evoluat”.,poate doar material!Putem vorbi de trei tipuri de evolutie:1)evolutia spirituala,care la acest moment…e clara;2) evolutia materiala..care e clara-oameni bogati si oameni saraci;3) evolutia intelectuala care s-a realizat de-a lungul a miliarde de ani-de la maimuta la om.Al patrulea tip de evolutie,despre care am sa scriu succint-evolutia profesionala,care se realizeaza prin studii de specialitate,care se completeaza cu studii de specialitate postuniv,doctorate….etc.Spuneti sau mai bine scrieti ceva de neinteles ptr mine-“acesti agenti si-au completat…’ Pai daca legile se schimba nu e clar catrebuie sa le cunoastem.Cu ce lucram?Crezi ca daca omul stie ce e aia ramura de drept ..e o mare evolutie profesionala? Pai si in fabrici sau la prasit omul s-a perfectionat: nu mai da cu sapa ,ci cu motosapa;omul trebuie sa stie s-o porneasca,s-o opreasca…etc
   Ptr a inchide si deschide usa,ptr a controla omul in buzunare…..n-ai nevoie decit de maxim 4 clase facute pe bune…restul cu superspecializari..e cancan.Sigur,ca inginerii n-au ce cauta in sistem,dar e altceva!
   E mai usor sa ceri de pomana decit sa dai de pomana!
   Citeste,te rog si celelalte comentarii,inclusiv proverbele,ca ai ce invata! Cu stima!

 10. Nu au cum sa intervina (dl. Laur ) fiindca “unii lupta pentru armonizarea salarizarii” sa vb. pe sleau incearca sa “armonizeze” financiar anumite categorii de salariati.

 11. OK, sa beneficieze de norma 12B tot personalul catre lucreaza in ture ( de 12, 14, 16 ,…ore),dar si neacordarea sporului de studii pentru personalul care a absolvit dupa 2009 ”promoveaza inegalitatea între lucrători si devine un handicap cu repercusiuni majore asupra sistemului penitenciar” , nu credeti ?

  • Asta cu sporul de studii superioare e un moft,un mod de marire salariala care poate aduce prejudicii. Ai facut sapte facultati?Sa fii sanatos! Mie angajator nu-mi trebuiesti! Eu am nevoie de salariati cu studii medii.Eu contribuabilul roman nu sint vinovat sa-ti platesc scoli …de care nu am eu nevoie.In folosul cui le-ai facut?

   • Da ,poate ca ai dreptate, e un moft,dar ideea era ca se promoveaza inegalitatea intre lucratorii din sistem, corect ar fi – ori toti, ori niciunul

    • Nu se promoveaza discriminarea…Treburile au intrat pe fagas normal.Stii vorbele alea destepte sau ti la amintesc eu?-ce-a mincat lupul….e bun mincat iar mortul de la groapa nu se mai intoarce!Asa ca daca ma exprimam tehnic…..poate era mai greu de inteles.S-au cam terminat pomenile,iar statul “mama”, social….nu mai e!

     • atunci de ca va bateti pentru Doișpe Be….sa fie ca pana acum,….daca se poate pentru Doișpe Be..se poate si pentru sporul de studii..

     • Serios? Nu mai exista stat social? Dar (editat admin) care nu au muncit si nu vor sa munceasca si primesc tot felul de pomeni de la stat? Dar aia care nu au muncit si acum beneficiaza de venitul minim garantat sau pensia minima ? Dar cum te simti cand madam campeanu o trage cu principiul contributivitatii si sunt o gramada care incaseaza venituri fara sa fi contribuit?Nu mai e stat social nu?

 12. Pe langa toate cele aratate in articol ar trebui specificat faptul ca: shimbarea programului de lucru se face cu avizul consultativ al organizatiilor sindicale, lucru pe care nu l-au facut cei din ANP.Din legislatia in vigoare reiese clar ca stabilirea programului de lucru in unitatea penitenciara este atributia directorului de unitate si nicidecum a ANP-ului.ANP stabileste programul pentru salariatii din cadrul sediului central al administratiei.Bineinteles aceste lucruri se fac cu respectarea legislatiei muncii in vigoare, fapt pe care de multe ori cei de mai sus il incalca cu buna stiinta s-au din necunoastere.Merg mai departe si vreau sa va intreb cui se adreseaza cu adevarat acest program de lucru? si tot eu raspund: personalului din operativ.Pai atunci nu era normal sa se faca o promovare adecvata a acestui program in randul celor carora le era destinat? Avem si un alt exemplu in istorie atunci cand Al. Lapusneanu primind vetea “Tara nu va vrea” stim cu totii raspunsul acestuia “Cine a intrebat vreodata Tara ce vrea” ;probabil ca acesta este modelul pe care il urmeaza si actuala conducere a Administratiei.Nu vreau sa cred ca este asa si sper ca cei ce sunt la conducere vor aplica metode de management cara sa ne demonstreze ca pot mai mult decat ceea ce au demonstrat pana acum.

 13. Nu are legatura cu subiectul;are legatura cu madam Leoveanu de la Rahova,care incepe sa-si arate coltii,desi nu s-a uscat cerneala pe dosarul ei si,cel mai rau,agentii din subordine au copii de seama ei sau mai mari?!Probabil, incurajata de latin-loverul ei,ofiter la Jilava,care a castigat un concurs de sef tura in conditii suspecte(numai ptr.faptul ca sunt prieteni???)isi aroga unele dispozitii contrar agentilor si planificarilor,mai exact,ia oameni de pe schimburi ptr.niste activitati care depind numai de agenti din plutonul sau?!?!Luati atitudine si nu mai musamalizati!

 14. Domnule Dorobantu, ne puteti spune cand primim banii de echipament-transa a doua ?Expira termenul pe 30,din cate stiu.Banii pentru decontarea transportului in concediul de odihna sau terminat de 3 luni,probabil ca ii vom primii la toamna.Poate o sa ne primim si noi candva drepturile stipulate in contractul colectiv de munca.Pentru sporul de stres neuropsihic care se acorda magistratilor si grefierilor,acestora fiindu-le acordat chiar si retroactiv,nu stiu de ce nu se acorda si supraveghetorilor de pe sectii,educatorilor,care duc greul in munca directa cu detinutii ,s-a facut vreun demers in acest sens?Ar trebui sa se tina cont ca nu exista nici o diferenta in grila de salarizare intre cei de pe foisor(cu tot respectul pentru ei,nu vreu sa ii jignesc) si ce-i care isi desfasoara activitatea in mod direct cu detinutii(munca acestora fiind mult mai solicitanta).Exista vreo posibilitate sa faceti un asemenea demers?Cred ca atunci cand va veti aseza la masa discutiilor cu cei care pot face ceva pentru aceasta categorie de angajati ,veti tine cont si de aceste sugestii, si cred ca ar trebui facuta o modificare a grilei in acest sens, prin cresterea coeficientilor de ierahizare,tinand cont ca sunt diferentieri foarte mici de 0,5-0,10 intre functii la agenti si nu au fost stabiliti acesti coeficienti in functie de locul in care isi desfasoara activitatea agentii, de gradul de dificultate in executarea serviciului si de valoarea lor profesionala.De exemplu multi agenti indeplinesc concomitent mai multe atributii de serviciu fiind numiti prin decizii de zi pe unitate in diverse functii (un agent este in multe situatii supraveghetor, supraveghetor pe sectie, educator,sef de tura,sef de sectie, sef escorta ,magazioner, escorta, etc.asta in functie de necesitate).Exista aprecierea eforturilor acestora prin acordarea salariilor de merit care s-au sistat ,iar numarul acestora era unul mic insuficient pentru a fi acordat tuturor celor care meritau.Sunt multi agenti in penitenciare care se regasesc in aceste situatii si nu sunt renumerati conform efortului depus.Nu stiu cand va intelege si statul o data , ca daca ii ceri unui angajat sa se implice mai mult si sa muncesca mai mult, sa accepte atributii multiple,trebuie sa il renumerezi correct,la fel ca in privat.Diferenta intre coeficientii de ierahizare dintre agenti si ofiteri este foarte mare si nu s-a prevazut un coeficient mai ridicat de salarizare,adica intermediar, intre agenti si ofiteri adica ceva gen 3.50 care sa ii fie atribuit acelui agent care face parte din categoriile mentionate mai sus prin indeplinirea atributiilor multiple de service, unele specifice unui ofiter.Discutand cu colegii din centrele de reeducare am aflat ca educatorii care sunt considerati specialisti in penitenciare si sunt ofiteri ,in centrele de reeducare sunt agenti.Nici nu mai stii ce sa intelegi ei prestand de fapt aceeasi munca si sunt renumerati diferit datorita statutului,iar toata lumea stie ca munca cu minorii e mult mai dificila.Ar mai fi o problema pe care vreau sa o readuc in atentia dumnevoastra, a tuturor celor care nu primesc sporul de studii superioare si chiar au absolvit o facultate in domeniul in care lucreaza,iar dumneavoastra liderii de sindicat ati spus ca au fost facute demersuri pentru ca si acestia sa-l primeasca,tinand cont ca la multi le-a fost acordat si cuprins in salariu inainte de taierile salariale si nici macar nu aveau o facultate in domeniul de activitate(chiar nu am nimic cu acestia),ci, doar vreau sa spun ca este o chestiune de principiu la mijloc si vreau sa spun ca ar fi normal sa faceti demersuri pentru ca acest spor sa-l primeasca si ceilalti care au studii superioare in domeniu.Am vrut prin cele metionate mai sus, sa va reamintesc o parte din problemele nerezolvate ale multor colegi si sa va rog sa incercati sa faceti demersurile necesare pentru a solutiona favorabil cat mai multe dintre ele.Mult succes!

  • @ Laur,
   Fratioare ,faci greseli impardonabile.Spune cinstit,ai facut SH-ul?Cred ca tastura lacrimeaza iar desktopul plinge cind liiterele apar “batute “degeaba.Nu am sa stau mult sa-ti explic ptr ca trebuie sa dau haleala la catelul meu care latra mult la pisici.
   1) De ce tii matale asa mult sa discriminezi agentii din paza,aia care te apara, in soare,ger,canicula,insetati de li usuca beregata si nu pot vorbi? Pe cei carora le ingheata obiectul lor pretios in ger?Crezi ca ei n-au dram de carte ,si, vezi matale,ar trebui sa aiba leafa mai mica?
   2)Te-ai gindit vreodata la personalul TESA,ala care are ar conditionat si vede hotul la RTv?
   3) Nu mai scriu nimic…….e prea mult…….

  • 1. Am mai transmis ca vor fi dati in semestrul 2. Despre care 30 vorbiti?
   2. De la ce unitate sunteti?Poate reusim sa rezolvam ceva ?
   3. Sporul de incordare neuropsihica nu il avem in lege si nu il vom putea primi.
   4. La momentul actual functia unui agent care este incadrat in foisor este cu 0.20% mai mica decat functia unui supraveghetor.Pot fi de acord ca banii pe care ii primeste un supraveghetor sunt putini, insa de acest lucru, nu este vinovat cel din foisor. Daca se vor rediscuta grilele vom avea grija sa sustinem ca cei expusi sa primeasca alt indice de salarizare.Dar nu uitati cand vorbiti de locuri grele de munca de cei care lucreaza la punctele de lucru,de ce-i care lucreaza la cabinetele medicale, de ce-i de la curtile de plimbare,etc;
   5. In ce priveste faptul ca unii agenti indeplinesc si alte functii, ar trebui sa nu o faca. Daca accepta isi asuma.Si asta deoarece nu este niciun mijloc la indemana sa ii poti recompensa.
   6. Sporul de studii nu mai exista. Legea salarizari unice nu mai face vorbire despre acest spor. In schimb face vorbire despre o suma compensatorie pana la punerea in aplicare a legii. Salariile au fost inghetate la nivelul decembrie 2009, de asta si diferentele existente.
   Stim de problemele dumneavoastra, nu le uitam, numai ca putem sa primim doar ce este legal.

 15. Greu a mai ieșit. Sorescu se arată din nou un tipicar exagerat, iar interpretarea cu programul de 14 ore e cel puțin forțată. Ea nu se încadrează în norme sub nici o formă. Din nou se va lăsa loc de interpretare pentru cei de la audit. De ce se iau în calcul numai vizitele. Pentru orice loc de muncă la care doi sau mai mulți oameni se succed într-un regim de lucru continuu sau discontinuu, este lucru în ture, inclusiv cei cu activitate de 14 sau 16 ore, că doar n-o lucra în fiecare zi câte 16 ore, același om. Normal, azi lucrează unul, iar mâine altul, păi nu asta e program în ture în raport cu un interval de timp săptămânal? ANP-ul ne demonstrează, din nou, că nu are oameni care să poată gândi dincolo de activitatea lor de zi cu zi. Slabă adresă. Slabă argumentare, mult prea complicată și neclară. Probabil va face juridicul ceva interpretare de virgule și apoi, dacă apar probleme ne spun să facem acțiune în instanță, că opinia lor e doar un punct de vedere și că nu e problema lor că auditul a interpretat altfel. Unii cam așa iau salariile în sistem….

Comments are closed.