Mesajul ministrului justiţiei cu ocazia zilei de 29 iunie

robert-cazanciuc-propus-ministru-al-justitieiCu ocazia “Zilei personalului din sistemul administraţiei penitenciare”, sărbătorită ca în fiecare an de ziua Sfintilor Apostoli Pentru si Pavel, ocrotitorii sistemului penitenciar, Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a transmis un mesaj de felicitare întregului personal al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

“Vreau să-i felicit pe toţi angajaţii A.N.P. care, îndiferent de grad si funcţie, şi-au făcut datoria, asigurând buna funcţionare a sistemului şi implicit, liniştea şi siguranţa cetăţenilor. A fost o perioada în care am lucrat împreună cu dumneavoastră şi ştiu cât de importantă este activitatea fiecărui angajat şi cât de dificile pot fi uneori condiţiile în care munciţi, stresul la care sunteti supuşi sau privaţiunile pe care vi le-aţi asumat atunci când aţi intrat în acest sistem. Din păcate, ultimii ani nu au fost uşori, mai ales în condiţiile în care restricţiile bugetare au impus şi mai multă eficienţă şi responsabilitate, dar prin profesionalism si tărie de caracter aţi reuşit să vă îndepliniţi misiunea cu succes.

În calitate de ministru al justiţiei, vă asigur de întregul sprijin al instituţiei pe care o conduc pentru continuarea îmbunătăţirii condiţiilor de detenţie şi de muncă. În acelaşi timp, trebuie să nu uităm nici o clipă faptul că, prin activitatea complexă, specifică domeniului penitenciar, trebuie sa dezvoltăm un serviciu public sigur şi credibil pentru comunitate, bazat pe profesionalismul, integritatea si loialitatea personalului, pe respectul fată de drepturile fundamentale ale persoanelor aflate în custodie, şi care să le ajute pe acestea să se reintegreze în societate.

Va doresc mult succes în continuare şi un sincer La mulţi ani!”

Advertisements

29 Comments

 1. Stimate d-nule ministru, Ma numesc Nita Ionut si va rog si pe aceasta cale sa dati dovada de aceeasi demnitate profesional care va caracterizeaza si sa dispuneti analizarea obiectiva a cazului meu, unic in Romania,prin faptul ca, sunt singura persoana care dupa peste 15 ani de activitate ca subofiter si functionar public cu gradul de agent sef in sistemul penitenciar-perioada in care am avut rezultate profesionale foarte bune pe linia combaterii coruptiei, a crimei organiza te si paza apreciate inclusiv de 2 dintre presedintii Romaniei-am fost trecut in rezerva,imputandu mi-se valoarea si veridicitatea rezultatelor profesionale in PREVENIREA producerii unor eveni mente negative din mediul penitenciar si civil. Precizez ca, in toata aceasta perioada am deservit numai P.Colibasi,ca subofiter la DGPA si apoi ca, agent sef ,in sectorul paza. Asa cum bine se cunoaste ,prin HG 127/26.01.2006, DGPA a fost DESFIINTATA, si incepand cu 30.06.2006, toate fostele cadre militare care se mai aflau in subordinea acestei unitati au fost facute functionari publici cu statut special(conform legii 293/2004)in administratia penitenciara,fiind numite sa lucreze pe diferite functii in paza si administratie. Precizez ca, prin convertirea gradelor militare in grade de functionari publici, in cazul mai sus mentionat, ANP NU a facut altceva decat sa respecte si sa puna in practica obligatiile prevazute de art. 3-Personalul din administratia peni tenciara este alcatuit din functionari publici cu statut special, deci NU din cadre militare; art. 74 – Prevederile acestei legi organice se aplica tuturor cadrelor militare cu atributii in sistemul peni tenciar coroborate cu prev. OUG nr 47/29.06.2006 prin care s-a dispus ocuparea cat mai rapida a locurilor vacante din sistemul penitenciar, conditie primordiala pentru aderarea Romaniei la UE.
  Cu alte cuvinte, din 30.06.2006 nu mi s-a permis sa ma transfer la alte unitati din alte ministere unde se aplica legea 80/1995 -privind statutul cadrelor militare si am fost oprit in sistemul penitenciar,fiind numit -prin convertirea gradului militar in cel de functionar functionar public – ca agent sef. La numirea mea ca agent sef ANP a tinut cont de valoarea rezultatelor mele pro fesionale de competenta si profesionalismul meu’ de pregatirea mea profesionala- care conform art 13 mi-au oferit intaietate la angajarea ca agent sef- de faptul ca am fost singurul detinator de certificat ORNISS din P.Colibasi. De asemenea, la numirea mea ca agent sef-care este dovedita prin statul deplata si organizare nr. 90038/2006 emis deANP, aceasta institutie a tinut cont si de faptul ca NU am fost absolut niciodata pedepsit disciplinar sau profesional ca, mi-am obtinut toate avansarile in grad profesional numai pe merit ca am avut rezultate profesionale foarte bune apreciate de toti ministrii justitiei si mai ales ca prin decretul prezidential nr. 483/07.07.2003 presedintele Romaniei mi-a conferit medalia nationala “Pentru Merit”.
  Cu toate acestea, prin ordinul nr. 2841/C/29.12.2006 am fost trecut in rezerva,invocandu-se “reorganizarea unitatii prin reducerea unor functii din statul de organizare” dintr-o unitate -respectiv DGPA- care la data de 29.12.2006 NU MAI EXISTA din cauza ca, a fost DESFIINTATA prin HG nr.127/26.01.2006. Mentionez ca DESFIINTAREA DGPA a produs efecte juridice imediat dupa publicarea HG 127 in M.Of. nr.125/09.02.2006, desfiintare care a fost aprobata prin avizul Consiliului Legislativnr. 138/27.01.2006. Asadar, motivarea trecerii mele in rezerva prin aspectele de mai sus este cu atat mai curioasa cu cat, dupa desfiintarea DGPA , nu mai aveau cum ,la data de 29.12.2006 sa mai existe stat de organizare al acestei unitati fiindca pur si simplu nu mai exista din 26.01.2006, iar din 30.06.2006 in sistemul penitenciar NU MAI EXISTA nicio unitate sau vreo functie cu profil militar, si de acea invocarea legii 80/1995 la trecerea mea in rezerva mi se pare cu atat mai aberanta.
  Faptul ca, ulterior, dupa ce la data 11.01.2007 am fost dat afara de la P.Colibasi, presedintele actual al Romaniei mi-a conferit prin decretul prezidential nr.1029/30.11.2007 Semnul onorific “In ServiciulPatriei” pentru modul exemplar in care mi-am indeplinit atributiile de serviciu in cei peste 15 ani de activitate , confirma ca inca mai era nevoie de serviciile mele in sistemul penitenciar de obiectivitatea si onestitatea mea, de competenta si profesionalismul meu. Retineti va rog ca , din luna decembrie 2006 ANP facea angajari din viata civila pentru ocuparea celor 3000 de locuri vacante din sistemul penitenciar. De asemenea, va rog sa retineti, stimate d-nule ministru ca, trecerea mea in rezerva care a fost dispusa prin ordinul 2841/C/29.12.2006 a avut la baza o fisa de evaluare pe 2004-2005 ( si pe care ulterior P Colibasi si ANP au spus ca au luat-o in calcul pentru 2006) care a fost falsificata de ALEXESCU GHE. , LAZAR AL. si IRIMIA A.D. ofiteri cu functii de conducere la P Colibasi ,care mi-au retrogradat -fara niciun temei legal- calificativul de FB in bine si apoi cu ajutorul unei comisii ANP,in satisfacator, iar la finalul lui 2006 cand au realizat ca am destule atuuri sa raman in functie ca agent sef, au inventat chestia cu “trecut in rezerva ca urmare a reorgaizarii unitatii si reduceriiunor functii din statul de organi zare”. Retineti va rog ca ,eliminarea mea din sistemul penitenciar mi se pare cu atat mai abuziva cu cat, dintre functionarii publici mai sus mentionati, unii NU aveau nici dreptul moral si nici cel profesional sa participe la falsificarea fisei mele de evaluare, din cauza ca unul se afla sub incidenta unui dosar penal – in calitate de intimat- nr. 62/P/2007 al parchetuluiCA pitesti , provenit din dosarul 674/P/2006 al Tr. Arges,iar altul a fost implicat in ascundereaadevarului dintr-o ancheta interna , declansata in urma informatiilor furnizate de mine.
  Pentru toate aceste motive, va rog inca o data sa dispuneti efectuarea unei analize obiective a cazului meu in speranta ca mi se va face Dreptate pana la capat. Va rog sa tineti cont ca absoluttoate afirmatiile facute in acest memoriu le sustin cu documente cu inscrisuri si imi asum responsabilitatea pentru toate cele mai sus scrise.Cu stima Nita Ionut.

  • Domnule Niță, din păcate, nu de oameni care își făceau datoria aveau nevoie cei de la Colibași. Am susținut întotdeauna că RU desfășoară o activitate infracțională și sunt stat în stat, în multe din unitățile din țară. Ați făcut plângere penală pentru fal, uz de fals, abuz în serviciu celor implicați?

 2. Penitenciarul Brăila organizează o serie de manifestări cultural- artistice, moral-religioase şi recreative, atât pentru personalul instituţiei, cât şi pentru persoanele private de libertate, cu prilejul Zilei Personalului din Sistemul Administraţiei Penitenciare, sărbătorită în ziua de 29 iunie, sub patronajul spiritual al Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, ocrotitorii sistemului penitenciar. În acest sens, cu sprijinul Primăriei Municipiului, Penitenciarul Brăila organizează pe platoul din faţa Primăriei o prezentare a activităţii lucrătorului de penitenciar, a mijloacelor auto din dotare, iar funcţionarii publici cu statut special vor înmâna pliante, pentru a cunoaşte rolul sistemului penitenciar ca serviciu public în slujba comunităţii. De asemenea, va fi organizată Ziua Porţilor Deschise, între orele 08.00-12.00, când persoane din societatea civilă, reprezentanţi ai instituţiilor locale, elevi de liceu şi profesori vor avea prilejul să viziteze Penitenciarul Brăila. Totodată, la clubul unităţii va fi organizată o expoziţie cu icoane pictate de persoanele custodiate, precum şi o expoziţie de fotografii care reliefează aspecte din activităţile realizate cu persoanele private de libertate. La capela unităţii, preotul capelan împreună cu preoţi invitaţi de la parohiile locale va oficia Sfânta liturghie, cu prilejul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. Penitenciarul Brăila a pregătit şi o formaţie care va susţine un spectacol muzical la clubul unităţii, alături de invitaţi din comunitate. La spectacol vor participa circa 100 de persoane private de libertate, dintre care unii îşi sărbătoresc şi ziua numelui.

  • @Willis:ce-ti mai plac minciunile!penitenciarul Braila : nu a prezentat tehnica pe platoul primariei, nu s-au inmanat pliante( nici nu aveau bani),nu s-au organizat activitati recreative pentru cadre,nu s-a facut absolut nimic in anul 2013 acest articol preluat priveste setul de activitati din anul 2012.

 3. Azi detinutii au avut ciorba de perisoare si friptura cu fasole-noi n-am avut nimic,decat deceptie totala si un gust amar!Nici bon,nici bani,nici o pizza amarata…nimic…a fost ziua noastra,o zi anosta!Pacat!…

 4. Cu ocazia ‘Zilei personalului din sistemul administratiei penitenciare’ in toate penitenciarele din Romania au fost sarbatorite persoanele private de libertate,ocazie cu care la toate mesele calde servite in aceasta zi au avut meniu special. In afara de mesajul domnului ministru si “raileanu” s-a mai gindit cineva la personal???

 5. Dl ministru ne asigura ,,de întregul sprijin al instituţiei pe care o conduc(e) pentru continuarea îmbunătăţirii condiţiilor de detenţie şi de muncă”. Intradevar… si-a dat seama ca suportam, in primul rind, conditii de detentie, privati fiind de cele mai multe drepturi.

  • Am citit pe saitul Tribunalului Galati ca corecta d-na Tudor a pierdut functia pe care chiar nu o merita…..sa facut dreptate..
   Rog instanta Galateana sa faca dreptate si in cazul domnului Tudor…..ca altii fac puscarie si au fost condamnati din cauza incompetentei dumnealui ……poate va fi si el cercetat ca doar el era mare SEF APLICAREA REGIMULUI si se lafaia in bani …..fara sa faca nimic…..
   RUSINE ACEDTOR OAMENI…..FAC DE RAS SISTEMUL

 6. Pentru dan pescar

  Voi organiza un concurs de pescuit intre penitenciare in luna August , regulamentul, locul si data concursului va fi afisat pe site-ul. PESCAR HOINAR http://www.vasileberes.ro si la presedintii de sindicat din unitatea dumneavoastra.

  Cu stima
  Vasile Beres
  Penitenciarul Satu Mare

  • OK.Esti mare!!! Dar ,zic si eu ca tiganul,nu se poate in septembrie?In august sunt oamenii in concedii,plus ca e foarte cald.Si vremea crapului este in septembrie ,octombrie. Oricum este OK si in august.Astept cu nerabdare data si locatia.Numai bine pescar hoinar!

  • cati directori au acordat norma 12 C – sarbatoare legala- angajatilor care au fost de serviciu in ziua de 29.06.2013? in semn de respect , bineinteles dar si de aplicare a O.M..J. nr.1318/C/ 2012! Niciunul! sau ma insel eu?

   • La Vaslui, da, s-a acordat norma 12 C, nu uitati ca avem sindicat, nu grupa sindicala.

    • tot respectul pentru directorul penitenciarului Vaslui care a acordat norma 12 C angajatilor aflati in serviciu!Aplauze pentru directorul Branza care s-ar parea ca a fost singurul director curajos in aceasta situatie!

  • Daca tot ai postat cu referire la o activitate indragita de catre lucratorii din sistem,organizeaza un concurs de pescuit intre penitenciare si o sa te pomenim pana la urmatorul.

 7. stimate domn sau domnisoara…buha sau oricum iti spui, banii sunt importanti dar nu sunt totul, incearca sa vezi mai departe de interesele tale personale, incearca sa vezi imaginea de ansamblu, incearca sa modelezi pozitiv imaginea unei institutii sifonate de…noi, te salut!

 8. Buha,lasa ca esti tu paznic sau pandar!Si stii foarte bine cine moare de grija altuia(referitor la rate)!Nu va inteleg pe astia,care nu vreti schimbarea denumirii-ce-o fi in capetele voastre seci,pai?!?!Aa,era sa uit,tu”trudesti”in mod cinstit in acest sistem???

  • Da colegule lucrez cinstit si pentru ca ststutul imi da voie mai fac si altceva legal inafara sistemului asa ca ne descurcam cat de cat pentru ca nu avem impresii si dorinte exuberante.Nu ma intereseaza vacante in Dubai sau obiecte inutile.Nu am rate si nu plang de mila sau de grija nimanui dar daca te incalzeste cu ceva sa fii politist in timp ce traiesti in lipsuri si tu si familia ta e treaba ta .Fii un vajnic politist care se combina cu hotul sau stai cu mana intinsa la mila sistemului.Schimbarea titulaturii presupune niste costuri care vor fi alocate ghici de unde?Din bugetul si asa sarac al ministerului.Asa ca alege bani de toale ca tot ti-e foame sau vrei politist.Si cu ceva carne la pachet si cu sufletul in rai nu ai cum.hai sa ai o vara placuta- nu ma refer la vreun neam de-al tau la care balesti.

 9. Il putea da si la ora 00:00 ca pe vremuri..Cred ca acum si de Craciun,ministrul si directorul anp isi amintesc de noi!Sa fi sanatos mai ministre,precum sistemul penitenciar.

 10. domnul ministru,,va asigur de intregul sprijin” – se refera si la schimbarea titulaturii?

  • Suferi tare ca nu esti politist nu?Colegule titulatura nu tine de foame, cald nu-ti plateste ratele si nu-ti da bani pentru scoala copiilor.

 11. Avand in vedere cate telefoane se scot ma gandesc la faptul ca partea aia cu integritatea nu e pentru toti.Si raman la dorinta mea: sa-l vad pe ala care baga telefoane si altele- prafuri, ierburi,steroizi- la cusca.Si eventual sa-i dau masa si sa-l scot la aer.
  Pentru restul care truditi in mod cinstit in sistem va doresc sanatate maxima si tot ce va doriti pentru voi si familie.

  • mai oameni buni , p.p.lei pe sectie pe care-i cunosc de pana sa ajunga la puscarie , imi povestesc cum detinutul x are telefoane de combinat cu dedicatie de la cel cu prevenirea (chipurile in scop profesional), nu vreau sa para ca exagerez dar sunt detinuti montati pe anumite camere ce supravegheaza militianul , pusi sa filmeze cu tel. de catre cel de la prevenire , detinuti care isi permit multe si profita de acest fapt , s-a ajuns pana acolo ca nici atunci cand se dedau la acte de natura sa tulbure activitatea nu pot fi mutati pt ca e dispozitie de la cel cu prev. intrebarea e simpla – ce se poate intampla daca il prind pe animalul ala ca intra cu tel ?!
   asa ca nu va mai mirati de ce nu se vrea instalarea sistemelor de bruiaj pt a face tel inutil in penitenciar.

Comments are closed.